HITTAT PÅ NÄTET: Tre Spider-Man-skådespelare i Spider-Man 3

I Marvels Spider-Man 3, kommer de tidigare Spider-Man-skådespelarna Tobey Maguire och Andrew Garfield att uppträda vid sidan om den nye skådespelaren Tom Holland.

Filmen kommer följa highschooleleven Peter Parker och hans maskerade alter ego på ett äventyr där han möter de andra versioner av Spider-Man (Tobey Maguire och Andrew Garfield) samt skurkar från de tidigare filmerna.

– Jag kan säga att det är den mest ambitiösa fristående superhjältefilmen någonsin. Det är riktigt imponerande. Jag har aldrig sett något liknande. Och jag är bara den lycklige lille skiten som råkar vara Spider-Man i den (..) Jag ser fram emot att se den lika mycket som alla andra, säger Tom Holland till Variety (4/2 2021).

Tobey Maguire spelade superhjälten i filmerna Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004) och Spider-Man 3 (2007).

Andrew Garfield spelade superhjälten i filmerna The Amazing Spider-Man (2012) och The Amazing Spider-Man 2 (2014).

Tom Holland debuterade som Spider-Man filmen Spider-Man: Homecoming (2017) som utmärkte sig genom att innehålla mer ”mångfald” än de tidigare filmerna. De flesta av Peter Parkers vänner hade hade bytts från vita till ”rasifierade”, ett fenomen som kallas ”racebending”.

Ett exempel: vinjettbilden visar Liz Allan så som hon såg ut när hon först uppträdde i tidningen Amazing Fantasy (1962) respektive i filmen från 2017.

Spider-Man: Homecoming kritiserades för ”racebending” och för att driva politiskt korrekta budskap allt för hårt, en tendens som fortsatte i uppföljaren Spider-Man: Far From Home (2019).

Tom Holland spelade huvudrollen i Netflixfilmen The Devil All the Time (2020). Läs Mohamed Omars recension på Det Goda Samhället: ”The Devil All the Time – en film som hånar vita lantisar och kristen tro” (3/10 2020).

Redaktionen