HITTAT PÅ NÄTET: Jihadistbrud gick över till klimataktivism

Hundratals anhängare till klimatrörelsen Extinction Rebellion har arresterats i London. Under fem dagars tid marscherade de på Parliament Square, blockerade vägar och hindrade människor att ta sig till och från arbetet, ordnade sittstrejker och limmade fast sig själva i marken.

Det visar sig att en av de gripna klimataktivisterna, Natalie Brach, tidigare var anhängare till jihadismen i Syrien. Hon var en av de så kallade ”jihadistbrudarna” som reste till islamistkontrollerat område och gifte sig med manliga jihadkrigare. Vissa av dem var liksom Brach europeiska kvinnor som konverterat till islam.

Den före detta ”jihadistbruden” har nu alltså gått över till klimataktivism och är övertygad om att jordens undergång är nära förestående.

Den konservative författaren och debattören Douglas Murrat kommenterar fallet på Twitter:

Läs mer i The Sun (7/9 2020)

Redaktionen