MOHAMED OMAR: Vi kan inte rädda alla världens flyktingar, men vi kan rädda Sverige från en katastrofal flyktingpolitik

Efter partiledardebatten igår (3/5 2021) skrev Ulf Bjereld, socialdemokratisk professor i statsvetenskap, så här på Twitter:

Avskyr när migrationspolitiken blir en tävling om vem som är bäst på att hindra flyktingar från att söka asyl i Sverige.

Problemet är ju att politikerna under lång tid har tävlat i vem som är ”godast” genom att kasta bort svenska folkets hårt förvärvade miljarder på en dålig migrationspolitik.

Majoriteten av dem som kommer till Sverige och söker asyl flyr inte för sina liv. De har rest igenom flera säkra länder på vägen hit.

Enligt Dublinförordningen ska en flykting som kommer till Europa söka skydd i det första säkra land som den kommer till.

De väljer att komma till just Sverige av andra anledningar, inte för att detta är den enda plats på jorden där de kan överleva.

Sverige gränsar inte mot Syrien, Irak och Somalia. Det är faktiskt fred i alla våra grannländer.

En ansvarslös och måttlös migrationspolitik av det slag som professor Bjerled tycks förespråka kommer att förvandla Sverige från ett land som folk vill komma till, till ett land som folk kommer att fly ifrån.

Låt oss säga att vi ska ge alla som dyker upp vid våra gränser och kallar sig flyktingar asyl. Vad kommer att hända? Jag gissar att vårt samhälle och vår ekonomi kommer att krascha.

Samtidigt kommer flyktingproblemet i världen att vara lika stort som det är idag. Vi kommer inte inte att förändrat någonting förutom att ha förstört vårt eget land.

Vi löser inte världens flyktingproblem med professor Bjerelds politik. Vi ger bara Sverige massor av problem.

Behöver vi kompetent arbetskraft kan vi handplocka dem vi vill ha och erbjuda arbetstillstånd istället för att ta in hundratusentals asylinvandrare och hoppas att några av dem har just den kompetens som efterfrågas på svensk arbetsmarknad.

Men de så kallade flyktingar som kom hit då? De får väl ett bättre liv? Det är ju något. Nej, när Sverige kraschar på grund av en måttlös massinvandring kommer dessa att behöva söka sig vidare till andra västländer för att kunna få den levnadsstandard och trygghet de kom hit för.

Vet Bjereld varför de har haft blodiga krig i Syrien och Irak? En viktig anledning är etniska och religiösa konflikter. En måttlös massinvandring från dessa länder kommer att flytta dessa konflikter till Sverige. Det borde vem som helst kunna fatta, även en professor.

Det vi borde prioritera nu är att rädda Sverige från konsekvenserna av decennier av ansvarslös tävlan i ”godhet” som orsakat så mycket ont. De har satt sina egna karriärer före andra hänsyn och struntat i alla problem som drabbat vanligt folk.

Jag föreslår att vi inför asylstopp och i stället börjar stimulera återvandring.

Professor Bjerelds migrationspolitik kommer att sänka Sverige – utan att hjälpa världen. Vi kan inte rädda alla världens flyktingar, men vi kan rädda Sverige från en katastrofal flyktingpolitik.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie) eller bli månadsgivare på Patreon.

Mohamed Omar/Eddie Råbock finns på Facebook, VK, GAB, Mewe, Twitter och Instagram

Mohamed Omar