BIRGITTA SPARF: Kvinnor kan – om de vill

Stort tack till SVT för Rebecca Randhawa i Aktuellt (15/7 2021). En värdig efterträdare till Ann-Britt Pettersson som alltid förhöll sig neutral. Och fortfarande gör när hon kallas in vid katastrofer. Inga glittrande ögon, inga skälmska ögonkast, inget flörtande genom rutan och inget koketteri. Inga rynkade ögonbryn eller bekymrade och sorgsna miner som förmedlar till oss vad nyhetsläsaren har för egna åsikter om de nyheter hon förmedlar och hur de påverkar hennes eget mående.

Randhawa skulle klara att intervjua självaste Johan Giesecke utan att förvandlas till ett skälvande hormonknippe som dånar av attraktion inför alfahannen, vilket Lotta Bouvin gjorde vid ett flertal pinsamma tillfällen. Plötsligt sitter vi där, utan att ha fått den kvinnliga nyhetsuppläsarens alla åsikter och hela känsloregister som en kläggig gegga i våra knän.

Inte ens vid vädret börjar Randhawa tramsa, flamsa och skratta som alla de andra. Hon vill bara veta vad det blir för väder, precis som vi. Utan tillgjorda krumbukter och konstlade fåniga skratt i ett dödsdömt försök till samförstånd med tittarna. Stort tack till SVT, Aktuelltredaktionen och Rebecca Randhawa!

För en gångs skull en riktigt proffsig kvinnlig programledare igen på nyheterna! ❤

Den som vill hävda att hon är inkvoterad har fel. Här tycks det ha skett ett olycksfall i arbetet. Man kanske gick efter hennes ursprung men råkade få kompetens. Så kan det gå! 😊

Birgitta Sparf är utbildad socionom. Hon har varit verksam i 22 år i olika utanförskapsområden i Storstockholm. Nu egenföretagare och konsult inom socialtjänsten.

Birgitta Sparf