Anders Leion: Mafiosi

Anders Leion

Trump uppträder som en mafioso. Varför? Han måste. Han litar ju inte på den etablerade byråkratin – och den inte på honom. Därför inrättar han en parallell, av honom helt styrd maktordning, som sträcker sig utanför den officiella apparaten. Denna måste han belöna och hålla på gott humör, helt utanför de ordinarie belöningssystemen. Alltså måste han sticka till dem mer eller mindre svarta belöningar.

Också Reinfeldt är en mafioso – och av samma skäl. Han kunde inte lita till det klassiska utredningsväsendet, eftersom det i så fall hade beskrivit och talat om för honom att han höll på att förstöra landet. Istället litade han till av honom upphöjda springpojkar. (Omdömet gäller inte ekonomin utan invandringen och därmed förbundna frågor).

Regeringen Löfven fortsätter på samma sätt. Det finns inga klara, långsiktiga linjer. De maktpolitiska uppgörelserna har låst fast läget och kräver dessutom beslut, avsedda att främst tillmötesgå de olika stödpartiernas särskilda behov. Extremt tydligt framgick detta när man skapade en gymnasielag för ett antal afganer, som därigenom under någon tid kunde undgå utvisning. Detta skedde trots att alla remissinstanser ansåg lagen vara helt undermålig. Ingen brydde sig. Löfven lät det passera därför att han behövde Miljöpartiets stöd och på detta sätt kunde betala för stödet. Och Miljöpartiet ville ha det för att få spegla sig i sin självrättfärdighet.

Man klagar alltså, med rätta, över att det klassiska utredningsväsendet inte längre används, men man vill inte förstå varför. Det skulle ju tvinga partierna att ta hänsyn till verkligheten. Det första steget i en klassisk utredning är att ange problemet, frågeställningen. Därvid måste man beskriva läget, verkligheten. Det kan man inte kosta på sig. Det skulle försvåra all den politik man har fört och fortsatt vill föra.

Nå, detta kan man ju beklaga och ondgöra sig över, men behöver man bry sig? Med all sannolikhet kommer nästa val att pensionera socialdemokraterna från makten – och då försvinner väl detta problem?

Nej, det kan bli värre. Nyligen beskrev jag hur socialdemokratin med sitt demoniserande av SD gjort sig omöjlig som partner i den politiska konstellation, som med viss sannolikhet kommer att styra landet efter nästa val. Vad kan S då göra? De kan satsa på en parallell maktstruktur, vid sidan av den demokratiska statens. De har stora möjligheter till detta genom att använda sig av sina många sidoorganisationer, av vilka vissa, enligt vad Johan Westerholm visat, har ett utvecklat samarbete med tvivelaktiga muslimska organisationer. Därvid skulle man utveckla samma praktik som den sicilianska maffian, när den försvarar sig mot staten. Tentaklerna sträcker sig överallt, suger näring överallt där den står att få.

Nu tror jag inte att det kommer att gå så illa. Visst kommer alla socialdemokratins sidoorganisationer att bestå och visst kommer de att vilja behålla allt sitt statliga och kommunala stöd, men möjligheterna att påverka staten från sidan, utifrån, kommer att vara begränsade, framförallt därför att S sannolikt kommer att mista stödet från LO, och därmed mista en del av sin utomparlamentariska makt.

Antagligen, och förhoppningsvis, kommer de inte ens att uppträda med den bittra förvirring som en annan tidigare makthavare, Reinfeldt, uppvisar när han skall kommentera dagens verklighet

Han ger uttryck för en förvirrad verklighetsuppfattning, styrd främst av önsketänkande och med totalt förakt för empiri. Han har, genom att handla som en mafioso, utan respekt för seriös utredningsverksamhet och förvaltning, lett Sverige till det elände vi nu upplever.

Han vidhåller den förfalskade bild av verkligheten som styrde maktutövningen under hans regeringsår. Sverige är fortfarande det förlovade landet med stora fält och skogar, väl ägnade att ta emot miljoner nya invånare.

Det bekymrar honom mer att vanligt folk djärvs yppa sina tvivel och vågar redogöra för sina erfarenheter. Det stör honom mycket. När han styrde höll folk (utom Billgren) tyst.

Är det så här illa? Kanske inte. Widar Andersson är en klok man som tänker fritt och självständigt. Så här beskrev han läget häromdagen: ”Socialdemokraterna kommer nog inte undan med mindre än en rak och öppen ursäkt för det som har gått fel och ärliga förklaringar till varför det gick fel. Och ett erkännande till SD; de har haft mer rätt än fel om invandringens problem och konflikter.

S, SD och M bör därefter bilda stommen i det svenska omtaget.”

Det är en vacker, men – tror jag – omöjlig tanke.

54 reaktioner på ”Anders Leion: Mafiosi

  • Hasse skriver:

   Annat mafioso-liknande är jagärhär o dylikt.
   MSM-journalister granskar inte jagärhär – istället är de själva med i jagärhär.
   Mina Dennert – ”maffialedaren” – kallar sig t o m journalist fast hon inte arbetar som det. Hennes make arbetar på SvT.
   Jagärhär har via Kajsa Klein lyckats få en RIKTIG forskare bort från Stockholms universitet. Om man tittar på den brevväxling som Swebb TV publicerat på sin blogg ser man att mejl från Kajsa Klein återkommande har jagärhär bredvid Kajsa Kleins namn. Jagärhär-maffian kör givetvis med maffiabeteende o utpressning.

   Gillad av 19 personer

   • Axel skriver:

    Ett som verkar klart och tydligt är, Sverige har en fördumningspolitik. Det bekräftades tydligt när vår
    ” store ledare” Löfven uttalade sig i Agenda. Men regeringen är ju vald , dock med Januari mygelmix.
    Vi får leva med eländet så länge medelklassen bor segrerat och har en mycket postiv lånebild och hög köpkraft. Dom skiter i politiken till den dag, när räntorna stiger brant. Då säger dom som vår store ledare sa.Vi förutsåg inte detta.

    Gillad av 5 personer

   • Emil G. skriver:

    Blev nyfiken på vem den där Uno Fors är. Det var han som ”stängde av” docent Martinovski pga mejl från jagärhär aktivist Kajsa Klein.

    Till skillnad från docent Martinovski har han förutom sitt arbete även kvar info på SU:s sajt.

    Man kan läsa om honom bl a:

    ””Jag vill göra samhällsinsatser”
    Det säger professor Uno Fors som forskar på datorsimulerade lärandemiljöer. Han har rönt stor uppmärksamhet för sin forskning om interaktiva datorsystem för lärande, examination och rehabilitering, som simulerar möten mellan bl.a. patient och läkare. Hans tankar har också tillämpats inom t ex Kriminalvården, lärarutbildning och i flyktingmottagning.”

    Låter ju verkligen som Dr Martinovski skulle varit till fortsatt stor samhällsnytta där. Men när jagärhär hotar blir man väl skraj….

    Gillad av 3 personer

   • Marianne M skriver:

    Det börjar gå väldigt långt nu. Har jagärhär kopplingar till Trolljägarna också? En kvinna lurades att hon skulle komma till porten för att hämta ett paket. Istället för paket stod Frida Boisen från Trolljägarna där och kvinnan blev filmad och anklagad för sitt tydligen hemska twittrande.

    Är Frida Boisen och Aschberg jagärhär-aktivister? Jagärhär tycks ha många trådar in i MSM hursomhelst. DN skriver enbart positivt om jagärhär och en av deras ledarskribenter är med i jagärhär. Många på SvT är med i jagärhär.

    Sedan tycker jag Trolljägarna är ett uselt program. Trolljägarna har helt klart värdelös väääääärdegrund.

    Gillad av 1 person

   • Stx skriver:

    Det kan vara ”högerextremister”, till exempel sverigedemokrater, som ligger bakom den senaste tidens bombdåd. Det säger Leif GW Persson till vänstersajten Paragraf.
    När vänstersajten frågar GW om han med högerextremister menar ”NMR eller Sverigedemokraterna” svarar han:
    – Ja, det är typ såna.

    Där fick vi sverigedemokrater ytterligares spark i vår vita arschlen

    Tidigare har Leif GW Person kommit med hårda angrepp mot SD-väljare.
    – Två bekanta berättade för ett tag sen att de röstade på SD och då sa jag att de inte behövde komma hem till oss mer, sade han i en intervju med vänsterblaskan.
    GW skriver regelbundet här på sajten, vi när en orm vid vår barm.

    Att komma med grundlösa påstående för att ställa sig in hos etablissemanget.
    Och samtidigt säkra sin plats i tv soffan.
    Detta är ju musik i örat för dem.
    Vit makt istället för jihad.
    Lågt herr Persson.

    Gillad av 5 personer

   • bejji skriver:

    Leif GW har tidigare uttryckt sympatier för Kristdemokraterna/KD. Det var nog därför SVT ”Veckans Brott” (trots påstötningar) aldrig tog upp Assange-affären; dåvarande KD-ledaren Göran Hägglund kallade Assange för både ”feg” och ”ett kräk”.

    Gillad av 1 person

 1. Jan Hyllengren skriver:

  ” S, SD och M bör därefter bilda stommen i det svenska omtaget.” det Widar skriver är nog inte alls så osannolikt. LO bildade S och i LO pågår en allt hårdare maktkamp mellan de som lever av det välfärdsindustriella komplexet och de som betalar. Utan LOs stöd är S ett mycket dött lik. I M finns samma slags problematik. Om utvecklingen eller avvecklingen av Sverige får fortgå mycket länge till är förlorarna så många att SD passerar 30-strecket. Det blir då ogörligt med fortsatt minoritetsregerande och det är nog inte så svårt att plocka fram nya ledare i M och S och därpå raskt förklara att patriarkatets fördärvliga krafter är så särdeles starkt bland de invandrade muslimerna att de i viss utsträckning måste återvandra. Idealen om öppna gränser och alla de övrigas lika värde mm kan man ändå behålla…… politik påstås ju vara det möjligas konst och jag antar att politikerna fortfarande vill bli omvalda. Mycket hänger förstås också på Trumps återval, Brexit och globalismens och klimathysterins tvungna reträtt. SD har redan retirerat i EU-frågan, abortfrågan och Nato-frågan så de är nog det minsta problemet!

  Gillad av 2 personer

 2. Laura skriver:

  Trump må uppträda som en maffialedare, men han verkar agera efter vad som stärker den amerikanska nationen och det amerikanska folkets väl och ve.
  Sverige skulle behöva just det. Ledare som ärligt vill stärka Sverige och det svenska folkets ekonomi och kultur.
  Widar Anderssons idė om ett samstyre av S och SD och M är riktigt obehaglig. I praktiken då göra Sverige till en enpartistat?! Diktatur genom samgående.
  Vad gäller sidoorganisationer till S så må de överleva – på egna pengar.
  En ny vettig regering måste omgående avveckla alla bidrag till vuxenföreningar, trossamfund, studieförbund, kulturprojekt o andra sorts ”projekt”. Skrota partistöd och presstöd och låta public service omvandlas till en vanlig betalkanal.
  Lägga ner de flesta myndigheter och verk och låta de som verkligen behövs få nya chefer.
  Skrota utlandsbistånd och därmed SIDA.
  ..med mera…med mera…

  Gillad av 22 personer

  • Den där Fredrik Östman skriver:

   Som en direkt reaktion på domstolsutslaget här om dagen att fransk rasistisk livsmedelsetiketteringslag skall gälla i hela EU kom det glädjande beskedet från Mike Pompeo att USA INTE betraktar de israeliska bosättningarna på den israeliska Västbanken som stridande mot internationell lag (folkrätt).

   Donald Trump är det bästa som har hänt mänskligheten sedan Winston Churchill!

   Gillad av 14 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Vänsternissarna har gjort en lista över israeliska företag vars varor ska bojkottas. Den använder jag för att stödja Israel så gott det går. Tvärtom, tvärtom, tvärtom. Gör man tvärtom mot vad vänstern gör så blir det i allmänhet rätt.

    Och Pompeo har rätt. Bosättningarna strider inte mot folkrätten. För det första kan folkrätt lite slarvigt översättas till ”folkrätt är vad stater gör”. För det andra har ju någon fred inte slutits och det är först i fredsförhandlingar man kommer överens om vilket land ett visst område ska tillhöra. Dessutom är Palestina inget land (även om vår dysfunktionella regering tror det).

    Sista meningen kan jag helhjärtat instämma i. Vi får innerligt hoppas på att Trump blir omvald.

    Gillad av 13 personer

   • Christer E skriver:

    Västbanken är juridiskt problematiskt eftersom Jordanien för länge sedan avsade sig ägandeskapet, Västbanken har verkligen hamnat i Limbo. Helt klart ingår inte Västbanken i det egentliga Israel, såvida inte Israel öppet annekterar området. I ett sådant läge blir de palestinska muromgärdade områdena nya ”townships” med vidhängande demokratiska problem. Israel kan inte samtidigt vara ett stor-Israel, demokratiskt och judiskt.
    Däremot är Israels närvaro på Gulanhöjderna en ockupation, en ockupation av syriskt territorium.

    Som del av mänskligheten (visserligen långt mindre än 1 ppm) håller jag inte med om slutsatsen att Trump är det bästa som hänt sedan Churchill. George W. (som visserligen öppnade för IS genom det ogenomtänkta Irakkriget) och Obama (öppnade för Ryssland genom icke-agerande på sina röda linjer i Syrien) har orsakat mindre skada på världen och världsekonomin än Trump. Med det amerikanska WO i Syrien gav Trump bort hela MÖ till Putin (och Erdogan) utan att få något tillbaka. Dito med ”förhandlingarna” med Nordkorea. Vad som kommer att hända med det pågående handelskriget med Kina vet vi inte fullt ut ännu, men det kan mycket väl sluta med att kineserna köper soja från USA medan europeiska bilar fortfarande tullsätts i Amerika.

    Gillad av 3 personer

 3. Rutger skriver:

  Över tid kommer kommer S och M förmodligen ha dränerats på alla med rimlig IQ. Hos M blir det kvar en kärna av ultraliberala globalister och någon gammal överste på Östermalm. Resterna av S består troligen också av superglobalister vars enda mål är att försörja hela världen. Möjligen kan då S och M finna varandra i sitt gemensamma avståndstagande från nationalstaten Sverige och SD.

  Gillad av 8 personer

 4. tom crean skriver:

  Vad är det för ett galet perspektiv om Trump? Kan inte Leion ange källorna för sina djupa insikter i frågan? DN? SVT? CNN? NYT? Insikten att vänsteraktivister tagit över stora dela av statsapparaten, i ohelig allians med det militärindustriella komplexet verkar helt saknas. Har Leion missat att den djupa statens mål sedan Trump blev vald har varit att få honom avsatt?

  Exakt samma obstruerande har vi att se fram emot i Sverige när svensken till sist vaknar, då kommer konflikten mellan aktivisterna och svenskarna att bli tydlig, för vad är att vara svensk? Det är att tycka som alla andra, så det kommer när detta väl vänder inte finnas två stim, utan, precis som vi kan se nu med de slugaste stimfiskarna, så vänder till sist alla, och kvar bli verklig vänster och verkliga aktivister och de som har för många lik i byrålådan vars mål blir att hålla lådan stängd för resten av livet, likt Estonia eller Stasiarkiven.

  Det har börjar rycka i stimmet, über-hycklarna som Teodorescu, Heberlein, Dahlberg, Cwejman, Boström, Lifvendahl, Rayman etc etc och nu senast Melin (!) blickar ut i djupet, när kommer hajen?

  Gillad av 15 personer

  • Jan Molin skriver:

   Allt i stasiarkiven som östtyskarna inte hann bränna finns kvar och är öppna! Men motsvarande svenska arkiv som finns på SÄPO är stängda! Så är Sverige beskaffat! Vår mycket stora behjälplighet mot Nazisterna vill sossarna ska fortsätta vara en hemlighet för oss svenskar.
   För detta stora naziststöd vi bistod med fick Sverige betala dryga krigsskadestånd efter kriget. Per-Albin Hansson tvangs flyga till New York för att erkänna och skriva på krigsskadeståndet! Också detta hemligstämplat och förborgat beredvilligt av maktens trogna: SVT, SR, TV4 och nästan all övrig media. Journalisterna är tysta som möss, med tejp över munnen lika som de regimtrogna författarna på Göteborgs bokmässan när NyaTider en gång tilläts ställa ut!

   Gillad av 10 personer

 5. Östrahult skriver:

  Framförallt är det moderaterna som ska be om ursäkt tycker jag, när det gäller invandringen. Reinfeldt är den huvudansvarige och det är han som öppnade dörrarna för MP till maktens korridorer. MP förstör oerhört mycket, långt mer än vad folk inser och begriper. Inte minst slår detta vansinne hårt mot medelklass, landsbygd och företagande.
  När det gäller moderaterna så har de långt kvar till att vända utvecklingen eftersom de fortfarande hyllar Reinfeldt. Moderaterna styrs idag av följande kategorier:
  • Riktigt gamla broilers om Bildt som är allmänt gubbsjuka och som nu beter sig som sossepampar
  • Något yngre broilers som aldrig haft ett riktigt jobb
  • Fd moderata broilers som numera livnär sig som PR-konsulter.

  Den ekonomiska eliten är inte längre stödtrupp till moderaterna eftersom den aldrig haft det bättre än i dagens Sverige. Medelklassen inser mer och mer att moderaterna inte är deras vänner. Kvar finns dom som av slentrian är kvar, ungefär som gamla gubbar som fortfarande köper Aftonbladet.

  Därmed inte sagt att sossarna skulle vara bättre, det har en massa annat elände på sitt samvete och maffiavägen blir nog inte framkomlig.
  Sossarna vill gärna berömma sig av att ligga i täten jämfört med omvärlden men tillhör egentligen svansen. Sossarnas fall har pågått länge ute i Europa. Jag tror det är kört för sossarna eftersom:

  • Man saknar krisinsikt
  • Man har bytt ut sina traditionella väljare mot bidragsberoende
  • Partiet är kidnappat av elitbyråkrater, vänstertyckare, islamiska och antisemitiska intressen
  • Den formella ledningen av partiet är en marionett

  Gillad av 14 personer

  • Den där Fredrik Östman skriver:

   Nej, huvudansvaret är och förblir SAP:s. Moderaterna var naiva och korkade men framför allt mycket svaga 1975 när det avgörande beslutet togs. Efter denna grundlagsändring fanns ingen väg tillbaka. Moderaterna röstade förvisso för, men hade ingen möjlighet att stoppa den.

   Gillad av 1 person

  • tc skriver:

   Jag tycker perspektivet är sjukt, vadå ”be om förlåtelse”? Be om förlåtelse kan man meningsfullt göra om sådant som kan förlåtas, men hur förlåter man upprepade våldtäkter, rån, svindel och misshandel osv? Hundratusentals har haft nöjet hittills. Antingen drömmer vi alla och har fel om allt, eller så har vi att göra med landsförräderi, detta vet de skyldiga, de kommer aldrig att erkänna eller be om förlåtelse, ingen i 7-klövern kommer att göra detta. Eller skall man rada upp ett par hundratusen misshandlade, våldtagna, vanskötta eller utslängda äldre så de var och en kan få en ursäkt?

   Det som gjorts är oförlåtligt, det vet de skyldiga mycket väl, de ger aldrig upp.

   Gillad av 9 personer

 6. Fredrik Östman skriver:

  Du talar om det traditionella utredningsväsendet som om det var avsett och förmöget att utröna något om sanning, rätt och verklighet. Så var det kanske en gång i en mycket nymornat socialistisk, en naiv tid, när det fortfarande var möjligt att tro eller inbilla sig att socialismen kunde utspela sig i sinnevärlden och historien, den som löper framåt. Men det är mycket länge sedan. Avslöjandena av socialismens praktik följde parallellt med våra egna erfarenheter av de avstegfrån heder och kristen moral som var nödvändiga för socialismens införande. Efter den globala kontrarevolutionen 1989 har ingen människa mer trott på denna möjlighet. I stället missbrukade man avsiktligt, i stället för som tidigare opportunistiskt eller accidentalt, utredningsväsendet för att misshandla och omvandla sanning, rätt och verklighet. Utredningsdirektiv innehåll de önskade slutsatserna. Det var ingen hemlighet längre att socialismen var kontrafaktisk. Vi kallar denna tendens eller detta fenomen politisk korrekthet. Så hur kan du idag 2019, 30 år in i den absolut kontrafaktiska eran, påstå att utredningsväsendet har något med sanning, rätt eller verklighet att göra? Det har inte varit så på minst sjuttio år, när du var en liten pojk.

  Gillad av 7 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Eller som man sa på landet förr: alla känner apan, apan känner ingen. Det syftade på att om man, som främling, kom till en by där någon hälsade på en så var det antingen prästen eller byfånen.

   Gillad av 1 person

 7. Dandersan skriver:

  Klimatmaffian glömmer du!
  De hotar med klimatkatastrof framräknad med modeller som saknar all koppling till verkligheten.
  (Glömmer moln som klimatfaktor)
  De vill rädda oss från undergång men kräver betalt via olika straffavgifter.
  Får de inte total makt så hotar de med att demokratin skall avskaffas.
  Nån diskussion med dem som är skeptiska vägrar de, de kallas förnekare i stället.
  Det kallar jag maffiametoder.

  Gillad av 10 personer

 8. Elisabeth G skriver:

  Angående utredningsväsendet. Det är regeringen som skriver direktiven. Jag har själv varit involverad i en statlig utredning där det redan av direktiven framgick vad vi skulle komma fram till. Det vi hade att göra var att beskriva en lämplig väg dit.

  Jag antar att någon slags utredning föregick gymnasielagen men att direktiven var just sådana att utredaren skulle komma fram till hur bra denna lag var. Att det nu visar sig att inte minst afghanerna lider på grund av lagen struntar man i. De har oket av utvisning hängande över sig eftersom de inte, vilket var helt förutsägbart, klarar studierna. De finns i limbo istället för hemma i sitt land där de kunde skapa sig ett liv.

  Livet efter nästa val är svårt att sia om. I min lilla landsända har det i flera kommuner skett ett maktskifte där sossarna förlorat och visat sig verkligen vara dåliga förlorare. Det är ingen hejd på deras hätska utfall och rena lögner. Vad som är rätt och riktigt och bäst för medborgarna struntar de fullkomligt i. De anser sig, tror jag, ha en gudagiven rätt att sitta vid makten.

  Ett svenskt omtag med S, SD och M skulle kunna vara möjligt om S gjorde sig av med alla vänstersossar men det kommer inte att ske.

  Gillad av 2 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Elisabeth G skrev: ”…där sossarna förlorat och visat sig verkligen vara dåliga förlorare. Det är ingen hejd på deras hätska utfall och rena lögner. Vad som är rätt och riktigt och bäst för medborgarna struntar de fullkomligt i. De anser sig, tror jag, ha en gudagiven rätt att sitta vid makten.”

   Ja det tror jag också. Liknande märktes även tydligt för länge sedan 1976, när Palme var ytterst förtretad, indignerad, moraliskt upprörd, och fräste att ”bordet var dukat” när borgarna vann och fick överta makten.
   Kommentaren då var att bordet var uppätet. Palme ansåg nog att det var en av gudarna bestämd självklarhet att sossar för alltid skulle ha makten och att det var mot naturlagar och gudarnas vilja att borgare skulle få makten och att detta skulle leda till total katastrof. Han var så uppblåst och så självförhärligande att han totalt saknade respekt för motståndarna.

   Sådana som Karlsson och Kjell Olof Feldt var betydligt mer sansade och därmed mer respektingivande. Löfvén är nu i klass med Ringholm.
   Påminner om ett Göteborgsskämt från 90-talet: Vad får man i kiosken på Avenyn om man beställer en Persson och en Ringholmare? Jo en stor tjockkorv och en Pukko.

   Gillad av 4 personer

   • Elisabeth G skriver:

    ”Löfvén är nu i klass med Ringholm.”

    En f.d. kollega har arbetat på finansdepartementet under Ringholm. Hon sa att han var den mest korkade människa hon träffat men väldigt, väldigt snäll. Detta till skillnad från Persson där ”alla” tjänstemän kom ut gråtande efter en föredragning för honom.

    Gillad av 1 person

 9. Axel skriver:

  Ett som verkar klart och tydligt är, Sverige har en fördumningspolitik. Det bekräftades tydligt när vår
  ” store ledare” Löfven uttalade sig i Agenda. Men regeringen är ju vald , dock med Januari mygelmix.
  Vi får leva med eländet så länge medelklassen bor segrerat och har en mycket postiv lånebild och hög köpkraft. Dom skiter i politiken till den dag, när räntorna stiger brant. Då säger dom som vår store ledare sa.Vi förutsåg inte detta.

  Gillad av 1 person

 10. Hovs_klipphällar skriver:

  Själv påstår jag att S aldrig kommer att kunna ingå i en framtida regering med SD!

  De är så in i märgen korrupta att de hellre skulle åka ur riksdagen än erkänna sina fel.

  Gillad av 6 personer

 11. Lars skriver:

  När man ser på invandringspolitiken och Sverige och övrig politik, så inser man att vad som krävs är att S gör helt om och därmed med M + SD + S har majoritet för tvärstopp och tom återvandring mm. Att M + Kd + SD skulle styra skutan åt rätt håll i alla sammanhang vid sidan av invandringspolitiken är mycket tveksamt och troligen blir SD endast ett hang around parti till M med angrepp på välfärdsstaten, privatiseringar, skattesänkningar (som är rätt svåra att genomföra i ett ekonomiskt kritiskt läge med överbelastade system (av invandringen). Visserligen säger SD att man försvarar välfärdsstaten, men samtidigt för man fram M förslag om nya jobbskatteavdrag, utförsäkring av sjuka mm. Det rimmar inte!

  Gillad av 1 person

 12. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Nu grymtar GW om att bombattentaten kan vara direkt politiska snarare än uttryck för kriminella ligors revirmarkeringar. Har faktiskt tänkt den tanken själv eftersom det är just vad staten behöver nu, precis vad Aftonbladets politrukers sönderstressade terapeuter ordinerar. Om SÄPO lyckas hitta en enda afganskinköpt stubintråd hos en enda NMR:are så kommer Morgan att börja stifta lagar med en giljotin i paragrafslutet och vänsterns vånda kommer att vändas till triumfatorisk indignation. Vänta bara.

  Gillad av 4 personer

 13. Olle Westholm,Basel. skriver:

  ”S,SD och M bör därför bilda stommen i det svenska omtaget”.En egendomlig men surrealistiskt betonad slutsats med tanke på det realpolitiska läget.En slutsats kanske ämnad som en provokation.Snarare ligger det närmast till hand att en ny skamlig brett partiövergripande överenskommelse träffas.Varför ej ett svenskt SED-parti enligt östtyskt mönster.”Socialistische Einheitspartei Schweden”.”SES” bestående av alla partier utom Sd och AfS såklart.Eller ännu säkrare och tryggare -åtminstone för de krafter som i realiteten styr EU-staten Sverige- en koalition av alla de sk Bilderberg- och Soros-partierna:”Det Bilderbergska Enhetspartiet”.”BEP”.På engelska ”the Bilderberg Unity-party”,”BUP”, vars motto är ”Together we stand strong against the people and squander their taxes”.På svenska:”Tillsammans står vi starka mot folket och förslösar folkets skattepengar”.Ett renodlat politiskt elitparti invirat i ett hölje av frasmakeri:”Vill Du bli fri rösta på oss!” med den tänkta fortsättningen:”Vill du bli ännu friare och fast högt avlönad EU-politruk gå då med i vår gränsöverskridande ständigt förljugna och hycklande parti-organisation.Kom ihåg vi värnar den politiska och ekonomiska eliten med näbbar och klor kosta vad det kosta vill.Folket-det svenska-är vår fiende!Rösta på oss!”Ja.Dessvärre är nog detta ett troligt framtidsscenario..

  Gillad av 5 personer

 14. Klas Göran skriver:

  Utredningsväsendet började förfalla redan under Göran Perssons tid i Rosenbad.

  Tänk bara på Massoud Kamalis mammututredning om strukturell rasism som gavs i uppdrag av Mona Sahlin men slängdes i papperskorgen av hennes efterträdare som minister.

  SOU har varit politiserade i decennier.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.