HITTAT PÅ NÄTET: Amerikaner protesterar mot corona-nedstängningen

I ett nytt avsnitt av podden Liberty Report (14/4 2020) diskuterar den amerikanske libertarianske politikern Ron Paul corona-nedstängningen. Amerikanerna blir allt mer frustrerade, säger han, och protesterna sprider sig.

Regeringens åtgärder mot coronaviruset är starkt överdrivna, menar han, och kommer att leda till massarbetslöshet och fattigdom. Paul uppmanar folk att gå ut på gatorna och protestera.

Ron Paul var fram till 2013 republikansk ledamot av USA:s representanthus för en valkrets i sydöstra Texas. Han var aktuell som kandidat för den republikanska nomineringen till de amerikanska presidentvalen 2008 och 2012.

I presidentvalet 1988 kandiderade Paul för det libertarianska partiet. Paul blev trea i valet efter republikanen George H.W. Bush och demokraten Michael Dukakis. Han bytte därefter tillbaka till det republikanska partiet.

Paul är känd för att företräda en strikt icke-interventionistisk linje i utrikespolitiken. Han var den ende av de republikanska presidentkandidaterna 2008 som röstade emot Irakkriget.

Se poddavsnittet i videoformat på YouTube nedan:

Redaktionen