MOHAMED OMAR: Muslimskt helgon – döda dem som förolämpar profeten Muhammed

Khadim Hussein Rizvi gick bort den 19 november i år. Han var en av Pakistans kändaste sufiledare (pir) och vördades som ett helgon. Sufismen är den strömning inom islam som betonar andlighet, mystik och kärleken i relationen mellan människa och Gud.

Rizvi tyckte om poesi och kunde många dikter utantill som han gärna citerade i sina tal, särskilt av den store sufiledaren Ahmed Raza Khan Barelvi (1856-1921) och Pakistans nationalskald Muhammad Iqbal (1877-1938).

Muhammad Iqbal inspirerade med sin poesi skapandet av den islamiska staten Pakistan 1947 och hans födelsedag är allmän helgdag i landet.

Khadim Rizvi var skriftlärd, djupt respekterad för sina kunskaper i islamisk rättslära och grundare av den islamistiska rörelsen Tehreek-e-Labbaik. Rörelsens arbetade för att försvara Pakistans islamiska hädelselag.

När man pratar om islamisk terror eller islamiskt förtryck händer det ibland att någon för fram sufismen som ett exempel på en snäll rörelse i islam. Sufiledaren och helgonet Khadim Rizvi förespråkade dock öppet terror mot islams fiender och hans rörelse ligger bakom flera mord.

Det som drev honom, sade Rizvi, var hans innerliga kärlek till profeten Muhammed och hans vilja att vara honom trogen och följa hans exempel.

Tehreek-e-Labbaik är alltså inte salafistiskt och har ingen koppling till talibaner, Al-Qaida eller Islamiska Staten (IS). Det är i stället en rörelse som har sin bakgrund i sufismen.

Islam är uppdelat i många olika rörelser och sekter. Men saken är den att oavsett om du kallar dig salafist eller sufi eller något annat, så ser du Muhammed som din ofelbare ledare och förebild och Koranen som din heliga bok. Och där hittar du att hädare och avfällingar ska dödas.

I september i år genomförde en jihadterrorist från Tehreek-e-Labbaik en attack i Paris. Han högg ner – med en köttkniv – två människor som stod utanför Charlie Hebdos före detta kontor i tron att de jobbade på tidningen.

I den här populära låten kan man höra Rizvis röst då han uppmanar muslimer att döda dem som förolämpar profeten Muhammed:

Khadim Rizvi var en djupt älskad och respekterad andlig ledare av miljontals pakistanier. På sociala medier är det många som sörjer hans bortgång och minns hans gärning:

Omkring två hundra tusen människor trotsade coronaviruset för att delta i helgonets begravning i Lahore under lördagsmorgonen (21/11):

Ett snällt islam, ett islam som tolererar yttrandefrihet, ger människor religionsfrihet och tar avstånd från jihad, kan helt enkelt inte vara ett islam följer profeten Muhammed.

Hur ska ett sådant islam kunna uppstå? Islams heliga bok Koranen påbjuder muslimer att följa Muhammed.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar