MOHAMED OMAR: Klimatterrorismens nye profet

Jag minns Andreas Malm från den tid då jag fortfarande var palestinavän. Året var 2009 och han stod på Sergels torg och skrek Allahu akbar. På debattsajten Newsmill skrev Malm att vi bör stödja den islamistiska regimen i Iran och Hamas i kampen mot Israel.

Andreas Malm höll tal och varnade för att det ”imperialistiska system som står bakom Israel finns överallt”.

I Expressen skrev han 2006 artikeln: ”Därför ska vi stödja Hizbollah”.

Sedan dess har jag gått från palestinavän till sverigevän.

Jag vet inte vad Malm har för inställning till Israel nu för tiden. Men han är fortfarande en arg och militant kille.

Detta trots att han verkar ha ett ganska bekvämt liv som, numera medelålders, skattefinansierad forskare i humanekologi vid Lunds universitet.

Då stödde Malm terror mot Israel. Nu uppmanar han till klimatterrorism. Det får vi veta i ett generöst porträtt i SvD (18/10):

Alla som inte är pacifister landar i att våld är legitimt i vissa sammanhang. Kan man då tänka sig att det är legitimt, i den här planetära krissituationen, att förstöra de maskiner som utplånar möjligheterna för organiserat liv på planeten? Jag säger ja.

I SvD får vi veta att Malm kommer med en ny bok i januari nästa år: How to blow up a pipeline.

Våld är berättigat. Det handlar om att rädda PLANETEN och MÄNSKLIGHETEN.

”Det jag förespråkar är sabotage och förstörelse av egendom”, säger han till SvD.

Förmodligen planerar han inte själv att bli terrorist, men hoppas inspirera andra genom sina böcker och artiklar.

För att lösa den så kallade ”klimatkrisen”, menar Malm, måste vi krossa vårt nuvarande ekonomiska system och ersätta det med hans form av utopisk socialism. Hur hans form ser ut har jag inte tagit reda på.

För Malm räcker det inte med renare bränsle. Han vill ha det ”klasslösa samhället”.

Klimatkampen, säger Malm till SvD, är också är en kamp mot de ”härskande klasserna”.

Att slå sönder ekonomin, som han vill att hans anhängare ska göra, kommer dock att göra livet surt för vanligt folk. De rika kommer sannolikt att ta sitt kapital och fly.

Vi kommer att bli ett fattigt land om vi följer Malms socialistiska terrordröm.

Arbetarna, verklighetens folk, har aldrig velat ha någon blodig revolution eller något ”klasslöst samhälle”. De ville ha bättre levnadsstandard. De som ville ha revolution var intellektuella överklassare med verklighetsfrånvända, apokalyptiska visioner.

Den klimatorolige svensson idag vill inte heller ha någon socialistisk revolution i klimatets namn. Han vill ha symbolpolitik, på sin höjd ytliga reformer, som kan stilla hans klimatoro. Nya grunkor som sägs vara ”klimatsmarta” är också helt okej.

Malms terror mot fossila bränslen kommer att väcka avsky bland verklighetens folk. De vill ha billigt bränsle för att kunna leva bekvämt.

Alla kan inte försörja sig som skattefinansierade forskare i humanekologi.

Jag tror att ytterst få arbetare lyssnar på Malms klimatagitation. Hans åhörare finns nog framför allt inom den godhetssignalerande, ”vita” medelklassen. Det är där vi hittar den svåraste klimatångesten. Och det är där vi hittar engagemanget i den skattefinansierade miljö- och klimatrörelsen.

Folk som måste gå upp klockan fem på morgonen för att ta sig till jobbet har riktiga problem att tänka på.

Risken för att den godhetssignalerande, ”vita” medelklassen skulle ta till vapen är ytterst liten. Även om vi kan hitta AFA-vandaler bland deras barn.

Malms agitation är dock inte harmlös – han bidrar till att öka klimatångesten, till exempel bland landets agendasättande journalister, och därmed trycket på politiker att ”göra något”.

När politikerna ”gör något” gissar jag att våra liv blir lite dyrare och besvärligare. Se där ett skäl till varför man bör man kritisera klimatterrorismens nye profet Andreas Malm.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar