Bitte Assarmo: ”Klimatalarmismen har tagit en makaber vändning”

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Nyligen saluförde beteendevetaren Magnus Söderlund idén om att vi kanske måste börja äta människokött för att rädda klimatet. Public service, TV4 och andra medier hakade på förstås, så som de ju alltid gör när någon kläcker en absurd idé som strider mot det de kallar ”tabun”, och TV4 gjorde en entusiastisk intervju med honom om hans nya spännande idéer.

Forskaren själv hade vid intervjun anlagt en allvarsam min, och använde ord som ”tabu” för att beskriva hur folk i gemen ser på kannibalism. Det framgick mycket tydligt att han anser att ”tabun” är lite mossigt, och till för att brytas. För klimatets skull måste vi ju ändå offra något, liksom.

Vi som bor och lever i Sverige är vana vid sådant här. Vi vet bara alltför väl att vårt land har blivit en plantskola för alla tänkbara och otänkbara galenskaper och idiotier. Vi blir varken chockade av att en forskare på allvar vill utreda ”möjligheterna att äta människokött” eller av att han framställer det som en klimatlösning. Vi blir inte ens chockade av att åldersmässigt vuxna journalister nappar på betet och ger honom utrymme på de stora medieplattformarna. Men vad tycker människor i andra länder?

– Klimatalarmismen har tagit en makaber vändning som verkar som satir, men som inte är det. Det hände i Sverige.” skriver den amerikanska journalisten Celia Farber i Epoch Times.

Till skillnad från journalisterna på de största svenska medierna är Celia Farber kritisk till Magnus Söderlund, inte minst mot hans strävan efter att bryta ”gamla tabun” mot att skända människokroppar och äta människokött.

– Han hänvisar till dessa tabun som ‘konservativa’, och diskuterar folks motstånd mot kannibalism som ett problem som kan övervinnas, genom att övertala människor att bara smaka på det eller genom att lura dem att göra ”rätt val”. Hans videopresentation kan ses på den svenska TV-kanalen TV4, där han säger att eftersom matresurserna kommer att vara knappa i framtiden måste människor vänjas vid att äta sådant de tidigare ansett vara avskyvärt, däribland människokött, skriver Celia Farber.

Hon förutspår också att svenska medier snart kommer att introducera nyordet ”människoköttsbranschen”.

Det Söderlund dock inte nämner, påpekar Farber, är den väldokumenterade forskningen om de förödande effekterna av kannibalism, med sjukdomen kuru – även kallad skrattsjukan – som orsakas av den infektuösa proteinpartikeln prion.

– I Papua Nya Guinea levde fore-stammen isolerad ända fram till 1930-talet. De åt sina döda, hellre än att låta deras kroppar ätas upp av maskar. Den utbredda kannibalismen ledde till en epidemi av kuru, som förökar sig i infekterade hjärnceller och leder till nedbrytning av hjärnvävnad med kramper, förlamning och till sist döden, skriver Farber.

Sedan kannibalism förbjudits i Papua Nya Guinea på 1950-talet upphörde smittspridningen. Sjukdomen skördade sitt sista dödsfall 2009. Men långt efter att fore-folket upphörde med kannibalism har världen fått se effekten av kannibalism hos kor. Galna kosjukan, som hade sin grund i att kor matades med kött- och benmjöl, kan hos orsaka den dödliga hjärnsjukdomen Creutzfeldt-Jakobs sjukdom.

Celia Farber avslutar med en skoningslös sågning:

– Vem som än är ansvarig för Sveriges PR gör ett uruselt jobb. Om nu inte det nya varumärket är att framställa detta lilla nordliga land, besatt av ateism och politisk korrekthet, som coolare än någonsin just för att de tänjer ut alla gränser för vad som är ”noir”. Och för vad som är galenskap.

70 reaktioner på ”Bitte Assarmo: ”Klimatalarmismen har tagit en makaber vändning”

  • miketheviking skriver:

   Bra Martina.
   Det går inte att dra alla svenskar över en kam.
   Samtidigt kan man ju fråga sig varför TV4 inte har en bättre kompass än så här.
   Men idag verkar ju normbrytande vara norm och det nya hippa, det oemotsagda.

   Mig veterligen måste man väl ändra lagen som rör likskändning?
   Livsmedelsverket behöver nog gå igenom sina rutiner också och öka sitt samarbete med Medicinalstyrelsen.
   Från misslyckad operation till middag för sjukpatienter är ju en helt ny tankeprocess.
   Åldersdomshemmen och Hospicen blir självförsörjande på köttsoppa (äldre kött behöver kokas längre).
   Saluhallarna kommer vid sidan av kalv och spädgris erbjuda exklusivt spädbarn – ju plötsligare död desto dyrare. Tanken svindlar.

   Införs dödsstraff för klimatförnekare eftersom efterfrågan överstiger tillgången på kött?
   Hur kommer den diskriminerade gruppen kannibaler ställas mot den mindre gruppen som behöver donator?

   Hoppas våra kloka politiker utreder det här på vederbörligt sätt.

   Gillad av 6 personer

  • ZORAN skriver:

   Inte riktigt Martina, att man vågar diskutera sådant på TV4 betyder GANSKA mycket. Det heter att ”desakralisera”. Det är första steget i implementationen av någon som helst kontroversiell ide.
   Om man märker att det inte väcker stor oro bland befolkningen då kommer man att köra på, tills det väcker ingen som helst reaktion. Och sedan plötsligt ätter de fantastiskt goda köttbullar på TV4 , gjorda av…

   Det här är mycket mycket allvarligt!! På det sättet blev vi av med vår religion, vi blev vana att samkönade ektenskap är ok, vi kunde acceptera tusentals migranter och mycket annat. Glöm aldrig att allting börjar med en diskussion. Det ska finnas noll tollerans mot sådana sjuka ideer. Om de ser att stödet i samhället ej finns då kommer de att lägga av.

   Gillad av 8 personer

  • Anna Lindén skriver:

   Förslaget säger också en hel del om det lärosäte där Magnus Söderlund verkar, om Älvsjömässan och om TV4. Om Söderlund varit en ensam dåre hade han inte getts något utrymme.

   Gillad av 1 person

 1. Mv skriver:

  Ja, vad jag kan förstå så är det i vanlig ordning svenskarnas allmänna bild av verkligheten som är problemet och inte denna professor som så att säga bara kristalliserar ut denna galenskap så att den kan beskådas. Det är som om man får en mental galna svensk-sjukan av att umgås och lyssna på svenskar.

  Jag har vid ett flertal tillfällen försökt klä detta i ord men blir oftast censurerad. Jag gjorde därför återigen ett besök på Fristad.eu där mitt första intryck inte var helt korrekt. Folk är mera frispråkiga där, de säger mera vad som bara antyds på DGS och diskussionen blir därmed här rumphuggen. Den är i många stycken bättre på fristad, genom att B kan sägas efter A. (Det är lustigt att notera att de som dolskt för fram andra perspektiv, pk-företalare och påhejare av islam också finns där.)

  Nå, vad gäller ovanstående så är väl personen professor på Handels och den galna svensksjukan yttrar sig ju så att denne professor inte blir utstött, inte får sparken, och inte fås att bära någon skam. Så den svenska sjukan består ju i detta, vi känner inte igen de som måste stötas ut, de som
  måste skuldbeläggas.

  Om inte staten godkänner det så vet svensken inte vad han skall hata, frukta och skuldbelägga och stöta ut.

  Nå,

  Gillad av 12 personer

  • Ofrivillig svenska skriver:

   MV, du har helt rätt ! Uttrycket galna-svensksjukan tar jag till mitt hjärta, du sätter ord på hur jag har känt sedan jag som tonåring återflyttades hit till vad som i mina ögon var fel sida om Järnridån, men ”galna-svensksjukan” är både mer exakt och samtidigt mer vittomspännande. Varje dag häpnar man och varje gång tänker man att nu måste det väl ändå vara nog, det KAN fan inte bli värre och varje dag inser man att allt hopp är ute.

   Gilla

 2. karlgunnareriksson skriver:

  Jag råkade titta på programmet och undrade hur det är möjligt att släppa fram tankar om kannibalism en i tv – ruta ? Finns det ingen etisk filtrering ? Är beteendevetare psykopat är ytterligare en tanke som dök upp i huvudet .

  Gillad av 15 personer

  • miketheviking skriver:

   Vi har ju under decennier fått dras med etikprofessorn Torbjörn Tännsjö, kriminalprofessorn Jerzy Sarnecki och på senare år professor Johan Rockström.
   Så om det dyker upp en ytterligare normbrytare spelar mindre roll.
   Ansvaret ligger på de som göder deras karriärer och lyfter fram dem i media.

   Gillad av 18 personer

   • Göran Holmström skriver:

    För tusan släpp alla spärrar ät lik
    , och allt det förbjudna!
    Eliten har ju flugit Lolita express en bra stund, så gå full out bara.
    Men kan lova samma dag mord släpps fritt, så ska vi vanliga jaga och avliva er som dom sjuka varelser ni är.
    Det får vara nog med galenskap nu!
    Ps blir detta censurerar så är det ok.

    Gillad av 8 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   ”Jag råkade titta på programmet och undrade hur det är möjligt att släppa fram tankar om kannibalism en i tv – ruta ? Finns det ingen etisk filtrering ”‘

   Nej. Svensk public service saknar sans och balans och vett. De är propagandamegafoner för PK och vänster och rent kommunistiskt tänkande. De är sjuka på dessa redaktioner som tar in sådant. De måste bort.

   Kannibalism förekom i Ukraina 1933 eller -32 och -33. Avsiktlig massvält i stor skala åstadkommen av kommunistdiktatorn Stalin genom att beslagta all skörd från bönderna. Det var även missväxt, och omvärlden skickade hjälp. Tåg med vete stod i Rumänien vid gränsen, men släpptes inte in pga Stalins order. Alla bönder kallades kulaker för att rättfärdiga det. Även minsta småbonde beskylldes för att vara kulak. Sista mjölpåsen beslagtogs från familjernas skafferi. Total svält. Bönderna kunde se silos fulla med deras skörd på avstånd, bevakade av soldater medan de svalt ihjäl. Kannibalism uppstod. Folk åt andras barn. Jag har en BBC dokumentär inspelad på VHS där gamla gummor och gubbar som var med och överlevde berättade och vittnade. Gamla tanter berättade medan de grät i intervjuer, gjorda kanske 50 år senare.

   Kannibalism förekom också i kommunistdiktatorn Mao Tse Tungs Kina under kulturrevolutionen runt 1968. Massmöten där föregivet revolutionskritiska människor utpekades av pöbeln och dödades och även åts upp i ritualer. I en viss provins i Kina har det tydligen varit gamla traditioner med kannibalism. Minns inte säkert men det kan ha varit Hunan.

   Kannibalism förekom även i Nordkorea någon gång på 90-talet när svälten var som värst. Har ett gammalt tidningsurklipp om vittnesmål om sådant. Nordkoreas kommunistdiktatur vägrade ta emot nödhjälp därför att det stod USA eller Sydkorea på rissäckarna.

   Gilla

 3. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Disneys nya musikalfilm Nekropolboken har blivit en succé. Inte minst har den populära slagdängan när Ghoulie möter obducenten Obaloo fastnat med sin svängiga refräng i människors sinnen:
  Obaloo: Åh vill du av likdelar få munnen full
  Så ta en titt under gravsten och mull
  Åh kanske smaka dom.
  Ghoulie: Äta Människor?
  Obaloo: Ha ha, De är världens käk, kittlar dödsskönt i kistan
  Belsebul: Ghoulie, se upp!
  Obaloo: Var nöjd med allt du ser
  och allt som döden ger
  Glöm bort etik, tabun och besvär
  Var glad och nöjd för vet du vad.
  För Bacon gör ju ingen glad
  var nöjd med tjejen som du äter här

  Gillad av 7 personer

 4. Tritonen skriver:

  Idén är inte ny. Redan 1729 föreslog biskopen Jonathan Swift att hungersnöden på Irland kunde lindras, om fattiga föräldrar åt upp sina barn. Den gången var förslaget menat som satir.

  Gillad av 8 personer

  • Den äkta Fredrik Östman skriver:

   Inte nog med att det var menat som satir, det är världshistoriens kändaste exempel på politisk satir och överdriven sarkasm. Förslaget på industriellt massmord som den här Söderlund lägger fram är mig veterligt det första sådana sedan Wannseekonferensen 1942. Det är det slutgiltiga beviset på att politiken blivit så verklighetsfrämmande att satir och ironi inte längre är möjliga, eller omvänt, att politiker kan tänka sig att göra precis vad som helst, helt utan hämningar — att totalitarismen har befriat sig helt och hållet från ”om bara”, från intuitiva mänskliga hämningar, det sista hoppet för en undersåte i ett totalitaristiskt system.

   Gillad av 13 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Redan alla tidigare förslag från de klimatreligiösa om att dra ner på matproduktionen genom att sluta med kött samt bara odla ekologiskt som ger sämre skördar öppnar ju för att mängder av människor kommer att svälta ihjäl. Så detta är den logiska fortsättningen. Inte oväntad alls. Det som förvånar mig att man är så öppen kring detta.

   Gillad av 4 personer

 5. lenam skriver:

  Tack Bitte för att du orkar bemöta dessa galenskaper. Det påminner mig om en man som vid internets nyfödelse gick ut över hela världen och önskade få äta en människa. Han fick ett 10 tal svar från människor som nappade på iden om att få bli uppätna.
  Att vara konservativ är bra eftersom man tar vara på människans kunskap över generationer. Då slipper man uppfinna hjulet igen.

  Gillad av 8 personer

 6. Eva Danielsson skriver:

  Detta är väl ett slags taktik. Att ta i utöver gränsen för allt vad sunda vätskor heter, för att få folk att tacksamt acceptera när man retirerar ett steg. Det här utspelet syftar nog bara till att få folk att avstå från att äta kött. Om vi fortsätter äta kossa o gris kanske vi måste börja äta upp varandra, typ. Med bakvänd logik som vanligt. ( Om inte denne Söderlund är galen på riktigt).
  Vänsterresonemang har länge gått ut på att sudda ut tabun och normer som anger önskvärt resp icke-önskvärt vad gäller åsikter och beteenden. Ofta finns det ju någon ursprunglig poäng i resonemanget, som för ett par generationer sedan när det var tabu för kvinnor att klä sig i långbyxor eller för män att dra barnvagn på stan o d. Det är exempel på tabun som var bra att rasera. Grisköttstabu inom vissa kulturer fanns det ett logiskt skäl till från början, men är något som förstås med fördel skulle kunna läggas ner nu.
  Tabun är annars ofta både riktiga och viktiga. Incesttabu, pedofiltabu, kannibalisttabu och ett allmänt våldstabu. Det är ju exempel på tabun som måste försvaras och förstärkas. I ett civiliserat samhälle.
  Men våldstabut gäller ju bara om man inte blir angripen. Och om det sker ofta och med spridning i samhället, kommer våldstabut inte att fungera som ett tabu efter en tid. Då perforeras spärrarna för våld och våld blir mer allmänt accepterat av alla. Ganska snart har man då alltså raderat det civiliserade i samhället. Som nu. Det pågår.

  Gillad av 13 personer

 7. Jari Norvanto skriver:

  ”Han hänvisar till dessa tabun som ‘konservativa’, och diskuterar folks motstånd mot kannibalism som ett problem som kan övervinnas, genom att övertala människor att bara smaka på det eller genom att lura dem att göra ”rätt val”.”

  Man kan iallafall med fog säga att människokött på burk är konservativt.

  Gillad av 1 person

 8. Elisabeth G skriver:

  Vilken komplett galenskap. Är folk helt förryckta?! Låt säga att stollen får ett barn som dör, ska han då tillaga det barnet och äta upp det?

  Och ”beteendevetare”. Jag vet också en hel del om folks beteende och det gör att jag anser att Söderlund ska veta hut!

  Gillad av 1 person

 9. Rikard skriver:

  Hej.

  Vill jag att du skall gå med på att ge mig 2 000 X, begär jag givetvis 8 000 X, samt alla dina Y dessutom, och gör det dessutom med ett förtäckt hot och en moralisk rationalisering.

  Sedan kan du få förhandla med mig, och vinna, så att jag nöjer mig med 1 500 X.

  I det här fallet, förutsatt att det inte är fejk på något vis, går det ut på att få insekter och veganism att framstå som smakligt i jämförelse.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 2 personer

 10. Socrates skriver:

  Jag ar oroad over jordens framtida livsmedelforsorjning, med de manniskor som ar samst pa att ordna sin ekonomi avlar av sig utom kontroll. Migration till valskotta lander nar snart en politisk grans. Ata manniskokott, som den larde professorn foreslar ar inte losningen.

  Losningen ar befolkningskontroll, med strikta granser for hur manga barn en familj far ha (al la Kina). Lander som inte haller dessa normer, ska inte fa uhjalp, och inte heller kunna dumpa sitt befolkningsoverskott I valskotta lander.

  Under tider kan den larde professorn ata sina egna ben.

  Socrates

  Gillad av 1 person

 11. Niklas R skriver:

  Några kommentarer.

  Kannibalism leder inte nödvändigtvis till kuru – skrattsjukan – eftersom fore-stammen åt sina egna döda. Det blir som en omvänd incest där varje generation fyller på och lagrar proteinet från föregående generationer. Riktig kannibalism innebär att du äter andra som inte är släkt med dig därav kringgår man detta problem.

  Galna ko-sjukan är inte applicerbar på människor eftersom vi kan bryta ned det protein som orsakar sjukdomen. Kor är inte det för kor är gräsätare, mata dem med kohjärna och deras kroppar blir sjuka.
  Att relatera köttkonsumtion i människor med hur en växtätare reagerar på kött är lika smart som att säga att en ko inte ska äta gräs för tester på människor visar att den kommer dö av undernäring

  Liknande studier på kaniner påvisade att animaliskt fett orsakade livsfarligt kolesterol i blodet – vilket inte var så konstigt eftersom kaniner inte kan bryta ned animaliskt fett, de är växtätare. Men det var ett bra försäljningsargument för läkemedelsbolagen.

  Nu en ledtråd, människan är genetiskt programmerad att kunna bryta ned mänskliga proteiner, vi åt våra grannar på stenåldern. Slaktavfall som hittats från stenåldern i Storbritannien påvisar bland annat detta.

  Men vi ska inte bara se det negativa. Skulle vi införa detta i Sverige skulle vi i alla fall få någon nytta av massinvandringen.

  Gillad av 2 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Creutzfeldt Jakobs sjukdom vCJD kan överföras från BSE-sjuka kor till människor från kons hjärna, ryggmärg, ögom, tonsiller, tarm. Prioner kallas de omvandlade proteiner som utgör smittämne.

   Man ska inte äta hjärna eller märg från BSE-sjuka nötkreatur.

   Jag har vid ett tillfälle träffat på ett fall av Creutzfeldt Jakobs sjd, men det kan ha varit sporadiskt utan koppling till BSE.

   Gillad av 1 person

   • Stefan Sewall skriver:

    Kuru sjukdomen orsakas också av ett prion-smittämne, ett omvandlat protein. Det smittar oavsett släktskap. Smittämnet förökar sig inne i infekterade hjärnceller.

    Gillad av 1 person

   • Niklas R skriver:

    Nu pratar vi om att äta människor och då i förlängningen människohjärna, inte hjärna eller märg från sjuka nötkreatur.
    Ergo, chansen att en människa ska få Creutzfeldt Jakobs sjukdom av att äta en människohjärna är mikroskopisk.
    Men nu har vi av tradition inte någon matkultur som brukar äta hjärna så problemet skulle inte bli speciellt stort om vi håller oss till det traditionella köttet, inälvor och märg.

    Angående kuru, se svar ovan.

    Gilla

 12. uppstigersolen skriver:

  Hustrun tror att förslaget om att äta människor är vänsterns sätt att lösa invandringsfrågan. Muslimer tror ju att judar mördar muslimer så kan vi få dem att tro att svenskar ska äta upp dem så kommer de inte hit. Kan vara så.

  Gillad av 2 personer

 13. Treve skriver:

  Känner Magnus Söderlund. Han har nog aldrig varit så starkt uppmärksammad inom sitt specialområde (marknadsföring) som han troligen önskat men nu har han väl hakat på trenden om influencers och sociala medier som Gretas föräldrar, och ett antal andra sångare, skådisar, rapare, ståuppkomiker och ”profiler” så ”framgångsrikt” (?) utnyttjat, givetvis med hjälp av en dyr PR-byrå, Statstelevisionen och andra kontrollerade PK-medier. Har väl också sett hur kollegan Kjell Nordström (oftast presenterad som från Handelshögskolan i Stockholm där denne blev civilekonom en gång) och blivit förmögen på konstiga böcker och skyhöga arvoden för tomma föreläsningar dit företag och offentliga organ skickade sina medarbetare till höga kostnader på arbetstid. För ett par år sedan var detta ”geni” stajlad omslagspojke på den f d tidskriften för företagande och affärsliv, Veckans Affärer (VA), som därmed sänkte sig ytterligare till bisarr skvallertidningsnivå. Kjell hade flugit över Värmland om jag inte minns fel och för ett par år sedan redogjorde han för sina lärdomar därav i ett stort VA-reportage om Värmland, där han konstaterade att landskapet inte hade någon kultur (Selma, Fröding m fl räknades väl inte om han ens hört talas om dem), inte ens hade ett universitet (Karlstads universitet är idag betydande), ingen industri, och bara bestod av nedfallna kvistar och gamla träd. Om VA istället gjort ett reportage om företaget Värmlandsmetanol som kan ersätta hela vår oljeimport om metanolfabriker byggs i Sverige, metanol har inga utsläpp, är fossilfritt och kan användas av alla bilar, och råvaran, trä, finns i överflöd över hela Sverige, så hade VA kunnat uppfylla kravet på att vara en affärstidning. Men vår regeringen (eller vad de nu kallar sig) sätter sig emot denna vädokumenterade lösning, dock utan motivering.

  Gillad av 3 personer

  • Niklas R skriver:

   Tror det var Ford som för något 10-tal år sedan försökte lansera metanoldrivna bilar i Sverige.
   Problemet som jag förstod det var samma som med etanoldrivna bilar. De fungerar inte i länder med mer än en årstid.

   Nej, om man ska titta på metanol får man väl se det som ett bränsle för att driva en generator att ladda batterierna under drift i en elbil. Men då har den konkurrens med vätgasen som är ännu enklare att få fram genom elektrolys och solljus.

   Gilla

   • Treve skriver:

    Niklas, helt fel idag. Metanol har inget med etanol att göra. Läs på Varmlandsmetanols hemsida så kan du informera dig.
    Hälsningar Treve

    Gilla

   • Claes-Göran Olsson skriver:

    Metanol är en utomordentligt viktig insatsvara för den kemiska industrin vid produktion av diverse produkter.
    Metanol kan också användas direkt i en förbränningsmotor, men också sönderdelas i en reformer till koldioxid och vätgas (för bränsleceller)..
    Mindre bra egenskaper hos metanol:
    – Lågt energivärde per kg och per liter – bilar måste tankas ofta
    – Metanol är giftigare än etanol för människan (ger blindhet i synnerligen låg dos) men luktar snarlikt.
    – Metanolånga ger giftverkan vid inandning.
    – Metanolvätska penetrerar med lätthet människohud och ger giftverkan.
    – Metanol brinner med OSYNLIG låga. Brand måste indikeras med termoinstrument.
    – Metanol kan accepteras ombord på kanadensiska marinens ytfartyg endast under speciella förutsättningar. Kan ses som en SKARP varning för allmän användning!

    Människans fallenhet för etanol och den snarlika doften av etanol och metanol kan befaras medföra omfattande förgiftningsskador vid ALLMÄNT SPRIDD användning av metanol i ett samhälle.
    Metanol bör förbehållas användning i sektorer där strikt kontroll kan upprätthållas.

    Gilla

 14. versaillessite skriver:

  Sedan en tid tillbaka läser jag svenska nyheter varje dag (SVT, Svd, DGS, Ledarsidorna m.fl.). I början med bävan inför alla tokigheter som svenskarna har för sig. Så småningom har jag vant mig (tyvärr) någorlunda vid dem plus alla mord, knivskärningar, våldtäkter mm. Men idag fick jag en chock! Vad är det fôr fel på svenska professorer? Den ena tokigare än den andra, men den här tog priset! Knarkar de eller äter hallucinogena substanser? Botten är nådd. Menar han att vi bara ska äta lik? Eller skall vi föda upp människor till mat? Detta kan inte vara allvar, det måste vara grov satir.

  Gilla

 15. Lennart Bengtsson skriver:

  Problemet att bemöta dylika galenskaper är att man på detta sätt ger dem ett slags legitimitet. Det är ungefär som Gudrun Schymans sedelförbränning eller Greta Thunbergs Atlantsegling.
  I ett öppet samhälle kan inga dårskaper förbjudas men inget är vunnet på att ge dem medialt utrymme. Precis som under Romartiden finns det som bekant ingen gräns för vad populasen kan gotta sig åt.

  Gillad av 5 personer

 16. Maria C skriver:

  Under flera år har jag funderat, rent hypotetiskt:
  ”Om en, på grund av kannibalism, hatad, hotad, förföljd grupp människor sökte sig till Sverige och fick asyl här… Hur skulle officiella inställningen till den udda, men vackert kulturella, dieten bli?
  Nu är jag på god väg att få ett svar!

  Gilla

 17. Bullstomper skriver:

  Det Magnus Söderlund säger får han stå för själv. Hans kommentarer är endast en förvriden persons snedvriden uppfattning om en verklighet som inte får plats i ett civiliserat samhälle. Denne s.k. forskare är i akut behov av vård.

  Att redaktörerna på TV 4 släpper fram denna förvirrad person är deras beslut, och ingen annans. Deras beslut speglar en arbetsgrupp som har totalt tappat greppet om mänskliga värden som bör försvaras till varje pris, som t.ex. det mänskliga värdighet. Och nej, jag menar inte här fel översättningen till ”alla människors lika värde”.

  TV4 och andra medier som har låtit denna galning få en platform att skämma ut sig på är i akut behov av att omvärdera deras syn på vad en civiliserad samhälle har för normer. Att äta upp varandra tillhör definitivt inte en sådan norm.

  Under andra världskriget i stilla havs området så fick japanska soldaterna order ifrån den japanska generalstaben i Tokyo att de skulle, när mat inte längre fanns tillgänglig, äta upp deras fiender (inte varandra) för att kunna fortsätta strida och inte ge upp för fienden. Vilket ansågs som en vanära för japanerna.

  Vid slutet av kriget så befanns flera höga japanska militärer skyldig till kannibalism ordern och avrättades.

  Med anledning av Bittes utmärkt artikel så undrar jag om inte det är snart dags att inrätta en s.k. ”cultural crimes tribunal” i Sverige där vi ställer dessa vettvillingar till svars för brott mot mänskligheten. Men för det krävs en ny regering och en folklig uppror mot galenskapen där andra värden och normer råder än för tillfället i ”landet lagom”.

  Gillad av 1 person

 18. Hovs_klipphällar skriver:

  Jodå, varför inte göra som under Det stora språnget i Kina på 1960-talet, när Maos politik ledde till hungersnöd bland bönderna?

  Då förekom det att desperata människor slaktade och åt sina barn, liksom det förekom att de sålde sina slaktade barns kött på marknaden.

  Strålande tider, härliga tider! Är inte kommunismens sköna nya värld underbar?!

  Gillad av 2 personer

   • Kronblom skriver:

    En man som sålde Pepsi Cola försvann spårlöst i tropikerna. När de letade efter honom kom de fram till en liten isolerad by där de frågade efter honom och fann en person som kunde lite engelska.
    – Aaah, mister Pepsi Cola, very good man.
    -What happened to him?
    -We ate him, very good man.
    -Did you eat all of him, even his… ”thing”?
    -No, ”things” goes better with Coke!

    Gilla

 19. Treve skriver:

  Till NIklas L.s kommentar. Helt fel idag. Om du vill veta något så gå in på Värmlandsmetanols hemsida. Har inget med etanol eller årstider att göra. Dessutom behöver du inte lansera metanoldrivna bilar, metanol kan användas på en vanlig bil.

  Gillad av 1 person

 20. elina skriver:

  Jag antar att Magnus Söderlund ställer sig genast upp som mat för någon kannibal. Vilka andra ställer upp i de godas namn? Personal på TV4? Fler?

  Gilla

 21. Rikard skriver:

  Hej.

  Man kan säga såhär också:

  ”Den ene är den andre lik”

  När ni nu tipsar varandra om den gamla goa filmen ”Soylent Green” så kanske en burlesk brittisk komedi passar bra som efterrätt? ”Eat the rich” heter den. Som vickning kan man sedan titta på ”Delikatessen” och ”Cannibal Holocaust”.

  Skribenten Eddie har ju bra koll på amerikansk kulturimperialistisk filmproduktion (eller heter det inte så längre?), så han kan säkert knåpa ihop en text på temat kannibalfilmer.

  Kanske avsluta med en lövtunn mintkaka, jag menar Shakespearepjäs? ‘Titus Andronicus’; rena åttiotalssplattern.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 22. Stig Palm skriver:

  Vi får problemme kanibalismen att konsumentverkat kommer att kräva var köttet kommer ifrån.
  Vi kommer då att äta etniskt. T ex en muslim inte kan äta ‘vitt’ kristet kött och likvärt med griskött.
  Detta omvänt att kristna vita kanske inte vill ha muslimskt vitt eller från svarta människor.
  Blir jobbigt att handla hos Coop och ICA då de ska dela upp i frysdiskarna.

  Gillad av 2 personer

 23. Hedningen skriver:

  Vi har dessvärre en väldigt konstig, Monoteistisk religion från Mellersta Östern i vårt land. Den kallas kristendom. Enligt en riktning – den protestantiska – är det fullständigt ok att ägna sig åt rituell kannibalism i symbolisk form, sk ”Nattvard”. Katolikerna däremot – och av dem finns det fasaväckande nog över 50 000 här i landet – dock är det på högst oklara grunder som de alls vistas här – anser till och med att människokött skall förtäras i form av nattvard med jämna mellanrum. De tror enligt Tridentiska Mötets beslut på Transsubstantitionens mirakel, eller på att de verkligen dricker sin frälsares blod och äter hans kött. För egen del tar jag helt avstånd från den sortens smuts- och äckelreligioner…

  Gilla

 24. Bullstomper skriver:

  Kannibalism blev stämplad som krigsbrott och brott mot mänskligheten vid slutet av andra världskriget då flera höga japanska generaler blev dömd till långa fängelsestraff eller döden. Detta för att ha beordrat de japanska soldater att äta deras motståndare och lokalbefolkning då deras mat tog slut för att fortsätta striderna mot de allierade. (Se Tokyo War Crimes Tribunal Proceedings)

  Min fundering nu är att undersöka om vi skulle kunna åtala Magnus Söderlund för brott mot mänskligheten genom sina påståenden som Bitte berättar om och som han förmedlade under sin TV4 intervju.

  Detta oavsett om personen framför sina åsikter för att bli en influencer, fixa lite lättförtjänta pengar eller helt enkelt vill få lite uppmärksamhet.

  Jag ger honom gladeligen lite uppmärksamhet genom att ställa honom inför rätta för förberedelse för brott mot mänskligheten.

  Gillad av 6 personer

  • Bullstomper skriver:

   Oops, dubbel kommentar. Jag trodde inte att min ursprunglig kommentar skulle publiceras då jag uttryckte starka uppfattningar runt artikelns innehåll. Ber därmed om ursäkt till alla för detta.

   Gilla

 25. Peter Ojala skriver:

  Pågår det en avsiktlig nedvärdering av människolivets okränkbarhet? Klimaralarmismen används som tillfälle och förevändning att vänja oss vid tanken på att äta människa ocj i USA propagerar vänsterliberaler för oinskränkt aborträtt fram till eller tom efter födelseögonblicket. Denna propaganda dyker upp samtidigt i olika länder så det är förmodligen orkestrerat. Vad är syftet?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.