HITTAT PÅ NÄTET: Vita skådespelare får inte göra svarta tecknade figurers röster

Harry Shearer (f. 1943) är en amerikansk skådespelare och komiker. Han är känd som en av röstskådespelarna i den tecknade komediserien The Simpsons. Shearer medverkar under seriens samtliga säsonger och gör ett stort antal karaktärer, bland andra Montgomery Burns, Ned Flanders, Waylon Smithers, Lenny Leonard, Kent Brockman, Timothy Lovejoy, Seymour Skinner, dr Julius Hibbert och Otto Mann.

Det har nu bestämts att Harry Shearer, på grund av sin vita hudfärg, inte längre kommer att göra den svarte figuren dr Julius Hibberts röst. Han ersätts av den svarte skådespelaren Kevin Michael Richardson.

Ingen svart figurs röst kommer längre att göras av vita skådespelare då man tror att detta kan uppfattas som kränkande av svarta tittare.

Läs mer i The Hollywood Reporter (22/2 2021)

Redaktionen