HITTAT PÅ NÄTET: New Yorkare uppmanades delta i kinesisk parad – skulle ”trotsa” coronaviruset

I februari uppmanades New Yorkare att delta i en kinesisk parad i Chinatown för att ”trotsa” det kinesiska coronaviruset. Tusentals människor trängde ihop sig på gatorna för att fira den kinesiska nyårshögtiden, vilket sannolikt ledde till stor smittspridning.

Direktören för New Yorks hälsokontor (Health Commissioner) Oxiris Barbot postade en tweet den 9 februari där hon uppmanade New York-bor att sluta upp i kinesparaden samtidigt som hon påstod att rådet att undvika folksamlingar var ”desinformation”:

”Today our city is celebrating the #LunarNewYear parade in Chinatown, a beautiful cultural tradition with a rich history in our city. I want to remind everyone to enjoy the parade and not change any plans due to misinformation spreading about #coronavirus.”

New York är idag den delstat i USA som drabbats hårdast av det kinesiska viruset och beskrivs som pandemins nya epicentrum.

Det Goda Samhället har tidigare rapporterat om hur politisk korrekthet hindrade virusbekämpningen i Italien. I februari förekom en ”antirasistisk” kampanj där italienare uppmanades att krama kineser på gatorna för att ”stoppa hatet”.

Läs mer på Summit News (23/3)

Redaktionen