Klimatkämpar fastnade i isen

Den 3 september fastnade fartyget MS Malmö med 16 personer ombord i isen utanför Longyearbyen (Spetsbergen) i Svalbard. Fartyget är på en ”arktisk turné” med såväl dokumentärfilmare som turister ombord, alla övertygade om den globala uppvärmningens faror och om att den arktiska isen är på väg att smälta bort.

De 16 kämparna på båten evakuerades med helikopter under svåra förhållanden och är numera utom fara.

19 reaktioner på ”Klimatkämpar fastnade i isen

 1. miketheviking skriver:

  Det var väl tur att de fastnade i isen innan de hann fram till en glaciärvägg och blev krossade av nedfallande ismassor…
  Polturismen har inte funnits många år – tidigare var det bara expeditioner med äventyrare och vetenskapligt lagda individer som uppehöll sig där.
  Därför är alla händelser som på något sätt manifesterar naturens gång en väldigt stor nyhet (och numera styrd nyhet).

  Om glaciärisen rasar ner i havet som den gjort i tusentals år är det bevis på ”klimathotet”.
  Om glaciärisen smälter på sommaren och bildar issjöar är det ett bevis på ”uppvärmningen”
  Om ett isblock bryter sig loss och seglar norrut eller söderut (t.ex det som sänkte Titanic) så är det skrämmande nyheter för klimatalarmisterna.

  Hörde att det var någon dåre som ska åka luftballong igen. Troligtvis aldrig hört talas om Professor Andree.

  Gillad av 2 personer

  • Christer E skriver:

   Nu var polarfararen Andrée ingenjör och inte professor.
   Vart vill du komma med din berättelse att isblock under årtusenden brutits loss från glaciärer. Det är ju precis inget nytt.

   Fakta är att jorden medeltemperatur ökat sedan mer systematiska mätningar började göras (bl.a. med satellit) och att ökningen är större i polartrakterna.
   Om ökningen kommer att fortsätta vet ingen. Jordens klimat beror på så många saker (solens intensitet, jordbanans excentricitet, vulkanism, etc.), men fakta är att medeltemperaturen har ökat. Att förneka fakta gör bara ignoranter och visa politiker.

   Gilla

   • Tomas skriver:

    Professor Andre var nog bror till sin mer äventyrlige släkting. Även han tänkte på klimatet framförallt i societetens finrum vilket fick olyckliga konsekvenser när intresset för ballongen kallnade.

    Gilla

   • miketheviking skriver:

    Ingenjör, javisst.
    Jag vet också att medeltemperaturen ökat men klimatalarmisterna vill ju gärna bortse från att vi haft andra uppgångar i jordens historia samt nedkylningar.
    Och det fula är att de använder ett microskeende under 30-70 år som ett bevis på katastrof för jorden när is kalvat i tusentals år tidigare samt byggt upp till kilometertjocklek vid istiderna.

    Jag delar din syn på vad som påverkar jordens klimat.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Temperaturen har ökat med 0.8 grader på etthundrafemtio år och den angivna perioden föregicks av en tvåhundrafemtioårig period av ett klimat som, om ingen vändning hade skett på 1850-talet, kunde ha lett till att mänskligheten fått samlas runt ekvatorn.

    Vi hade tur den gången. Nu har vi oturen att megafonerna innehas av människor som vill ha makten över alla andra och som har funnit att klimatoligiskt betingade skräckscenarier är en effektiv metod att nå sina syften.

    Gilla

 2. Jari Norvanto skriver:

  En får hoppas att MS Malmö lever upp till namnet och har mönstrat ombord en inkluderande besättning som speglar stadens demografiska mångfald. Är turnén lagd på is?

  Gillad av 5 personer

 3. Kennet skriver:

  Visst är det ironiskt. Så ser nog inte klimatalarmisterna på det, utan lär förklara isen med just klimatförändringarna. I deras huvuden kan ALLT förklaras av (mänskligt åstadkomna) klimatförändringar. Ungefär som när de religiösa förklarar livets skeenden och malörer med ”Guds vägar äro outgrundliga”.

  Gilla

 4. Elisabeth G skriver:

  Det är nästan så man skrattar på sig. Men nu börjar de väl lalla om den annalkande istiden.

  Nu har de skrikit ”vargen kommer, vargen kommer” så många gånger så om det inte vore för att nya generationer kommer till så skulle ingen tro på dem.

  Gillad av 1 person

 5. Niklas R skriver:

  Varför slösade de ut dyrbart helikopterbränsle och skapade massa onödig klimatgas för att rädda dessa altruister när de bara kunde sitta lugnt i båten och vänta på att isen skulle smälta igen?
  Helt ologiskt.

  Gillad av 3 personer

 6. Jaxel skriver:

  Ja, herregud. Ett fartyg har fastnat i polarisen nånstans. Det innebär givetvis att allt tal om människoorsakad uppvärmning är fel.

  Snacka om icke-nyhet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.