HITTAT PÅ NÄTET: Brittiska The Spectator sågar woke-företaget Ben & Jerry’s

Woke Capitalism – ungefär ”PK-kapitalism” på svenska – är den nya lilla svarta bland multinationella företag. Ett företag som gått i bräschen, och som radikaliserats allt mer, är Ben & Jerry’s. Företaget, som saluför dyr glass under hippa namn som Cherry Garcia och Truffle Kerfuffle, ägnar mycket tid åt att värdegrundssignalering och moraliskt mästrande. I kölvattnet av Black Lives Matter-demonstrationerna förra sommaren säger de sig nu vilja ”montera ner den vita överlägsenheten”.

Samtidigt som Ben & Jerry’s uppmanar vita att tänka över sitt privilegium, och säger sig sträva efter global rättvisa, säljer deras moderföretag Unilever blekande hudkräm över hela världen medan migranter jobbar under usla villkor hos deras underleverantörer arbetar migranter. Om detta hyckleri skriver Tom Slater på oberoende brittiska tidskriften The Spectator (15/4 2021).

Redaktionen