MOHAMED OMAR: Hederskulturen har ingen plats i Sverige – ändå tar vi hit den

Hederskulturen har ingen plats i Sverige, skriver fyra vänsterpolitiker på Aftonbladets debattsida (9/7 2020): Morgan Johansson, justitie -och migrationsminister (S), Johan Hedin, riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson (Centerpartiet), Juno Blom, riksdagsledamot och partisekreterare Liberalerna (L) och Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation (MP).

De fyra politikerna företräder partier som i decennier har administrerat och försvarat en närmast okontrollerad massinvandring till Sverige från länder med hederskultur.

Om dessa politiker inte vill ha hederskulturen i vårt land, så borde den första åtgärden vara att införa en restriktiv och ansvarsfull invandringspolitik. Den andra åtgärden borde vara att stimulera återvandring, alltså hjälpa invandrare som är bosatta här att återetablera sig i sina hemländer.

Med en stor och växande befolkning med ursprung i länder med hederskultur, en befolkning som i hög grad lever skild från majoritetsbefolkningen, kan vi inte bli av hederskulturen. Ingen debattartikel kan ändra på detta.

Våra ”humana” och ”goda” politiker säger sig älska mångkultur och vill ha så många kulturer som möjligt i Sverige. Men sedan säger de att de inte vill ha hederskultur. Hur ska de ha det? Med mångkultur verkar de mena svensk kultur vad gäller värderingar och lagar, men utländska kulturer vad gäller mat. Det är också vad de fyra debattörerna skriver i sin artikel: ”Inte heller får olika måttstockar gälla för olika grupper”.

Jaha, men om detta är mångkultur behöver vi ingen massinvandring. Vi skulle kunna stänga våra gränser helt för invandring och ändå ha detta slags mångkultur. Vi kan importera mat. Och recept finns på Internet.

Man behöver inte ta hit människor för att ta hit bra idéer, vetenskap, konst och mat. Vi har i alla tider påverkats av sådana saker utifrån, men utan att ha någon massinvandring. Man har länge ätit fransk mat i Sverige utan att ha någon massinvandring från Frankrike. Varför vi måste ha massinvandring från Mellanöstern för att kunna käka kebab har jag aldrig begripit.

Det är inte ”gammelsvenskar” som plötsligt börjat kasta sina döttrar från balkonger för att de dejtar ”rasifierade”. Hederskulturen i Sverige är en följd av massinvandringen från länder med hederskultur. Utan massinvandring, ingen hederskultur. Det är de ”humana” och ”goda” politikerna som tagit hit den. Vill vi bli av med hederskulturen måste vi alltså stoppa massinvandringen.

Vad vänsterdebattörerna föreslår är att vi ska kasta mer pengar i sjön. Först de enorma kostnaderna för massinvandring, sedan enorma kostnader för att ”göra om” invandrarna till moderna svenskar. Kostnader på kostnader på kostnader utan slut. För medan vi pratar fortsätter massinvandringen.

Johan Hedin, riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson för Centerpartiet, har skrivit under debattartikeln. Han företräder ett parti som år 2011 hade ett idéprogram där man föreslog att Sverige skulle öppna gränserna helt. Och i teveprogrammet Agenda hösten samma år förklarade Annie Lööf att ”vi verkar för fri rörlighet och frihet oavsett vem man är och vilken bakgrund man har”.

”Oavsett vem man är.” Alltså även hedersförtryckare.

Det är klart att en sådan politik, fri invandring från länder med omfattande hederskultur och kvinnoförtryck, leder till att sådant sprids här.

Om de fyra vänsterdebattörerna vill bli tagna på allvar borde de börja med att en ärlig och hård kritik av sin egen massinvandringspolitik. Och kanske även be om ursäkt för den skada den åsamkat det svenska samhället. ”Vi har varit naiva” duger inte.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar