Gästskribent ROBIN ERIKSSON: Snart föds fler muslimska än kristna barn  

I dagens Europa har 47 procent av familjerna ett barn, 40 procent två barn och 13 procent tre eller fler barn (av de familjer som har barn). I Nederländerna är 22 procent av etniska nederländskor, 8 procent av etniska turkiskor och 11 procent av etniska marockanskor barnlösa. Fertiliteten ligger på 1,6 barn per kvinna för etniska nederländskor, 2,3 för etniska turkiskor och 2,7 för etniska marockanskor. Etniska turkiskor fick sitt första barn när de var 23, marockanskor när de var 25 och nederländskor när de var 29.

27 procent av Europas muslimer är 0–14 år, jämfört med 15 procent av icke-muslimerna. En procent av Europas muslimer är 75+, jämfört med 10 procent av icke-muslimerna. Europas muslimer har en fertilitet som är i genomsnitt 47 procent högre än den nationella nivån. I dagens Frankrike har 19 procent av bebispojkarna muslimska eller arabiska namn, jämfört med en procent år 1960.

I Finland får muslimska kvinnor 3,1 barn, jämfört med 1,7 för icke-muslimer. Om en etnisk eller religiös grupp har en fertilitet på 3,1 barn per kvinna så ökar de med 708 procent på fem generationer. Om en etnisk eller religiös grupp har en fertilitet på 1,7 barn per kvinna så minskar de med 67 procent på fem generationer.

Postkristna eurosekulärister är bebofober (ett ord jag har uppfunnit). De ser på bebisar som irriterande hundar som skäller. På semestern vill många västeuropéer ha barnfria hotell.

I Storbritannien och Frankrike får muslimer 2,9 barn per kvinna. Ända fram till år 2050 (så långt prognoserna sträcker sig) beräknas Europas icke-muslimer få 1,6–1,7 barn per kvinna jämfört med 2,4–2,6 för muslimer.

År 2030–2035 kommer fler barn att födas av muslimer än av kristna. Jordens religiösa människor får 2,45 barn per kvinna jämfört med 1,65 för de gudlösa. År 2010–2015 dog 1,4 miljoner fler kristna i Tyskland än vad som föddes. År 2055–2060 kommer nio procent av jordens bebisar att födas av sekulära kvinnor. År 2035 kommer fler sekulära personer att dö i Europa än antalet barn som kommer födas av sekulära mammor.

Lettlands befolkning minskade med 30 procent mellan år 1989 och 2019. Det är för att de inte har stor invandring från högfertila länder kombinerat med deras kommunistiska historia. Kommunisterna bröt ner kristen moral och i de länderna uppstod en oerhört avslappnad attityd till abort. Än idag har de tidigare Sovjetländerna flest aborter i världen. I Sovjet aborterades 8,2 miljoner foster år 1965 medan två miljoner barn fick se dagens ljus. År 1970 hade Sovjet 3 000 heltidsanställda abortläkare som utförde 7,2 miljoner aborter per år. År 1990 aborterades 992 000 rumänska foster, 3,2 gånger fler än antalet barn som föddes. Rumäniens population minskade med 17 procent mellan år 1990 och 2018.

När kommunisterna invaderade Ungern var det högprioriterat att förtrycka kristna, att förfölja katolska präster och att införa icke-katolska abortlagar. Under kommunisttiden aborterades sex miljoner ungerska foster. Mellan 1990 och 2019 (Ungern blev fritt från kommunismen år 1989) minskade Ungern antalet aborter med 72 procent, men ingen minskning kunde detekteras i Sverige, trots att dagen efter-piller finns fritt tillgängliga. Sverige har gått om vissa tidigare Sovjetländer i antalet aborter. I Sverige görs 35 000 aborter per år och 10 miljoner invånare, jämfört med 26 000 i Ungern och 29 000 i Rumänien. I Kroatien är den siffran 6 000.

Några av de länder där kvinnorna föder flest barn i Europa (de ligger ändå under 2,1 barn per kvinna) är Sverige (1,8), Storbritannien (1,7), Frankrike (1,9), Nederländerna (1,6) och Belgien (1,6). Dessa länder har mycket invandrare. De länder där kvinnorna får minst antal barn i Europa är Bosnien och Hercegovina (1,3), Rumänien (1,4), Polen (1,4), Grekland (1,4), Portugal (1,4), Kroatien (1,4), Slovakien (1,4), Serbien (1,5), Italien (1,5) och Ungern (1,5). Dessa länder har få invandrare från världens fertila regioner.

Många svenskar tror de är djupt troende kristna i Sydeuropa och får åtta barn per kvinna. Men de är inte längre djupt troende kristna i dessa länder utan de är kulturkristna. De har inte samma levande tro som folk i Latinamerika och Filippinerna eller som katolska familjer i Italien och USA med åtta barn hade på 1950-talet.

På 1920-talet var de engelsktalande kanadensarna oroliga att de fransktalande skulle ta över landet då de var katoliker och fick två barn fler per kvinna än de engelsktalande i Ontario. Men när de fransktalande katolikerna blev sekulära sjönk deras fertilitet till 1,5 barn per kvinna. Sångerskan Céline Dion (som föddes år 1968) kommer från fransktalande Kanada. Hennes mamma gick till prästen och frågade om hon inte kunde få abortera fostret då hon redan hade 13 barn. Prästen sa att abort är emot naturen och därför fick Céline födas.

I Nordirland brukade protestanterna vara oroliga att katolikerna ska ta över landet eftersom de var emot preventivmedel och abort. Men även där har katolikerna blivit sekulära och det har inte hänt.

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744.

Gästskribent