HITTAT PÅ NÄTET: Amerikansk ekonom – coronaviruset riskerar att stärka nationalismen

HITTAT PÅ NÄTET En amerikansk ekonom varnar för att coronaviruset riskerar att stärka nationalismen. Kimberly Clausing är en känd förespråkare för så kallade ”öppenhet”. Hon är lärare vid Reed College i Portland, Oregon och författare till boken Open: The Progressive Case for Free Trade, Immigration, and Global Capital.

I en artikel i tidningen The Hill, ”‘America First’ in the time of COVID-19”, den 14 mars i år, skriver hon att spridningen av COVID-19-viruset ger nationalister en ny anledning att stänga gränser och skydda sina länder. Donald Trumps ”Amerika först”-politik riskerar att få ökat stöd, menar Clausing.

Förutom klimatkrisen, fortsätter hon, måste vi nu även hantera en farlig våg av nationalism.

Redaktionen