Bitte Assarmo: Public service bagatelliserar hat och hot mot våra gamla

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Synen på de äldre samhällsbyggarna är något som jag ständigt återkommer till. Och det finns tyvärr ingen anledning att tro att jag ska kunna sluta skriva om den inom någon överskådlig framtid, för numera kommer nästan dagligen bevis för hur styvmoderligt det officiella Sverige ser på dem som byggde upp välfärden.

Ett av de senaste exemplen är stenkastningen mot pensionärer i Trollhättan, i stadsdelen Kronogården. Barn i tioårsåldern roar sig med att kasta sten på bingospelande åldringar, och skrika skällsord som ”hora” efter dem. Och vidrigheterna har pågått en längre tid. De här förvildade barnen har krossat fönster, och hotat de gamla, ett bra tag innan public service uppmärksammade situationen. PRO-föreningen i Kronogården har tvingats byta fönster 23 gånger bara det senaste året. TJUGOTRE.

Men de äldre är nu en gång för alla äldre, och i Sverige innebär det att de ska särbehandlas negativt. Således uppmärksammade skattefinansierade public service händelsen utifrån ett skuldbeläggande perspektiv. Skuldbeläggande av offren, alltså – inte av barnen och de föräldrar som gjort vandaliseringen och hoten möjliga. I SVT:s morgonstudio fick PRO-föreningens ordförande Lars-Ove Blomryd därför följande fråga, av programledaren Pelle Nilsson:

– Ni säger att det är barn som har gjort detta och det har pågått ganska länge. Ni är ju ändå vuxna, va, så har ni inte kunnat stoppa dom här?

Är det någon som tror att han hade sagt samma sak om det gällt en annan förening? Ett politiskt ungdomsförbund, en kurdisk kulturförening, eller en lokalavdelning av RFSL?

Naturligtvis inte. Men nu var det gamla som hade drabbats och då gäller helt andra regler. De gamla kan man nedvärdera och kränka hur mycket som helst utan att det blir några konsekvenser.

Som grädden på moset ställde Pelle Nilsson frågan med ett spydigt och nedlåtande tonfall som antydde att det är töntigt att reagera negativt på lite stenkastning. Och av hans självbelåtna och viktiga min att döma var han inte ens medveten om vilket övertramp han gjorde.

Blomryd reagerade precis som alla vuxna, tänkande människor, med en min av misstro. Hade han hört rätt, liksom? Sitter verkligen en ung och pigg programledare i public service och uppmanar människor på 80-90 år att springa efter en grupp förvildade snorungar som kastar sten och vandaliserar? Men han lät sig inte tystas av Nilssons bedrövliga utspel utan svarade med illa dold ironi:

– Nej, vi kan inte stoppa dom, för dom springer rätt fort.

Det mesta av inslaget gick för övrigt ut på att, på sedvanligt vis, låta en ”expert” berätta om dessa barns utsatta situation. För det klart att det är oändligt mycket mer synd om de här barnen än om de gamla som blir trakasserade, fattas bara annat. Visserligen talades det om föräldrarnas ansvar, men då utifrån dessa föräldrars ”möjligheter” att fostra barnen till laglydiga medborgare – som om den möjligheten skulle vara mindre för vissa föräldrar. Men hav förtröstan! Socialtjänsten kan minsann erbjuda dessa föräldrar särskild service för att öka dessa möjligheter – först och främst på frivillig basis förstås, för man vill naturligtvis inte kränka någon. Inslaget kan ses här, och börjar ca 1 timme och 10 minuter in i programmet.

Lars-Ove Blomryd hade en del att säga även om detta. Trakasserierna av de gamla i Trollhättan har nämligen pågått i åtta år, ända sedan föreningen flyttade in i lokalen i Kronogården, och hittills har ingenting hänt. ”Expertens” ord avfärdade han därför, och helt korrekt, som trams.

Att public service-anställde Pelle Nilsson alls kom på tanken att inta den här bedrövliga attityden till PRO-föreningens ordförande säger en del om tillståndet i Sverige. Tanken att äldre människor själva ska se till att de slipper bli trakasserade ploppar ju liksom inte bara upp ur tomma intet, utan har sin grund i samhällsklimatet. Och i Sverige har det blivit norm att kränka de äldre, som en gång byggde Sverige. Det är stor förbannad skam.

48 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Public service bagatelliserar hat och hot mot våra gamla

 1. Thomas Ek skriver:

  Det är ju det jag säjer
  Det är vårt Public Service som orsakat Sveriges elände.
  Vårt Public Service framställningar formar medborgarna.
  Att svenskarna inte fattar det övergår mitt förstånd.
  Är vi svenskar belastade med någon slags defekt IQ-gen, eller?
  Denna tvångsfinansierade politiskt styrda verksamhet MÅSTE UPPHÖRA!

  Gillad av 11 personer

   • Thomas Ek skriver:

    Näee just de
    Av det skälet tog jag bladet ur munnen, eller vad det nu heter.
    Att sitta här och små-chatta här ger ju för fan Jack Shit!

    Den 12/5 2019 tillsände jag till Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna en redogörelse om varför vi måste skrota vårt befintliga Public Service och ersätta det med ett nytt som fungerar som det är tänkt. Rubriken på skrivelsen som är på 6 sidor lyder; ”Förslag på ett Nytt Public Service”. Ett (1) enda futtigt svar fick jag. Det var ett tacksamt artigt formulerat svar från Moderaterna. Thats all.

    Jag förväntar mig att Jimmie Åkesson ger mig ett svar, snart.

    Gillad av 3 personer

  • Tomas skriver:

   PS är bara den ostyriga byracka som socialisterna (=RU) låter pissa var som helst. M har börjat läsa i manualen hur man kanske kan få jycken rumsren. Fortsätt dissa denna löjliga megafon så kanske vi blir av med en del encelliga hjärnor efter 2022.

   Gillad av 1 person

  • Aha skriver:

   Medhålles. Vi får bilda en anti public service pakt här i kommentarsfältet. Du och jag är de första medlemmarna.

   När public service krackelerar rätar Sverige på sig.

   Gillad av 1 person

  • Leif Nilsson skriver:

   Håller med om att ”vår” Public Service har stor skuld till den pågående systemkollapsen.
   Men de medskyldiga till att mörka sanningen är många. Bl.a. Facebook, de lär ha tagit bort videon, som visade attacken mot pensionärerna. Vilka förövarna är måste ju till varje pris döljas!

   ”Experterna” fortsätter svamla om socioekonomiska orsaker, men den enda hållbara lösningen heter ÅTERVANDRING! Alternativet är ett drakoniskt kontrollsamhälle med ännu fler lagar och med mer övervakning. Tyvärr vill nästan 80% av svenskarna fortfarande föredra det senare alternativet, med minskad frihet och öppenhet.

   Gillad av 4 personer

  • Ofrivillig svenska skriver:

   Jag håller helt med om SVT:s och SR:s skadlighet men måste påpeka att de faktiskt fungerar exakt som det var tänkt. De skapades enkom för att indoktrinera folket efter Sossarnas önskemål. Det enda raka är att lägga ned dem och framöver enbart tillåta från staten på riktigt fristående TV/Radio-kanaler. Därefter kan staten ansöka om att få lägga in text och/eller ljud i dessa fria kanaler för att informera vid fara för allmänheten.

   Gillad av 6 personer

 2. Jari Norvanto skriver:

  Undrar om det ändrar opinionen, partisympatierna bland PRO-föreningens medlemmar och de stackare som ännu tittar på SVT och dess skändliga program.

  Gillad av 9 personer

  • olle reimers skriver:

   Vi måste se saken som den är.

   Sverige utsågs att vara experimentverkstad för det långsiktiga globaliseringsprojektet på något Bilderbergmöte. Startskottet sköts med Reinfeldts avgångstal och Annie Lööfs 30-miljonersförkunnelse.

   Statstelevisionen var ett utmärkt redskap i sammanhanget. Globalisterna hade lärt sig allt om Goebbels propagandamaskin genom Operation Paperclip.

   Detta är organiserat utifrån. Det är ingen liten svensk bubbla vi talar om.

   Hur ska det sluta? En öppen kamp pågår nu i USA. Vem vinner? Vem vet?

   Gillad av 2 personer

 3. miketheviking skriver:

  Tack Bitte för en mycket bra text.
  Men tror du Pelle tänkte ut det själv och agerade som en individ? Tvärtom är hela inslaget inkl ”experten” orkestrerat av en redaktion och en redaktör.

  Den annars ”perifera” nyheten om stenkastare valdes ut för att desarmeras, förklaras av Makten så att folket förstår att det inte lönar sig att klaga.
  Jag såg detta som en betydligt djupare agendas synliga arbetssätt för att bibehålla problemformuleringsinitiativet.

  Skam är bara förnamnet.

  Gillad av 15 personer

 4. Titansand skriver:

  Skam, tack för det Bitte! Detta ord måste återvinnas för de borde skämmas men gör det inte, trygga i att det är deras domän, pk-isterna, att skuldbelägga.

  Jag inser att man modererar språket om man skriver under eget namn och officiellt, men vi måste ändå lägga oss vinn om att skärpa språket. Jag anser att det som sker mot svenskarna är ett förräderi redan, men om Bitte drar ut tangenten av detta och det inte stoppas, hur blir svenskar behandlade om 10år, hur hade de blivit behandlade när studion istället var full av journalister från kultur x? Mycket av Bittes språk är nämligen förutom för mjukt, också fel, dessa barn är inte förvildade, de har vuxit upp med bra mycket mer auktoritet än svenska, nej istället så är de kultiverade men i en annan kultur än vår som tydligt sätter deras egen överst och där våldet härskar. Inte kastar de sten på det lokala kaféet där männen röker, eller på den lokala religiösa lokalen? De varken kan eller vill, de skulle bli mycket hårt straffade, med våld och de anser det också vara fel. Varför kasta sten på det som de respekterar? Istället så kastar de sten på de svagaste hos den kultur de lär sig förakta. De är inte förvildade alls. Vakna upp.

  Gillad av 12 personer

  • Ofrivillig svenska skriver:

   Titansand: ett mycket viktigt och riktigt klarläggande ! De är inte förvildade, det är så här deras föräldrar lär dem att bete sig. Att svenska föräldrar (i de flesta fall) vare sig vill eller för del delen ens får dressera sina barn innebär inte att det är likadant i andra kulturer.

   Gillad av 4 personer

 5. larslindblog skriver:

  PRO är en del av (S). Oavsett vad ledningen själva säger. Skamligt att PRO inte använder sina kontakter för att slå larm till (S) partiledning och ryta ifrån.
  Dom sadistiska barnen kommer från familjer som ” flytt för sina liv ” till Sverige ??
  Familjer som släppts före i kö till bostad , familjer som till 100 % lever på våra skattepengar.
  PRO hade utan att skämmas kunnat kräva att dessa familjer förverkat sin rätt att vistas i Sverige och skall snabbt som ögat skickas hem.
  Men icke !!

  Gillad av 12 personer

  • Aha skriver:

   PRO är som många andra organisationer medlöpare till massinvandringen. De har inte bevakat sina medlemmars intressen. De hade kunnat sagt att vi, PRO, ställer inte upp på massinvandringen. Först måste våra medlemmar få bättre pensioner och mer äldreboende. Se’n kan vi diskutera volymer. PRO har svikit sina medlemmar.

   Gillad av 3 personer

 6. FredriK Östman skriver:

  Bitte, när skall du förstå att det är själva grundbulten i fenomenet ”Public Service” att alltid relativisera allting, att alltid ställa upp vansinne som motvikt till sanning och heder, så att det blir rättvist och objektivt?

  Vi skall inte se detta som ett litet fenomen inom Public Service eller ett personligt tillkortakommande hos en redaktör Per Nilsson, även om det är också detta, utan som en stämningsbild för civilisationen Sverige år 2019.

  Det svenska samhället 2019 är ett samhälle där staten sanktionerar stenkastning och förhåning av sina gamla och bräckliga.

  Gillad av 10 personer

 7. heraldikern skriver:

  Den så kallade ”sakkunnige” som var i studion och intervjuades tramsade mest om de frågor han fick. Och allra mest fel har han när han helt utdömer föräldrarnas förmåga att hålla rätt på sina ungar. De är så ”traumatiserade” säger han. Varför i h-e skulle alla invandrarfamiljer vara traumatiserade?

  Det är dessutom så, utan undantag, att föräldrar från MENA-länderna åtnjuter en mycket stor auktoritet gentemot sina barn, även tonåriga barn. Och detta är särskilt accentuerat hos folk som kommer från länder där man lever i klansamhällen. En auktoritet som svenska föräldrar inte haft på minst 50 år.

  Om svenskt rättsväsende gör allvar av den familjelagstiftning och det föräldraansvar som redan gäller i Sverige så skulle man avkräva föräldrarna det ekonomiska ansvaret för vad deras barn ställer till med. Både skadestånd och böter. I upprepade och i grövre fall skulle utvisning av hela familjen kunna verkställas. Då skulle föräldrarna bli väldigt intresserade för vad deras tonåringar gör om kvällar och nätter. Och då skulle rekryteringen tull den tyngre brottsligheten avsmalna betydligt. Ett par sådana fall i en domstol och en och annan familjeutvisning skulle få bukt med problemet ganska snabbt.

  Gillad av 13 personer

  • Palle9 skriver:

   Heraldikern: Finner ditt (och Titansands inlägg ovan) inlägg mycket tänkvärt – föräldraansvaret förringas i betydelse. Det bör framhävas och konsekvenser av brott, som begås av sönerna bör drabba även föräldrarna – skadestånd i mildare fall, utvisning i grövre.
   Men också viktig poäng att pojkarnas beteende är riktat inte mot den egna gruppen utan mot de svagaste i ”fiendegruppen” dvs den svenska befolkning, som bekostar deras uppehälle.
   Ingen allmän stökighet således utan symptom på något mycket allvarligare, borde falla under hatbrottsrubriken, vilket prompt hade varit fallet om svenska ungdomar målinriktat angripit invandrarfamiljer.

   Gillad av 3 personer

 8. Inconvenient Observations skriver:

  Synen på äldre är verkligen inte den bästa. Man har vetat att antalet äldre kommer öka, men istället för att förbereda sig har man dragit ner på allt & satsat på de som kommer utifrån. Och nu lastas äldre för att de ens finns till.
  Min åsikt är att om barnens föräldrar är så traumatiserade att de inte kan ta hand om sina barn & dessa beter sig så här så borde de tas omhand. Det är vad som skulle hända svenska barn.
  Och Blomryd var strålande i intervjun!

  Gillad av 2 personer

 9. Aha skriver:

  Det är ett krackelerande Sverige som PK-isterna har att hantera – och att nödtorftigt informera om.

  23 fönsterrutor på ett år är absurt. Normalt sett, när en annan var liten torde problemet ha varit löst vid andra fönsterrutan. Att smäda äldre hade aldrig varit på fråga.

  Det välfärdsindustriella komplexet har verkligen gått vilse och drivit fram en anda som innebär så mycket merjobb. Tänk om alla batiktanter istället jobbade med att lägga asfalt på Sveriges eftersatta vägar eller kontrollerade sylarna på Sveriges likaledes eftersatta järnvägar eller byggde servicehus för äldre. Som grädden på moset gick sedan deras skattebetalningar till att höja fattigpensionärernas pensioner istället för att som nu finansiera batiktanter som ska tala småbarnsbanditer till rätta. Dra in bidragen och problemet är löst. Låt det svida.

  PK-isterna har tappat kompassen.

  Gillad av 2 personer

 10. Maria C skriver:

  Jag tänker än en gång, att om det inte handlar om ren och skär dumhet, är det någon sorts urtida vidskepelse. Ger man vargen och björnen gulliga noanamn, kommer de inte att anfalla mig och de mina.
  Och i modern tappning – om man tycker synd om och visar förståelse för ”de farliga”, så … är de snälla i gengäld. Man får se till att man enbart retar upp dem som saknar våldskapital.

  Gillad av 3 personer

 11. Sune Mangs skriver:

  En pangad ruta är en pangad ruta.

  Att Pro-föreningen tvingats byta fönster 23 ggr på ett år är någonting annat, och då krävs det
  ”inkännande” pottklippta experter för att bortförklara verkligheten.

  Gillad av 6 personer

 12. Elisabeth G skriver:

  Pelle Nilsson borde skämmas. Hur i all sin dar ska åldringar, som i regel är fysiskt försvagade, stoppa en bunt snorungar när inte föräldrarna klarar det? Det finns dessutom vittnesmål om att föräldrarna inte vill stoppa det utan tvärtom uppmuntrar beteendet. Hörde talas om en mamma som stod och hejade på sina barn när de misshandlade ett annat barn.

  Gillad av 5 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Han uppmanade ju PRO till att lösa detta själva. Det finns en lösning som fungerar smidigt. Man tar bort skadedjur. Hur? Tja PRO får väl fundera ut nåt som även en åldring fixar. Olagligt? Definitionsfråga.

   Gillad av 4 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Om det är olagligt eller inte beror ju på vad man gör. Jag uppmanar definitivt inte till några olagligheter, det räcker så bra med att regeringen med stödhjul samt en stor del av riksdagen gör det. De har sannerligen svikit sitt uppdrag.

    Rätt till självförsvar finns ju men det verkar numera vara satt ur spel för vissa grupper. Arma land!

    Gillad av 4 personer

 13. rolfholmen skriver:

  ”Stor förbannad skam” är bara förnamnet.
  Ok, om nu dessa äldre skulle lyckas ta fast någon av dessa snorvalpar, vad hade hänt då? Om man hållit ett stadigt tag i armen på ungen och läst lusen av vederbörande, vem skulle ”de rättsvårdande myndigheterna” då ha gett sig på? Jag bara undrar. Hur stort skadestånd för kränkande behandling hade ungen med familj kunnat kvittera ut? (Retoriska frågor)
  There is something rotten in the state of Sweden.

  Gillad av 12 personer

 14. Stefan Sewall skriver:

  När ondskefulla handlingar inte fördöms i den offentliga stats-TV, så är det i praktiken ett stöd och uppmuntran till fortsatt ondskefullhet från förövarnas sida. När förbrytare ursäktas är det som att hälla fotogen på eld. Då uppmuntras de och fortsätter och drar fler med sig och läget förvärras. Totalt vansinne från SVT:s sida. Varför uppmuntrar de inte oss svennar till skattebrott och fortkörning och svartjobb genom att ursäkta och släta över sådant som svensson ibland rapporteras skyldiga till, och där åtgärder diskuteras? När svenne svensson begår mindre brott mot fiskalsystemet eller trafikreglementet finns inga förmildrande omständigheter och inget dalt med förbrytarna.

  Gillad av 6 personer

 15. solbergaord skriver:

  Tack för klippet. Nu när jag sett inslaget i Morgonstudien håller jag inte med Bitte Assarmo om tolkningen. Jag tycker det var ett normalt journalistiskt inslag med frågor som skall göra det möjligt för den intervjuade att redovisa sin bild och gärna också känslor inför det inträffade. Det är klart att det blev en (säkert avsiktlig) tokrolig effekt när den intervjuade torrt anmärkte att busungarna springer ganska fort. Dvs. underflrstptt i jämförelse med 80-90-åringar. Inslaget som helhet tycker jag var helt OK. Det är väl ungefär vad Morgonstudien kan göra. Det är bara att hoppas att detta inslag tillsammans med tusentals andra nyhetsinslag med liknande innehåll, så småningom skall leda till effektiva åtgärder mot normupplösning och kriminalietet.

  Gilla

 16. christer jacobsson skriver:

  Var är respekten för dem äldre finns den.Byt ut stenkastning mot äldre med stenkastning mot ensamkommande så skulle nyheten hanteras på ett annat sätt.Det skulle klassas som strukturell rasism och hatbrott.Den ena experten efter den andra skulle tala om hur synd det är om invandrarna ”som flytt för sina liv”.

  Gillad av 5 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.