MOHAMED OMAR: Svenska skattepengar ska inte gå till arabisk kultur

Igår skrev Bitte Assarmo om arabiska bokmässan i Malmö. Mässan hade fått bidrag av Malmö kommun, men sedan det uppdagats att man via mässans sajt kunde köpa antisemitisk litteratur avslutades samarbetet.

Den arabiska bokmässan borde inte fått en enda skattekrona. Inte för att den säljer judehatande litteratur (vilket man kan förvänta sig av en arabisk bokmässa då antisemitismen är enorm i arabvärlden), utan för att den är arabisk.

Svenska skattepengar borde inte gå till att främja arabisk kultur. Svenska skattepengar tillhör oss alla gemensamt och ska gå till sådant som är nyttigt för oss alla. Den svenska kulturen är kittet som håller ihop vårt samhälle.

En nationalstat kan inte vara mångkulturell i den meningen att alla kulturer har samma status. En nationalstat kan vara svensk och ha flera underordnade kulturer. Vi måste våga säga detta, även om det inte låter snällt.

Sverige har till exempel bara en flagga, den svenska med ett gyllne kors, som uppstått i den svenska, kristna kulturen. Diskriminering? Jo, på något vis.

Sverige har bara ett huvudspråk, som skapats av svenska folket, som är svenska folkets modersmål. Det talas många språk inom våra gränser, men de har inte (och ska inte ha) samma status som svenskan.

Vår lag diskriminerar alltså andra språk än svenskan.

Araber som bor i Sverige får betala för sina egna bokmässor. Den angår inte oss andra. Ska man lägga skattepengar på kultur, ska det vara svensk kultur, majoritetsbefolkningens kultur, den kultur som vi alla måste känna till.

Det är egentligen helt bisarrt att ett litet land som Sverige med en befolkning på tio miljoner ska främja ett gigantiskt språk som arabiska, som talas av omkring 300 miljoner människor och är officiellt språk i arton länder.

Särskilt i vår nuvarande situation när svensk kultur och svenskt språk tappar mark på grund av massinvandringen. Det är svensk kultur som är i behov av stöd.

Alltså, Malmö stad borde inte ha inlett ett samarbete med en arabisk bokmässa, oavsett vilka böcker som där säljs. Helt enkelt för att den är arabisk och inte svensk.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar