GÄSTSKRIBENT HÅKAN KARLBERG: ÖPPET BREV TILL HEIDI AVELLAN, POLITISK CHEFREDAKTÖR FÖR SYDSVENSKAN OCH HELSINGBORGS DAGBLAD

Som läsare av Helsingborgs Dagblad har jag då och då, säkert tycker du alltför ofta, mailat information och synpunkter till dig med den fåfänga ambitionen att öppna dina ögon.
Det jag främst har reagerat mot är ledarredaktionens tystnad inför de mycket förutsägbara konsekvenserna av EU:s största invandring. En politik som gjort allt fel: för många ankommande med för lågt humankapital och alltför avvikande värderingar samt ett kravlöst mottagande. Borde inte en seriös ledarsida belysa sådant? Politikernas beslut har uppenbarligen haft ditt gillande. Att man inte skall ta emot fler än man klarar av saknar tydligen ni liberaler förståelse för.

Jag har till dig vidarebefordrat otaliga vittnesmål, tidningsartiklar, expertutlåtanden, vetenskapliga studier och myndighetsrapporter, vilka alla vittnar om vår invandrings konsekvenser. Inte minst har jag informerat dig om situationen när det gäller den ökande brottsligheten och polisens brist på resurser. Allt med hopp, kanske naivt, om din förståelse. Du har som regel svarat, huvudsakligen, men inte alltid, på ett korrekt sätt men också mycket undanglidande.

Invandring är i din liberala värld tydligen per definition gynnsam för Sverige.

Din uttalade guideline är Dagens Nyheters agendajournalistik för det öppna liberala samhället. Kanske förklarar följande svar från dig varför frågan om invandringspolitiken är oberörbar: ”den dag våra ägare vill att tidningen byter politisk färg från oberoende liberal till något annat så ändras åsiktsbildningen”.

Kan verkligen ”oberoende liberal” innebära att Sverige skall köras i botten?

Du skriver i Sydsvenskan efter mordet i Malmö på kvinnan med sitt barn i famnen: ”skjutningarna har blivit en del av vardagen på ett sätt som ingen kunde föreställa sig för bara några år sedan”. Inte föreställa sig? Inte minst har jag till dig vidarebefordrat åtskilligt med information om den grova brottsligheten och polisens bristande resurser som borde ha påverkat din föreställningsvärld – om du tagit del! Det som nu händer i Sverige har varit lätt att förutse för normalbegåvade utan ideologiskt filter.

I din ledare den 28 augusti i pappersupplagan av Helsingborgs Dagblad ropar du med anledning av mordet på ”polis, polis, politiker” (din klatschiga rubrik var kanske inte så genomtänkt, ändrad i nätupplagan). För några år sedan efterlyste du en ”att göra-lista” för politikerna. Nu har Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson sammanställt en sådan i 16 punkter, som kan återfinnas på Christian Sonessons facebook den 28 augusti. Som sista punkt: ”Flyktingstopp. Låt oss nu koncentrera våra resurser på landets trygghet, inte på att ta emot fler människor som samhället behöver försörja.” Han finns inte så långt ifrån dig, prata med honom!

Den moderate riksdagsledamoten Jan Ericson skrev i mail till mig: ”Sedan borde såklart politikerna vågat argumentera för en klokare politik, men det var inte alldeles enkelt när media hängde ut oss som ifrågasatte som rasister.” Utvecklingen i Sverige går mot ett sammanbrott för vår trygghet och välfärd och ni i pressen har ett stort ansvar för detta!

Håkan Karlberg är pensionär, utbildad som bergsingenjör vid KTH med anställningar vid LKAB, ASEA, Gullfiber och Uddeholmsbolaget samt under 25 år konsult, huvudsakligen i egen firma. 

46 reaktioner på ”GÄSTSKRIBENT HÅKAN KARLBERG: ÖPPET BREV TILL HEIDI AVELLAN, POLITISK CHEFREDAKTÖR FÖR SYDSVENSKAN OCH HELSINGBORGS DAGBLAD

 1. Lars skriver:

  Rörlighet av arbetskraft över gränserna och fortgående globalisering, troligen med en vision av USA, myten om den kreativa smältdegeln. är sannolikt den vision som driver de liberala tidningarna och även SVT i vårt land. Till det kopplar man den nyliberala visionen om individens frihet och att det kräver minskade välfärdssystem, frihet att slippa skatter och social medvetenhet. Ganska bra svar egentligen att ”den dag våra ägare vill att tidningen byter politisk färg från oberoende liberal till något annat så ändras åsiktsbildningen”. Den är en beskrivning av ägarnas inflytande, de som via VD tillsätter ledarredaktion (som visar medarbetarna vad man får tycka), redaktionschefer och belönar utvalda medarbetare.

  Det humanitära patos man utformar är bara en dimridå, men varför man importerar människor som aldrig kan försörja sig utan bara ökar belastningen på samhället; bostäder, sjukvård, pensioner, polis mm och som inte tillför en kulturell injektion kan man undra över.

  Är det endast, om det är medveten politik vars resultat vi kan iaktta ett medel för att slå sönder facklig och politisk solidaritet inom landet? Slå sönder arbetarrörelse och socialliberala?

  Gillad av 4 personer

  • olle reimers skriver:

   Lars, vem, enligt din mening, tror du har intresse av att ”slå sönder facklig och politisk solidaritet inom landet? Slå sönder arbetarrörelse och socialliberala”; som du så tydligt påpekar?

   Är det något mer man slår sönder samtidigt? Sker det avsiktligt? Eller är det bara ”collateral damage”?

   USA har aldrig varit den ”kreativa smältdegel” som du föreställer dig. Till en början var det fristaden för människor med en positiv drivkraft; därefter flockades mer och mer parasitära element. Nu når den kampen sin kulmen. Råttorna riskerar nu att bli utrotade. Vad gör vi i Sverige då?

   Gillad av 6 personer

   • Lars skriver:

    Vågar inte uttrycka att de vill ha det så här, det är MVs tes, men det är rätt, resultat är vad man ville uppnå så vill man ha ett motiv. Då söker man i de grupper som inom Sverige haft det som uttalat intresse, möjligen utomlands i motsvarande kretsar.

    Gilla

 2. Bo Svensson skriver:

  Under rubriken ”liberalism kompatibel med verkligheten” https://www.flashback.org/t407579 har jag visat sätt för liberala folk att hantera olika lägen utan att göra våld på sin respekt för varandras frihet. – Rensar man bort allt ovidkommande och fokuserar på kärnproblemet, är det rätt lätt att hitta den rätta lösningen, – den som håller på sikt och inte leder till skövling och blodiga konflikter.

  Där var ökenstaden som måste ordna ett skydd mot rövarband, bevattningskulturen i ett ökenlandskap och bosättarna på en paradisö.

  Även för migration är det lätt att begripa vad som är rätt och fel, – det räcker med att inte göra sig dummare än man är.

  Gillad av 1 person

 3. brrr skriver:

  Liberaler, liberaler, överallt liberaler.
  Till höger, till vänster, i mitten, men mest uppe i det blå.
  Vad jag önskar dem kan jag inte skriva, ty då rasar servern.

  Gillad av 2 personer

 4. Hilding Bengtsson skriver:

  Hej Då Avellan har förstört TVÅ TIDNINGAR.
  SYDSVENSKAN o HD.
  Närmast oläsbara ledarsidor,
  en Trump o SD hatisk kolumnist som Per T Olsson får bre ut sig!
  Man önskar en snabb hädanfärd…

  Gillad av 5 personer

 5. miketheviking skriver:

  Tack Håkan för din kamp.
  Det är pensionärerna som ska göra det!

  Otroligt avslöjande när Avellan hänvisar till sina ”oberoende liberala” ägare.
  Hahahahahaha!
  Undrar vad de har gemensamt, hur de resonerar bakom de mörka gobelängerna, hur de stålsätter sina sinnen från intrycken från verkligheten och hur de rättfärdigar sin agenda?
  Tänk om någon skulle intrevjua ägarna? Ställa de hårda frågorna som kräver svar?

  Vaför gå på lakejen när det finns en herre, en master, som sitter på alla svar?

  Gillad av 5 personer

 6. Tritonen skriver:

  ”den dag våra ägare vill att tidningen byter politisk färg från oberoende liberal till något annat så ändras åsiktsbildningen”
  Definitionen av att gå i ledband utan egen integritet. Kan jag tycka. Såvida hon inte säger upp sig.

  Gilla

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Sparkas vore mer relevant!

   OM man som ägare vill vårda sitt kapital…
   Snacka om att köra ett företags trovärdighet i botten!
   Per T O har passerat bäst före datum,
   före länge sen!

   Han storknar väl, ja båda, när Trump sopar banan med Åsneskit 2020…

   A landslide predicted!

   Gilla

 7. L. N. Fredrik Östman skriver:

  Svaret står i frågan. Liberalismen är en dödskult. Liberalismen vill och har alltid velat död och förstörelse. Vi har förträngt liberalismens sanna ansikte och karaktär under de många åren av allians mot den internationella socialismen 1948 – 1990. Det är dags att återupptäcka liberalismens nedrighet.

  Gillad av 7 personer

 8. Elisabeth skriver:

  Mycket bra Håkan. I min familj har vi ”alltid” haft Sydsvenskan, det var regionens tidning, det var den man prasslade med vid morgonkaffet. Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad är ju numera i stort sett samma tidning, vi plågas lika mycket av Heidi Avellan, med anhang. Vi har behållit tidningen ( alltför länge….) på grund av lokalsidorna men nu ger även vi upp. Vi har äntligen sagt upp prenumerationen och samtidigt skickat ett ( hoppas vi …..) svidande ajöss-med-er-brev. Precis som du har vi under åren mailat redaktionen otaliga gånger, påpekat, kritiserat , berättat. Avellan har för det mesta svarat men kort, undanglidande, intetsägande. Ja, Sydsvenskan har verkligen svikit regionen här nere. Svensk mainstreammedia bär överhuvudtaget ett enormt ansvar för tillståndet i Sverige, ja, det vet ju vi och ni här på DGS och det skriver vi och ni om nästan dagligdags. MSM införde och utformade det terror-regemente som hängde ut och förstörde för folk som vågade säga som det var. De som skulle granska makten blev Maktens medlöpare och hantlangare. Kan man verkligen missa att se att man fungerar som media i ett diktatur-land ? MSM har själv utformat receptet för den tidningsdöd som nu grasserar i landet. Vissa tar nu till konstgjord andning, jag läser att Janne Josefsson (!) ska bli krönikör på DN. Varför vill han solka ner sig så ?

  Gillad av 13 personer

 9. Hans skriver:

  Ett av många problem med Sydsvenskan är, förutom deras grova vinklingar, att de vägrar se symptomen på sjukdomen: det vill säga att ett litet land som Sverige inte kan ha en nettoinvandring kring 100000 människor (som mestadels består av invandrare och flyktingar från Mellanöstern och Nordafrika) år efter år.

  I stället skriver man i stil med, ”Så här får det inte gå till utan polisen måste få fler resurser”, efter ännu en skottlossning. Alltså, aldrig några krav på minskad invandring eller utvisning.

  För ett par månader sedan var tidningen i sitt esse genom att publicera två ytterst vinklade och delvis obehagliga artiklar på ledarsidan.

  Först fick en kriminolog, Helena Du Rées (https://twitter.com/HelenaduRees) och (http://durees.se/), tala om för läsarna att de kraftigt ökade överfallsvåldtäkterna under det senaste decenniet inte hade något samband med flyktingströmmarna (https://www.sydsvenskan.se/2019-06-24/saknas-stod-for-pastaendet-att-overfallsvaldtakterna-har-okat-det-senaste-decenniet).

  Jag blev nyfiken på namnet och det visade sig att hon verkar vara sambo med kriminologen Jerzy Sarnecki och tidigare har hånat forskaren Tino Sanandaji, som säkert är känd för merparten av Det goda samhällets läsare (http://durees.se/har-overfallsvaldtakterna-okat-i-uppsala/).

  Här är en av hennes twitterkommentarer från i går: ”Den som gapar om att Sverige är på väg in i ekonomisk kollaps samt att våldsutvecklingen i kriminellla miljöer är orsakad av flyktinginvandring under 2000-talet är alltså inte mer verklighetsförankrad än den som fönekar alla problem.”

  Hon har också hånat polismannen och visselblåsaren Peter Springare på typiskt identitetsvänster- / vänsterliberalmanér: (https://petterssonsblogg.se/2017/02/06/helena-du-rees-sagar-orebropolisen-peter-springare/).

  Därefter fick en annan gästskribent skriva hur positivt det är för ett land med invandring – som vanligt utan att skilja på läkare från Holland eller analfabeter från Somalia (därmed inte sagt att läkaren är en bättre människa än somaliern). Det är inte första gången Sydsvenskan har publicerat dylika artiklar.

  Jag hade vissa diskussioner med Heidi Avellan för knappt tio år sedan. Till hennes försvar ska sägas att hon alltid svarare. Å andra sidan fick man, liksom gästskribenten på Det goda samhället, ett undanglidande eller otrevligt svar.

  Min sista diskussion med Avellan rörde ensamkommande. När jag försökte ta upp åldersbluffen, och tilltaget att kalla dem ”barn”, svarade hon att enligt FN är man barn tills man är arton.

  Då svarade jag: ”Ok, jag förstår din poäng, men då borde ni i konsekvensens namn kalla ”ungdomsgäng” för ”barngäng” och ”ungdomsvåld” för ”barnvåld”.

  Lustigt nog fick jag aldrig något svar …

  Sydsvenskan har utvecklats till en mycket obehaglig tidning, där före detta chefen för ledarsidan, Per T. Ohlsson, gång efter gång spyr ut sitt hat mot Donald Trump, Östeuropa och Sverigedemokraterna i sina söndagskrönikor.

  Han benämner vänsterextremister i USA (AFA, etc) som ”antirasister” och man kan nästan tro, efter att ha läst hans krönikor, att varenda vit människa från arbetarklassen i landet har hakkorset på väggen i hemmet …

  Gillad av 11 personer

  • Elisabeth skriver:

   Bra ”gräv” där, Hans. Ja, granskar man de godkända skribenterna kan man nog konstatera diverse sammankopplingar. Jag har också märkt att när man varit nödd och tvungen att rapportera något dåligt som involverar invandrare så ”balanserar” man detta med en snyft- eller kläm-käck artikel om andra i samma grupp. Angående Per T Ohlsson,som numera kallar sig ”senior columnist”, hans skummande hat mot Trump, SD, vissa öst-européer verkar nästan sjukligt. Gång på gång vevar han sitt gnisslande positiv. Vem läser Per T i vår region ? Förresten, samtidigt som Sydsvenskan ensidigt torgfört flykting-kramandet så har Skåne utvecklats till SDs starkaste fäste. Något samband ?

   Gillad av 8 personer

  • Staffan Anderstig skriver:

   De som hävdar att migrationen nu eller på sikt är en lönsam affär för Sverige,grundar sig på tror jag att genom migration växer penningmängden,det omsätts mera pengar i samhället och därmed tillväxten. Penningmängden växer genom krediter,eller av Riksbanken köpta obligationer till hundratals miljarder.Allt är ett pyramidspel tillväxten genom migration och krediter ger högre BNP grundad inte på ökad produktivitet,utan på omsättning av Fiat pengar elektroniska pengar utan täckning.De av Riksbanken tryckta sedlar och mynt är bara 5% av samtliga pengar i omlopp! Den dagen krediter stryps stannar allt!

   Gillad av 3 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Per T O tycks ha blivit en hatare,
   med klara vänstersympatier!

   LIDER av TDS, svårartat fall…

   För MÅNGA ÅR SEDAN, rätt vettig!
   När det gällde att krossa S maktmonopol!

   Gillad av 1 person

  • Anna Lallerstedt skriver:

   Hej, jag har aldrig förstått varför Svenskar har uppfattningen om personer från Mellanöstern och liknande samhällen , att det är barn högt upp i åldrarna. . De gifts bort tidigare dvs när de är små, föder barn som väldigt unga. När vi levde i ett bondesamhälle ansågs vi vuxna mycket tidigare än nu. När ändrades allt detta och när började vi tro att vi är mer avancerade?
   AL

   Gillad av 1 person

 10. SS skriver:

  Det är tragiskt, ett mycket tryggt, lugnt och välmående rikt land krossas på mindre än 10 år. Sverige har nu en befolkningsexplosion. Svenskarna är det mest skuldsatta folket på jorden. 110 av 290 kommunerna lider av ekonomisk förlust. Allt leder till en försämrad välfärd och samhällsservice till medborgarna. Sverige kollapsar.
  Ta Sthlm som exempel. Det saknas arbetskraft överallt; snickare,städare,under/sjukskötare,diskare,murare,plattsättare,lärare,barnskötare osv…
  Ändå så är det typ 50-60 % arbetslöshet bland invandrare,bland somalier nästan 90%,hur fan är det möjligt ?

  Gillad av 6 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Ger man folk från underutvecklade regioner en bostad samt pengar och dessutom inte kräver en motprestation så är det självklart att de inte kommer att jobba. Varför folk fortsätter att rösta på dessa som vill fortsätta på den inslagna vägen är en gåta. Inslagen förresten, det kan man nog råka ut för om man rör sig på fel ställe.

   Gillad av 8 personer

   • Ingvor Sabina Le John skriver:

    Det räcker om du cyklar varsomhelst som kvinna så kan du bli nästan påhoppad av någon vrålande person på en intilliggande trottoar, som bara HATAR att du är ute och cyklar!! De är helt galna. De tror nog att sadeln stimulerar klitoris eller något.. något är helt fel med att cykla och oftast har ju deras problem med de sexuella att göra.

    Gilla

   • Willy Lindqvist skriver:

    Att ge folk från Mellanöstern och Afrika bostad och pengar utan andra krav på motprestation än deras röster vid val, ska inom kort visa sig vara ett alltför högt pris,w även for partier med tillgång till skattebetalarnas pengar.

    Gilla

 11. Karl Läppén skriver:

  Ja, Sydsvenskan numera en mycket obehaglig tidning. Tiden från bra till verklighetsfrånvänd, från journalistik till agenda, har gått fort.

  Själv sa jag upp min drygt 30-åriga prenumeration efter ett tags funderande för 3-4 år sedan. Droppen var händelsen när ett barn blev våldtagen på en lekplats i Malmö, polisen hade gått ut med ett ganska säreget signalement på förövaren och ville ha hjälp av allmänheten. SDS valde att inte ta med signalementet i sin artikel, varpå jag skrev till ansvarig utgivare Pia Rehnquist och undrade med vilket motiv man ville undanhålla sina läsare detta(och indirekt motverka möjligheterna till bra tips). Trots upprepad förfrågan fick jag aldrig något svar.

  Sedan dess har jag noterat att SDS bara blir mer och mer extrem. Per T Olsson, tidigare respekterad skribent, vet väl knappt själv vad han skriver nuförtiden. Sossen Lönnaeus slår knut på sig själv i sin iver att skriva negativt om SD. Ett helt gäng feministaktivister som mest skriver hatartiklar om vita män osv, osv.

  Gillad av 7 personer

 12. Lars Bernhoff skriver:

  Ledarsidorna har stor betydelse för åtminstone mig om jag ska tycka om en tidning. Det är mer än uppenbart att MSM inte klarat sin uppgift att hålla borta så mycket PK som möjligt. Av en seriös tidning förväntar man sig mer.
  Eftersom storebror DN inte klarat rollen så arbetar Avellan och SDS under samma restriktioner oavsett om det är Wolodarski eller annan person som anger gränserna.
  Allt bekräftar trenden och nödvändigheten att vi sanningssökare måste använda bloggare och nättidningar för att få resonemang och fakta som är mer relevanta för att Sverige ska lyckas bättre

  Gillad av 3 personer

 13. Lennart Bengtsson skriver:

  Det finns fortfarande bra journalister i Sverige, men flera av dessa har lämnat MSM. Orsaken till dagens intellektuella förfall har säkert flera orsaker – dålig utbildning inte minst i naturvetenskap, ambition att hålla på med agendajournalistik, allmän mental lättja att inte sätta sig in ordentligt i de frågor man skriver om. Härtill en försvarlig del arrogans för att dölja den personliga begränsningarna.
  Följden är att allt färre tar del av MSM – de enda som snart gör det är de politiska rådgivarna.
  I stället läser allt fler alternativa media som gradvis ersätter MSM som sannolikt blir obsoleta om intet radikalt görs. Det viktigaste är då att snarast finna mer lämpliga chefredaktörer och upphöra med agendajournalistiken.

  Gillad av 7 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Sparka Wolodarski o Hej Då Avellan!
   Varfor inte värva Caroline Dahlman,
   ge henne helt fria händer!

   En absolut nödvändighet för att kunna återfå en gnutta förtroende!

   Lägga ner all Agendajournalistik!

   Börja GRANSKA MAKTEN!
   Det som var journalistens huvuduppgift!
   För länge sedan…

   Gillad av 4 personer

 14. MartinA skriver:

  Först läste jag rubriken och skummade första stycket. Sen tryckte jag ctrl+f och skrev ”integrat” och tryckte på return. Ingen träff. Sen tryckte jag på gilla och satte mig att läsa artikeln.

  Sedan borde såklart politikerna vågat argumentera för en klokare politik, men det var inte alldeles enkelt när media hängde ut oss som ifrågasatte som rasister.

  Precis. Det är poppis att påstå att problemet finns i politiken. Politiker till sin natur är prostituerade. Eller utpressningsoffer. De gör vad media säger till dem att göra. Och innifrån systemet så har en del politiker faktiskt försökt göra motstånd. Men roten till det onda finns i media och akademia. Det var de som började lobba för massinvandring på sextiotalet. Och det är de som drivit frågan sedan dess. Finns många och täta kontakter mellan media och våldsvänstern också.

  Gillad av 5 personer

 15. NETTANN skriver:

  H Avellan har tidigare fascinerat mig i flera år.

  Förut, när alla samhällsprogram i SR P1 nogsamt lyssnades på (för de var rätt intressanta) så var hon ständigt inkallad för att deklarera sin åsikt. Och den var ständigt att det obehagliga som har hänt har inte hänt och det som troligen kommer att hända kommer inte att ske. Alla som ansåg något annat hade helt enkelt bara fel.

  Nyanser fanns inte. Och de andra hade inte bara lite fel – de var helt bakom flötet. Det lades rätt mycket energi på att poängtera just det.

  Misstänker att detsamma råder idag.

  Gillad av 2 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Alldeles för ofta med i Panelelen i Godmorgon Världen!
   Fick där sprida sitt etter mot SD,
   i princip oemotsagt förstås!

   Förut ett program jag följde varje söndag,
   men nu har svårt att uthärda!
   BARA satiren är värd att lyssna på!

   Har slutat att följa Fake News,
   både i SR o SVT…

   Inte ens väderrapporten är neutral…

   Krönikörer före panelen är så vänster!
   Garanterat anti-SD.

   Gillad av 1 person

   • Hugo skriver:

    Enligt det våta fingret i luftens princip så var det igår politiskt korrekt att hänga ut Virtanen som en sexuell predator men idag i stället att beskriva honom som ett offer för förtal. Och även för media är det ju bekvämt att kunna peka finger mot Wallin och därmed slippa rannsaka sig själva.
    https://samnytt.se/virtanen-vs-wallin-eller-nar-rattsvasendet-skulle-lara-valdtagna-kvinnor-halla-tyst/

    Meetoo var en agenda-driven kampanj som var initierad av globalister och av internationell media med syftet att attackera och degradera kristna vita män, ett mål som man också uppnådde och som fick stöd av allsköns kvinnliga ”nyttiga idioter”
    OBSERVERA att dessa globalister var MYCKET NOGA med att ENBART UTPEKA VITA KRISTNA MÄN och mycket noga med att inte med ett ord nämna gruppvåldtäkter, och andra kulturers förnedrande behandling av kvinnor mm

    Därför kan man med 100% säkerhet slå fast att både Meetoo och HBTQ och klimathysterin är agenda-drivna av globalister. Agendor får nämligen inte debatteras, nyanseras, ifrågasättas etc

    Gillad av 1 person

 16. Conny Hagman skriver:

  Här själv skrivit till SDS flera gånger och påpekat
  vänstersvängen och allt torftigare journalistik.

  Illiberal och värdegrund är reptil svaren

  SDS är avslutad för vår del. Gick bra i bastun att tända med….

  Vänligen
  Conny Hagman

  Gilla

 17. ERROL skriver:

  Heidi Avellan, Per T Ohlsson, Per Svensson med flera liberala ledarskribenter har utvecklat en egen, naiv dagisliberal, provinsiell skolbildning av liberalism. Helt förhäxade av SD, så har de vulgärtolkat 30-talet på det mest ytliga och instrumentella vis och därigenom i praktiken blivit megafoner för den socialdemokratiska partistaten vars vulgärdemagogi och anklagelser om rasism och främlingsfientlighet varit rent partitktiskt betingad. Flertalet s.k. liberala ledarskribenter har förstärkt den provinsiella svenska migationsdebatten som enkom får föras på deras egna hysteriska moralistiska premisser.

  Det fanns tidigare ibland liberala ledarskribenter i Sverige respekt för motsidans argument och framförallt en internationell utblick och intresse för fakta, exempelvis så hade Hans Bergström på DN denna utgångspunkt. De svenska liberala ledarskribenter är lätträknde som i i stället för den hysteriska moralismen anfört internationella experter på migration som exempelvis Paul Collier. De hysteriska moralistiska dagisliberalerna har sätt det som en fjäder i hatten för Sverige att vi avvikit drastiskt från övriga nordiska länder, vilka samtliga uppenbarligen är djupt rasistiska. Lena Sundströms ytliga kampanj mot det rasistiska Danmark vann gillande ibland de självgoda svenska liberala kotteriet av ledarskribenter. All ekonomisk realism har dessutom varit anatema och strutsliberalerna har i praktiken anammat Fridolins dictum att migrationen per definition inte får underställas konsekvensetiska prövningar då detta i sig är omoraliskt; grupp får inte ställas mot grupp, precis som om den svenska staten och ekonomin inte längre behöver hushålla med resurser och att i praktiken dessa prioriteringar oundvikligen görs och kommer behöva göras.

  Slutligen så har strutsliberaler likt Avellan inte förmått nyansera någonting kring vad som överhuvudtaget utgör asylrättens kärna; vem är egentligen flykting och vem är ekonomisk migrant? Trots att Liberalerna lyckades rösta mot Gymnasieamnestin på principiella grunder för att värna asylrätten så lyckades Björklund med frenesi spela bort alla nyanser i migrationspolitiken och Liberalerna hamnade tillsammans med Centerpartiet i knäet på ett cyniskt SAP, som saknar egen politik i frågan, migrationspolitiken är helt uppenbart underställd partitaktiken för SAP; för att få åtnjuta makten och befästa partistaten så är socialdemokraterna beredda till vad som helst, utan att visa korten så excellerar de samtidigt i fördömande av alla andra, och inför val så deklareras passande åtstramningar.

  För ledarskribenter som Heidi Svellan så är alla flyktingar; även sekundärflyktingar som är uppväxta i Iran skall betraktas som flyktingar; inga nyanser är tillåtna. All kritik och nyansering av migrationen är per definition hat och främlingsfientlighet och i detta hysteriska debattklimat påeldat av programmatisk agendajournalistik så skall inga s.k. migrationsexperter likt Paul Collier få påverka den provinsiella moralismen och självtillräckligheten. Göteborgsposten är idag den enda liberala ledarsida som inte kastat loss från intellektuell hederlighet och som vågar underställa migration samma prövning som alla andra frågor. DN och HD har härvidlag fullständigt imploderat i deras naivt provinsiella och hysteriskt moralistiska positioneringsspel.

  Gillad av 2 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   En en gång kvalitetstidning som HD,
   har degenererat till oigenkänlighet under SdS/Bonnierstyre!

   Man förfäras över förfallet!
   En hatande spyblaska!

   Gilla

 18. Aha skriver:

  Bra ansats av Det Goda Samhället/DGS att bloggen publicerar ett öppet brev. Det manar till efterföljd. Ser gärna mer av det, t.ex. mot public service som trots att de kontinuerligt tappar i förtroende hos en fjärdedel av sina tittare och lyssnare inte med ett ord berört hur de tänker förändra sig för att få tillbaka ökat förtroende. Det borde vd Anna Stjärna och programdirektören Jan Helin få ett öppet brev om.

  Med DGS sedvanliga krav på kvalitet kan öppna brev bli ett höjdaravsnitt på DGS.

  Gillad av 4 personer

  • MickeP skriver:

   Håller med AHA.

   Öppna en stående rubrik, ÖPPET BREV TILL…, och låt läsekretsen skriva öppna brev till olika företrädare för etablissemanget/olika makthavare. Granska att inläggen är välskrivna och välformulerade, ej innehåller svordomar eller könsord samt uppfyller en viss ”verkshöjd”, som redaktionen avgör. Garantera att de öppna breven sedan kommer respektive adressat till del och avkräv adressaten ett svar på denna blogg. Om de vägrar sätts de upp på en ”svart lista”, som man kan följa med ett enkelt klick på en länk, DESSA MAKTHAVARE HAR EJ SVARAT, med angivande av hur många och vilka öppna brev de ej svarat på.

   Jag tror det skulle göra bloggen ännu mer intressant att läsa.

   Gillad av 3 personer

 19. Rikard skriver:

  Hej.

  Bra, Håkan Karlberg, häng kvar som en grävling kring en ankel!

  Själv har jag gett upp att prata med politiska kommissarier som Avellan. De tar sina Judaspengar och mörkar sanningar, som de alltid har gjort. Det skulle inte falla mig in att anse att man skall eller kan debattera med sådana annat än med gatans parlamentarism.

  Tiden för dialog och samförståndslösningar löpte ut med årtusendeskiftet – ett totalt stopp för invandring från MENA och Afrika då hade räckt, men nu? Nu är det försent, rent demografiskt.

  Titta på barnafödandet, och gör de medveten om att du i Malmö nu har fjärde, snart femte generationen araber och afrikaner som är födda i Sverige, men inte är mer svenskar än jag är eskimå.

  Det som skall till är så hårda nypor att det är kriminellt att gå in på detaljer.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 10 personer

 20. Lars-Erik Eriksson skriver:

  ”Det är inte Malmö som är problemet, det är bilden av Malmö som är problemet.” Stora tänkare som Rakel Chukri och Per Svensson är överens om hur verkligheten skall bekämpas.

  Gillad av 1 person

 21. Hernestam skriver:

  Journalister på Sydsvenskan blir stötta när den ohållbara situationen i Malmö påtalas. Man blir stött på stadens vägnar och vill inte medge , att den negativa utvecklingen gått för långt. Man vill inte medge att den kanske inte går att stoppa.
  Dessvärre handlar det inte bara om Malmö utan om hela Sverige. Ett litet uppvaknande börjar skönjas. Förhoppningsvis är det inte försent.
  Birgitta Hernestam

  Gilla

 22. Den ende och enastående Fredrik Östman skriver:

  Om någon till äventyrs saknar en riposte från mig idag, så vill jag meddela att deras frånvaro beror på att de alla har raderats. Antagligen för att jag länkade en dumdryg kommentar från Norge till Moltas Eriksson och Norgevisan. Nåväl, långtråkig och lågbegåvad är denna eviga censur, så jag pulade ihop något på en bra blogg i stället:

  https://thewayofreason.wordpress.com/2019/09/01/the-arriviste/

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.