MOHAMED OMAR: Låt jihadisterna stanna där de är

OPINION Tänk om vi inte tar hem jihadisterna till Sverige, då kan de skada folk där de är. Vem tycker så? Jo, en Malena Rembe, tidigare chefsanalytiker för kontraterrorism på Säpo.

Man tycker att svenskarnas säkerhet borde vara högsta prioritet för en chefsanalytiker på den svenska säkerhetspolisen. Har inte Rembe tänkt på att om jihadisterna kommer hit så kan de skada oss?

Malena Rembe framförde sin åsikt i artikeln IS-jihadisterna måste få komma hem” i mars 2019 i tidningen Dagens Industri. Jag upptäckte artikeln för några dagar sedan.

Rembe skriver:

Att lämna svenskar som ingått i den så kallade Islamiska Staten kvar i svaga stater med hänvisning till Sveriges säkerhet är ett cyniskt erkännande av att hot och risk kan accepteras där men inte här.”

Ja, vi prioriterar vår egen säkerhet. Och vi skäms inte för det. Vi har inget ansvar för dessa jihadister. De valde själva att gå ut i jihadkriget i Mellanöstern.

Inte menar väl Sverige att kurdiska, syriska eller irakiska myndigheter ska ansvara för att driva processerna och samtidigt skydda medborgarna från de eventuella hot som de svenska jihadisterna utgör?”

Jo, det menar jag. Jihadisterna har förkastat sina svenska medborgarskap och valt att ansluta sig till Islamiska Staten. Denna terrorgrupp, som under en period fungerade som en stat, låg i krig med Sverige. Vi har vi två tillfällen blivit attackerade av Islamiska Staten.

Taimour Abdulwahab som attackerade Stockholm i december 2010, hörde till samma IS. Men då hette den Islamiska Staten i Irak och man hade ännu inte utropat kalifatet.

Rakhmat Akilov som attackerade den svenska huvudstaden den 7 april 2017 såg sig själv som IS-soldat. Han genomförde attacken i kalifatets namn.

Signalen att Sverige inte har ansvar för de hundratals svenskar som har radikaliserats här i Sverige och rest på svenska pass till konfliktområden sticker i ögonen på ledare och befolkningar i länder där dessa svenskar begått mord, våldtäkter, terrorhandlingar och krigsbrott.”

Vi har inget ansvar för jihadisternas radikalisering. De bär själva hela ansvaret.

När jihadisterna valde att ansluta sig till kalifatet upphörde Sverige att vara deras hemland.

Jihadister må kalla sig fransmän, tyskar, engelsmän eller svenskar. Men deras sanna hemland är det idén om den universella islamiska staten.

Så fort försök görs att upprätta denna islamiska stat i verkligheten, kommer dessa fanatiker att bekänna färg, riva sönder sina pass, bildligt eller bokstavligt eller både och, och flockas under den svarta jihadflaggan.

Jihadisterna har gått med i en organisation som vill upphäva alla nationsgränser och ersätta nationalstaterna med ett globalt kalifat. Nationer betyder inget för dem. De otrognas länder passar visst bara så länge den islamiska drömstaten inte finns.

Malena Rembes artikel må ha publicerats för ett år sedan, men halalhippie-mentaliteten den uttrycker förekommer fortfarande. ”De flesta av dem verkar vara vanliga människor med familj, barn och jobb”, sade Tomas Collin, gruppchef för lokalpolisområde Nordost, om så kallade ”återvändare”.

Britterna gör rätt. Shamima Begum lämnade London 2015 för att ansluta sig till Islamiska Staten. Hon fråntogs så småningom sitt brittiska medborgarskap. Begum krävde att få tillbaka det och började, påhejad av vänstern, en process mot staten. Hon förlorade.

Enligt brittiska inrikesdepartementet kan hon inte betraktas som statslös, eftersom hon genom sin mor har rätt att med hänvisning till härkomst erhålla medborgarskap i Bangladesh.

Det är bra, men att låta jihadisterna som anslöt sig till kalifatet stanna där de är kommer inte att räcka. De radikaliserades ju här. Jihadfabrikerna finns här, innanför våra gränser.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar