Gästskribent ROBIN ERIKSSON: Moderat student vill ha abortpiller över disk

De tidigare konservativa Moderaterna är numera ett liberalt parti. MUF:s nya ordförande, Matilda Ekeblad (bilden), vill satsa mer på aborträttigheter. Amanda Broberg från Fria Moderata Studentförbundet vill att Sverige ska släppa abortpillret fritt. Hon vill kunna köpa abortpiller över disk. Hon skriver detta i den moderata tidningen Svenska Dagbladet:  

Här borde Sverige gå i täten för en verkligt modern aborträtt – och bli det första landet i världen som permanent tillåter hemaborter och abortpiller som tillhandahålls ”över disk”. Släpp abortpillret fritt! 

Vi talar inte om dagen efter-piller över disk. Dessa förespråkare av vad Johannes Paulus II kallade dödens kultur och vad Douglas Murray och Pat Buchanan kallar Europas/västvärldens död vill ha abortpiller över disk. De säger att när coronat härjar i Frankrike och England får kvinnor köpa abortpiller över disk. De vill att Sverige ska bli världens första land som tillåter abortpiller över disk även efter coronat. Fransyskor får abortera barn i månad åtta om barnet är funktionshindrat. Frankrike är knappast ett moraliskt föredöme.  

Om folk (enligt PK-religionen kan män bli gravida) vill göra en tidig abort behöver de besöka sjukvården som ger dem två abortpiller. Den första sortens abortpiller gör så att fostret inte får näring från mamman och den andra sortens abortpiller orsakar ett missfall så den lilla varelsen ploppar ut i en toalett.  

Den amerikanske läkaren Sikander Imran smög ner abortpiller i en kvinnas dryck för att eliminera det ofödda livet. Om Sverige tillät abortpiller över disk skulle vem som helst kunna få tag på sådana. Vissa män skulle kunna förgifta en kvinna de har gjort havande så det ofödda barnet dör. Om bara kvinnor fick köpa abortpiller över disk eller genom att skriva några ord till en barnmorska via datorn skulle vissa kvinnor köpa ut abortpiller till bekanta män. Precis som vuxna idag köper ut alkohol till minderåriga. Om abortpiller tilläts över disk skulle män som våldtar sin styvdotter (eller hallickar som har sexslavar som de tvingar att sälja sex) kunna få tag på abortpiller och tvinga i offret dem helt utan att hon träffar någon från sjukvården där hon kan förtälja vad som hänt. Om abortpiller tilläts över disk skulle kvinnor kunna ta sådana när barnet är över 22 veckor gammalt (när abort är illegalt i Sverige). De skulle kunna ta abortpiller när en kirurgisk abort eller skrapning behövs. Svenskar som ska göra en sen abort får ta tre olika tablettkurer och sedan skrapa. 

En brittiska fick abortpiller hemskickade, men hon valde att själv besöka sjukvården för att få ett ultraljud. Ultraljudet visade att hon var gravid i vecka 32 och att barnets liv kunde räddas. Två brittiskor har dött av komplikationer av ”gör det själv hemma”-abortpiller som de fått hemskickade. Brittiska polisen har utrett ett misstänkt mord på ett barn som föddes levande i vecka 28 efter att mamman svalt abortpiller hemma. Barnet levde ett tag innan det dog.  

Om en kvinna skulle skaffa abortpiller över disk som hon sväljer kan det vara farligt för henne själv om hon har en ektopisk graviditet (vid en till två procent av graviditeterna växer det ofödda barnet utanför livmodern). Om folk ska göra en abort är det säkrare för mamman om hon först gör ett ultraljud för att se om det är en normal eller ektopisk graviditet. En ektopisk graviditet kan ej avslutas genom att mamman tar abortpiller hemma. Om kvinnor tar abortpiller hemma och tror att graviditeten är avslutad kan det ofödda barnet fortsätta att växa på fel ställe vilket kan vara farligt eller livshotande. Om kvinnor tar abortpiller kommer ungefär samma saker att ske som vid en ektopisk graviditet (kramper och magsmärta), vilket kan göra att kvinnor inte söker akutvård i tid. USA:s läkemedelsmyndighet FDA säger att 24 kvinnors död kan kopplas till abortpiller. Två av dödsfallen berodde på ektopiska graviditeter. Healthline säger att en historia av könssjukdomar eller multipla aborter kan leda till ökad risk för ektopisk graviditet.  

Så här många aborter görs per tio miljoner invånare på andra platser: Kentucky 8000, Utah 10 000, Tyskland 12 000, Schweiz 12 000, Irland 13 500, Italien 13 500, Portugal 14 500, Ohio 18 000, Israel och Spanien 20 500. I Sverige görs ofattbara 38 000 aborter årligen. Om kallhjärtade socialliberaler lyckas legalisera abortpiller över disk kanske det ej längre kommer finnas seriös statistik över hur många aborter som görs i Sverige. Det vore fantastiska nyheter för landet som är sämst i klassen i hela Västeuropa. I USA tycker till och med vänsterliberaler som Obama att abort är något tragiskt och de vill minska antalet aborter. 

Ett tag efter Brobergs testballongsartikel där hon vill ha abortpiller över disk kom Ulf Kristersson med en artikel där han var för hemaborter. Världen idag kallade honom för känslokalle Kristersson. Han tycker kvinnor ska få hämta ut abortpiller på Apoteket efter ”konsultation”. Om socialliberaler tycker det är paternalistiskt idag att kvinnor måste få abortpiller av läkare kan de säga om fem år att det är paternalistiskt att de måste kontakta sjukvården digitalt före de får hämta abortpillren. De kan argumentera för att de ska säljas över disk, vilket Broberg redan har gjort.  

Moder Teresa sa ”om abort inte är fel så är inget fel”. Man behöver inte gå i kyrkan fyra dagar i veckan för att förstå att det är något fel i Sverige när det är kontroversiellt att citera Moder Teresa och när högerpartier vill underlätta släckandet av de mest sårbara, värdefulla, oskyldiga och försvarslösa liven i stället för att försöka minska antalet aborter med 70 procent så Sverige skulle ha lika många aborter som grannlandet Tyskland. Den katolske prästen Thomas Idergard (en av få mer eller mindre kända svenskar som verkar ha huvudet påskruvat åt rätt håll) säger ”en abort innebär att den starkare parten utsläcker ett liv för den svagare parten”. Någon borde arrangera en debatt mellan pater Thomas och fröken Broberg. Vem tror ni läsare skulle vinna en sådan debatt?  

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744. 

Gästskribent