MOHAMED OMAR: Politisk korrekthet dödar

Det är lätt att skoja om politisk korrekthet. Men den är inte bara korkad och rolig, den är ibland rent livsfarlig. I Italien hindrade den snabba och effektiva åtgärder mot coranaviruset.

Sjukdomen kom sannolikt till Italien genom kineser som arbetar i klädindustrin. Men alla försök att göra något åt detta stoppades eftersom man inte fick ”peka ut” någon grupp. En italiensk virolog, Giorgio Palù, har vittnat om att förslag om att isolera kineser som kommit från coranainfekterade områden i Kina avslogs eftersom det skulle kunna uppfattas som ”rasistiskt”.

Politisk korrekthet var viktigare än att rädda liv. Det påminner om en fruktansvärd händelse i Mecka i Saudiarabien. År 2002 dog 15 flickor när en skola brann. De hindrades från att fly eldsvådan av den religiösa polisen eftersom de inte var rätt klädda. De har sin islamiska moralpolis, vi har vår antirasistiska moralpolis.

I februari, medan smittan spreds av kineser i Italien, anordnades en antirasistisk kampanj. Folk uppmanades att krama kineser på gatorna för att ”stoppa hatet” och visa hur tolerant man var. Gud vet hur många som smittades av denna godhetssignalering.

Florens borgmästare Dario Nardella postade en video på Twitter där han visar hur han kramar en kines som ett uttryck för ”solidaritet”.

I mainstreammedierna nämner man ofta att Italien drabbats så hårt på grund av att 1) befolkningen är gammal och 2) man lever trångtbott och flera generationer tillsammans. Man undviker att nämna 1) de tiotusentals kinesiska textilarbetarna som obehindrade spred sjukdomen och 2) hur virusbekämpningen saboterades av den politiska korrektheten och den antirasistiska moralpolisen.

Coronautbrottet i norra Italien hänger ihop med den kinesiska nyårsfesten den 24 januari. Många av de kinesiska arbetarna reste hem till Kina för att fira. När de återvände till fabrikerna i Italien började de infektera italienare.

På SVT varnade man i januari för att ”rasismen” mot kineser spred sig i Italien. Detta tycktes vara ett större bekymmer än sjukdomens spridning. I en artikel (31/1) talades det om ”fientlighet” mot kinesiska turister:

”Inga som kommer från Kina får komma in här”. Så lyder budskapet, skrivet både på engelska och kinesiska, vid en bar i Rom. Baren ligger på gatan Via del Lavatore, precis intill den världsberömda fontänen Fontana di Trevi. Här flockas turisterna året runt och många av dem är kineser.”

Vad har detta med rasism att göra? Det står att ingen som kommer från Kina får komma in. Det är ju fullkomligt rimligt när en epidemi härjar i Kina. Det handlar om att skydda liv och hindra smittspridning. Men de politiskt korrekta vill hellre bekämpa inbillad rasism.

Smittan i USA kan spåras till Italien. Det första kända fallet i New Hampshire hade nyligen besökt Italien och det första fallet i Missouri hade studerat där.

Och även i USA har den politiska korrektheten sannolikt lett till lidande och död. I februari uppmanades New Yorkare att delta i en kinesisk nyårsparad i Chinatown för att ”trotsa” det kinesiska coronaviruset. Tusentals människor trängde ihop sig på gatorna och viftade med kinesiska flaggor.

Direktören för New Yorks hälsokontor (Health Commissioner) Oxiris Barbot postade en tweet den 9 februari där hon uppmanade New York-bor att sluta upp i kinesparaden samtidigt som hon påstod att rådet att undvika folksamlingar bara var ”desinformation”:

”Today our city is celebrating the #LunarNewYear parade in Chinatown, a beautiful cultural tradition with a rich history in our city. I want to remind everyone to enjoy the parade and not change any plans due to misinformation spreading about #coronavirus.”

New York är idag den delstat i USA som drabbats hårdast av det kinesiska viruset och beskrivs som pandemins nya epicentrum.

Om vi verkligen vill bli av med coronaviruset bör vi samtidigt bekämpa tankeviruset politisk korrekthet. Det finns ett känt botemedel: korrekthet.

BILD: Kinesparaden i Chinatown, New York.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar