Patrik Engellau: Utpressning

Patrik Engellau

Dagens Nyheter rapporterade nyligen att det blir nedskärningar i fyra av fem kommuner nästa år. Tidningen har forskat noggrant och kommit fram till att det beror på att kommunernas intäkter inte är tillräckligt stora för att klara utgifterna. (Vad skulle det annars bero på?)  

Tidningen har forskat särskilt noga på Uddevalla kommun där ”alla delar kommer att behöva dra åt svångremmen”. Även skolan. Tidningen har intervjuat en lärare i kommunen som också är fackligt huvudskyddsombud. 

Vad kan en lärare tillika fackligt huvudskyddsombud ha för instinkter i en fråga som denna? Den härskande järnaxeln i Sverige består av politikerväldet, det välfärdsindustriella komplexet samt komplexets klienter. Järnaxelns huvudmotståndare består av den nettoskattebetalande medelklassen som försörjer makthavarna och deras drabanter och anhängare.  

Om medelklassen får ekonomiska problem så vet den att den själv måste reda upp sin situation ty annars blir det värst för den själv. Om makthavarna får ekonomiska problem inställer sig en annan logik. Då vänder de sig till medelklassen och säger att ”det här blir värst för dig”. Mycket riktigt gjorde läraren tillika huvudskyddsombudet just detta. Hon sa enligt Dagens Nyheter att hon var ”orolig för att besparingarna ska leda till sjukskrivningar och sämre undervisning”. 

Det uttalandet är väl inget konstigt, säger du kanske, det är väl självklart att kvinnan formulerar sig på det sättet, varför uppmärksamma det? Ja, det är självklart men tänk på vad det innebär och tänk på hur olika riggat det är för olika samhällsaktörer. Lärarinnan hotar med ”sjukskrivningar” och ”sämre undervisning”.  

Om lärarna får fler arbetsuppgifter blir de ”frustrerade och tar till helger, kvällar och annan ledig tid för att försöka upprätthålla en viss nivå. Och det leder rätt in i en sjukskrivning”. Om lärarinnan hade talat klarspråk rakt i ansiktet på den medelklassare som försörjer henne så hade hon sagt så här: ”Om du inte plockar fram mer pengar så kommer jag att sjukskriva mig på din bekostnad. Då får du ingen undervisning till dina barn men du kommer att få betala mig i alla fall”. Medelklassaren förstår, om han inte insett det tidigare, att han är torsk. Vad som än händer drabbar det honom. Om han får svårt med sin egen försörjning så är det värst för honom själv. Om kommunen får svårt med sin försörjning är det också värst för medelklassaren själv.  

Jag säger inte att det är något fel på lärare eller andra kommunalanställda. Jag säger inte att de skulle vara lata eller olämpliga på något annat sätt. Jag säger att vi står inför ett system som är riggat för att sätta medelklassaren på pottkanten vilket slags slarv eller felbeslut som politikerna än begår.  

I själva verket är de kommunanställdas reaktioner logiska och fullt begripliga. Räddningschefen i Uddevalla kommun säger att ”vi inte kan leverera samma prestationer som tidigare år” om budgeten trimmas. ”Den politiska beställningen och verkligheten stämmer snart inte överens… Det enda som återstår att göra är att lägga ned två brandstationer. Med allt som vi vet om hur avgörande det är att vara snabbt på plats vid en olycka eller brand vore det förödande.” 

Skyll dig själv, medelklassare. Har du lämnat ifrån dig kontrollen över ditt liv till ansvarslösa ombud som inte själva behöver ta konsekvenserna av sitt fögderi, så kallade politiker, så får du räkna med att brandkåren inte hinner fram om det tar eld i din villa. Vad är det med det? Det är ju bara samma sak som att polisen inte ingriper när du får inbrott. 

77 reaktioner på ”Patrik Engellau: Utpressning

 1. MartinA skriver:

  Den härskande järnaxeln i Sverige består av politikerväldet, det välfärdsindustriella komplexet samt komplexets klienter.

  Nix. Det består av storkapitalet, deras kontroll av media och deras underlydande. Politiker och dylika är sekundära.

  Gillad av 4 personer

   • Erik skriver:

    Är det inte den ursprungliga betydelsen av fascism,korporativism ?
    Att staten och de stora kapitalägarna går i hop för att tillsammans behärska och styra samhället.

    Gillad av 4 personer

   • Erik skriver:

    Martina,
    Om nationalstaten mer och mer ersätts av överstatliga organisationer som ex.vis EU och sedan fungerar på ett korporativistiskt sätt genom att deras statsapparat samarbetar med storföretagen,
    Är inte det då också korporativism/fascism? Internationell fascism?
    Fredrik,jag förstår inte ditt NEJ,har du lust att konkretisera dig så blir jag glad.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Både TC och Fredrik har rätt. Det beror på hur man definierar begreppen. I ett fascitiskt samhälle är det staten som kontrollerar kapitalet. Å andra sidan är det i dag i verkligheten så att kapitalet på ett förrädiskt sätt kontrollerar staten. I sådana stater råder ett totalitärt välde. Vi kan lika gärna kalla det fascism.

    Gilla

   • Erik skriver:

    Fredrik,
    Jag tackar för svaret,men är inte riktigt nöjd med svaret.
    Staten och kapitalet kanske inte formellt går i hop men kan ju samarbeta ändå för gemensamma intressen och mål,att styra och kontrollera samhället och dess medborgare. Vem som sen har den formella makten,statstjänstemännen,politikerna eller de stora kapitalägarna,kan säkert diskuteras men har egentligen inte så stor betydelse om de alla strävar åt samma håll,om de alla har gemensamma intressen.
    Socialism eller kapitalism kan ju också diskuteras,men personligen tycker jag det är uppenbart en marknadsekonomi(kapitalism) under en viss statlig styrning,en central planekonomisk styrning.
    Privata företag accepteras fast med regler och lagar som stärker statens kontroll över företagen. Dessa regler och lagar finns ju för övrigt även i kapitalistiska länder som inte är fascistiska/korporativistiska,dock normalt inte så stora.
    Är Kina en planekonomi eller marknadsekonomi med starks statlig styrning?
    Är ett ännu mera centraliserat EU med en ännu större överstatlig styrning/kontroll och makt av ekonomin och samhället/medborgarna ,en planekonomi eller en fri marknadsekonomi?
    Är Kina och EU fascistiska/korporativistiska länder med en stark centralstyrning och makt över ekonomin och samhället (planhushållningsekonomi ) ?
    Eller är de fascistiska/korporativistiska länder med en marknadsekonomi ?

    Gilla

   • MartinA skriver:

    @Erik
    Vill du ha svar från mig måste du använda ”svara” till en av mina kommentarer så det dyker upp i mitt flöde. Det verkar som du tryckte ”svara” till tcs kommentar.

    Gilla

  • Richard skriver:

   Jag tycker att det är svårt att bedöma maktförhållandena. Michael Mann ( https://infogalactic.com/info/Michael_Mann_(sociologist) ) verkar mena att storkapitalet har mer makt än politikerna i USA i alla fall. Sverige ligger antagligen inte långt efter.

   Så att storkapitalet är en viktig komponent råder det, för mig, ingen tvekan om. Även det internationella storkapitalet verkar bidra starkt till skeendena i Europa (inklusive Sverige), se t.ex. på Soros agerande. Men den delen av ekvationen klarar Patrik inte att se, verkar det som. Jag har åtskilliga gånger påpekat det för honom men nu orkar jag inte tjata längre.

   Gillad av 3 personer

   • MartinA skriver:

    Tyvärr är de smartare än oss. Mer centralt placerade. Och har större propagandaresurser.
    Min tanke är att det enda som finns att göra är att söka skapa öar av tätare mänskliga relationer. Storkapitalet är ju trots allt destruktivt, det blir bättre och bättre på att konfiskera en allt större andel av det producerade värdet för varje generationer. Vilket gör att systemet tjänar allt färre. Vilket gör det skörare. Globalismen skapar också oordning, det lär bli allt dyrare att översätta ettor och nollor på en dator i en källare i New York till faktisk kontroll över till exempel fastigheter på Stureplan eller en fabrik i Skövde. Storkapitalet är en makt som vi aldrig kan besegra, vi kommer förlora varje strid. Vi kan bara försöka göra oss själva bättre och krama marken så att säga, de går centralt och högt och stort, då måste vi gå lokalt, lågt och litet.

    Gillad av 3 personer

  • Marie-Sofie B skriver:

   Apropå UTPRESSNING så såg jag precis en video på Youtube som gjorde mig riktigt upprörd. Det handlar on att en person lyckats få en annan person avskedad genom att skriva utpressningsbrev till arbetsgivare.

   Det är en kvinna som heter Kajsa Klein som skrivit dessa utpressningsbrev – och som tydligen har en massa kontakter inom socialdemokratin, vänstern, media osv – som skrivit sladdriga brev / mejl till arbetsgivare . Förtal av den person hon velat få bort. Skvaller och hot.

   Det verkar vara helt att den utsatta kvinnan som nu avskedats haft ”fel” politiska åsikter, dvs inte varit uttalat vänster, bara. Och blir då kallad högerextrem och nazist. .

   Jag blev helt chockad över att detta nu händer i Sverige. Det låter som det gått till i DDR!

   Hoppas det är tillåtet att jag länkar till filmen för detta borde alla se:

   Gillad av 7 personer

   • MartinA skriver:

    Jo, det var kräken på DSV institutionen på Stockholms universitet som svek både sin kollega och alla Svenska flickor som blivit våldtagna av mångkulturen. Alla med ansvarsställning på den institutionen ska bara skämmas över sin uselhet och över att arbeta på en så utskämd och dålig institution.

    Gillad av 3 personer

   • bejji skriver:

    Igår sade Löfvén i media (pga bråket med kinesiske ambassadören) att ”vi värnar yttrandefriheten”. Detta tycks dock bara gälla dem, som har pk-åsikter.

    Gillad av 3 personer

   • Erik2 skriver:

    Så här har det gått till länge. Jag förstår att det behövs ett nytt psykologiskt försvar och statlig tv och radio som kan upprätthålla den ”rätta” bilden. Man ska också veta att det finns ett antal grader i hur dessa utstötningsmekanismer fungerar. Det vanliga är att ej vänsterpersoner marginaliseras, lite så där försåtligt. Åsidosätts lite lagom elegant vid tjänstetillsättningar eller meriterande uppdrag. Osv. Det är det vanliga.

    Gilla

   • David skriver:

    Ja, jag såg den för flera dagar sedan.

    Swebb-tv har efter vad de säger fått en veckas postningsförbud. Kan det bero på att Kajsa Klein har fått sina jagäerhär-aktivister att massanmäla så att intervjun med Martinovski inte kunde laddas upp?

    Den finns på Vimeo så länge:

    Gillad av 3 personer

   • Hans Högqvist skriver:

    ”Det är helt onaturligt att leva på det här sättet”. som vi lever under i Sverige nu.
    Regimen i landet hyllar yttrandefriheten, samtidigt ger den bidrag och uppmuntrar organisationer som letar efter folk som gör uttalanden som inte är tillåtna. Betyder yttrandefrihet att enbart säga det som är godkänt av regimen, att yttrandefriheten är begränsad, som i forna Sovjet, DDR, Nazityskland och Nordkorea?
    Om det är så, Löfven, så lever vi i en diktatur utan den yttrandefrihet – den som du påstår är så viktig!

    Gillad av 3 personer

   • Bjorne skriver:

    @marie-Louise : swebb tv har gjort en frågestund med Martinovski också. Alltså hon som är med i videon. Dock är swebb tv visst avstängt så den finns inte längre på youtube. Kajsa Kleins censurnätverk vimåsteprata och de har nog varit de som syängt ned swebb tv kan man misstänka. För att videon om inte skulle få visas. Detta är läskigt, att en extremist rörelse aka kunna göra detta.

    Gillad av 2 personer

   • Marianne M-B skriver:

    Till BJORNE:

    Intervjun med Bilyana Martinovski angående Kajsa Kleins makabra mejl, den fruktansvärda våldtäktsvågen, polisens anmärkningsvärda agerande m.m. finns att se på Vimeo. Jag rekommenderar den. Mycket viktig information att ta till sig.

    Gillad av 2 personer

   • Rose skriver:

    Alltså det är jättekonstigt att universitet är så svaga att de viker sig så här! Vem är denna Kajsa Klein, hur kan hin ha sådan makt? Normalfallet vore väl att universitet inte reagerar nämnvärt på en jäkla twitterdiskussion. Ska inte universitet syssla med vetenskap? Det här är väldigt lågt.

    Vet inte så mycket om Kajsa Klein, men undrar…

    Här hittade jag att hon är med i en diskussion . Patetiskt nog handlar det om demokrati etc. Levande Historia bekostas av skattemedel?

    https://www.levandehistoria.se/film/panelsamtal-natet-och-demokratin-hot-eller-mojlighet

    Gillad av 1 person

 2. Hortensia skriver:

  Ja, Patrik, det är ju pressat ute i landets kommuner…

  … och när fler och fler kommuninvånare inser, att vård, skola och omsorg, som man svenskt solidariskt är villig att beskattas för, får förmodas fungera långt under förväntan – just för att Sjuklövern har pressat in utlänningar precis överallt…

  … kommer pajasetablissemanget att pressas hårt.

  Gillad av 6 personer

  • thomasdentredje skriver:

   Jag instämmer Hortensia. Cyniskt konstaterar jag att detta är glädjande nyheter. Det är medelklassen som via valurnorna som kommer att möjliggöra mycket efterlängtad och ytterst nödvändig samhällsförändring.

   Gilla

  • Axel skriver:

   Den moderna sossepolitiken är troligen följande.
   Jättelåga räntor för konsumtion och bostadsköp.
   Då håller svennemedborgana truten.
   Vi tar tillbaka det mesta via våra höjda skatter.
   Öppna gränser så importerade massor röstar på oss. Utan oss får dom inga bidrag.
   Kan det bli tryggare för oss smarta,arroganta politiker. Svennarna är lätta att manipulera
   All kritik mot oss är nazistisk och fascistisk.
   Vi är bra.

   Gillad av 4 personer

   • Ich skriver:

    Axel ”Svennarna är lättat manipulera”
    Men vi har väl kvar vår självbevarelsedrift? Inte tycker väl ens svensken om att kräla i stoftet ?

    Samhällsnytt har tagit del av en video som visar hur en pojke blir förnedrad av ett gäng som omringar och tvingar honom att kyssa deras skor innan han misshandlas.
    https://samnytt.se/video-pojke-omringas-och-tvingas-kyssa-gangets-skor/

    Låt oss trots allt erinra oss att allt är mycket enklare för muslimerna:
    • Staten är alltid på deras sida. Vad hade hänt om en svensk skrivit nåt sånt på nätet?

    En svensk har inte ens rätt att försvara sig: – Vid minsta försök kommer staten att krossa honom.

    En muslim kan göra nästan vad han vill.
    •Den muslimska kulturen är primitiv, våldsam och klanbaserad. Den speglar det muslimska samhället som ju kännetecknas av genetisk och intellektuell utarmning.

    En svensk måste ”ställa” om för att bli kaos-våldsam. För muslimen kommer det naturligt. 1400 års inavel har gett resultat.
    •Muslimerna har inget att förlora. Inget kan egentligen tas ifrån dem eftersom de inte arbetar och inte producerar något.

    En svensk som i självförsvar sparkar en muslim i huvudet förlorar allt. Muslimen har inget jobb att förlora och inget bostadslån att betala.

    Svenskarna måste kasta av sig oket som staten lagt på dem. Svenskarna består idag av isolerade rotlösa individer.

    Det är staten som är ”kittet” som håller ihop samhället. Staten tar hand om allt så att svenskarna skall slippa ta hand om varandra.

    Det är klart att det inte går: Hur skall svaga individer som är i beroendeställning till staten och som inte klarar att samarbeta med varandra kunna lösa problemen? …Det där är ett katastrofalt recept i allmänhet,

    men i ett land som Sverige, där staten dessutom vänt sig mot det egna folket, så blir det sju resor värre.

    Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Axel. Det är inte sosse politik (även om de är slut). Räntorna är internationellt låga genom centralbankernas agerande och låg efterfrågan. De som borde gjort något åt den svenska räntesituationen är den Borgerliga Alliansen under Rheinfeldt, man borde t.ex. infört regler kring reservkrav som var olika för olika tillgångar hos bankerna. Ingves vädjade år efter år efter 2008 att politikerna skulle göra något (utan att specificera vad offentligt).

    Invandringspolitiken slår sönder solidaritet och välfärdsstat, det är ett borgerligt projekt sedan man upphävde Lucia beslutet 1989 att endast ta emot FN kvoten om 5000 flyktingar, kanske 10 000 med anhöriga.

    Man kan inte importera röstboskap för man har ingen kontroll på vad de kommer att rösta på och man förlorar samtidigt svenskar.

    Förvisso är S slut. Vänstern har svikit. Man har fallit in i den amerikanska HBTQ och andra minoriteters rättigheter som ledsnöre och man saknar ekonomiskt systemseende och man för ekonomiskt nyliberal politik och anpassar sig till EU.

    Gillad av 1 person

 3. Gibrahil Ortigo skriver:

  Eftersom balansen ligger med kraftig övervikt åt det välfärdsindustriella komplexet i
  Sverige så är vi generellt sett överförsörjda med kommunal service. Vilket även märks på hur kommunalskatterna ständigt ökar. Finns mycket slack i de kommunala organisationerna.
  Mycket mer borde läggas ut på upphandling och entreprenad. (Och då menar jag verklig konkurrensutsatt entreprenad och inte den mygelvariant vi ofta ser när den kommunala organisationen är nästan i symbios med sina övergödda entreprenörer. Kickbacks, någon?)

  Gillad av 2 personer

   • Erik2 skriver:

    Precis. Privata intiativ av fria medborgare, men Egna pengar på fickan. Entreprenader och upphandlingar ger bara korruption och felallokeringar. Noterar med förtvivlan Svenskt Näringsliv. Ännu en organisation kapad av nykommunismen. I ett sådant samhälle skulle alla dessutom förvånas och bli stolta över att enskilda ingriper på offentlig plats om någon trakasseras, istället för dessa blinda hukande som idag. Det ena ger det andra och vi har precis den situation vi förtjänar.

    Gillad av 1 person

  • thomasdentredje skriver:

   Jag misstänker att glesbygden inte håller med dig. Men de är ju å andra sidan så få och långt ute i spenatperiferin.

   Gilla

 4. Martin M. skriver:

  Apropå brand- och räddningstjänst. I glesbygd fungerar så kallade deltidsbrandmän, vika skall medelst portabelt larm infinna sig på stationen inom fem minuter. I vår lilla by med ca 550 invånare har det funnits en deltidsbrandkår som bestått av 12 personer, inklusive rökdykare.
  Idag består styrkan av fem(5) brandmän, varav två bor längre bort eftersom man varit tvungen att utöka området för att hitta villig personal. De senare har därför inte fem minuters inställelsetid utan hela styrkan har nu 20 minuters inställelsetid. Därefter skall de, vid larm, forsla sig själva och räddningsbilar till olycksplatsen, och det kan då vara fråga om flera mils resa på dåliga vägar. De är dessutom för få för att ha tillstånd att rökdyka.

  Vid förra sommarens skogsbränder var delar av ”styrkan” inkallad till tjänstgöring söderut. Hade det börjat brinna under den tiden hade det inte funnits något brandförsvar alls, utan möjligen fått kallas in från närmsta större ort ca. 7 mil bort. Även längre ut i kommunens glesbygd var deltidsbrandmän från små, små ”stationer” inkallade till skogsbrandsbekämpning, vilket gjorde att människorna där kunde ha 15 mil till närmast fungerande brandvärn…

  Tack och lov började det inte brinna någonstans. Då.

  Kommunala utdebiteringen är hög, förstås, och kommunens aktivisttjänstemän slåss för att kommunen skall få fler, än de anvisade, ”nyanlända”. Tror inte att de har frågat oss invånare?
  De ser säkerligen mer statliga bidrag framför sig och älskar uppenbarligen mångkultur.

  De har inte insett att det bara värmer för stunden att pinka i byxan, och att om man fortsätter att pinka, så blir byxan tung och man riskerar stå med rumpan bar.

  Gillad av 10 personer

 5. Tomas skriver:

  Snart slår det till även mot det svagsinta skyddsombudet. När skattekronorna sinar och uppsägningar är enda besparingssättet börjar nog jakten på de slöa, skitpratande nätverkarna. Då kan hon sitta med sitt allt lägre försörjningsstöd och fundera på ”Hur gick det så här?”. Westerholm skriver idag om delar av förklaringen.

  Gillad av 1 person

 6. Observatör skriver:

  Problemet är inte politikerna. Problemet är byråkratierna dit ett huvudskyddsombud måste räknas. Det är byråkratierna som i praktiken styr vår stat, våra regioner och våra kommuner. Politikerna vill väl, men är helt beroende av byråkratierna. Byråkratierna vill inte väl. De vill utöka sina revir och sin makt. Detta gäller även EU där bara kommissionen har 33 000 byråkrater redo att hitta på nya regler som sätter käppar i hjulen för dem som sysslar med produktiv verksamhet.

  Gilla

  • tc skriver:

   Det var, ursäkta, det dummaste jag läst.

   Här är två svenska särdrag, det ena är att allt måste kokas ner till en enda förklaring. Det andra är att man alltid hittar på massa ursäkter för de skyldiga.

   Gillad av 7 personer

   • Richard skriver:

    Ja, TC, jag är otroligt trött på detta. Ständigt dessa överförenklade förklaringar med en orsak och en verkan. Jag fattar inte hur man tror det ska vara möjligt att förstå något så komplext som samhällsskeenden med sådana simplistiska verktyg.

    Gilla

 7. Leif Nilsson skriver:

  ClownSverige och ClownDN! Förmodligen inte många ord om grundorsaken till nedskärningarna. Förmodligen inte många ord om det gigantiska utgiftsområde, där kommunerna, inte under några omständigheter, får göra några besparingar, utan tvärtom, där de ständigt är tvingade att ösa in mer skattemedel! Pengar som staten i kraft av sitt våldskapital avtvingar medborgarna!

  Gillad av 3 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Mmm. Hade politikerna haft vett att hushålla hade det funnits pengar till de grundläggande funktioner som skapar ett gott samhälle; de funktioner som gör att det finns en anledning att alls betala skatt. Istället skvätter politikerna iväg pengar som om de kom från en outsinlig källa.

   I en kommun jag känner till har vänsterpartierna skapat ett stort underskott på grund av huvudlösa satsningar för att ”sätta kommunen på kartan”. Nu när de borgerliga tagit över och försöker reda upp ekonomin ylar vänstern över alla hemska besparingar som man kunde ha sluppit bara man höjt skatten (med nästan en krona). Nej, det är inte brist på pengar. Det är brist på förståndiga politiker.

   Gilla

   • thomasdentredje skriver:

    Nu förstår jag inte alls.I medierna får jag veta att storstadsregionerna är de enda som går med plus. I glesbygdskommuner så investerar man med skola i kommunens ungdomar. En självklar investering för framtiden. Dessa ungdomar blir sedan arbetskraft i storstadsregionerna. På landsbygden investerar man och storstaden skördar. Landsbygd och storstad är i symbios. Att peka ut de förra som tärande är ohederligt. Skolan måste återigen förstatligas. Och bort med alla religiösa friskolor för den delen nu när jag ändå skriver.

    Gilla

   • pllay skriver:

    Politiker köper röster med skattade pengar, politikerna kan avväpnas vapnet -slösa- med information om orsak och verkan, konsekvenser, ärlighet och långsiktig planering.
    MSM stoppar effektivt all denna seriösa information, i stället jagar MSM politikerna framför sig med krav på allt mer av -slösa- grundat på gråtreportage om enskilda personers öde, rena lögner, fake news och allmän politisk vänsteraktivism.
    MSM och politikerna gör gemensam sak med det globala storkapitalet i raserandet av kulturen och demokratin, inte bara i Sverige utan i hela den kristna västvärlden.

    Gilla

  • Lars-Olof Svensson skriver:

   Som de flesta säkert inser är den verkliga orsaken en annan. Det är ju därför msm ständigt upprepar att antalet åldringar blir fler och fler, vi lever längre. Det kom tydligen som en överraskning för politikerna? Och är det inte just av detta skäl det allmänna pensionssystemet hela tiden har anpassats så att pensionsavgiften i socialavgifterna ska kunna ta om hand en större andel äldre som lever längre?

   Gilla

 8. Vax skriver:

  Hallå stasi-svt, har ni slutat att visa opinionsmätningar?
  Sifo skulle ju vara enligt er den riktiga mätningen.
  SD-rekord även i Sifo: ”Jämnstora” med S

  En gång Sverige demokrat – alltid Sverige demokrat.

  Gillad av 2 personer

 9. tom crean skriver:

  Ja, innan man får ett specificerat kvitto på vad fan man får för pengarna så vet man att allt mer försnillas. De enda som kan vara säkra på mer pengar är kravmaskinerna invandrarna. Får någon inte vad han vill, ja då slår han sönder inredningen eller hugger ihjäl någon på IKEA.

  Jag är verkligen ingen fan av de gamla socialdemokraterna, tvärtom, jag hatar tjuvpacket, men Patrik tenderar ändå att glömma att på något magiskt vis så räckte pengarna förr. Varför inte idag, jo för att invandrarna får den. Att ständigt dölja denna motsättning är dödfött.

  Gillad av 9 personer

 10. Dandersan skriver:

  Tur att det finns fler roller att spela för detta tjänstejon.
  Skatten betalar alla.
  Barn har de också.
  De kanske även har en slant över som de satsat för framtida utgifter.
  Det är oftast bara de utanför samhället som kräver att bli försörjd av andra.

  Gilla

 11. A skriver:

  Okej P.E, nu är såsen utvärderad, på ”mätinstrumentet”! Den fungerar PERFEKT, precis som du sa. Jag har redan tänkt ut nästa variant, med abborre. Stort tack P.E!

  Mvh A

  Gillad av 3 personer

 12. Lars Bernhoff skriver:

  Det är uppenbart lokalpolitikerna behöver ompröva vilka och på vilket sätt de tillhandahåller kommunal service. Jämför hur man nu håller på att skapa en skrräcksituation när AF lägger ner sina arbetsförmedlande del av verksamheten. Så här skriver SR i en notis nyligen
  ”En tiondel av personerna som fick ett nytt jobb i Sverige i fjol hittade jobbet via Arbetsförmedlingen, varav endast 1,5 procent genom kontakt med myndighetens personal”

  Det förstår vem som helst att deras verksamhet behöver omprövas i grunden. Om det wedan görs så klumpigt att några sitter och drömmer om hur det var förr så är det uttryck på att en privatisering är gjord på fel sätt inte att den är gjord. Andra länder har klarat. Självklart ska vi också klara det. Låt proffs sköta det som rapporterar till politiker inte av politiker som rapporterar till politiker.

  Gilla

 13. Göran Holmström skriver:

  Hade en kort stund av klarhet på jobbet igår.
  Pratade med en snubbe i hissen, hans avdelning var lika stressad som min.
  Reflektionen vart, vi inom det privata är kraftigt underbemanade. Skälet till detta är det sjuka skattetrycket.
  Inom den sektor som finansieras av det privata så finns inte det bekymret,
  Då hittepå jobb, kan lätt skapas av nya parasiter.
  Om jag orkar någon gång, så ska jag räkna ut hur många parasiter det går på en som producerar.
  En känsla jag har, observera en känsla endast. Är att det går ungefär fyra till fem stycken gratisåkare på en sönderstressad själ i produktionen.
  Fördelningen ligger på halv migrant, en halv socionom, en byråkrat, en komunalantsälld
  Och till det en till två vårdande i form av sjuksyrra eller plit på ett fängelse.
  Ganska mycket stödpersonal för denna halva migrant!
  Japp vi är grundlurade fyra av fem arbetsdagar.

  Gillad av 5 personer

 14. Maria C skriver:

  Ja, jag håller med! Mellanskiktet, de som betalar både uppåt och nedåt, sitter i en rävsax, och är dessutom behäftade med den ogynnsamma egenskapen att vara ansvarsfulla.

  Min reflektion är att ”dålig vård”, ”dålig undervisning” m.m. är lika illa vare sig de beror på vinstintressen eller ”nödvändiga besparingar”.

  Gillad av 3 personer

 15. hl skriver:

  A bit OT

  Ett snabbt sätt att komma till rätta med PK-ismen vore att dra ner på presstödet rejält och så kan man ju passa på att ta bort det mesta av partistödet. Sparar pengar och sätter medborgarna i centrum. Finns redan sådana här förslag i MEDs program.

  Gilla

  • Den där Fredrik Östman skriver:

   Den dag MED får möjlighet att genomföra denna utmärkta reform, så är den redan onödig, eftersom det redan måste ha skett, eftersom MED annars inte skulle ha kunnat givas denna möjlighet. Det är fullkomligt meningslöst att skriva in åtgärder som skall ge en makten i partiprogram när man inte redan har makten.

   Gillad av 3 personer

  • Niklas R skriver:

   SD och M gör detta i Sölvesborg. De gjorde om det kommunala partistödet så att de tre största partierna blir av med en rejäl slant i partistöd medans de mindre får ha kvar större delen av sitt. På det sättet kunde de spara miljoner som de istället la över på vård och omsorg.
   Onödigt att säga blev sossarna rosenrasande och överklagade beslutet till förvaltningsrätten som gav SD rätt.

   Gilla

   • Elisabeth G skriver:

    Det där med partistödet är intressant. Kanske borde partistödet vara lika stort till alla partier som t.ex. kommit in i riksdagen. Större partistöd ju större partierna är cementerar ju bara stora partiers maktposition.

    Gilla

  • tc skriver:

   Han menar att MED inte styr, inte har makten så att det bara är fria fantasier eftersom de som styr nu ALDRIG drar ner på presstödet vilket medför att MED aldrig vinner några valframgångar eftersom media tiger ihjäl dem.

   Gillad av 2 personer

   • hl skriver:

    TC
    vilken uppgivenhet du utstrålar. Om nu rörelser (partier) ska tas sig fram måste de väl ha ett genomtänkt program som attraherar väljarna. Att inte media är med just nu är klart (och visar på dålig journalistik), men vem vet vad framtiden har i sitt sköte. Det gäller att bida sin tid och Rom byggdes inte på en dag. Men Kartago (S) kan vi ödelägga direkt.

    Gilla

 16. ulf dahl skriver:

  På en annan blogg cornucopia hade dom en omröstning vad vi kommer kalla krisen som är på väg typ fastighets,it dotcom som föregående kriser har kallats Mitt förslag var kommun krisen kommer att bli namnet. Få i den kommunala sektorn någon kris medvetenhet utan kommer få värdens största chock om det skulle bli riktigt illa Kommunerna är väldigt skuldsatta dom har lånat par hundra miljarder dom senaste åren Ovanpå det har dom en pensions skuld som är nästan lika stort. När man förklara att KPA är ett buffert system Det finns inga pengar avsatta För landsting är det 2 av 21 som har positiv soliditet Det är egentligen bara Östergötland som kan betala ut pensioner resten har liten eller obefintlig förmåga att göra det Kommunerna lånar nu mera i dollar för att få låga räntor Ett klassiskt recept till karastrof

  Gilla

 17. Offsi skriver:

  https://nyadagbladet.se/kronikor/utrikespolitiska-konsekvenser-av-modern-svensk-nationalism/

  Hur yttrar sig då dagens svenska nationalism i praktiken? De främsta politiska yttringarna idag kan sägas vara ett hårt motstånd från en betydande minoritet av befolkningen mot (A) massinvandring och (B) mot medlemskap i en federal Europastat, där makten i praktiken övergår till Tyskland och Frankrike.

  Svenskarna har börjat inse konsekvenserna av den ansvarslösa invandringspolitiken, och eftersom dess följder successivt blir allt allvarligare, blir resultatet så småningom – men för sent – en folkmajoritet som tvingar fram en restriktiv invandringspolitik. Eftersom befolkningsförändringen vid den tidpunkten gått så långt, vet vi inte vilka politiska och religiösa problem detta orsakar. Sverige är här ute på för landet okänd mark.

  Två policyn är då viktiga.

  Man får i Sverige aldrig mera tillåta regeringen och riksdagen, det vill säga politiker, att bestämma volymen invandrare. Politiker ska inte få importera väljare i syfte att cementera sitt partis politiska ställning på skattebetalarnas och landets bekostnad.

  En bestämmelse i grundlagen bör vara, att volymen invandrare bestäms genom folkomröstning, vilket är en självklar libertariansk princip i en oreformerad ”välfärds”stat.

  Ökningar utöver den volymen kan inte ske, däremot nedskärningar om riksdagen godtar dem. Kommunala omröstningar ska samtidigt tillåtas bestämma antalet icke-medborgare som flyttar in i en kommun.

  Gilla

 18. Lars-Olof Svensson skriver:

  På tal om sjukskrivningar som hot. Gunilla Carlsson var biståndsminister 2006-2013 och lydde som sådan under Utrikesdepartementet. Hon försökte få lite ordning på SIDA och krävde bla uppföljning av biståndet, man måste kunna kontrollera att skänkta pengar användes till det ändamål som SIDA avsett. Men se det gick inte. Det blev ett uppprop av tjänstemännen på SIDA i DN, var annars. Om ett sådan fruktansvärt krav skulle införas skulle de gå ini väggen, bli utbrända och tvingas sjukskriva sig. Det hade kanske inte varit så dumt?

  Gillad av 1 person

 19. Lars skriver:

  Det är svårt för borgerliga som Patrik att erkänna att hans modell är PK moderat i sin utformning, nyliberal, inte alls en samhällsmodell som beskriver.

  Gilla

 20. Krister K skriver:

  Jag brukar tycka att Patrik har rätt i det mesta, även att kommentarerna håller hög klass. Så icke denna gång.

  ”Den härskande järnaxeln i Sverige består av politikerväldet, det välfärdsindustriella komplexet samt komplexets klienter. Järnaxelns huvudmotståndare består av den nettoskattebetalande medelklassen som försörjer makthavarna och deras drabanter och anhängare. ”

  Ursäkta men jag tycker detta är intellektuellt skitsnack.
  Jag ser det så här: Man får det man betalar för. Om man väljer att spara på vård och omsorg och skola, kan man inte förvänta sig annat än att man får sämre vård och omsorg och skola. Menar ni att det är dom anställdas sak att se till att detta inte inträffar?

  Politikerna har naturligtvis ansvar för vad man prioriterar. Det är tydligen viktigare med massinvandring än bibehålla välfärden för det svenska folket.
  Tack för ordet.

  Gillad av 1 person

 21. Nyfiken Gul skriver:

  Fraga till Martin A.

  Hur manga av skogdbranderna forrs aren’t var anlagda? Av vilka?

  Minns val ”getingsommaren” 1959. Varmt, torrt som fnoske. Inte fasicken brann skogarna da.

  Vad ar skillnaden?

  Nyfiken Gul

  Gillad av 3 personer

 22. Lars skriver:

  Låt mig göra ett mer marxistisk analysförsök än Patrik som bygger på skillnaden i ägande och skillnaden i sociala grupper dvs överklass, övre medelklass, medelklass, lägre medelklass och arbetare.
  Grunden för min tanke är att S o V stödde sig på LO, samtidigt som S höll V kort, och på lägre medelklass, nu ser vi flirten med TCO. Man stötte bort medelklass och övre medelklass under 80-tal, de gick till Moderater och en skvätt blev över till C o L, som socialliberaler, men de fick propagandamaskinen DN och Bonniers mot sig, dessa blev Moderater/nyliberaler på 90-talet. Mp tog hand om övre medelklass, medelklass, som inte ville överge socialliberalism och real analys av maktförhållanden. Centern omorienterade sig att motsvara Mp, men som småföretagarparti.

  S har inte insett och förmått se att man måste vara ett parti för både arbetarklass och hela medelklassen, istället har man stött bort medelklassen med skola (alla är lika), skatter (ingen får ha mer), minoritetspolitisk idealism ala USA demokrater (idealism och nyliberalism). Efter 90-tals krisen tvingades man in i nyliberal ekonomisk politik, överbalanserad budget och återhållen inhemsk efterfrågan/exporten drev tillväxten under lågvärderad valuta, man inordnade sig i EU’s ekonomiska politik (nyliberal).

  Invandringspolitiken är signerad de borgerliga, nyliberaler, under mantran om att vi är så rika, inte rasister, mänskliga rättigheter mm och drivs av Borgerliga och Mp och V, men är egentligen en kamp om ”humaniteten” i Sverige och världen i konkurrens med M blocket, men M tog jiujitsu grepp om frågan. Inte underligt Rheinfeldt hatade SD som spräckte hans kalkyler med ”de nya moderaterna” som skulle tåga in i facket!

  ”Medelst invandring ville Reinfeldt skapa en ny underklass, som både skulle kunna konkurrera om jobben och bidra till att belasta systemen så hårt att själva välfärden till sist skulle börja ifrågasättas. Ett samhälle för de starka, där de svaga lämnas åt sitt öde.” som Bitte Assarmo skrev.
  Borgerligheten är inte medelklassens partier när man synar dem och ur den aspekten finns inget medelklassparti i Sverige och SD tycks försöka bli hang arounds till moderaterna.

  Gilla

 23. phnordin skriver:

  Om det nu är så att Sveriges kommuner inte längre kan svara för grundläggande funktioner för säker drift pga att intäterna inte räcker till då måste kostnaderna minska. Frågan blir då varför intäkterna plötsligt inte räcker till. Jag antar att invandringen medfört en kostnadsexplosion och om detta ät fallet bör det klart utsägas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.