HITTAT PÅ NÄTET: Israel och Abu Dhabi undertecknar film- och teveavtal

Efter att relationerna mellan Israel och Förenade Arabemiraten normaliserats har ett avtal om film- och tevesamarbete undertecknats mellan Abu Dhabi Film Commission, Israel Film Fund och Jerusalem Sam Spiegel Film School:

The collaboration will herald UAE-Israel film and TV co-productions and collaborations, as well as a new annual film festival held alternately between the capital and Israel.

It also means Emirati students will be able to study at the film school for the first time, and UAE films will have representation at its International Film Lab.

Högerdebattören Thomas Rovinsky kommenterar händelsen på Facebook (22/9 2020):

I samband med undertecknandet av Abrahamavtalen nyligen kunde man förstås läsa i svensk MSM om hur detta endast var en cynisk ploj, där Trump ville säkra handelsavtal för sig själv och att Israel och UAE och Bahrain bara slutit avtal för att stå emot Iran militärt och för att öka handeln mellan länderna.

Första frågan som inställer sig då är: vilket freds- eller normaliseringsavtal i världshistorien har INTE medfört ökad handel parterna emellan? Det är liksom en del av begreppet ”normalisering”.

Fråga nummer två är: om det nu endast handlar om militärt samarbete och handelsavtal (som redan uppgått till hundratals miljoner dollar), hur kommer det sig att kulturutbyten och samarbeten på en mängd andra, allt annat än cyniskt opportunistiska, områden påbörjats?

Den enda cynism som finns är hos de kränkta svenska värdegrundsjournalister som inte kan hantera den enkla sanningen att de och deras politiska bundsförvanter blivit omsprungna av verkligheten, en verklighet som inte är beroende av den ”humanitära stormaktens” klåfingrighet.

Läs mer i den arabemiratiska tidningen The National (21/9 2020)

Redaktionen