Mohamed Omar: Morgan Johansson bara snackar

Mohamed Omar

Efter mordet på en ung mamma i Malmö vill justitieminister Morgan Johansson vill låta tuff och bestämd. Men jag är tveksam till om hans ord har någon verklig betydelse. ”Vilka fega och avskyvärda odjur som ger sig på en nybliven mamma”, skrev han på Twitter.

Jaha, vad hände med alla människors lika värde? Nu är tydligen vissa inte ens människor. Nej, inte ens djur utan ”odjur”.

Snack och ingen verkstad. För samma justitieminister och hans parti har administrerat och försvarat den invandringspolitik som lett till den situation vi har idag. Enligt Johansson ska ”alla tillgängliga resurser” sättas in för att gripa de skyldiga.

Först ska han kasta skattepengar på en oförnuftig invandringspolitik, sen ska han kasta mer skattepengar på att fixa dess konsekvenser.

”De ska jagas till världens ände om det behövs. Kallblodiga mördare kan inte få gå lösa”, fortsätter justitieministern.

Visst, man kan låsa in mannen som utförde just detta mord. Men det löser inte det större problemet med massinvandringsrelaterad masskriminalitet.

En person utan exceptionellt hög intelligens kan förstå att om du släpper hundratusentals människor från våldsamma och underutvecklade länder, så kommer det att ha en negativ effekt på vårt samhälle. Även om många av invandrarna är hyggliga, duktiga och lagliga.

Även statsminister Stefan Löfven uttalade sig om mordet på kvinnan:

”En kvinna i Malmö har skjutits tills döds på öppen gata där hon befann sig med sitt barn. Det är en ofattbart grym handling, som väcker avsky hos mig och i hela landet. Detta har ingenting i vårt samhälle att göra”, säger han i en kommentar till TT.

Vilka är det som har släppt in våldet? undrar jag.

Annie Lööf kräver ”mer resurser” på Twitter:

”Vilket fruktansvärt mörker. En 30-årig mamma med ett litet barn i famnen skjuten till döds på öppen gata i Malmö. De kriminella gängen måste pressas tillbaka, de skyldiga gripas och dömas. För det krävs en rättsstat i hela landet och mer resurser till hela rättskedjan”.

Du kan öka resurserna hur mycket som helst. Det kommer inte att hjälpa, så länge man fortsätter samma ansvarslösa invandringspolitik. Precis som Johansson vill hon först slänga våra pengar på en oförnuftig invandringspolitik – ett dåligt sätt att hjälpa världens flyktingar – sen vill hon kasta mer pengar på städa upp efter sin egen politik. De hederliga skattebetalarna är de ständiga förlorarna.

En annan förlorare, vid sidan om den svenske skattebetalaren, är världens flyktingar, som kunde ha fått mer svensk hjälp om inte så mycket resurser hade lagts på en onödig asylmottagning här.

Utan denna oförnuftiga och dyra invandringspolitik hade vi haft mer pengar att bygga upp vårt eget land och därmed kunna lämna ett större bidrag till världens välstånd, vetenskap och kultur.

Den ilska som Johansson uppvisar på Twitter är det många som delar – men inte bara riktad mot mördaren i Malmö, utan även mot de ansvariga för det masskriminella kaoset.

Johansson och andra sossepampar bor i trygga villaområden och behöver inte uppleva konsekvenserna av sin egen politik. Jag bodde i tretton år i ”utanförskapsområdet” Gottsunda utanför Uppsala. En av Gottsundas unga män, Emil Khodagholi, är känd för att ha livesänt en gruppvåldtäkt på Facebook. Han tittade in i kameran och sa: ”Lyssna! Jag ska fucka ur ikväll, jag svär på min mamma jag ska göra kaos nu här.”

Det är detta kaos som vi vanliga människor måste leva. Inte bara Gottsunda, Rosengård och Rinkeby håller på att ”fucka ur” som en följd av elitens ”humanitära” invandringspolitik. Kaoset sprider sig, och snart kommer det även att påverka elitens liv, och Johansson, Löfven och Lööf och andra pk-politiker kommer inte att kunna stoppa det genom att snacka på Twitter.

 

44 reaktioner på ”Mohamed Omar: Morgan Johansson bara snackar

 1. V för Vendetta skriver:

  Mordet i Malmö kanske inte ens är kriminalitet så till vid att det är en organiserad brottslighet. Mordet kanske är en kulturell handling som inte alls har med vanlig brottslighet att göra. Kvinnan kanske var av den sort som inte respekterade sin fars, farbröders, morbröder eller sina egna bröders vilja att hon skulle underkasta sig deras sätt att leva, deras kultur och för det fick betala det högsta priset. Hon kanske aldrig ens varit knarkkurir, hanterat tvätta pengar eller liknande. Hon kanske bara ville leva svenskt. Vi kommer med största sannolikhet inte att få veta om et förhåller sig så av MSM media. Det skulle vara förödande för regimen om det visar sig att kulturer förespråkar mord på kvinnor istället för att brottslingar skjuter varandra. Det skulle utpeka den nya adeln som oförbätterlig oh det skulle vara svårt att försvara för regimen. Bättre då att landa i brottslighet. Det har mördats kvinnor tidigare i hedervåld men när hörde man senast en regimanhängare säga eller skriva något om det? Nä… det viktigaste är att detta är ett mord relaterat till den organiserade brottsligheten och inte till kulturer. Dock luktar det något annat om handlingen.

  Gillad av 4 personer

   • Elisabeth skriver:

    Tritonen, Johan Westerholm skriver mycket intressant om detta idag, ” Det är skillnad på mord och mord”. ” Mamma-mordet” inträffade i stadsdelen Ribersborg, alla som känner till Malmö vet att detta är ett bra område. Kvinnan var nybliven läkare men hade en relation med en kriminell. Mordet berör alltså på sätt och vis medelklassens väljare och inträffade i Morgans eget valdistrikt. detta förklarar lite av reaktionen.
    https://ledarsidorna.se/2019/08/det-ar-skillnad-pa-mord-och-mord/

    Gillad av 6 personer

   • Aurora skriver:

    PK håller fortfarande på och läser kommentarerna från sina Malmö-twitter. Det går undan i Sverige nu så de får väl börja speeda upp farten för att hänga med i svängarna..

    Gillad av 1 person

   • Aurora skriver:

    @Elisabeth; Håller inte med Westerholm idag. Våldet har egentligen inte kommit till medelsvenssons i Malmöfallet. Det är samma suspekts som vanligt; bara med skillnaden att denne hade pengar att bo bättre (efter jätterånet i Danmark).

    Gillad av 4 personer

   • Elisabeth skriver:

    Aurora,det stämmer, granskar man händelsen närmare så ser man många ”icke-normala” omständigheter.Det är därför jag skriver ” på sätt och vis”. Men det faktum att mordet skedde i gamla fina Ribersborg påverkar folk. Många tänker, jaha är gangstrarna här också ? Var är vi, skötsamma svenskar, fredade numera ? Plus att laglösheten nu är sådan att man inte väjer ens för en mamma med spädbarn i famnen.

    Gilla

   • Maria C skriver:

    Resurser hit och resurser dit – så länge tyck-synd-om-faktorn övertrumfar allt förnuft, samt svensk lag, kommer inget att bli bättre. Tvärtom.

    Gillad av 1 person

  • Palle9 skriver:

   V för vendetta: Kanske det. Men jag tror snarare att det handlar om en ”betalningspåminnelse” av det mer brutala slaget – indrivning från maken av det som ”fordringsägarna” anser vara sin rättmätiga andel av värdedepårånet i Danmark för ca 10 år sedan (bytet ca 80 milj omräknat till SEK).
   Spekulation förstås – ger sig väl så småningom om brottet förhoppningsvis reds ut.
   För övrigt: de nysvenskar som på liknande sätt (brottslig verksamhet) blir nyrika kommer i ökad utsträckning att bosätta sig i s.k. lugna områden. Därmed ökar också risken för påhälsning av kriminella, som kan ha någon konflikt med vederbörande – området kommer därigenom att bli mindre lugnt (sprängningar, skjutningar på dagordningen). Det blir helt enkelt mer av det som Reinfeldt förutskickade: ”Det nya, spännande Sverige”.

   Gillad av 6 personer

  • Axel skriver:

   Det kommer att våras för dom kriminella nu i höst. Regeringen kommer att utöka sitt beskydd till det dubbla, därefter kommer dom att säga, det är tryggt i Sverige, enligt vår store ledare Löfven. Övriga Sverige får väl klara sig bäst dom kan.
   Vi har det bra vi här i riksdag och regering, tjo flöjt, sjunger dom i kör.

   Gillad av 1 person

 2. Anders Lundin skriver:

  Lööf, Johansson och Löfven är antingen efterblivna, alternativt tror de att alla vi andra är det.
  Hur ska man annars förklara deras handlande? För du har ju – tyvärr – 100% rätt i det du skriver Omar.

  Men det finns som jag ser det ytterligare ett alternativ till deras sänkande av Sverige med importerad kriminalitet och det är att de är betalda för att göra det. Frågan är bara av vilka? Och varför? Eller är vi tillbaka till att de bara importerar röstboskap? Och det är ju också en form av muta…

  Gillad av 4 personer

 3. Tomas skriver:

  Jag håller med tidigare kommentarer att det är vekt av SD (och självklart M och KD men de är liksom inte inne i matchen än) att inte väcka misstroende mot s.k. justitieministern. De får nog inte stöd tillräckligt av övriga ryggradslösa men det är viktigt att visa tänkande delen av väljarkåren att man står på deras sida.

  Gillad av 6 personer

 4. Aurora skriver:

  Det är naturligtvis bara munväder. Sverige och makteliten har varken vilja eller förmåga att styra upp det de själva orsakat. I 20 år har all kraft lagts på att förneka uppenbara problem och bekämpa de (i synnerhet SD) som varnat och påtalat faktum. Snart öppnar riksdagen och de tomma orden om ilska och upprördhet och ”det är inte okey” är lika kortlivade som andedräkten som följde med dem. S O Littorin skriver i en debattartikel hur glad han är att han flyttade från Sverige. De som kan flyttar.

  Gillad av 2 personer

 5. Elisabeth G skriver:

  Kan bara instämma. Löfven, Johansson m.fl. har oerhört mycket att stå till svars för. Moraliskt sett är de själva grova brottslingar när man ser till den skada de åsamkat landet.

  Gillad av 7 personer

 6. L. N. Fredrik Östman skriver:

  Neofascisteb Annie ”fjamåt!” Lööf säger: ”De kriminella gängen måste pressas tillbaka, de skyldiga gripas och dömas.” — Här måste jag instämma med fr Lööf. Det största, farligaste och mest välorganiserade av dessa kriminella gäng eller maffior är den svenska staten, där fr Lööf är en hög potentat. Hon och hennes stat måste pressas tillbaka, de skyldiga gripas och dömas.

  https://thewayofreason.wordpress.com/2017/09/05/en-sanningskommission/

  Gillad av 8 personer

  • Palle9 skriver:

   L.N. Fredrik Östman: Instämmer i din identifikation av de verkligt skyldiga till situationen i riket. Var det förresten inte den juristutbildade Fr. Lööf, som yttrade att det i Sverige är olagligt att vara kriminell?
   Med personer som hon, Löfven, Lövin och Johansson vid spakarna känns det väl tryggt så säg?
   Bra krönika!

   Gillad av 2 personer

 7. miketheviking skriver:

  Jag skrev igår om Morgans HMF-brott där han kastar ur sig epitet som ”avskyvärda odjur” om de stackars strukturellt diskriminerade, marginaliserade, utanförskaps- och sääärrskilt utsatta baaarnen.
  Hur kan han ignorera prof. Jerzy Sarneckis forskning som visar att det avskyvärda är det svenska samhället med alla dessa smygrasister som skapar grogrunden för ”buset”???
  Heder åt Morgan, dock, att han inte diskriminerade djurvärlden genom att istället benämna odjur. Men även här missar Morgan lite…

  Vi vet sen tidigare och genom feminismens främsta försvarare att ”män är djur” och genom Fredrik Malm, Birgitta Olsson m.fl att ”nazister är odjur”.
  Så Morgan råkar nu klumpa ihop ett ensamkommande barn/första generations invandrare eller andra generations invandrare med nazister – fy skäms.

  Morgan, Ygeman och Damberg kanske ska göra en studierea till Tyskland och lära sig lite av hur tysk polis och rättsväsende arbetar.
  Tyskland har en befolkning med 25% utländsk bakgrund och har de senaste åren upplevt samma invällning som Sverige. De har klaner och organiserad brottslighet i alla större städer.
  MEN, de har 10 ggr färre skjutningar och mord jämfört Sverige, betydligt mindre våldtäkter, nästan inga sprängningar osv.
  Kanske kan även betongsossar lära sig något eller är det bara grus o cement i hjärnan?

  Gillad av 3 personer

 8. Lennart Bengtsson skriver:

  Handlar man oförståndigt och omdömeslöst får man ta konsekvenserna och allt lidanden som därmed följer. Är politikerna oförståndiga och omdömeslösa får hela landet ta konsekvenserna och allt elände som blir följden. En del ser detta som Guds straff med det är det inte utan endast en följd av att man bara lyssnar på sitt så kallade hjärta.

  Gillad av 3 personer

  • Mv skriver:

   Återigen, vänster = hjärta istället för det många gånger (100 miljoner mördade) bevisade: vänster = den svartaste ondska. Hjärta, ja det skulle vara Conrads Mörkrets Hjärta då, Kurtz i Apocalypse Now, avhuggna huvuden.

   Gillad av 2 personer

   • Den äkta Fredrik Östman skriver:

    Förvirringen kommer, psykologiskt, av att socialismen är så intuitiv och naturlig, den kommer liksom av sig själv när man inte tänker efter och inte förställer sig. Den grundas i confirmation bias. Den förefaller oss att komma inifrån. Kombinerar man detta med den nästan lika självklara och naiva och självsmickrande uppfattningen att man själv, en innersta, ens själ, är god — ”Var människa i sin själ i grunden vill så väl” står det i Fridas visor — så kommer man fram till att socialismen egentligen vill väl, att den kommer ur hjärtat. Och denna uppfattning kommer precis då fram, när man genom en sekunds eftertanke har fastställt att socialismens praktik inte alls är god. Jag rekommenderar ytterligare en eller två sekunders eftertanke, så att detta trams om att socialismen innerst inne vill så väl städas bort ur hjärnkontoret en gång för alla.

    Socialismen är en lära som aktivt och medvetet har skapats för att exploatera vanliga människors själsliga svaghet och confirmation bias för att skapa största möjliga skada. Den har inte skapats av alla naiva som lyder och följer den! Den är beskriven i böcker och manualer, i kursprogram, i teaterstycken och propaganda. Den har gestaltat sig i sinnevärlden och mördat hundratals miljoner människor på pin kiv, och har orsakat elände och lidande för mångfalt fler. Den har hämmat vår utveckling och minskat vår rikedom. Det finns ingenting som kan ursäktas i socialismen. Det är den rena ondskan.

    Gillad av 6 personer

   • A skriver:

    Tvärtomverktyget är nog det mest lämpliga även här Fredrik. Jag använder det ständigt på mig själv för att kontrollera mina rationaliseringar. Självsuggessionen behövs här för att montera in verktyget, för att sedan ha det till hands. Nån sekund eller två, så kan man vara i hamn.

    En annan grej är att jag numera ser det som att du Lennart, egentligen studerat GUDEN, i ditt arbete. Även om du inte håller med om det. Jag skapade först en förenklad religion själv, ur MITT arbete, sen insåg jag att den sammanföll med kristendomen. Det är för mig häpnadsväckande. Men allt hänger ihop och är mycket enklare än man kan tro. Som jag ser det så rymms vetenskapen enkelt i religionen, men kanske inte i vissa kyrkor.

    Ett litet antal vanföreställningar om religioner tror jag är hindret för att folk ska kunna förstå det som egentligen är självklart. Det kanske viktigaste är nog att man förväxlar sanning med åsikt. Sen tänker man ofta på kyrkor och sådant, det är två skiljda saker.

    Om jag tar ett enkelt exempel: Vissa saker kan låta konstiga om man läser bibeln, tex botandet av sjuka och sådant. Vad är detta för smörja har jag själv tänkt, men det är egentligen istället enkelt och självklart. Det man måste inse är att Jesus är själva sanningen. Det betyder att botandet består i att bli frisk eller friskare genom att lyfta bort vanföreställningar som gör en människa sjuk/eller mindre frisk. Genom att applicera mera sanning. Det är helt logiskt och självklart när man inser att Jesus är en symbol/metafor för sanning. Det man måste förstå är att lögner/vanföreställningar är mentala handikapp. Att befria sig från dem/ minska dem, ger en enorm kraft. Ondska vill förstås förhindra detta. Det är ganska enkla saker om man har en ingång till det och ser vilka komponenterna är. Det är logiskt.

    Kritisera gärna stenhårt, jag tror jag rår. Men jag är alltid öppen för att ha fel om nåt. 🙂

    Mvh A

    Gillad av 1 person

 9. olle holmqvist skriver:

  Frågan är: importerar vi brottslighet med invandringen ? Vi får spekulera i det senaste Malmöfallet eftersom media tiger om de misstänktas ”etnicitet”. Ribban är inget nogozone utan hemvist för svennar. ” – – ”Det har funnits många vittnen. Här berättar folk vad de har sett, till skillnad mot andra delar i Malmö, säger en polis på plats” (SydSvenskan) .Kvinnan var läkare. Så mycket har sipprat ut. Vid ett fall i Täby nyligen rapporterade media att förövar(na) kom från välordnade, stabila familjer > tolkas vanliga svennefamiljer. När den saken inte utreds tolkar vi som att…

  Min gissning är att fler tolkningstrådar får vi inte här. Det vi får spekulera om i TV-soffan. Ett förslag: Kvinnan var en av dem, född i Sverige av från MENA invandrade föräldrar som lyckats mer än väl med sin integration, men som brutit mot koden ? Gift sig med en svenne t ex ? Vi kan fortsätta – fantisera – spekulera, ty den inledande frågan återstår. Statsrådet Åsa Lindhagen(mp) förhöll sig i lördagsintervjun
  som så att det är ”MÄN” som begår gruppvåldtäkt, svennar eller blattar kvittar lika. Kvinnan förnedring är densamma. Och det ligger en viss logik i det. Fi-MP-logik.
  https://www.hsr.se/sites/default/files/styles/hsr_frontpage_news/public/article/fimpar.jpg?itok=o53WHUWp

  Gillad av 2 personer

   • olle holmqvist skriver:

    https://www.flashback.org/t3070459
    visst intressant diskussion där alla tvingas anta det ena och det andra. En känd svensk psykiater
    fr Malmö berättade från sina många yrkersmässiga besök på anstalter, att han inte kunde undgå att lägga märka till skönheten hos de kvinnorna i väntrummet dit de färdats för att få träffa sina psykopatiska män.

    I gamla Öst eller Brasilien eller bägge under diktaturtiden, hände det att en artikel som egentligen folk inte var mogna att läsa – att en sådan likväl höll på att slinka in med inledning om en halv spalt eller så.på förstasidan. Den rycktes då ut i sista momangen. Istället: en dikt !

    Detta kunde alla som satte näsan framför förstasidan tolka. Vi håller i Sverige på att självlära oss till
    sådan tolkníng av Pekåiska. Alltså om det berättas att förövarna är ynglingar kommande från välordnade hem i villaförorten…så betyder det svenne.ungar. Om ”nittonåring” känd av polisen
    och händelsen inträffat i NoGo-torp så betyder det.alternativ socioekonomisk grupp..

    Gillad av 1 person

 10. Treve skriver:

  Invandringen lär vara ett sätt att köpa röster för partier som saknar politik, t ex S, och att skrika socialister, förlåt nationalsocialister, med användingen av skällsordet nazist på svenskarna. Här är iallafall den s k ”statsminstern” och ”finansministern” m fl konsekeventa och uthålliga, precis som 10-åriga mobbare på skolgården brukar vara. De har sedan fått hjälp av den svaga juridiken och rättsordningen i övrigt, där även advokaterners försäljningschef Ramberg tillåts ta till orda i statsmonopolets ”Sommarparatarna”. Lyssnar inte mer på denna variant av Hänt i Veckan och PK-pressen, även om personligt skvaller kan vara roande underhållning (det finns ensaka undantag bland pratarna som överallt annars). Har under många år tillsammans med en kollega följt tillväxten av brottsligheten, dock med andra källor än en del kriminologer och vi har ca 2000 källor. Det är framförallt den organiserade brottsligsheten, maffiaorganisationerna, som växer något som ”statsministern” inte förstår eller vill vidkännas. Istället väljer han ut en välskött kommun i Sverige och hävdar att det är deras invånare, alla miljarärder i pråliga lyxvillor, som är djupt förfallna i drogmissbruk, som får knarklangningen att blomstra i Sverige. Precis som skolgårdens mobbare väljs någon ut och för skulden. Så har vi i S renat oss. Vår forskning visar att i runda slängar (det är svårt att få påplitlig statistik fråm maffiaorganisationerna, precis som det är från det offentliga Sverige). Enligt slutsaterna är ca 15% av invandrarna verkliga flyktingar enligt FNs definition på flykting. De andra består 1. av invandrare som utbildats av maffiaorganisationer i sitt hemland mot direkt eller framtida betalning, där dessa bidragsturister också får klart för sig hur man lurar de svaga myndigheterna och gränskkontrollerna genom att kasta bort sin identitetshandlingar eller genom att köpa falska sådana i hemlandet; 2. av direkt kriminella, bl a de som rekryterar ungdomar i Sveige att sälja knark. De finns vid T-banestationer och andra ”centra” där de hittar ungdomar att rekrytera. Större delan av de så kallade migranterna är maffians kunder som sedan överlåts på svenska myndigheter, dvs skattebetalarna. Och nu till den kanske värsta slutsatsen från vår forskning: maffian kan inte arbeta om de inte genom hot eller ibland mycker hög betalning betalning knutit upp utvalda politiker, statstjänstemän, domare och åklagare och andra jurister, läkare, revisorer, poliser m fl att hjälpa dem. Om vi hade en riktig statsminiter skulle denne ägna sig åt att identiera dessa istället för att kasta ur sig snurriga beskyllningar.

  Gillad av 2 personer

 11. Aha skriver:

  Bra infallsvinkel; modermördarna ingår tydligen inte i allas lika värde. Det gör för all del inte heller rasister, nazister, främlingsfientliga, fascister och SD:are. Trump gör inte heller det, Bali är väl också pestsmittad. Med vänsterliberalernas skraltiga logik ingår dock kommunister i allas lika värde.
  Modermördarna kommer inom sinom tid om man får tag i dom, att lyftas in i den omhuldade kretsen av fångar som omfattas av allas lika värde. Så var det med Morgan Johansson vredesutbrott.

  Allas lika värde är förbehållit dem själva och sådana som de tycker om.

  Gillad av 3 personer

 12. Isabella skriver:

  Kom ihåg regeringsmantrat: Alla människors lika värde.

  I Sverige betyder det att bli våldtagen, misshandlad, rånad eller skjuten.

  Utom politiker för de har personskydd. De är lite mer lika värda än vi övriga.

  Morgan och hans likar är inget att lyssna på. Vi måste avsätta dem.

  Gillad av 2 personer

 13. uppstigersolen skriver:

  I juli så satt en amerikansk rappare i arresten eftersom han tydligen hade skrämt upp en av Annies favoriter. Då kunde Morgan inte ingripa i rättsprocessen. Vi har självständiga domstolar, sa han. Nu kan Morgan tydligen styra både polis och domstolar i ett enskilt fall. Har lagarna ändrats?

  Gillad av 4 personer

 14. Elisabeth skriver:

  Ja, nu måste Morgan upp och twittra igen för i morse sköts ännu en ung kvinna, denna gången i Vällingby. Och Löfven måste komma med sin standardformulering, ”det är inte acceptabelt.” Även en sådan förhärdad politiker som Morgan måste väl ibland vakna kallsvettig och tänka : vad har vi ställt till med ? Men vad är det man låter verktyget SÄPO varna för ? Jo, högerextremismen. Ridå.
  Lyssnade på debatten mellan Åkesson och Nyanki Sabuni. Nästan pinsamt hur utskåpad hon blev. Hon verkade nervös och osäker, Åkesson var lugn som en filbunke. Han har ju fått rätt hela vägen, även Aktuellt-redaktionen verkar fatta det nu. Bakgrunden till debatten var ju mamma-mordet i Malmö och Ls usla opinionssiffror. Åkesson behövde bara påminna om att hon satt som minister i den regering som bäddade för den laglöshet och misär vi har nu. Därefter hade stackars Sabuni inget att komma med.

  Gillad av 6 personer

 15. Niklas R skriver:

  Den del av mig som tröttnat på hur socialisterna förstört vårt land resonerar så här: En ne*er sköt en arab i Malmö. Och?!? Vem bryr sig?

  Men sedan har jag den delen som vet att det finns en lösning. Den ser ut så här.
  1. Medborgarlagen ändras så att svenskar får inte inneha utländskt medborgarskap. Om en utlänning innehar svenskt medborgarskap upphör det svenska med automatik.
  2. Utländska medborgare som döms för brott med fängelse i straffskalan ska utvisas. Antingen omgående vid bötesbelopp eller efter två tredjedelar av strafftiden då de överförs till hemlandets fängelse.
  3. Nationer ska återta sina medborgare. Om en nation vägrar ska sanktioner införas omgående där eventuellt bistånd dras in, visum inte utfärdas och till sist eventuella bankkonton och pengar fryses samt att landets banker inte längre får handla via svenska banker.
  4. Expat fängelser sätts upp i Centralasien och Afrika. Dessa områden blir också återvändarcentrum för personer som vägrar samarbeta vid utvisning.
  5. Minderåriga utländska kriminella, mellan 15 och 18 år, ska överlämnas till hemlandets sociala myndigheter.
  6. Familjer som har minderåriga som insisterar på att vara kriminella ska kunna vräkas från sin hyresrätt. Detta för att bryta upp barnens osunda leverne och tvinga dem till en omställning.
  7. Inga kriminella ska ha rätt att få skyddade personuppgifter så vida de inte ingår i ett nationellt vittnesskydd som kronvittnen åt staten. Vill de inte att konkurrenterna ska få reda på vad de bor, lämna landet.
  8. Tredje gångs-regel införs. En kraftig stigande backe införs där en person som döms för brott en tredje gång får minimum 10 års fängelse, i fall om grovt brott, livstid. Tanken är att alla ska få en chans. Första gången har vi standard straff, dagens nivå. Andra gången har vederbörande uppenbarligen svårt att fatta, men straffet blir lite högre för att ge vederbörande en chans till. Tredje gången så smäller vi igen dörren. I övrigt behöver vi bara se över straffen för brott mot person så att t.ex. möjligheten att utdöma upptill 15 års fängelse för våldtäkt ska vara möjlig.

  Gillad av 3 personer

 16. Ove Sundman skriver:

  Helt i strid med svensk värdegrund och svensk kriminalpolitisk tradition så benämner justitieministern mördaren som odjur.

  Tänk om en SD-företrädare eller moderat politisk företrädare gjort motsvarande yttrande – hela det samlade kommentariatet och Morgan Johansson själv hade fördömt den förkastliga människosynen.

  När storhycklaren Morgan Johansson gör vidriga polulistiska uttalanden i ren desperation, så är det däremot helt okay för en socialdemokratisk minister att uttrycka sig som Duarte. Det är också uppenbart hur ministern går i taket när våldet drabbar ”vanliga människor”, helt i strid med den officiella värdegrunden. Men så är också billig retorik allt socialdemokraterna förmår, likt Ygeman som skulle avvisa 80000 personer som uppehöll sig illegalt i Sverige och påstod att det skulle minska problemen, problemet var bara att Ygeman likt Morgan Johansson bara
  producerar retoriska luftpastejer. Hur inrikesministern dessutom kunde påstå att Sveriges polis ens skulle ha resurser inärheten av att kunna avvisa 80000 personer är fullständigt barockt.
  Men Ygeman är som bekant tillbaka, men numera är det damberg och Johansson som får uttrycka hur upprörda de är – de borde vara upprörda över sin egen naiva politik.

  Gillad av 2 personer

 17. Zoran skriver:

  Lungt regeringen har allt under kontroll, det är precis det de vill åstadkomma, det är deras uppdrag att avveckla och det klarar de fantastiskt bra. Som anställda är de enormt mycket duktiga, problemet är då bara att deras uppdrag stämmer inte överens med våra intressen.

  Det som hände igår och idag var ofrånkomligt, om landet är överfull av kriminella beväpnade upp till öron så var det endast frågan om när det skulle hända. Som alltid kommer rubrikerna bli mindre och mindre med tiden, vi kommer helt enkelt vänja oss. Idag märker man inte ens de små rubrikerna med skottlossning eller dyliknande.

  Jag undrar bara vilka hinder finns det kvar igentligen för att en khalifat liknande den vi såg i Syrien ska byggas upp. Enligt mig är det endast bidragen som håller förorterna mer eller mindre mätta som är den sista hinder innan de börjar erövra på riktigt. Hoppas att jag har fel men det tror jag är det slutliga målet för våra ”folkvalda”, det är då de börjar packa ihop och ge sig ut på en miljövänlig resa med privatjet över atlanten. Väldigt tråkigt bara att klimat Greta kommer inte längre vara efterfrågat.

  Gillad av 2 personer

 18. Palle9 skriver:

  Den fråga jag ställer mig är följande. Vad kommer att knäcka Sverige som civiliserat västland först, den skenande brottsligheten eller den ekonomiska belastningen, som uppstår av massinvandring från dysfunktionella länder? Den senare aspekten behandlas i kvällens Uppdrag granskning (finns redan att se på SvT Play)
  https://www.svtplay.se/video/23447398/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-20-larmet-fran-filipstad?start=auto
  Svaret: förmodligen kombinationen av de två.

  Gilla

 19. lookslikeanangel skriver:

  Famiglia?

  Det är klart att det är lättare att relatera och reagera
  där något känns nära och bekant. Sin egen ”sfär”.

  Nu känner jag inte till Malmö så bra, men jag tänker
  nästan Gudfadern – Don Corleone – maffian. Vad
  är det för total miljö egentligen?

  Vad göra; socialtant? Sociala ”program”. Räcker
  det verkligen. Är det inte det vi testat ”till döds”
  vid det här laget!

  Varför inte pröva att möta upp med något
  väsentligt tuffare, innan det är absolut försent.

  PS Stockholmare är inte smartare….!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.