HITTAT PÅ NÄTET: Gleen Greenwald säger upp sig – fick inte publicera uppgifter som missgynnade Joe Biden

Glenn Greenwald är en amerikansk journalist, författare och jurist. Han har arbetat för The Guardian, men var sedan februari 2014 redaktör på The Intercept. Greenwald avslöjade omfattningen av amerikanska National Security Agencys massövervakning av elektroniska kommunikationer år 2013. Avslöjandet byggde på dokument som tillhandahållits av visselblåsaren Edward Snowden och ledde till att Greenwald tilldelades Pulitzerpriset 2014.

Nu har Greenwald sagt upp sig och lämnat The Intercept – tidningen han varit med om att grunda. I sitt uppsägningsbrev anklagar han sina redaktörer för att ha censurerat en debattartikel han skrev om Joe Biden och hans son Hunter Biden tidigare i veckan.

Greenwald påstår att redaktörerna vägrade att publicera artikeln om han ”inte gick med på att ta bort alla stycken som var kritiska mot kandidaten som de vill ska vinna”.

Den libertarienske youtubern Tarl Warwick, mer känd som ”Styxhexenhammer666”, kommenterar nyheten i en ny video (på plattformen Daily Motion 1/11 2020):

Redaktionen