HITTAT PÅ NÄTET: Islamister använder Black Lives Matter

På Middle East Forum skriver Hesham Shehab och Benjamin Baird (2/7 2020) om hur islamister och palsestinaaktivister använder Black Lives Matter-rörelsen för att främja sin antiisraeliska agenda.

Artikelförfattarna påpekar att samtidigt som islamister säger sig stödja ”kampen mot rasism” i västvärlden säger man inget om den rasism mot svarta som utbredd i Mellanöstern:

Following the killing in police custody of Minneapolis resident George Floyd, several radical Muslim American organizations have joined in nationwide protests to show solidarity with black civil rights protests. However, Floyd’s death has sparked difficult conversations about black-Muslim relations and the implicit racial biases found in some Arab and South Asian communities.

Rather than acknowledge this bigotry, Chicago Islamists – many of them with a history of anti-black discrimination – have minimized and excused this abhorrent behavior while exploiting Floyd’s death to satisfy their own anti-Israel agenda.

Läs hela artikeln här

Redaktionen