Stefan Hedlund: Fram med årorna, Shekarabi!

Stefan Hedlund

Om civilminister Ardalan Shekarabi må man tycka vad man vill. Det finns säkert många som känner betydande frustration över att han med sitt förflutna som illegal invandrare, och sitt fusk med pengar från SSU, faktiskt har lyckats bli statsråd i Sveriges regering. Ingen kan dock neka till att han har ett mycket känsligt väderkorn. Hans utspel härförleden på sociala medier, om behovet av en skärpt migrationspolitik, kan svårligen ses som annat än första steget på en väg mot att själv ta över makten. Tyvärr finns mycket som pekar på att det kan lyckas.

Efter den gångna sommarens allt tätare rapportering om ett starkt ökande gängvåld och om förestående brutala åtstramningar i ett växande antal kommuner, är det inte bara PK-mediernas grindvakter som börjat inse att locket är på väg att flyga av. Under intryck av ett växande antal rop på hjälp från partiföreträdare i utsatta kommuner har även de S-märkta partistrategerna nu börjat inse att det är allvarlig fara å färde.

Det verkliga skräckscenariot är att Sverigedemokraterna når sådana framgångar i opinionen att man efter nästa val lyckas ta kontroll över LO. Betydelsen av detta är inte bara finansiell, i form av att arbetarklassens omfattande politiska kampanjkassa då skulles ställas till Sverigedemokraternas förfogande. Det som verkligen står på spel är kontrollen över Aftonbladet, partiapparatens centrala propagandaplattform.

Trots att LO via en uppgörelse 2009 accepterade att den norska mediekoncernen Schibsted ökade sitt aktieinnehav till 91 procent, skulle man inte behöva släppa kontrollen över det redaktionella innehållet. Avtalet gav LO fortsatt rätt att bestämma vem som skall vara chefredaktör för tidningens ledar-, debatt- och kulturavdelningar.

Innebörden av en utveckling där Sverigedemokraterna tar kontroll över LO skulle därmed kunna bli att socialdemokratins mästeragitator Anders Lindberg plötsligt skulle börja skriva hyllningsartiklar till Jimmie Åkesson, och på sitt eget oefterhärmliga vis börja hamra in att Sverigedemokraterna så länge, som enda parti, haft så rätt om den ohämmade migrationens negativa konsekvenser.

I en situation som redan fördystras av medlemsras och av demografiska implikationer av allt färre ”sistagångsväljare” skulle ett samtidigt bortfall av finansiering från LO och av eldunderstöd från Aftonbladet, kunna innebära ett direkt existentiellt hot. Den enda verkliga resurs maktapparaten då skulle ha kvar är alla de nyanlända bidragstagarna. Även om de kan bidra med klanröstning så är de dock knappast någon finansiell kraft att räkna med.

Det enda sättet att förhindra en katastrof är att snarast ta över Sverigedemokraternas politik, och att helt skamlöst hävda att denna helomvändning under galgen inte visar något annat än att partiet alltid har stått för en stram migrationspolitik, baserad på att man alltid stått redo att ta ansvar för landet.

Efter det andra världskrigets slut myntades ett begrepp som nu åter kan bli aktuellt. ”Roddare” kallades de som plötsligt började paddla frenetiskt, bort från tidigare sympatier för nazismen. Vändpunkten var slaget vid Stalingrad. Då det stod klart att nazismen skulle förlora kriget, gällde det att snabbt byta åsikt. Då kriget väl var slut, var det mycket svårt att upptäcka en enda svensk som – enligt egen utsaga – någonsin varit nazist.

Sovjetunionens sammanbrott blev till samma vändpunkt för kommunismen. Årorna kom fram och det paddlades frenetiskt, bort från de marxist-leninistiska förtöjningsplatserna. Plötsligt var det inte längre någon som förnekade att Sovjetunionen varit förknippad med förtryck och massmord på den egna befolkningen. Det var inte längre opportunt att tala om DDR som ett lysande exempel frihet från varufetischm, och ingen förnekade längre att människor faktiskt försökt fly från öst till väst, från kommunism till kapitalism.

De som tidigare framhållit kommunismen som ett högre slag av frihet fick plötsligt väldigt brått att få fram årorna. Den tidvis hätska debatten om vänsterns moraliska skuld provocerade många till krampaktiga förnekanden av man någonsin hade varit kommunist. Även om det tidvis var förenat med direkt komiskt krumbuktande, var det framgångsrikt.

Liksom när de bruna roddarna förnekat all sympati för nazismen, skulle de röda roddarna visa sig skickliga i att förneka varje form av samröre med kommunismen. Snart fanns det knappt någon enda svensk som – enligt egen utsaga – någonsin varit kommunist.

I ett efterhandsperspektiv kan det te sig märkligt att först nazismen och sedan kommunismen under sina respektive glansperioder kunde nå ett så stort inflytande – trots att det bara fanns en handfull sympatisörer.

Under Kapten Shekarabis ledarskap kan vi räkna med att årorna åter kommer fram och att det åter börjar paddlas, bort från paroller om öppna gränser och om att flyktningar är välkomna, oavsett antal, till ansvarstagande utsagor om att allt måste ske med ansvar och att man själv minsann aldrig förespråkat fri invandring.

Så sänker sig glömskan över Stefan Löfvens bisarra uttalanden från hösten 2015, om flyktningar som tvingas fly undan bomber med sina barn i famnen, och om att hans Sverige inte bygger murar. Snart kommer det inte att finnas några flyktingkramare kvar, och man kommer att kunna fråga sig hur det var möjligt att en så djupt oansvarig politik kunde drivas så långt – trots att det knappt fanns någon enda som stod bakom den. Det förfärande alternativet är att man riskerar att förlora makten, och det får ju bara inte ske, till något pris.

41 reaktioner på ”Stefan Hedlund: Fram med årorna, Shekarabi!

 1. svenne skriver:

  ”Snart kommer det inte att finnas några flyktingkramare kvar, och man kommer att kunna fråga sig hur det var möjligt att en så djupt oansvarig politik kunde drivas så långt – trots att det knappt fanns någon enda som stod bakom den.”

  Det bisarra är att SD – som mycket tidigt varnade för den utveckling som vi nu är mitt uppe i – inte får ett erkännande av de politiker som varit ”naiva” att detta parti har varit det mest framsynta då det handlar om att förutse konsekvenserna av en ansvarslös invandringspolitik. Det enda rakryggade vore att erkänna att SD hela tiden har haft rätt i denna fråga, och att de själva har haft fel, men i stället skall det på något sätt ”förhållas” till detta parti för att få det uteslutet från alla beslutssammanhang.

  Det enda parti som inte behöver plocka fram årorna och börja ro är SD, utan för dem räcker det att vara åskådare då de övriga partierna desperat försöker att ro – och ösa – sina läckande farkoster i samma riktning som SD förespråkat under många år.

  Gillad av 10 personer

 2. miketheviking skriver:

  Göran Persson körde testballonger och kollade av resultatet av mediaspinnandet.
  Shekarabi kan agera på egen hand eller på uppdrag av husse Löfven. Oavsett bakgrund så finns det krafter som startade en mediaspinn av utspelet.
  Löfven är ju fullständigt slut och helt frånvarande som landets ledare så det är ju inte konstigt att ballongtesterna startar.

  Huvudfrågan om S kommer byta åsikt i invandringsfrågan och helt frånsäga sig delansvaret för den svenska systemkollapsen är redan avgjord.
  Vi har sett det förut i kriminalpolitiken där S bröstat sig som landets räddare från sin egen förda politik.
  Media ställer ju inte heller dessa politiker mot väggen och ”granskar makten” som det så fint heter. Media är ju en del av den politiska utövningen och ibland den starkast drivande parten av en viss politik .

  Jag är mer intresserad av roddarna inom media.

  Gillad av 7 personer

  • Tomas skriver:

   Den uppmärksamme kunde ju härom dagen läsa en Trojan (Rickard Swartz) som smugit sig in hos DN medan chefredaktören poserade vid sin oanvända elcykel. Mark my words, ingen av dessa kappvändare förtjänar att få vår tillit

   Gillad av 3 personer

  • Erik2 skriver:

   Ja, statsministern är märkligt frånvarande. Har varit frånvarande hela sin ordförandetid och nu mer än någonsin. Häromdagen på text tv läser jag så en sida där ett uttalande från statsministern refereras. Det handlar om den kvinnliga majoriteten bland studenter på högre utbildning. Statsministern uttalar att pojkar missgynnas i skolsystemet. Ingen reagerar på detta. Man funderar på mycket, t ex vem styr egentligen. Ibland har under statsministerns år poppat fram klarsynt och vettiga uttalanden. Är det vid tillfällen då överrockarna missar att bevaka? Vad ska man tro? Inget är som man tror eller som det ska vara.

   Gillad av 3 personer

 3. Erik2 skriver:

  Det finns utöver roddarna ett betydande antal kommunister kvar. Jag tycker snarare det ser ut som att dessa, efter ett desorienterat 1990 tal, har lyckats samlat sina skaror och stormat fram i snart sagt alla betydande organisationer. Via oheliga allianser med Religionen vars namn jag inte vågar skriva. Alliansens år vid styret släppte fram dessa ända till toppen och fronten. Tack FP och M och C och KD. Toppen.

  Gillad av 4 personer

   • pllay skriver:

    Ja, vänstern muterar ständigt till nya skepnader.
    Vad är det som får människor att bli vänster?
    Hur kan en så uppenbart ond rörelse attrahera så många människor, är vi i grunden onda och bara söker ett alibi för vår ondska?
    Den kristna religionen med sina levnadsregler fungerade som en hämmande faktor på ondskan, är det faktum att den kristna religionens inflytande mer eller mindre försvunnit i Sverige som släppt fram ondskan till makten?
    Är det en ny väckelserörelse som ska vända trenden i samhället?
    Jag är själv inte troende kristen men inser den kristna religionens fantastiska förmåga att hålla ondskan borta från samhället.

    Gillad av 1 person

 4. Thomas Ek skriver:

  Tack Stefan Hedlund
  Sedan dina G.W. Bushs Irakkrigs krönikor har jag alltid haft en nål i ögat då jag läst dina krönikor. Har alltid varit överkritiskt inställd då jag läst dina texter. Men Satan, med den här krönikan sätter du tydlig prägel på Det Goda Samhället.
  Keep Up The Good Work!

  Gillad av 2 personer

 5. gmiksche skriver:

  Kan nog stämma. Det som skiljer från de tidigare episoderna är importen av människor med ovilja och oförmåga att integrera sig. De finns i landet, oavsett vad som händer med Löfven och Company. De låter sig icke gömmas undan, utan står på god tillväxt. Åt vilket håll man än paddlar riskerar man att hamna på reven.

  Gillad av 11 personer

 6. Lars-Olof Svensson skriver:

  Men Anders Lindbergs medicin tycks vara en annan. Istället för att tala om kommunerna och deras problem med invandringen tyckte han nyligen i en ledare att partiet skulle snacka Greta. Dvs slå dövörat till och prata om något annat.

  Gillad av 3 personer

 7. FredriK Östman skriver:

  Vad skall ”civilminister” betyda? Vad gör Civildepartementet!?

  Är inte denna titulatur ett mycket tydligt bevis på att regeringen är totalitär och kräver politisk makt över precis allting, så att inget civilt återstår, att det som en gång var civilt numer lyder under politikens piska?

  Sverige är ett vidrigt land.

  Gillad av 10 personer

  • Ofrivillig svenska skriver:

   Precis så ! I ett normalt land skulle ingen komma på tanken att försöka sätta ihop orden ”civil” och ”minister” men nu har ju Sverige inte varit normalt under min livstid iaf.

   Gillad av 6 personer

 8. Aha skriver:

  Hälften av sossarnas väljare lär inte jobba, i en annan skärning lär hälften av väljarna vara invandrare. Detta är en rävsax, vill man ha tillbaka arbetarrösterna måste man skärpa till villkoren för bidragstagarna och invandrarna. Då rösttappar man på dessa kategorier. Nä, sossarna har gjort sitt. De drunknade i internationell strålglans som humanitär stormakt, postmodernism, genustrams och identitetspolitik och har nu blivit politikens skräphög. Rötan är för djup, Shekarabi verkar ha någon slags insikt, han kan byta parti med sitt utspel.

  Dags för sossarna att dö sotdöden.

  Gillad av 2 personer

 9. Bo Andersson skriver:

  I allt elände så visst fasen är det intressant att delta i detta sanslösa och historiska skede. Detta är verklighetens motstånd mot idealism och dogmer.

  Gillad av 1 person

 10. Palle9 skriver:

  Tack, Stefan – läser alltid dina krönikor med stor behållning.
  Trenden nedåt för S får nog betraktas som stabil, pga de under många års maktinnehav uppbyggda bastionerna inom olika delar av samhället är dock nedgången i vårt land mindre än i de flesta andra europeiska länder. Jag tror dock att nedgången kan accelerera när allt fler människor ser diskrepansen mellan den officiella retoriken och verkligheten.
  I de skånska lokala TV-nyheterna idag fanns ett reportage från Klippans kommun där konflikt råder inom S om vilka kommunpolitiker, som måste lämna sina platser – företrädesvis är det kvinnor som får lämna. En titt på resultatet därstädes visar att i såväl kommunalvalet som i riksdagsvalet från denna kommun skedde en omsvängning på ca 20% i förhållandet S gentemot SD (S ner ca 10%, SD upp 10%). Trycket från kommunpolitikerna mot politrukerna i Stockholm borde rimligen öka, inte minst mot bakgrund av de allt mer ökande ekonomiska problemen orsakade av bidragsökningarna till oanställningsbara invandrare.
  Lögner och hyckleri brukar inte hålla i längden.

  Gillad av 2 personer

  • Jan Molin skriver:

   Palle9: ”Jag tror dock att nedgången kan accelerera när allt fler människor ser diskrepansen mellan den officiella retoriken och verkligheten.”
   Nej, det tror inte jag? Så fort sossarna fick makten, så började man att planera för en verklig omgörelse av den svenska skolan! Bort med borgarnas folk-, real- och gymnasium med sina läroplaner. In med Enhetsskolan, alla skulle lära sig lika mycket, det fanns ingen skillnad i läshuvud mellan olika elevgrupper! För att uppnå att de flesta skulle förstå i skolan måste man sänka nivån på vad som skulle läras, och detta har fortgått under alla år. Därför svenska elevers bottenresultat i PISA mfl.
   Och detta innebär ju också att 82% inte har förstått vad som pågår i landet: befolkningsutbyte! Det räckte inte längre med lättare skola! Man införde redan 1975 mångkulturen i Sverige, vi skulle ta in utlänningar i mängder till Sverige. Alla dåvarande partier stod bakom besluten i S och Palmes SOU 1975:26! Läs den!
   ”Lögner och hyckleri brukar inte hålla i längden”.
   Tyvärr, det har hållit nu i 44 år! Alltsedan Palmes tid. Jag tror han togs av daga på beslut inom S! Men det hjälpte inte, han hade redan 1986 lyckats med de viktiga interna politikerutbytena. Detta kunde ju inte få komma fram till svenska befolkningen, omöjligt! Men S med hjälp av övriga partier är mästare på att lura oss!

   Gillad av 3 personer

   • Palle9 skriver:

    Jan Molin: Instämmer helt i det förkastliga med enhetsskolan (och är tacksam att jag med nöd och näppe slapp gå i denna), även i din beskrivning av Palmes insats och det vansinniga mångkulturbeslutet 1975. Det är möjligt att jag är något optimistisk, men en smula hopp behöver man ändå ha – även om mycket är nattsvart (Errols beskrivning av S nedan är också mycket träffsäker och förstärker bilden av ett parti i förfall), försöker jag ändå skönja vissa positiva tendenser.
    Låt oss även erinra oss att om det inte vore för agerandet från till namnet icke-socialistiska politiker såsom Reinfeldt, Lööf och Björklund m.fl., hade folkutbytespolitiken inte kunnat få så katastrofala följder, som vi nu bara sett början på. Både Reinfeldt och Löfven har ju valt att ge Mp ett inflytande, som på intet sätt står i proportion till detta extrempartis röstetal.

    Gillad av 5 personer

 11. ERROL skriver:

  SAP:s avvikelse från tidigare konsensus mellan de statsbärande partierna S och M, en förändring så markant att Ingvar Carlssons migrationspolitik idag ligger närmare SD än S, har vägletts av rent maktpolitiska skäl. Amöbapartiet S har anpassat sin politik skamlöst för att kunna bilda regering med Mp. Det är typiskt för den moderna socialdemokratin att dreglande anpassa politiken efter maktpolitiska kalkyler, snarare än efter konsekvensetiska och faktiska prövningar av vad som är bäst för landet.

  Socialdemokraterna har instrumentaliserat begrepp som rasism för att skapa ett nytt momentum och splittra de borgerliga partierna. Inför det senaste valet så meddelade Löfvén på en presskonferens att migrationen helt plötsligt skulle stramas åt betydligt – så mycket för de principer som S tidigare torgfört, nu var det politiskt-taktiskt tydligen viktigt att skicka nya signaler inför valet. Efter valet så visade sig det dock att en återgång till den tidigare expansiva migrationspolitiken var en förutsättning för Januari-kartellen och därigenom fick medborgarna se bl.a Morgan Johansson svänga 180° ytterligare än gång och låtsas som ingenting. Det är svårt att överdriva hur cyniskt SAP hanterat migrationspolitiken, som dikteras efter maktkalkyler och vars moraliska vulgärdemagogik uppenbarligen är helt förljugen.

  Skulle SAP svänga 180° igen och finna denna omsvängning avgörande för fortsatt maktinnehav så kommer MSM och Aftonbladet direkt anpassa sig som om ingenting har hänt
  och SvT kommer anpassa sig efter husbondens röst. Det fanns än tid då Amöbapartiet hade behov falska, hovintellektuella som Arnstad och då trettiotalet stod för dörren, denna vulgärdemagogi har uppenbarligen bara varit instrumentell, falsk demagogi för att säkra makten och för att desperat försöka rättfärdiga avvikelsen från den konsensus som tidigare fanns om en reglerad invandring. Det är inte utan att man blir spyfärdig.

  Gillad av 4 personer

 12. Tritonen skriver:

  Ardalans bakgrund må vara problematisk, men han har dock visat driv och målmedvetenhet genom att ta en jur kandexamen och vara doktorand. Därmed är han bland de fåtal högutbildade i regeringen.

  Gilla

 13. Lennart Bengtsson skriver:

  När England förr i världen under verklighetens tryck plötsligt ändrade sin politik fick detta beteckningen pragmatism. Fransmännen som var mer ideologiskt ståndaktiga ansåg i stället att detta var typiskt för den perfide albion och var mycket kritiska.

  I en komplex värld är emellertid pragmatism nödvändigt eftersom verkligheten till skillnad från ideologin inte kan förutsägas. Desto snabbare S kan återvända till verklighetens värld desto bättre är det för landet och inte bara för partiet. Problemet är att man har väntat för länge och låtit personer som man snällt kallar ”naiva” få alltför stort inflytande. Här vore det mycket bättre att byta ut ”snällordet” naiv mot något mer passande.

  Gillad av 2 personer

 14. Elisabeth skriver:

  Det gick ju inte så bra för Ylva Johansson i EU-utfrågningen. Hon trodde väl att hon som vanligt skulle kunna bluffa och ljuga och tala maktspråk. Så som sossar brukar göra här hemma utan att vår ryggradslösa media har några invändningar. Men hon fick mothugg. Rätt fint att se hur danske Peter Kofod gav henne på nöten. Han tog upp islamism, våldtäkter, bilbränder, ja de problem som drabbat Sverige p g a den ohejdade migrationen. Han sa: du säger att du är stolt över ditt land men vi, era grannar i Danmark, känner istället oro. är det detta du vill exportera till EU ? YJ kom med sin vanliga floskel ” jag är stolt över att vi gett så många skydd etc etc”. Måtte inte denna ytterst obehagliga sosse-politruk slingra sig igenom vidare utfrågningar för att sedan sitta och styra över EUs migrationspolitik.Inte ens om hon blir en lydigt paddlande roddar-madam står jag ut med hennes uppenbarelse och skärande röst.
  https://nyheteridag.se/har-sagas-ylva-johansson-i-eu-vi-i-danmark-ar-oroliga/

  Gillad av 7 personer

 15. Palle9 skriver:

  Angående Shekarabi och rodd: mig veterligen har denne S-politiker inte själv utfört så hemskt många dagsverken i ett vanligt jobb under sin levnad. Så rodden får nog tillhandahållas av ett gäng galärslavar dvs den nettoskattebetalande delen av befolkningen. Själv är han nog helt inställd på att stå på kommandobryggan och med sitt väl utvecklade väderkorn styra fartyget i en för sig själv fördelaktig riktning.

  Gillad av 6 personer

 16. Hortensia skriver:

  Tack, Stefan, men det är för sent för maktsossar att ta fram årorna när SD, AfS och MED redan står med öskar och trimmade utombordare i händerna.

  Shekarabi borde vara bland de första, att få sitt nyligen överkomna svenska medborgarskap granskat och upplöst. Repatriera mycket, mycket mera!

  Gillad av 4 personer

 17. Vaknauppnu skriver:

  Att Shekarabi har som mål att ta över ledningen står väl utom all tvivel. När han nu börjar vända sin kappa betyder det inte mer av konservatism enligt väst syn. Det är verkligen något helt annat som väntar. Nyans….

  Gillad av 1 person

  • Margareta skriver:

   Jag har kommenterat Shekarabi och hans möjliga sammanarbete/ övertagande av partiet Nyans tidigare här på bloggen nämligen som kommentar till Lars Hässlers krönika. En kombination av S och Nyans skulle vara ett skräckscenario men kan vara vad Shekarabi har i kikaren. Den mannen vill ha makt, tro inget annat! Vem vet vilka han redan spelar under täcket med……..?

   Gillad av 1 person

 18. Jan Hyllengren skriver:

  Det finns ingen som helst orsak att släppa in någon i Sverige som inte kan klara sig själv utan SFI, försörjningsbidrag, kulturstöd o hemspråksundervisning mm. Noll orsak. Orsaken till att göra så är alltså en annan. Att några faktiskt lyckas integrera är mer eller mindre en lyckträff. Meningen med invandrarprojektet är heller inte att rädda våra pensioner eller något liknande. De postmoderna marxisterna använder invandrarna från x kulturen som en murbräcka mot vår i grunden djupt kristna kultur. X-kulturens följare gör vad de ska i detta livet för att få en bra plats i det, viktigare, kommande och eviga livet efter döden. Marxisterna gör det för att få ytterligare en chans att försöka konstruera sin Gudlösa Utopi.

  Gillad av 4 personer

 19. Lars skriver:

  Ska det bli en förändring av invandringspolitiken så krävs nog att S gör helt om, så vi får nog hoppas att roddtävlingen snart sätter fart…

  Gilla

 20. MartinA skriver:

  När allting hela tiden förändras är det skönt att det finns åtminstone en konstant att hålla sig i. Det vill säga att de som lever gott på Politik och Media alla är samvetslösa galgfåglar.

  Gilla

 21. Leif Stålhammer skriver:

  Med åror ror man. Med paddlar paddlar man. Ro i roddbåt. Paddla i kanot. Synd att förstöra ett så fint uttryck som roddare. I Göteborg, däremot , kan man vricka sig fram i båt´n.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.