MOHAMED OMAR: En häst kan knulla en åsna, men en åsna kan inte knulla en häst

OPINION Svenskfientligheten har blivit något man pratar om. Det är svårt att blunda för fenomenet när ett videoklipp som visar hur en svenskbakgrundartjej blir misshandlad av ”invandrarbakgrundare” blir viralt på nätet. En av ”invandrarbakgrundarna” skriker ”Döda henne, wallah”.

”Wallah” är arabiska och betyder ”vid Gud”. Personen som gör yttrandet använder det som ett förstärkningsord för att visa att man faktiskt, verkligen, ska döda henne. Hon lever dock. Eder är inte dyra i den arabiska kulturen. Inte enligt min erfarenhet, åtminstone. Jag vet inte hur många gånger jag hört arabisktalande unga män säga ”Wallah, jag ska knulla din mamma” utan att omsätta sina hot i handling.

Videon med flickan som misshandlas är vedervärdig. Som far till två döttrar, och som medmänniska, känner jag saker när jag ser denna video som jag inte kan uttrycka i skrift. Videon publicerades först på alternativmediesajten Samhällsnytt. Nu kan en annan alternativmediesajt, Nyheter Idag, bekräfta att misshandeln skedde vid Söderbymalmsskolan i Eskilsparken i Handen, Haninge kommun.

Svenskfientlighet har funnits länge. Jag har skrivit om det i flera år, ibland har jag använt ordet ”svenskofobi” som en parallell till ett av vänsterns favoritord: ”islamofobi”. Mainstreammedierna har inte varit så intresserade av att rapportera om detta fenomen. Minsta lilla ”islamofobiska” eller ”rasistiska” dåd har dock blåsts upp stort.

Om någon klottrar på en moské får det stora rubriker. Politiker uttalar sig. Om en flicka blir misshandlad av ett gäng ”invandrarbakgrundare”, eller om en ”svenskbakgrundarkille” blir pissad på och kallad ”svennejävel”, blir det inte mycket uppmärksamhet i mainstreammedierna. De kanske inte vill gynna Sverigedemokraterna eller ”högerpopulismen”.

Verkligheten tenderar att missgynna vänstern. Tack vare alternativmedierna vet svensson mer om vad som händer. Det är därför vänstern, eller om man vill kalla dem pk-isterna, inte gillar alternativmedierna.

Ibland uppmärksammar dock mainstreammedierna svenskfientliga incidenter. I tidningen Barometern den 26 februari 2017 kunde man läsa om Nigar, en tjej som hotades med halshuggning av sin far.

Nigar hade en svensk pojkvän och det gjorde hennes familj rasande. Hon berättar hur fadern ringde och hotade henne med halshuggning:

Min pappa skriker inte i vanliga fall. Men nu skrek han hora till mig flera gånger och att han skulle komma till mig och skära halsen av mig. Jag blev så fruktansvärt rädd att jag satte mig på golvet. Och glömde att lägga på luren.

Sedan hoten har hon inte haft någon kontakt med sin familj och levt under stor psykisk stress. Idag är hon gift med sin svenske pojkvän. Orsaken till att hennes familj inte accepterar honom var dels deras islamiska tro och dels rasism mot svenskar, förklarar Nigar:

Min familj har aldrig gett honom chansen. De känner honom inte men det här har bara med religion att göra. Och rasism. Jag har fått höra att min pappa säger att han aldrig kommer att respektera en svensk. Hade det varit min man som sagt så om min pappa så hade alla pratat om rasism. Men nu är det Marcus som blir utsatt för rasism och då märks det inte.

Kanske uppmärksammades denna nyhet för att det var en invandrarbakgrundstjej som var offer för svenskfientligheten? Svenskfientligheten ingår ofta i hedersförtrycket som säger att en svensk pojkvän är en no go-zon.

I tretton år bodde jag i det mångkulturella utanförskapsområdet Gottsunda i Uppsala. Jag undrade ofta hur det kom sig att killarna kunde ha svenska flickvänner, men tjejerna inte kunde ha svenska pojkvänner.

En kille, som hade arabisk Mellanösternbakgrund, svarade så här:

Jag ska förklara hur vi tänker. Det finns ett arabiskt ordspråk: ”En häst kan knulla en åsna, men en åsna kan inte knulla en häst”. Vi kan knulla åsnorna, men dom kan inte knulla oss.

Det är möjligt att det finns ett sådant arabiskt ordspråk. Det är i så fall mångtydigt. Det kan ju också betyda att en rik man kan ta sig en fru från en lägre samhällsklass, men att en rik kvinna kan inte ta sig en man från sämre förhållanden.

Men det kan också tolkas i etniska termer, som den här killen i Gottsunda gjorde. Svenskar är som åsnor, menade han. Hans egen grupp är hästar. Och hästar kan knulla åsnor. Det betyder att män från den bättre eller högre gruppen kan ”ta kvinnor” från den sämre gruppen, men män från den sämre gruppen kan inte ”ta kvinnor” från den bättre gruppen.

Avslutningsvis vill jag säga att jag lärde känna många fina och kloka killar med arabisk bakgrund i Gottsunda.

Men killar som tänker i termer av ”en häst kan knulla en åsna” finns i verkligheten – och vi ska inte blunda för det.

BILD: Det mångkulturella utanförskapsområdet Gottsunda i Uppsala.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar