MOHAMED OMAR: Författare ska fjäska för icke-vita

Sherlock Holmes, en symbol för England känd över hela världen. Berättelserna om privatdetektiven på Baker Street anses vara bland det mest engelska som finns. Mångkulturalisterna anser dock att det inte finns något engelskt. Att vara engelsk är att vara mångkulturell, säger de.

Anhängare till den så kallade ”antirasistiska” rörelsen Black Lives Matter menar nu dessutom att Holmes-berättelserna är rasistiska. Se denna artikel i The Times.

Författaren, skotten Arthur Conan Doyle, föddes 1859 i Edinburgh. En staty av Sherlock Holmes restes för att hedra författaren år 1991 mittemot hans barndomshem. Den statyn kan vara i fara. En annan staty som riskerar att angripas av ”antirasister” är statyn av Sherlock Holmes i London.

Det rasistiska i berättelserna består enligt kritikerna i negativa skildringar av vissa icke-vitas utseende. Språket som används för att beskriva vissa icke-vita är okänsligt. De menar alltså att författare måste vara artiga, vänliga och empatiska när de beskriver så kallade ”rasifierade”.

För mig påminner detta om Europa förr i tiden när författare var tvungna att fjäska för furstar och kungar. Nu är det de ”rasifierade” man måste fjäska för. Jag har flera gånger här på Det Goda Samhället kallat de ”rasifierade” för vår nya adel.

De innehar en privilegierad ställning på så vis att de är skyddade mot kränkningar och förolämpningar genom lagen om ”hets mot folkgrupp”. De påminner också om adeln genom att de ärver sina privilegier. De sitter i hudfärgen. De är också privilegierade på så vis att författare, konstnärer och filmskapare känner att de måste visa dem en särskild respekt.

Sherlock Holmes torde vara en av världslitteraturens mest älskade figurer. Det har sagts att Sherlock Holmes är berättelsen om en detektiv, snarare än detektivberättelser.

Efter att Holmes, tillsammans med ärkeskurken professor Moriarty, störtat ned i en avgrund vid Reichenbachfallen i Schweiz, återuppstår han från det döda i äventyret Det tomma huset (engelska: The Adventure of the Empty House). Watson studsar och tror först att han sett ett spöke. När han försäkrat sig om att det verkligen är den gamle vännen vill han förstås veta var denne hållit hus. Ett av de ställen han besökt under sin frånvaro, berättar Holmes, är Mecka.

Sherlock Holmes i Mecka! Hur tog han sig in där? Förmodligen förklädde han sig till arab. Kanske gjorde han en blackface och smög in förklädd som sudanes?

En och annan så kallade ”antirasist” kan säkert bli triggad av detta. ”Antirasisterna” är väl den enda grupp förutom muslimerna som håller Mecka för en helig stad, fast de aldrig skulle få sätta sina otrogna fötter på dess välsignade mark.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar