HITTAT PÅ NÄTET: Stränga coronaregler i Australien, men araber firar bröllop som vanligt

Den australiska regeringen har infört stränga regler för att bromsa coronavirusets spridning: bara två personer får träffas utomhus. För bröllop gäller en gräns på fem personer och för begravningar tio.

Australierna måste stanna hemma, med undantag för nödvändiga inköp, motion, läkarbesök eller för att åka till jobb eller utbildning som inte går att sköta på distans.

Reglerna tycks dock inte hindra araberna i landet från att fira bröllop som vanligt med långt fler än fem gäster.

Läs mer i Daily Mail (1/4 2020)

En twittrare undrar om polisens likgiltighet kan bero på en rädsla att kallas ”rasist” eller ”islamofob”:

Det Goda Samhällets skribent Bitte Assarmo har tidigare skrivit om hur en palestinsk demonstrion fick fortgå i Göteborg utan att polisen ingrep: ”Ska vissa grupper undantas från de nya coronaförbuden?” (1/4 2020)

HITTAT PÅ NÄTET har även rapporterat om hur Frankrikes mångkulturella utanförskapsområden i praktiken undantagits från coronareglerna: ”Frankrike undantar utanförskapsområden från coronaregler” (29/2 2020)

Redaktionen