MOHAMED OMAR: I vänsterns ding ding-värld är den förnuftige brun

OPINION Ordet vänster blir allt mer komprometterat. Det har blivit mer eller mindre synonymt med pk-ism, flum, genusneutrala toaletter och bortskämda överklassfeminister. Därför kan jag förstå att folk som vill bli tagna på allvar distanserar sig från detta ord.

Förra månaden här på Det Goda Samhället skrev jag att jag ser tecken på att en invandringskritisk vänster växer fram. Knegande svenssons torde känna sig alltmer hemlösa i en vänster som prioriterar massinvandring från tredje världen framför välfärd för svenska medborgare.

I andra sammanhang tycker vänstern att ”hållbarhet” är bra. Allt möjligt ska vara hållbart. Allt utom invandringspolitiken… Där ska man bara blunda, tuta och köra. Ironiskt att folket som säger sig älska hållbarhet har drivit en ohållbar invandringspolitik.

Vänstern tror sig också kunna kontrollera allt. Ja, till och med jordens klimat ska de fixa. Men när det kommer till massinvandringen från tredje världen säger man att den är oundviklig och utanför politikens kontroll.

I mitt inlägg nämnde jag Nils Littorin i Malmö som hoppat av Kommunistiska Partiet, alltså det som tidigare hette Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna Revolutionärerna (KPMLR). Littorin har startat ett annat parti: Malmölistan.

Det nya partiet är kritiskt till massinvandring och mångkulturalism. I stället vill man ställa sig på svenska arbetares sida. Borde vara självklart för ett svenskt arbetarparti, men sådana tankar har varit mer eller mindre tabu länge.

Jag intervjuade Nils Littorin på min podd Tankar från framtiden. Lyssna på avsnittet i spelaren nedan:

– – –

Många svenskar är positiva till generös välfärd. Men de vill inte rösta på partier som lovar välfärd, men i praktiken försämrar den genom sin ohållbara invandringspolitik. Det borde varje förnuftig människa förstå. Ska man kalla denna nya vänster ”den förnuftiga vänstern”?

Nu går pk-vänstern till motangrepp. Alltså, den vänster som fortfarande vill skrika oförnuftiga slagord utan att bry sig om konsekvenser, angriper den förnuftiga vänstern.

Det är den envise pk-tyckaren Andreas Magnusson som i tidskriften Paragraf, under rubriken ”Brunvänstern” (10/2), uttrycker sin besvikelse över att Nils Littorin och hans vänner har övergett det sjunkande skeppet. I vänsterns ding ding-värld är den förnuftige brun.

”Det finns få saker jag har svårare för än uttalade vänstermänniskor som pratar om flyktingar som ’volymer’, pratar om att vi inte kan ta in fler invandrare innan vi löst segregationen, raljerar över islam och vill ha förbud mot tiggeri.”

Självklart är det viktigt att räkna hur många invandrarna är så att man kan kolla att vi har resurser att ta emot dem. Jag tror att om Magnusson bjuder på middag, vill han veta hur många som kommer.

Magnusson har svårt för en vänster som raljerar över islam? Vänstern har under hela sin existens aldrig haft något emot att skoja om kristendomen, ja till och med häckla den. Vill man raljera kan man säga att Magnusson räknar islam som mera värd än kristendomen. Har han inte tänkt på att kristna flyktingar kan bli ledsna?

”Riktig solidaritet är villkorslös och begränsas inte av nationalitet. Riktig solidaritet går över religionsgränser landsgränser, stadsgränser och stadsdelsgränser. Riktig solidaritet går över familjegränser och individgränser.”

Nej, riktig solidaritet är när du betalar själv. När du med hjälp av statens våldsmonopol tvingar folk att betala för något du anser vara gott, då är du inte solidarisk. Dessutom är inte asylmottagning i Sverige det bästa sättet att hjälpa världens flyktingar. Vi skulle kunna hjälpa fler för mindre pengar i närområdet.

Han skriver att ”riktig solidaritet” inte begränsas av nationalitet. Vad betyder det? Vet han själv vad det betyder eller är det bara billig godhetssignalering? Betyder det att hela världen ska kunna ta del av svensk välfärd? Då tar den ju slut på nolltid.

Den svenska välfärden finansieras av svenska skattebetalare, därför ska den gå till svenskar. Det är inte svårare än så. När vi täckt våra behov kan ge till andra – om vi vill.

”All ideologi som handlar om att ’hjälpa våra egna först’ är av ondo eftersom den påstår att det finns människor som inte är våra egna.”

Din far är din egen far. Din mor är den egen mor. Dina barn är dina egna barn. När du dör har dina barn rätt att ärva dig, eftersom de är dina egna och du är deras egen. Svenskarna är våra egna, våra landsmän. Vi skiljer oss från till exempel norrmännen. De bebor vårt grannland Norge och kallar varandra norrmän. Vi har en flagga, de har en annan.

En människa har en särskilt plikt mot sina närmaste, först och främst mot sina barn. Föräldrar som låter sina barn svälta och bespisar främlingar, är dåliga föräldrar, och ledare över nationer som låter sina medborgare leva i fattigdom, medan man använder deras pengar för att bekosta sin ”godhet” mot andra nationer, är dåliga ledare.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar