HITTAT PÅ NÄTET: Kaliforniens regering vill beskatta utvandrade medborgare

Delstaten Kalifornien i USA, som styrs av Demokraterna, upplever ett problem med utvandring. Det är framför allt den vita medelklassen som lämnar delstaten på grund av bland annat höga skatter, nedskräpning och kriminalitet.

Samtidigt är majoriteten av dem som invandrar till Kalifornien fattiga latinamerikaner. Vita europeiskättade amerikaner utgör nu en minoritet. År 1980 var 66,6 procent av invånarna i Kalifornien vita, år 2018 hade andelen sjunkit till 36,8 procent.

Utvandringen har minskat skatteintäkterna, därför vill Kaliforniens regering kunna fortsätta beskatta medborgare som har flyttat till andra delstater. Den libertarienske youtubern Tarl Warwick, mer känd som ”Styxhexenhammer666”, kommenterar nyheten i en ny video (på plattformen Bitchute 3/10 2020):

Följ Styxhexenhammer666 på Twitter här

Redaktionen