HITTAT PÅ NÄTET: Så ställer Sveriges Radio medborgarna mot varandra

Efter att det uppdagats att Astra Zenecas covid-vaccin har ovanliga, men farliga, biverkningar har många vägrat att låta sig vaccinerats med detta. Nu ställer Sveriges Radio P4 Skaraborg medborgarna mot varandra med den braskande rubriken ”Så tycker Skövdeborna om de som tackar nej” (18/4 2021).

I inslaget låter de en kvinna, som själv vaccinerats med Pfizers vaccin, uttala sitt förakt för människor som oroas av Astravaccinets biverkningar:

”Det är ju så korkat att tacka nej”, säger hon med en fnissning.

I inslaget intervjuas även en man som ansåg att man bör ta Astras vaccin och ignorera eventuella risker. Även han hade vaccinerats med Pfizers. Däremot fick ingen av dem som tackat nej till Astravaccinet komma till tals.

Redaktionen