Bitte Assarmo: Mycket tramsigare kan det inte bli, Wolodarski

Bitte Assarmo

Sveriges största och, om man får tro dess chefredaktör Peter Wolodarski, mest seriösa och sanningsenliga morgontidning har en nedräkningsklocka för den så kallade koldioxidbudgeten. Hur många år, månader, dagar, timmar, minuter och till och med sekunder vi har på oss innan loppet är kört. Jo, du läste rätt. Sekunder.

Det är med andra ord inte längre foliehattsvarning på DN. DN har redan tagit det sista klivet från saklig journalistik till totalhaveri.

Hur blev det då så här? Enligt min uppfattning började den långa vägen utför just med Peter Wolodarski, det ”publicistiska underbarnet” som skulle frälsa inte bara DN utan hela tidningsbranschen. Bildad, kunnig, knivskarp är bara några av de omdömen som figurerat om honom och det var redan tidigt underförstått att han for fram i en alldeles egen liten gräddfil i medievärlden. Sannolikt var det också därför han, utan att blinka, slog fast att DN skulle ägna sig åt agendasättande journalistik.

Den som vet något alls om agendasättande journalistik inser förstås att det kan vara bland det mest olämpliga att ägna sig åt för en morgontidning som gör anspråk på att vara saklig och objektiv i sin nyhetsrapportering. Ändå valde Wolodarski alltså medvetet att omdana DN till den ledande tidningen för vinklade nyheter.

Agendasättandebegreppet, som på engelska kallas agenda-setting theory, utvecklades i slutet av 1960-talet av Max McCombs och Donald Shaw. 1968 gjorde de en studie av den amerikanska presidentvalskampanjen och lade fram sin tes om att en nyhet som lyfts ofta, och på framträdande plats, också kommer att uppfattas som viktig av mediekonsumenterna. I studien kunde McCombs och Shaw också påvisa att massmedierna på detta sätt får ett stort inflytande över nyhetskonsumenterna syn på vilka frågor som är viktiga.

Resultatet av agendajournalistilken blir helt enkelt att medierna inte längre reflekterar verkligheten, utan filtrerar den och skapar sin egen verklighetsbild. Medierna kan också förminska viktiga ämnen, och en viktig samhällsdebatt, genom att sätta fokus på sådant de själva vill belysa.

I DN:s fall handlar det om att lyfta ämnen som Peter Wolodarski anser vara viktiga, oavsett vilken verklighet hans läsare lever i. Det handlar förstås också om att förminska sådant han inte bryr sig om, oavsett hur detta påverkar läsarnas liv och vardag. Den politiska agendan flyttades helt enkelt från ledarplats ut till nyhetsflödet, där den numera sipprar igenom i det som tidningen påstår vara ”riktiga” nyheter.

Man kunde ju ha trott att det skulle bli protester både från hög och låg när en anrik tidning som DN blev en experimentverkstad för underbarnet Wolodarski men så skedde inte. DN:s ägare tycktes helt belåtna med den nya inriktningen och den infantila berusningen över frälsaren Wolodarski satte stopp för det mesta av den sakliga diskussionen kring detta publicistiska grepp. Underbarnet kunde inte göra något fel, helt enkelt, och plötsligt ville varenda nyhetskanal följa efter.

Idag lider följaktligen de allra flesta mainstreammedier av agendasjukan. Och därför kan DN, med andra stora mediers stöd, fortsätta att kalla sig för seriös, sanningsenlig och saklig. Man
fördömer alternativa medier och anklagar alla, som inte bekänner sig till DN:s agenda, för fejk news.

Men vad är egentligen fejk news? Det är faktiskt sådant som DN själva gärna sysslar med – i alla fall om man med begreppet menar hårdvinklade nyheter som syftar till att vilseleda politiskt eller ekonomiskt, som i den numera ökända Sandvikenrapporten, eller i fallet med massövergreppen under musikfestivalen We Are Stockholm i Kungsträdgården 2015.

Det är ingenting som bekymrar Wolodarski själv. Han är sannolikt inte ens medveten om det. Istället fortsätter han i samma spår och satsar nu stenhårt på att försöka skapa klimatpanik. Med en koldioxidklocka som räknar sekunderna. Det kan inte bli mycket tramsigare än så.

68 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Mycket tramsigare kan det inte bli, Wolodarski

 1. bee-lips skriver:

  Min favorit är brandmannen i Boden. Uppdiktade möten där man påvisar rasism i det svenska samhället. Många, inklusive jag, misstänker att Bitte sysslar med samma sak, uppdiktade möten. Är så fallet så sluta, vår sida talar sanning. Till sist kan man inte skilja på vad som är vad, sådana styrs vi av idag och alla fås att delta i Den Stora Lögnen, att samexistens med kultur x är möjlig.

  SvD är för övrigt ännu värre , DN är ju en erkänd skrift för fienden som ÖPPET ljuger, SvD låtsas fortfarande se båda sidor men som Ledarsidorna skriver idag, är en megafon för kultur x och brödraskapet x.

  Gillad av 7 personer

  • Drutten skriver:

   Fick ett erbjudande från SvD om 5 veckor för 50 kronor och automatiskt stopp medskickat i ett paket från en apoteksvaruleverantör. Slängde det och kände samtidigt ett oerhört vemod. Så känner jag nu inför den tidning som jag en gång i tiden älskade att läsa.

   Gillad av 5 personer

  • olle holmqvist skriver:

   Jag ser fram mot Bittes nästa ”som egentligen heter något annat”-intervju. Såg Elsa
   Widding (som jag är hemligt förälskad i via skärmen) bryta ut i en orgie av fack-jargong om
   den flygande holländare pengen. Så gör den som pratar om sin egen erfarenhet. Påminner om mäster Alfredsson som kände mekanismen och låter sin kyrkvaktmästare säga: ”Livet kan va som en påse också…Det var andra söndagen efter trefaldighet, då var livet som en påse…”

   Gillad av 1 person

 2. S Eriksson skriver:

  Skillnaden mellan geni och galning sägs vara hårfin, sedan kan det diskuteras om det gäller P.W. eller läsarna.
  DN var en gång en väldigt bra tidning men av din beskrivning att döma verkar det vara första april väldigt ofta på redaktionen.

  Gillad av 2 personer

 3. Jari Norvanto skriver:

  Varför ens nämna Dagens Nogger? Låt ‘det’ bli koldioxid. Kvar blir väl också något slags remnant i form av osmält hårboll eller nån osande residy av klet.

  Gillad av 4 personer

 4. Aurora skriver:

  Då det inte blev protester varken från hög eller låg nivå, utan ägarna verkar nöjda, är det läsarnas ansvar att visa missnöje genom att säga upp abonnemangen. Inga läsare, och ingen Wolodarsky.

  Gillad av 4 personer

 5. Eva Danielsson skriver:

  Tramsigt, ja. Men farligt trams. Det hinner ställa till mycket skada.
  ”The truth is the daughter of time, not of authority.”
  Verkligheten kommer ifatt så småningom, även om många fortfarande, konstigt nog, läser DN.

  Gillad av 7 personer

 6. Weasel skriver:

  Både tillverningen och distributionen av DN släpper ju ut en hel del koldioxid så om alla människor slutar köpa tidningen kan det säkert dröja 8 år och 76 dagar istället för 8 år och 75 dagar tills jorden går under. 🙄

  Gillad av 2 personer

 7. Ulf skriver:

  Så länge Kina, Indien m fl har carte blanche så är den klockan helt meningslös även för klimat religiösa. Klockan kommer att klämta oavsett vad EU hittar på. Tycker synd om de troende i denna religion med tanke på deras klimatångest.
  Svd halkade utför också i flera år. Riktigt usla journalister anställdes och de kompetenta sållades bort. Trenden vändes när vissa individer försvann. Fortfarande lider Svd av detta speciellt på näringslivs delen och delvis på utrikessidan och definitivt på klimatsidan där religiösa inslag är vanliga.

  Gillad av 2 personer

 8. svenne skriver:

  ”Med en koldioxidklocka som räknar sekunderna. Det kan inte bli mycket tramsigare än så.”

  Detta var bland det mest idiotiska jag har hört. Man kan fråga sig hur de personer är funtade som behåller sin prenumeration på DN efter detta?

  Gillad av 3 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Tramsigt i kubik, skulle man kunna säga. Och enligt tidningen ETC har vi i dag 447 dagar kvar på oss att rädda planeten. Vojne, vojne. Så i början av år 2021 måste det vara färdigtramsat och Greta kan börja skolan igen. Och oj, oj, oj så många alarmister som måste hitta något annat att larma om. Någon som har en idé om vad nästa larm kommer att gälla? Kanske något för vadslagningsfirmor att gripa sig an?

   Gillad av 2 personer

 9. Lars Thylen skriver:

  Hm, brukade skämta om att varför bara tala om de alltid återkommande 10 årens frist till Götterdämmerung, , varför inte specificera till månader och dagar?
  MEN: DN har tagit mina tankar ad notam och detta med råge genom att räkna sekunder! Men varför inte precicera ytterligare, och gå ner till mikrosekundnivå?

  Gillad av 1 person

  • miketheviking skriver:

   Lille Wolodarski var i TV-sofforna och uppfattade sig själv som relevant för 4-5 år sedan.
   Idag inbjuds han inte längre utan har förpassats till Mariebergsbunkern.

   ”Steiners” offensiv i Stockholm har misslyckats. DN hotas nu från tre håll av alternativa medier.
   Med skakande hand lyfter Wolo av sig glasögonen och utbrister: Das war ein Befehl!
   Resten av historien kan vi.

   Vila i i frid DN och Wolodarski, glömd och saknad av ingen.

   Gillad av 1 person

 10. Stefan Sewall skriver:

  ”Medierna reflekterar inte verkligheten.” – Nej verkligen.
  Under normal tid, före invasionen, var Sverige så lugnt att det inte fanns så mycket missförhållanden att dölja eller tona ned.

  När jag var grabb (60-tal) sökte sensationsblaskorna AB och Expressen med ljus och lykta efter skandaler att skriva om. Ofta var det nyhetstorka. Rötmånadshistoria var ett begrepp om uppblåst påhittad sensation. Detta ord nyhetstorka var vanligt förekommande eftersom AB och Expressen och andra blaskor i brist på spännande nyheter fick kritik för att blåsa upp småsaker och försöka göra stora scoop och sensationsstorys av ingenting.
  När det väl hände något kastade de sig över det som hyenor och fick äntligen göra sitt jobb, att skildra stora händelser och dramatik. Clark Olofsson och Nordgren sköt ihjäl en förföljande polis -66 efter ett inbrott. Det blev stora svarta rubriker i alla tidningar och långa inslag i Aktuellt på TV och mycket prat om Sveriges farligaste man och bilder och signalement, och man skulle akta sig. Landsomfattande mördarjakt.
  Norrmalmstorgsdramat -73, var mumma för murvlarna som var svältfödda på spänning och trötta på vardagssmåsaker. Stort pådrag i TV och i alla tidningar. Hur mycket reportage som helst. Det var som månlandningen eller svenska guld i OS. Enormt intresse. Brott var inte OK var kontentan.
  Nu vill man inte prata om dagliga mord och nu även dagliga bomber. En bomb kallas något annat förmildrande, en smäll eller något exploderade eller annat trams. När IRA sprängde så var det BOMBER och inte ”bangers” eller något ”okänt” som small.

  Gillad av 4 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Helt rätt, för att inte tala om flygplanskapningen på Bulltofta.

   Jag säger som min kollega från Värnamo: De va möe bätter förr.

   Gilla

 11. Ulf skriver:

  Läsarbojkott fungerar mot fake news. Svd var tvungna att rätta till det hela. Folk vill inte betala för att läsa lögner och korkade spekulationer. Först censurerade man kommentarerna. Men ekonomiska protester fungerar. Ännu kan man inte tvinga folk att betala för dumheter det fungerar bara inom public service. Här frodas också klimat religionen.

  Gillad av 6 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Ja, fast nu har vi både tvångsteve och presstöd så nog får vi betala för dumheter om än inte fullt ut. Min egen morgontidning klarar sig utan presstöd och den betalar jag gärna för. Tidningsartiklarna är i regel inte vinklade och chefen för ledarsidan är salt. Jag väntar bara på att han ska komma ut som sverigedemokrat.

   Gillad av 1 person

 12. Elisabeth G skriver:

  SvT lär ha gjort en film där man framställer sig själva som bastionen mot fake news. Jag har inte sett den själv (och hittar den inte på nätet) men enligt ledarsidan i min morgontidning är filmen full av politiska ställningstaganden.

  Det är sorgligt att se hur DN utvecklats. Förr kunde man läsa tidningen men jag finner ingen anledning att läsa en tidning jag inte kan lita hyfsat på.

  Gillad av 3 personer

 13. miketheviking skriver:

  Wolodarski…
  Tänk att det gått 6 år redan.
  Wolodarski började med att hiva ut 50 journalister, många av dem fick tortyrliknande arbetsuppgifter av meningslöshet för att krokna självmant.

  Jag tänker inte längre på DN som en tidning. Jag ser bara Wolodarskis överlägsna flin.
  Allt som kommer ur den tidningen är vinklat och manipulerat och filtrerat.
  Detsamma gäller nu också SVD som inte kan beskrivas som annat än en lismande kusin till DN.

  SVD 2002:
  https://www.svd.se/sjalvstandig-och-oberoende-av-politiska-religiosa-kommersiella-eller-enskilda-intressen. (uppköpt av Schibsted 1998)

  Idag om ”företaget” SVD:
  Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare fler perspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en stark och oberoende kvalitetsjournalistik.

  Tack DGS för att NI finns och verkar.
  Tyvärr kan ni ju inte med de begränsade resurserna annat än spegla de agendasättande mediernas alster och förstås driva egna agendor. Det är stort,demokratiskt,problem att vi inte längre har en nyhetsjournalstik värd namnet.

  Gillad av 9 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   MIKETHEVIKING skrev: ”Det är stort,demokratiskt,problem att vi inte längre har en nyhetsjournalstik värd namnet.”

   Absolut. Det är det största problemet i dag i Sverige. Ingen stor tidning och ingen TV-kanal som ifrågasätter allt och fungerar regimkritiskt som media brukade fungera annan allt blev sjukt.

   Göteborgs Handels och Sjöfartstidning fanns mot alla odds under kriget och Torgny Segerstedt skrev med verklig risk för livet. Hade tyskarna kommit hade han dödats.
   GHT täckte inte Stockholm och resten men det blev känt och kommenterat vad som skrevs eftersom det var kontroversiellt och modigt.
   Vi skulle behöva den och en svensk FOX-news motsvarighet i alla TV apparater och alla telefoner. En riktig rikstäckande kvällstäckande direktsänd kanal med moteld varje dag. Kan man inte be FOX-ägarna donera för att rädda ett allierat västland från undergång?

   Riktig antisocialistisk och antiinvasiv moteld att verkligen reta och hota övermakten efterlyses med emfas.

   Gillad av 8 personer

   • Thomas Ek skriver:

    @Stefan Sewall
    Fox News FÖRBJÖDS att etablera sig i Sverige
    För ca dryga tio år sedan då gjorde Fox News ett seriöst försök med att etablera sig i Sverige. Vårt Public Service såg då till – tillsammans med likasinnade urstarka svenska organisationer – att försöket misslyckades. Detta ger en indikation om de extremt starka krafter vårt Public Service har till sitt förfogande. Om Fox News hade nått framgång med sitt etableringsförsök, då hade vårt kära Sverige sett helt, helt annorlunda ut.

    Gillad av 4 personer

   • miketheviking skriver:

    Och därför efterlyser jag var ”näringslivet” är i detta skede av Sveriges historia.
    ”Vad f-n får jag för pengarna?” -gänget borde kunna slanta upp för en moteld av sällan skådat slag.

    Har näringslivet helt blivit överlöpare eller ser de bara till att cyniskt tjäna pengar på katastrofen?

    Finns ingen Curt Nicolin längre…

    Gillad av 4 personer

   • goranekl skriver:

    Göteborgsköpmännen fick stora skälvan av Segerstedts artiklar och flyttade över sin
    annonsering till GP.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Det var en bra kommentar ända tills du fick in socialisthatet. Hur kommer det sig att du är så blind för vad som händer i landet? Kanske för att d som femåring läste om Vietnam kriget och inte fick ihop det med din bild av det goda Amerika? Bortsett från denna imbecillitet av dig, så var det förövrigt en hygglig kommentar.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Du vet Stefan, du är exempel på den svenska dumheten! Hur kommer det sig, jag menar med dumhet att du inte kan skilja på höger och vänster och tror att allt du ser är socialism. Du borde betänka att för en normalt funtat människa med fötterna på jorden, inte en överbetald läkare, sp ryggar man så långt det går för att låta en höger som den du företräder få inflytande i samhället. Vanliga människor vet att det offentliga handlar om jobb, pensioner, sociala tjänster, sjukvård, omsorg, akassa och så kommer du som ett imbecillt högerspöke, från den förnämsta, humanitära yrtkeskåren och har inte minsta begrepp om hur samhället fungerar.

    Hur är det med psykiatrin? Fungerar den utan skattemedel? Den fungerar ju inte ens idag. Och det är sk läkare som har makten där. Gör de ett bra jobb? Nej.

    Hur har vi det med geriatriken? Vad ska man säga, det är väl inte så mycket omskärelser i det häradet, men en beklämmande praktik.

    Bäst låta läkare syssla med plåster och bandage tror jag, låta dem hållas och hålla dem borta från offentligheten.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Du tror väl för faen inte att Torgny Segerstedt skulle vill dela rum med Trump? Va där det fr nonsens du vräker ur dig? Moderater är din hemvist och enda skälet att du vill behålla mer av din lön. Du kommer att få det så också, tråkigt nog hinner du bli pensionär innan, så det är inte så mycket bevänt med det.

    Hela kommentarsanhanget på DGS är dompterade moderater. Inte en enda egen tanke utan man söker en ledare, Trump, för man är fortfarande osäker på Kristersson. Det är ju en av Rheinfeldts pojkar….

    Sluta snacka om socialism när ni inte vet vad ni har att säga. Prata om Gud istället eller Allah, det är lika tankebefriat.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Lars har börjat ta till andra tongångar nu när han märker att vi inte köper hans socialistiska trollerier. Nu kommer personangreppen i strid ström. Jag väntade bara på dem. Dompterandet.

    Lars kommentarer visar att våra kommentarer här på DGS är rakt över målet. Det är bara att fortsätta med pepprandet.

    Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    Instämmer med Olle Reimers. Såhär jobbar skrikvänstern. Och skulle man bemöta dem på samma sätt ja då skulle man bli kallad hatare.

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Signaturen ”Lars” utan vilja att ha något efternamn (trots sin i det totalitära Sverige godkänd vänsterståndpunkt) går tydligen till flagrant personangrepp med oförskämda tillvitelser och förolämpningar. -Bemötes inte men uppfattas typiskt. När socialistpolemiker har slut på logiskt hållbara argument övergås till utomparlamentariska grepp, ämnesbyte eller personliga förolämpningar eller förutsätter egenskaper hos meningsmotståndaren som är gripna ur luften. Upprördheten över att inte kunna köra över avslöjas av grövre språk och nedvärderande omdömen och vilda gissningar om personegenskaper långt utanför diskussionsämnet. (-Kan inte räkna, -Kan inte tugga tuggummi och balansera på trottoarkant samtidigt. -Borde hålla sig till enkla sysslor)
    Kom att tänka på: En vänsterskata i en debattartikel i DN (som de haft det dåliga omdömet att släppa in att få gå lös på tangenterna) skrev att meningsmotståndaren var av den kategorin som hade dålig stråle.
    Hon adagalade den intressanta mentaliteten att diskvalificera och underkänna någons rätt till åsikter och respekt på grundval av fysisk funktionsnedsättning. I konsekvensens namn borde t.ex. Steven Hawkins synpunkter alltid ha lämnats helt utan avseende i alla sammanhang.
    F.D. Roosevelt skulle därvid inte kunnat haft någon presidentpost och borde inte haft en syl i vädret i valrörelser eller däremellan, eftersom han satt i rullstol.

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Signaturen Lars skrev mkt eftertänksamt och filosofiskt: ”Du tror väl för faen inte att Torgny Segerstedt skulle vill dela rum med Trump? Va där det fr nonsens du vräker ur dig? ”

    -Hmm… Jag tror inte jag skrivit något om Trump i sammanhanget, då Segerstedt nämndes som exempel på modig skribent som kritiserade en farlig totalitär övermakt som hotade oss. -Förvånande känsloutbrott som resultat.
    GHT återuppstod och fanns en kort tid i Göteborg på 80-talet och var borgerlig och alltså icke-socialistisk, vilket gladde mig. Tyvärr bar det sig inte.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Jodå Stefan, sinnet rann på mig för jag tycker väl som så att ni har fått socialism på hjärnan dvs ni använder ett abstrakt begrepp som har symboliserat en mer eller mindre sammanhängande rörelse i Europa och USA under 250 år. en rörelse som divergerade tidigt kommunistiska respektive socialdemokratiska riktningen, men fler varianter finns som Fabianer och Labour i Stor Britannien, senare kom Euro kommunismen som avståndstagande från Sovjet och här hemma har ju Vänsterpartiet släppt det mesta av den gamla retoriken och Marxismen (jag har inte sett i parti programmet) och bildar med Miljöpartiet med i mina ögon verklighetsbefriade partier. Socialdemokraterna är ju ett brett parti med en höger och en vänsterfalang. Vänsterfalangen kring Tro och Solidaritet tillhör i mina ögon samma verklighetsbefriade partier som Mp och V.

    Jag har försökt framföra länge att man inte kan definiera socialism utifrån skattetryck och att man inte kan kallas de borgerliga partierna socialistiska. Likväl så är ju hela sjuklövern (tills nyligen) behäftade med samma storhetsvansinne kring invandring och Sveriges utrikes roll. De är lika bortkomna kring att effektivisera och se över utgifterna framförallt den offentliga förvaltningen. De är lika hungriga när de samlas kring den pekuniära köttgrytan politiken kan erbjuda och har lika lite erfarenhet utanför politiken.

    Men jag tror faktiskt inte att jag pissat på dig, men jag har under en längre, flera diskussioner ifrågasatt dina kunskaper om samhälle och ekonomi och att som för alla yrken så ger inte yrkeskunskaper någon direkt förståelse utanför detta. Jag tycker du borde kunna bättre än att endast prata skattetryck och socialism. Vad ni här inte förstår bland kommentarerna är att ni med detta lösa prat om socialism etc pissar på väldigt många människor i det här landet och varken får följare eller påverkar. Om jag lade in lite smått förolämpande tonläge så var det för att markera att det är vad ni håller på med.

    Trump? Nja, jag menade Fox, som lyfter fram Trump, och är en amerikansk ”konservativ” kanal och menade att liberalen Segerstedt knappast hade haft motsvarande åsiktspaket att föra fram. Vad jag förstått så är de flesta amerikanska nyheter starkt polariserade med CNN, som lutar mot den demokratiska sidan, och FOX, som lutar åt den konservativa sidan.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Stefan, du och dina kompisar bland kommentatorerna pissar på väldigt många människor utan att vad ni säger har minsta relevans för de problem Sverige har. Men ni vet inte det, ni tror ni är charmiga!

    Gilla

   • Stig Palm skriver:

    Riktigt, finns en del bra folk bland ‘fake news’ tidningarna. Samt de inom SVT vilka inte sysslar med politik. Annars har skribenten rätt.

    Gilla

  • Ga Ort skriver:

   Mike, jag delar dina känslor.
   Trist att behöva förlora sitt ‘husorgan’ till proffstyckaren Wolodarski.
   Numera tar jag inte i DN med tång och tackar nej även till gratisprenumerationer. Så de har verkligen lyckats skrämma bort den långt trogne läsare jag var.

   Gillad av 3 personer

 14. Stefan Sewall skriver:

  Om tidningar och TV skulle skildra alla allvarliga brott, mord, våldtäkter, svår misshandel med samma prioritering och stora bevakning som de gjorde i det friska Sverige, före invasionen, så skulle alla vanliga svenskar och alla schyssta och arbetande och vettiga invandrare som en man bestämma sig för att kriminaliteten och därmed tryggheten var den i särklass viktigaste samhällsfrågan och vaLfrågan. Detta skulle vara avgörande vid valurnorna. Det parti som var mest trovärdigt avseende brottsbekämpning skulle vinna stort. Det vet sådana lömska typer som W. på DN och alla andra mediadesperados i all media i svenskhets-bekämpnings-branschen.

  Gillad av 2 personer

 15. Eskil skriver:

  Om man tror att det är det har någon relevans med en koldioxidklocka som räknar sekunderna bevisar man på ett övertydligt sätt att man är fullständigt inkompetent att överhuvudtaget diskutera klimatfrågan.Ja man är så fullständigt inkompetent så man saknar alla förutsättningar att begripa sin inkompetens.

  Gillad av 1 person

 16. ERROL skriver:

  Det är förbluffande hur den svenska journalistkåren och media utan några större invändningar accepterat DN:s medvetna skifte till agendajournalistik.

  I en tid när svensk media närmast unisont tar avstånd från den polariserade mediasituationen i USA, så väljer DN medvetet att bedriva agendajournalistik. Uppenbarligen är Wolodarski så monumentalt inbilskt självrättfärdig att han inte ser den uppenbara motsättningen mellan agendajournalistik och konsekvensneutral objektivitet.

  Wolodarski hade med en sund journalistkår med ett verkligt ethos för granskande objektivi journalistik blivit fullständigt tillintetgjord på Publicistklubben. I själva verket så är DN:s fullständigt absurda publicistiska tilltag bara en kodifiering av den svenska journalistikens paternalistiska tilltal. Den svenska journalistkåren ser sig som ett upphöjt prästerskap satta att uppfostra folket, så vad kan vara mer självklart än att omfatta agendajournalistik som en del av missionsarbetet.

  Gillad av 3 personer

  • Palle9 skriver:

   Errol: Du skulle ju kunna skicka in ett förslag till publicistklubben att ta tag i detta. Nuvarande ordförande Anna Hedenmo, tillträdande Robert Aschberg (från ett stolpskott till ett annat). Lycka till!

   Gilla

   • ERROL skriver:

    Om du läser hela mitt inlägg, så framgår det mycket väl att jag inte hyser några illusioner om den svenska journalistkåren generellt.

    Gilla

 17. Skarprättarn skriver:

  Någon koldioxidklocka har jag aldrig sett…

  Medier måste man hantera bryskt. Man använder en speciell webbläsare för just medier, slår på annonsblockerare, och slår av javascript samt i största allmänhet behandlar källan som pestsmittad (vilket den är på riktigt, med skadlig kod i annonser).

  Men man måste ändå tugga sig igenom dessa tidningar, för att se hur vindarna blåser. Man kunde tro att DN är särskilt speciell, men den är egentligen bara en svensk variant av än mer extrema Guardian och mer sansade NYT. Aftonbladet är givetvis värre, åtminstone i opinionsdelen.

  Gilla

 18. Lars-Olof Svensson skriver:

  Sverige har under 2000-talet genomgått en förändring som är lika genomgripande för samhället som laga skiftet en gång var. DN tycket (enligt vad Amanda Sokolnicki skrivit till mig) att denna förändring har speglats väl och i realtid av DN.
  Det tycker inte jag. Istället har DN som merparten media i msm sålt in invandringen som dunderkuren mot en åldrande och kulturlös befolkning och mot en stagnerande ekonomi.
  Men att DN var bort i tok, det struntar DN i nu. Man bara glömmer det och pratar om något annat. Så nu är det Greta några år. Att balansera Rockström eller Greta med Patrick Moore eller William Happer skulle aldrig falla DN in.

  Gillad av 2 personer

 19. Lasse Forss skriver:

  Jag har tidigare tillhört Stockholm Skanstulls Rk. Där delar vi årligen ut bland annat ett journalistpris på 100 000 kronor. Vi kallade det för Största journalistpriset. Och vi tilldelade Wolodarski priset 1996 om jag minns rätt. Det kom in förslag att TecknarAnders skulle få priset. Men det blev alltså DN:s chefredaktör. Jag tror att alla i klubben nu ångrar att inte TecknarAnders belönades.

  Gilla

 20. Fr edrik Östman skriver:

  Ursäkta att jag pinkar på din parad, men redan Olof Lagerkrans bestämde att Dödens nedrigheter skulle pyssla med agitprop, det du kallar ”agendajournalistik”, i stället för seriös journalistisk. Detta skedde så tidigt att det finns dokumenterat i Roland Huntfords bok The New Totalitarians från början av sjuttiotalet. Var den här Wolondarsky ens född då?

  Gillad av 2 personer

 21. Patria Amissa skriver:

  Det är samma smörja i alla MSM-media. Nyligen fastnade jag för en kolumn i Aftonbladet (191003). Kolumnen belyser, på sällsynt överskådligt sätt, den oerhörda arbetsinsats som krävs för att få privilegiet att publicera i en av Sveriges största och mest ansedda tidningar. Det intensiva arbetet beskrivs i detalj, hur författaren med stor ansträngning och flit samlar information från idel otvetydiga källor för att sedan pröva sin hypotes. Läs den gärna, i annat fall sammanfattas den nedan.

  Kolumnen baseras på tre kritiska observationer:
  1. Författarens morgontidning Barometern har bytt ut Fantomen mot Blondie.
  2. I en Blondieserie visade det sig att Dagobert tjuvkikade från husfönstret på sin dotter som sitter i en bil med en kille.
  3. Senare samma dag ser författaren ett klipp på Instagram som visade hur en annan bevakande pappa intervjuar sin dotters tilltänkta date via en säkerhetskamera.
  Författarens forskningsslutsats, tillika rubrik på kolumnen, lyder: ”Pappors syn på sina döttrars sexualitet stinker”.

  Inspirerad av detta funderar jag nu själv på att försöka extraknäcka som kolumnist på Aftonbladet och fick omedelbart ett uppslag efter att ha tittat på en film om bönsyrsor. Skriver nu på en kolumn med titeln ”Kvinnor är ena glupska varelser som borde låsas in”. För er som lyckats förtränga entomologin vill jag förtydliga att ”reproduktionsakten” hos bönsyrsor avslutas med att honan äter upp hanen. Från bönsyrsor är steget inte långt till bönspättor, och vips har jag lagt fram vattentäta bevis för att min hypotes är sann.

  Gillad av 2 personer

 22. olle holmqvist skriver:

  Noterar att Åkesson på skärmen brukar ordet ”problem” istället för söndertuggade ”utmaning”. Skillnaden är att problem – är dåliga,något vi kan tvingas leva med, men med uppgift att begränsa. göra deras konsekvenser mindre drabbande..Vi som åldras dras med åldringskrämpor. Sämre hörsel t ex. Och korttidsminnet…

  Utmaning – det är däremot något som kan klaras av…med rätt förberedelse och inställning.
  Om inga problem finns – bara utmaningar – så ber vi bara om hänvisning till rätta vägen..
  Alternativet: att acceptera att leva med problem, inskränkningar i stundens valfrihet

  ….att inse att man inte kan åldras utan ålderskrämpor…Är det ett ett Problem eller en Utmaning ?

  Gilla

  • Lars skriver:

   Ett jävla problem ,men du har en väsentlig ”poin”. Det är ett jävla problem.
   En avvikelse mellan ett tänkt tillstånd och faktum-

   Gilla

   • Gunnar Björkdal skriver:

    Ett lömskt grepp som flitigt utnyttjas inom agendajournalistiken, mest av SVT, är att presentera skribenter eller personer med en agenda som t.ex. random intervjuad på gatan eller under neutrala betckningar, senast i DN där Rashid Mousa betecknas ”fotbollsupporter” (av allt) i en debattartikel av honom där han beskyller journalister för rasism.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.