Bitte Assarmo: När svenska traditioner värnas skapar värdegrundsmedierna fejk news

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Just nu stormar det kring Sölvesborg. Kommunen har nämligen beslutat att man ska återgå till traditionell flaggning på stadshuset.

Egentligen är det förstås den naturligaste saken i världen att en kommun väljer att hissa flaggan på ett traditionellt sätt, det vill säga att de flaggar med nationsflaggan och stadens flagga. Men eftersom en av de flaggor som därmed inte längre kommer att hissas på stadshuset i Sölvesborg är Prideflaggan – och eftersom SD är ett av de partier som slutit upp bakom beslutet – så har svenska medier gått i taket. DN och Expressen öser på med fejk news så det sjunger om det och kallar beslutet för ett ”förbud mot Prideflaggan” trots att det inte ens handlar om det. Dessa medier, som annars anklagar alla som skriver något de själva inte gillar för att sprida fejk news, skyr inga medel för att svartmåla Sölvesborgs politiker och sprida hat mot dem.

Men att Prideflaggan – eller någon annan intresseorganisations flagga – vajar på ett kommunalt stadshus är naturligtvis inte alls självklart. Det är faktiskt inte ens rimligt. En kommun ska inkludera alla sina medborgare, och vi vet sedan tidigare att Priderörelsen faktiskt väljer att exkludera människor utifrån deras åsikter i vissa frågor – trots att dessa nödvändigtvis rör just hbtq. Varför ska en sådan organisation överhuvudtaget ha sin flagga hissad på stadshuset?

En annan orsak till att Sölvesborg fattat helt rätt beslut är att det finns en stark folklig förankring för värnandet av traditioner. Jo, så är det, även om de verklighetsfrånvända journalisterna på de stora mediehusen inte vill inse det. Maria Ramnehill skriver arrogant i Göteborgsposten att ”Sverigedemokraternas Louise Erixon hänvisar till en samling hypotetiska, traditionsmedvetna pensionärer”. I hennes värld existerar tydligen inte traditionsmedvetna människor, och om de nu faktiskt gör det så är de ändå inte värda att bry sig om. Rätt värdegrund, liksom.

Dessutom har Ramnehill fel i sak. Det är inte bara ”hypotetiska pensionärer” som anser att traditioner ska värnas. Folk i alla åldrar börjar tröttna på att svenska traditioner ständigt ska brytas eller bytas ut mot nya. Det räcker med att surfa runt på sociala medier en kvart för att förstå det.

Om någon ska kritiseras för flaggningen i Sölvesborg så är det istället Heléne Björklund, det tidigare socialdemokratiska kommunalrådet som 2013 tog initiativet till att hissa Prideflaggan på stadshuset. Att en kommunpolitiker tar sig friheten att frångå traditionell flaggning är, för att använda ett numera klassiskt socialdemokratiskt uttryck, ”inte okej”.

Björklund är förstås synnerligen besviken över att hennes flagginitiativ nu får stryka på foten för en betydligt äldre och mer folkligt förankrad tradition. Kommunen visar tydligt att de ”inte vill symbolisera de värdena längre”, säger hon och menar att ”det är några andra värden man vill signalera”.

Hon förklarar inte exakt vad det är för slags värden, men det är uppenbart att det är värden hon själv ogillar och då måste det givetvis vara dåliga värden. Traditioner är ju till för att
brytas, enligt den moderna socialdemokratiska katekesen.

Moderaten Sophia Ahlin, Pridegeneral i Blekinge, går ännu längre. Hon påstår till och med att Sölvesborgs kommun vill ”stoppa Pride”. Ungefär som om Priderörelsen skulle påverkas av hur stadshuset i Sölvesborg flaggar. Priderörelsen är en av de mäktigaste organisationerna i hela landet – frågan är om det ens finns någon annan organisation som får så många att göra sitt yttersta för att vara med på tåget, bildligt såväl som bokstavligt. Att ens antyda att dess existens är hotad av att Sölvesborgs kommun vill hissa flaggan traditionsenligt är så pinsamt att skämskudden åker fram.

Om Sophia Ahlin verkligen tror att Pride står och faller med Sölvesborg så har hon sannerligen inte mycket tilltro till sin egen organisation. Men nu handlar ju det här om att en svensk kommun vill följa svensk tradition. Och då är alla medel tillåtna, till och med lögner, fula påhopp och skapandet av fejk news.

41 reaktioner på ”Bitte Assarmo: När svenska traditioner värnas skapar värdegrundsmedierna fejk news

 1. Martin skriver:

  Hela Priderörelsen är totalt genompolitiserad och väldigt, väldigt tydligt vänster. I min hemkommun flaggas det med regnbågsflagga på vissa skolor och från förskolehåll(!) har det drivits opinion för att fasadflaggor till kommunens förskolor skall köpas in! Förskolor! Detta i tider när hårda neddragningar p g a , ja, ni vet vad, är på gång! Men indoktrinering är givetvis oerhört viktigt för vänstern. Hjärntvätt från dagisålder och så blir det ju därefter också…

  Jag känner svenskar av olika läggning, och de flesta tar avstånd från Pride och vill bara leva helt vanliga, normala liv. Inte ständigt skylta utåt med sina olikheter, utan bara smälta in och inte bete sig utmanande på något vis. Inte särskilt få av dem är dessutom konservativa och för starka svenska traditioner.

  Anser inte att någon offentlig verksamhet skall flagga med den s k Prideflaggan!

  Gillad av 18 personer

  • Niklas R skriver:

   Som du säger, priderörelsen kapades av socialisterna som omvandlade den till en socialistisk sekt enligt mall 1A.
   Dessutom passade de på att kapa regnbågssymbolen från kyrkan genom att påstå att den ska stå för HBTQs värden istället för förbundet mellan Gud och människan.
   Det är vad som kallas kulturell appropriering och Palme nåde den svensk som skulle göra något sådant mot en afrikansk kultur i Sverige. Men nu pratar vi socialism och då är allt lagligt som de bestämt eftersom de kan göra vad de vill i socialismens och godhetens namn – inklusive kastrera olämpliga människor.

   Gillad av 7 personer

  • Björn skriver:

   ”Hbtq-rörelsen” är bara en i mängden bland de gisslan-tagna under sossarnas bidragsparaply! Som ENDA motprestation, har de förbundit sig att rösta ”rätt” och att ”hålla SD och dess väljare utanför allt inflytande”!

   Gillad av 2 personer

 2. Dr A.Rg. O Sur skriver:

  Det handlar det inte om, det är mer än så. Detta är ett kulturkrig som är en omskrivning för krig utan öppen och ärlig strid, men nog sprängs och skjuts det alltid, och det våldtas precis som efter vunna slag i krigszoner. Självklart monteras vår kultur också ner och en ny depraverad skall in i dess ställe.

  Det vi blir utsatta för är exakt det som förlorare vid krig blir, det går bara lite långsammare om man förlorar kulturkrig. Att hela tiden bryta ner detta till nästa knuff, (i detta fallet var det en liten motknuff) och inte se vart vi är på väg är att ge efter för de små stegens tyranni.

  Gillad av 13 personer

  • pllay skriver:

   Demokrati bygger på upplysta medborgare som gör rationella val baserat på sann information om nuläget och framtida konsekvenser av de olika val som finns.
   De totalitära ideologierna är så mycket bättre än de demokratiska på att ljuga och förföra folket, de hämmas inte av krav på ärlighet eller sanning, de kan lova himlen. Allt åt alla.
   Verkligheten är det argument som ger makten åter till demokratin när alla andra vägar provats. Vilket har sin kostnad och tar sin tid.

   Gillad av 1 person

 3. elfyma+ skriver:

  Instämmer. Sölvesborg gör rätt.
  Det finns kommuner som går längre än att hissa pride-flaggan.
  I min kommun, styrd av de rödgröna med stöd av C, har kommunala cykelställ målats i regnbågens färger. I flera kommuner har övergångsställen målats i regnbågens färger. Nu fattas bara att även vägskyltarna ”pridas”.

  Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    Alltså ska man inte handla där. Den ägarens beteende är faktiskt kränkande mot både personal och kunder. Var är nu gaphalsarna som i andra fall försvarar anställdas rätt att klä sig som de vill? Undrar förresten om det bland de anställda fanns någon med hijab som gick i pridetröja…

    Gillad av 5 personer

 4. Stefan Sewall skriver:

  Mkt bra skrivet av Bitte.
  Svensk media är totalt genomrutten och borde sänkas med alla medel. Framförallt genom att aldrig köpa tidningarna. Nu kan man inte komma undan att betala för SVT. Det måste ändras.

  Hur är det med proportionerna. Om det hade varit 1965 så hade Aftonblaskan och Expräsen haft rader av löpsedlar med indignationsreportage och svarta krigsrubriker om bomben i Lund med ändlösa artiklar om hur tragiskt det är med den svårt skadade studenttjejen som fått ansiktet bortsprängt. Endast Fria Tider och Samnytt skriver på ett vettigt sätt och prioriterar rätt. När helt oskyldiga vanliga människor får sina liv totalt förstörda av galen kriminalitet så finns det fog för svarta rubriker.
  Nu fabricerar den förbannade murvelkåren helt irrelevanta nonsensämnen av skriva om medan det som är relevant och viktigt tonas ned. Det är så man kräks. Man tror inte det är sant. Är det verkligen mitt land. En förbipasserande får ögat bortskjutet. Det är något att fylla förstasidorna med. Det hade varit stoff i många veckor 1967, när Sverige var normalt.
  Nu är Sveriges media dödssjuk. Far och flyg. Hoppas verkligen på deras konkurs.
  De här traditionsfeintliga murvelskatorna som Bitte citerar skulle jag sparkat direkt om jag varit deras chefer. De borde tvingas jobba som toalettstäderskor.

  Gillad av 10 personer

 5. Stefan Sewall skriver:

  En av mina bästa och finaste vänner var homosexuell, vilket han inte flaggade med, utan var diskret med. Jag visste det inte förrän relativt sent. Han var en mycket trevlig och god och snäll och bra man. Vi blev korridorkompisar vid universitetsutbildningen och umgicks mycket utan att han demonstrerade något av sin mest privata sida. Jag hade inte en tanke på det. Jag skulle aldrig drömma om att ändra min varma vänskap för honom när jag förstod att han var homo. Han gjorde karriär och blev mycket högt uppsatt inom näringslivet. Han var mycket klok och sansad. Han dog tyvärr av ovanlig sjukdom. Han skulle aldrig velat veta av en sådan absurd närmast pervers extrovert exponering av människors sexuella läggning som prideparaderna är. Det skulle han bedömt vara dåligt smak och endast fungera som bortstötande och splittrande. Vanliga heterosexuella exponerar sig inte så. Det är inte naturligt. Det kan bara bli kontrovers av att driva sådana explicita överdrivna kampanjer. Vanligt folk stöts bort och blir negativa till alltihop. Dessutom är det politiserat och genomsyrat av den eviga vänstern så att icke vänstervridna homosexuella och andra extrem-udda varianter känner sig exkluderade och fientligt bemötta.
  Vart har förresten indignationskampanjerna mot pedofili från 1995 tagit vägen? Nu när självaste överpedofilen så starkt hyllas i multipla bönelokaler. Är inte pedofili något att oroas över längre? Är inte det brottsligt? Hur kan pedofilassocierade människor få bli accepterade bara för att de är involverade i priderörelsen? Det finns mycket som är sjukt här.

  Gillad av 10 personer

 6. Palle9 skriver:

  Uppenbarligen hyllar Expressen och DN (m.fl. MSM) den gamla beprövade journalistiska devisen: ”kontrollera aldrig dina fakta – det kan spräcka vilken god historia som helst”.

  Gillad av 2 personer

 7. Kennet skriver:

  Pridetåget FÖRBJUDER varje år Sverigedemokraterna och Medborgerlig samling (vars partiledare är bög) att delta i tåget. Att då en kommun som styrs av Sverigedemokraterna skulle flagga med Pridetågets främsta symbol skulle ju vara hål i huvudet.

  Pridetåget är en icke-demokratisk organisation som utesluter vissa politiska partier. De kommuner, skolor och organisationer som använder prideflaggan kan inte annat än sägas vara icke-demokratiska.

  Gillad av 7 personer

 8. Elisabeth G skriver:

  Det borde vara självklart att en kommun inte ska hissa olika särintressens flaggor. Kommunen ska värna om alla kommuninnevånare och för en kristen och, gissar jag, en muslim är prideflaggan en styggelse. Den är synnerligen exkluderande. Det är ju också så, som Bitte påpekar, att inte ens alla hbtq:are är välkomna i Pride; borgerliga homosexuella partiledare göre sig icke besvär.

  Om jag inte är felunderrättad är det dessutom så att det som nu tillämpas i Sölvesborg är den flaggpolicy som sossarna beslutade om när de styrde kommunen.

  Gillad av 2 personer

 9. Christer E skriver:

  Nu är Pride-flaggan inte en officiell flagga på samma sätt som t.ex. Sveriges flagga och Sölvesborg kan knappast lastas för att inte vilja flagga för organisationer. EU-flaggan, däremot är officiell och där tycker jag Sölvesborg (och de flesta svenska kommuner) kan lasts för att inte hissa EU-flagan.

  Värre är dock Sölvesborgs påhopp på konsten. Lokalpolitikerna ska egenmäktigt bestämma vilken konst som är tidlös och harmoniserar med kommunens historia. När politiker ger sig på konsten brukar det sluta illa.
  En konst som inte är fri, kan man kalla det för konst?

  Gilla

   • Christer E skriver:

    Vad jag vet så är det bara ett mycket litet antal konstnärer som får bidrag från staten. De allra flesta konstnärer försörjer sig genom ”vanligt” arbete (liksom de flesta av oss andra) t.ex. som teckningslärare i skolor eller annat jobb.
    De som inte är beroende av sin konst för uppehället kan kallas fria, men riskerar då att inte få sälja sina verk till Sölvesborgs kommun (anses antagligen överkomligt).

    Gilla

 10. lenam skriver:

  Hela Priderörelsen har blivit en smula fördummande. Den är pinsam för oss Svenskar i vårt multikultisamhälle. Det passar inte in eftersom invandrarna åker ut och tittar och skrattar åt svenskarna som de tycker är ansvariga för denna kulturyttring. Man får skämmas, tyvärr.

  Gillad av 2 personer

 11. Ivar Andersson skriver:

  Heléne Björklund, det tidigare socialdemokratiska kommunalrådet som 2013 tog initiativet till att hissa Prideflaggan på stadshuset. Varför föreslår hon inte att SAP byter sina röda fanor mot Prideflaggan. Första maj tåg med Prideflagga kan SAP börja med för att se hur stor uppslutningen blir.

  Gillad av 2 personer

 12. Ofrivillig svenska skriver:

  A propos traditioner har jag just läst i Valeurs Actuelles att ett nytt lagförslag ang. förbud mot innehav av hund- och kattkött i Storbritannien har stoppats av Justitieministeriet, av fruktan för att det nya lagförslaget skulle kunna uppröra länder i Sydostasien !! Det troligaste är ju att de i själva verket fruktar upplopp av medborgare fr. dessa länder bosatta i Storbritannien, jag har iaf aldrig hört talas om att ens Kina skulle vilja tvinga resten av världen att börja äta hund-/kattkött. Det allra viktigaste skälet är nog ändå att PK-maffian på detta sätt mkt effektivt skjuter västliga värderingar i sank i sitt ständiga krig mot Väst, med bl.a. mantrat ”alla kulturers lika värde” / ”kulturrasism” liksom när de för flera år sedan hetsade till att även vi ska börja äta insekter eller som helt nyligen när kannibalism var PK:s nyaste vurm. Jag tappar ändå hakan, inte ens jag insåg att det hade gått så långt att en nation som nära på uppfann djurskydd och vars adel sedan sekler startat olika djurskyddsorganisationer skulle vara så illa däran att de inte straffar hund- och kattätare !! Fy fan, jag vill spy ! Symptomatiskt är att stavningskontrollen vill ändra ”kattkött” till ”kattdörr” och även ”kattätare” till ”kattägare”; stavningskontrollen följer det västliga paradigmet men inte Storbritanniens justitieministerium !!

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Homosexualitet är ingen sjukdom och skall därför inte heller buntas ihop med allvarliga — dödliga — psykiska sjukdomar som sexuell förvirring, pedofili, perversion och så vidare och dessa i sin tur inte med allvarliga men ej dödliga anatomiska missbildningar av sexualorganen. Det är tre helt väsensskilda och orelaterade områden.

   Gilla

 13. Anonym skriver:

  ”Egentligen är det förstås den naturligaste sak i världen att en kommun väljer att hissa flaggan på ett traditionellt sätt”. Verkligen!

  Gilla

 14. Johan Karlson skriver:

  Pride har på kort tid blivit en mycket levande och tydlig svensk tradition. Uppenbart finns de som inte gillar det. Men så stark som den åtminstone är här i Småland, blir det bara konstigt om en enskild kommun ska börja spjärna emot. Det funkar helt enkelt inte.

  Gilla

 15. Crille Carlsson skriver:

  Eftersom vi har så många islamkramare i vänsterleden, kan man även – för att täppa till truten på dem – hävda att ”hbtq är inte förenligt med islams värdegrund”. Det är alltid lika kul att se deras minspel och den syntax error som de får i hjärnan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.