Bitte Assarmo: När insatserna mot narkotikan riktas mot de välbärgade områdena kan förortsgängen fortsätta härja fritt

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

De senaste dagarna har diskussionerna gått varma både i stugorna och på sociala medier om det, får man väl säga, rätt fascinerande uttalandet från statsminister Stefan Löfven att det är de ”rika” ungdomarna som är orsak till gängkriminaliteten eftersom de knarkar. Plötsligt har knarkaren alltså blivit ansvarig för langarens svåra vardag.

–Vi vet att den största konsumtionen har vi i de välbärgade områdena. Djursholm, Danderyd – det är där du har den största konsumtionen, sa Stefan Löfven i en intervju i Expressen nyligen.

”Vi vet”, säger han. Och bevisar att han faktiskt inte vet någonting alls, alternativt att han kan ljuga utan att blinka. För det är en ren lögn som kommer över hans läppar. Statistik från BRÅ visar nämligen att det var tre gånger flera anmälda narkotikabrott för eget bruk i Rinkeby än i Danderyd 2018, sett till folkmängd. Och talar vi om narkotikabrott generellt var det hela sex gånger så många.

Det här är mycket lätt att kolla upp. Men det har statsministern sannolikt inga ambitioner att göra. Idag, när alltfler av socialdemokraternas kärnväljare från LO överger det före detta arbetarpartiet, greppar han efter halmstrån och vilket halmstrå kan vara mer pålitligt än den gamla klasskampsretoriken? Det är ”rika” som missbrukar och det är ”rika” som orsakar gängkriminaliteten. Allt annat är käbbel. Och brottslingarna i de ”utsatta” områdena skrudas i den bekväma och mjuka offerkoftan.

–Det skulle inte förvåna mig om du har massa djursholmsbor som pekar finger åt de där områdena där det sker skjutningar och säger ”oj, vad det är hemskt där”. De är med och bidrar till detta genom narkotikakonsumtionen, säger han vidare som en sann arbetarklasshjälte.

Det är vi och dom, liksom – de rika i Danderyd mot den utsatta underklassen. Med tanke på att Löfven själv, och topparna i hans parti, tillhör den absolut mest privilegierade klassen i landet är hans hastigt påkomna klassförakt ett närmast imponerande utslag av hyckleri.

Samtidigt är socialdemokraternas maskliknande vridningar fascinerande på något sätt. De har aldrig förr lagt skulden för narkotikahandeln på missbrukarna – tvärtom. Före 1988 var det tillåtet att avvända narkotika för eget bruk i Sverige och ända fram till att RNS, Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle, började arbeta intensivt för en kriminalisering av innehav för eget bruk ville socialdemokraterna behålla åtalseftergiften för eget bruk. För knarkarna ömmade man för. De var ju fattiga arbetarungar som lurades in i missbruk av giriga langare och som tvingades stjäla för att kunna missbruka.

När missbruket betalas ur egen ficka är det istället langarna det är synd om. Snacka om tvära kast. Löfven måste ha en hel stab som bara arbetar med att hjälpa honom och partiet att hålla ordning på de många olika måttstockarna.

Ända sedan eget bruk kriminaliserades har för övrigt allt färre langare lagförts. Och nu lär det väl bli ännu färre. Socialdemokraterna har ju inte bara lagt skulden för narkotikahandeln på de ”rika” Danderydsungdomarna. De har även gett dem skulden för gängkriminaliteten i största allmänhet, så vi får väl anta att de riktade insatserna mot kriminaliteten nu styrs in på de välbärgade områdena så att gängen i förorterna kan fortsätta härja fritt.

Om det hjälper partiet att återfå sin forna glans är ytterst tveksamt. Däremot är det ett ytterligare bevis – om någon nu behövde det – för att socialdemokraterna blivit ett inkompetent, ansvarslöst och synnerligen populistiskt parti.

47 reaktioner på ”Bitte Assarmo: När insatserna mot narkotikan riktas mot de välbärgade områdena kan förortsgängen fortsätta härja fritt

 1. L. N. Fredrik Östman skriver:

  Ja, Bitte. De vill ha det så här. De vill att förortsgängen härjar fritt. De vill jävlas med de framgångsrika vita medelålders heterosexuella konventionella skattebetalande män som genom sitt flit och sin disciplin och självuppoffring håller deras system igång. De vill ha det så här.

  Gillad av 19 personer

 2. Göran Holmström skriver:

  Bitte, bli inte förvånad nu.
  Men Stefan Löven har närmare 180tusen tusen skäl till att ljuga, till det en fet pension
  Samt fria flygresor.
  Jag vet folk som skulle mörda för mindre!
  Du kanske blir både besviken och förvånad över detta faktum.
  Men dom vill ha det så här.
  Börja skriv om lösningar istället.
  Mvh Göran.

  Gillad av 12 personer

  • Alfredo skriver:

   Börja du Göran så hänger vi andra här i rännan på. Du verkar ju vara en handlingskraftig, rejäl och duglig person som vet hur man tar ledningen och ”löser” samhällsproblem. Hittills har jag dock bara sett samma gnäll i dina kommentarer som i alla andras.

   Gillad av 4 personer

   • Elisabeth G skriver:

    ”Fixa bara en sittplats i Rosenbad så ska jag sätta fart”

    Det är ju just det som är problemet. Sitter man inte där kan man ha hur bra lösningar som helst på Sveriges problem men man kan inte genomföra dem. Jag har t.ex. fantasier om att sitta med statsbudgeten och en rödpenna. Mycket där kan tveklöst strykas, skattepengar omfördelas till viktiga sektorer och skatterna sänkas. Vem vad hjälper det? Jag kanske skulle åta mig jobbet som diktator. Det är ju så många som efterlyser diktatur i dessa dagar. Jag kan ställa upp. Hör ni det, ni ”influencers”, Munväderpär med flera? Jag ställer upp.

    Gillad av 1 person

   • Christer L skriver:

    Varför läser alla dessa ”dom vill ha det så här”-sägare DGS? Är det här hopplöshetens blogg? Är detta klagoropens blogg? Är det pultronernas blogg? Är det de landsflyktiga som vill håna den som ännu är kvar? Eller är de bara ett kamratgäng som säger tramsiga saker tillsammans?

    Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Alfredo Hur enar jag dom som varken vill samarbeta eller kämpa åt samma håll?
    Jag e för fattig för att muta,
    Är ingen sexig kvinna som kan agera ledarfigur, ej heller en kändis att sola sig i glansen över.
    Vet däremot att enas vi inte omgående, så kommer allt bli än värre.
    Men det räcker tydligen inte som argument.
    Ge mig att råd på hur man väcker den sovande svensken, är du snäll.

    Gilla

   • Elisabeth G skriver:

    Ja, Christer L, det har jag också undrat. Visst, de har säkert rätt i långa stycken men en sådan uppgivenhet har vi inte råd att ägna oss åt. Den gör oss själva odugliga till kamp och den skrämmer bort dem som tittar in här. Den attityden är helt enkelt kontraproduktiv.

    Att, som vissa, klaga på dem som skriver artiklarna är också fel. Problemen måste stötas och blötas, även om man inte själv har en lösning. Medvetenheten måste ökas och dessa bloggar är ett gott steg. Droppen urholkar stenen. Tolkar jag inte tecknen helt fel börjar folk att vakna. Förtroendet för Åkesson växer medan förtroendet för Lööf rasar.

    Gillad av 1 person

   • Linden skriver:

    Göran du skriver ofta kloka saker.
    Så gör de flesta krönikörer och skribenter här.

    Du får ingen sittplats i Rosenbad, det passar sig jökarna nogsamt för att ta in en sanningssägare.
    Vi såg hur det gick för seriösa Swebbtv.
    Sanningen är straffbelagd i Svea Rike.

    Min tro är att sjuklöverväljarna måste få det så dåligt på olika vis att det börjar svida på allvar.
    Då möjligtvis då kanske ögonen öppnas. Frågan är bara hur stor procent av befolkningen som är muslimer den dagen. Om skadan är irreparabel?.

    Gillad av 2 personer

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Då läser du slarvigt. Här framförs ofta, i kort form, diverse förslag på konkreta åtgärder mot faktiska problem.

    Vad som däremot inte framförs är politiskt korrekta floskler med rätt värdegrund.

    Eftersom du inte skall sitta tomhänt skall jag gratis ge dig ett förslag:

    Smuggling över gränser eller inom landet av amfetamin, kokain, heroin, opium, eller derivat av dessa straffas oavsett mängd med tjugo års kvalificerat straffarbete, ej nödvändigtvis inom landets gränser. ”Eget bruk” definieras och kvantifieras så att narkomaner inte drabbas än hårdare (de kan och skall däremot lagföras för andra brott), och tilldelning av gratis sprutor införs (i media kallat sprutbytesprogram) i syfte att bromsa smittspridning av hepatit, HIV med mera.

    Narkomaner som vill ha hjälp söker detta via vården. Ett system för hur narkomanen skall kunna få en ej rusgivande men abstinenskontrollerande dos av lämpligt preparat kan snabbt tas fram, sådant har testats med stor framgång i England – i det fallet för heroinister. Såväl prostitution som rån, stölder och andra problem föll kraftigt när den fria marknaden på detta vis förstördes via statlig inblandning. Vidare måste boendesituationen för narkomaner lösas utan att för den skull inverka menligt på andra boendeformer eller områden – även det är möjligt enligt den modell som används i Utah i USA. Ett område med baracker avsätts utanför staden, med tillgång till vatten, el, sjuksköterska och väktare. Personen får leva där i sin barack mot att den inte förstör sin närmiljö och inte missbrukar, mycket kort sammanfattat.

    Huruvida vissa idag narkotikaklassade preparat skall få säljas i laglig form är en separat fråga, men är inte bortom det möjligas horisont. Vidare skall alla invandrade brottslingar vid fällande dom, även retroaktivt om de invandrat som flyktingar, berövas uppehållstillstånd och medborgarskap och erbjudas att kvitta straffet ovan med livstids frivillig utvisning. I de fall någon invandrat som flykting på falska premisser dras medborgarskap, och på detta falskeligen utfärdade medborgarskap andra beslut (exempelvis så kallad familjeåterförening) baserade omedelbart in, och de berörda personerna ges tre månader på sig att sätta sin affärer i ordning och lämna landet.

    Så, Alfredo, nu kan du komma med konkreta motförslag. För det är väl inte samma gnäll i din kommentar som i alla andras?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gillad av 5 personer

   • Palle9 skriver:

    Elisabeth G.: Mycket väl skrivet, instämmer helt. Bittes krönika visar på ett tydligt sätt ihåligheten i Stefan Löfvens retorik i detta fall. Jag har i SR hört ett par debatter om detta uttalande från statsministern där detta inte erhållit en så tydlig kritik som här. När landets statsminister gör ett uttalande i en så viktig samhällsfråga, är det minsta man kan begära att han har sina fakta korrekta.
    Ju fler sådana avslöjande granskningar av JÖK-politikerna i allmänhet och S-/Mp-politikerna i synnerhet som genomförs, desto mer urholkas dessas trovärdighet bland de väljare, som inte befinner sig fast begravda i den rödgröna röran.
    Det är förvisso bra att många (förmodligen de flesta) av kommentatorerna på detta forum har insett vilken inkompetens och förljugenhet, som kännetecknar de politiska makthavarna (ofta uttryckt i mantrat ”de vill ha det så här”), men vi behöver snabbt bli fler, och då är det viktigt med en öppen attityd i diskussionerna.

    Gillad av 2 personer

 3. Tomas skriver:

  Man får vara glad över det lilla bl.a. att Morgan ännu inte lyckas särskilt väl att tysta dessa sidor från ”ultrahögern” som en sossebesökare skrev. Skattefinansierade MSM, MSB, Expo, Brå mfl kanske känner viss oro över vad som göms i folklagren. Hoppas sidor som denna börjar informera i förväg om kommande medborgardemonstrationer och elda på för att slöa personer inklusive undertecknad skall ge sig ut på gatorna och kräva förändring till det bättre, se bara hur demonstrationerna mot löntagarfonder lyckades.
  Wikipedia skriver: ”Den största demonstrationen mot löntagarfonderna ägde rum den 4 oktober 1983. Författaren Göran Hägg skriver i sin bok Välfärdsåren att 75 000 fondmotståndare samlades i Humlegården för att därefter gå mot Kanslihuset i Gamla stan i Stockholm.[2] En stor andel av demonstranterna var inresta till Stockholm från hela landet genom en omfattande transportapparat som arrangerats av näringslivets organisationer. De hade kommit till Stockholm i 60 extra järnvägsvagnar, 200 bussar, ett antal charterplan och oräkneliga privatbilar, skriver författaren Björn Elmbrant i pocketversionen av sin bok Så föll den svenska modellen”

  Gillad av 13 personer

  • brrr skriver:

   Ja, näringslivets organisationer har oändliga resurser, men idag består dessa främst av den globala finansindustrin, inte av svenska produktiva företag. Finansindustrins intressen sammanfaller inte nödvändigtvis med den svenska allmänhetens eller nationen Sveriges intressen.

   Gillad av 1 person

  • Tomas skriver:

   Värre är väl katastrofen Sahlin som smörjer Expo och blir smord av livvakt. Någon som vet hur sossarna låter oss försörja henne idag?

   Gilla

 4. miketheviking skriver:

  Löfven är ju ett ”geni”!
  Se bara hur snabbt det fick effekt.
  Inatt sköts en man i……Danderyd.
  Så nu är den organiserade brottsligheten inte längre kvar i de 63 ghettona som alla envisas med att kalla särskilt utsatta områden (till skillnad från det vanligt utsatta områdena)

  Frizonen Danderyd med de knarkande kapitalisterna är nu vederbörligen uppgraderad till utsatt. Allt är frid o fröjd i Konungariket och prinsessan Annie får snart en arvinge.

  Löfvens genialitet borde också användas av Polisen i Linköping.
  En moped stuffad med sprändeg låter nästan som en lådcykel med dito.
  Men Steffe kan säkert lugna Linköpingsborna med att bomberna är de Rikas fel.

  Gillad av 2 personer

   • olle reimers skriver:

    Tänkte just skriva det. Jag bodde nära ICA Tornet i många år och träffade då och då mr Eliasson när han var på värdsligt besök just på ICA Tornet. Pizzerian ligger 5 meter därifrån. Eliasson är ju den som utsetts att vara talesman i integrationsfrågor väl?

    Gillad av 1 person

 5. Mitt vykort skriver:

  Jag vet inte varför någon förvånas. Vi är fiender, kriget har bara inte kommit än, sossarna, vänstern och pk-isterna och alla som röstar på dem i förorten vet detta sen länge och agerar därefter. Det är bara vår sida som envetet biter sig fast i att vi skall lösa problemen tillsammans genom dialog. Vänstern hånler åt vår dialog, eller rättare, de har aldrig sett dialog som en väg framåt eftersom de inte erkänner den vetenskapliga metoden och anser att endast makt betyder något som postmodernisterna lär oss. Allt de gjorde var att peka på faktum. Det har varit så hela vårt liv Bitte, socialdemokratin har ALLTID agerat så, och nu agerar alla i 7-klövern så.

  Så varför skulle Löfven INTE peka på Danderyd, de som bor där är mjölkkossor för staten som bäst och som vi nu ser, håller vi inte käften så skall vi fås att hålla käften, alla som jobbar och sliter och sköter sig. I förorten däremot så gör man som man ska, och röstar vänster och S. Det skall bli intressant att se dynamiken när ett öppet muslimskt parti dyker upp, men det blir väl en koalitionsregering.

  Gillad av 7 personer

  • bejji skriver:

   Men sossepampen och mångmiljonären Jan Eliasson bor ju i Danderyd/Stocksund, varifrån han i höstas meddelade (via sin hund) att han inte ville ha några skattesänkningar. Men sedan fick han ju sänkt skatt – via JÖKen, då C och L sänkte hans skatt, med hjälp av S, MP och Sjöstedt i V.

   Gillad av 1 person

 6. Christer L skriver:

  Vid eftertanke kan jag tro att Löfven har en poäng. Var bor de som tjänar de stora pengarna på knarket – i förorterna? Antagligen inte. Om han gissar eller vet något, kan jag ju inte säga, om detta Danderyd är symbolspråk mer än en konkret information. Men nog kan det bo stora skurkar i Danderyd, likaväl som på andra ställen. Det Bitte tar upp är emellertid att Löfven eventuellt signalerar en ny strategi, troligen isåfall beroende på att kokain och cannabis numera lär förekomma inom allt vidare kretsar. Troligen har detta knarkande uppmärksammats bland folk i allmänhet, och då vill Löfven visa sin styrka även på det området. Det blir nog som vanligt det tomma pratets styrka.

  Man kan gissa att Löfven egentligen ville överlämna områden åt sharia och klaner efter brittiskt föredöme, och på så vis vinna röster för partiet. Men utvecklingen blev inte den för väljarna angivna, och troligen inte heller vad han väntat sig själv. Han håller på att förlora alltsammans. JÖK-överenskommelsen – ur led är tiden… (Och EU håller på att sjunka ihop. Macron och Merkel är vissnande blomster. Den svenska feminismen är en ”deep state”-diktatur, som likt alla diktaturer blir alltmer absurd och galen, och den kommer att falla. Ekonomin med minusränta är absurd. Räddningen av världen genom en stark blommande globalism är i själva verket emot FN´s konvention om brott mot folken: migrantvågorna är organiserad invasion, och när detta börjar bli uppenbart, såväl för många av anstiftarna som migranterna som mottagarna, håller politiken inte längre. Det är svårt för folk att inse korruptionen, sveket och inkompetensen, men när denna insikt infinner sig sent omsider, kommer globalisterna att retirera, den saken är klar. De hittar då säkert en tillbakadragen styrkeposition. Men det blir nationerna som tar över, det är det naturliga.)

  Gillad av 1 person

  • Palle9 skriver:

   Christer L: Nog kan det bo knarkkriminella högt upp i kejan i Danderyd, men det var inte den poäng Löfven försökte få fram – i stället handlade hans uttalande om själva efterfrågan på knark. Han menade att det var missbruket i områden som Danderyd, som var huvudproblemet, som driver själv ruljansen. Det är knappast ett fåtal knarkbossar, som står för den stora delen av konsumtionen. Naturligtvis är det ett problem att det finns knarkmissbrukare även i mer ”rika” områden också, men som Bitte skriver:
   ” Statistik från BRÅ visar nämligen att det var tre gånger flera anmälda narkotikabrott för eget bruk i Rinkeby än i Danderyd 2018, sett till folkmängd. Och talar vi om narkotikabrott generellt var det hela sex gånger så många. ”
   I övrigt håller jag med dig i din beskrivning efter din ingress, och hoppas att du har rätt i att den lögnaktiga politikens grund rämnar inom kort.

   Gillad av 1 person

  • pllay skriver:

   Två sorters avundsjuka finns.
   Den positiva, den som stärker oss: Jag ska genom träning och studier bli lika bra som du är.
   Vänsterns avundsjuka: Komma här med en jävla Merca och tro du är något, den stjäl jag inatt.
   I mer organiserad form kallas det utjämningspolitik, ju duktigare/sparsammare/effektivare du är desto mer tar jag ifrån dig.
   Eller: av var och en efter förmåga, till var och en efter lojalitet, av det som blir över efter transaktionsförluster.

   Gillad av 3 personer

 7. Rutger skriver:

  Inkompetent, populistiskt och ansvarslöst har S varit länge. En egenskap de delar med resten av sjuklövern i varierad grad men i samma härad. Det vi idag bevittnar med Löfven är ett utslag av bedragarens största problem. De är så fulla av av lögn, falskhet och bedrägeri att de understundom spänner bågen extra hårt så att den brister, dvs blir skändligen avslöjade.

  För inte så länge sedan försatte sig Annie Lööf i precis samma situation genom att bla kalla Ungerns president Orban för rasist och antisionist. , Israels premiärminister Netanyahu kallar Orban för ” a true friend of Israel ”

  Kännetecknande för en bedragare är speciellt att när gamla bluffar inte längre finner omgivningens acceptans så måste man hitta på nya. Annars står man ju där med brallorna nere. Löftena påhitt om Danderyds ansvar är precis en sådan manöver för att avleda från rättsväsendets oförmåga hantera de kriminella gängen.

  Hela sjuklöverns hantering av SD illustrerar väl det omfattande bedrägeriet och hur bluffandet över tid ändrar innehåll allt eftersom argumenten tryter. SD var först nazister och rasister. Sedan blev de främlingsfientliga och därefter ett parti med rasistiska rötter under influens av Putin. Det senaste är att SD utgör ett hot mot landet för de påstås vilja avveckla demokratin och yttrandefriheten, vilket förpackas på olika sätt i debatten. Allt från att diktatur kommer att införas till mer försiktigt som ett ospecificerat hot mot det ” liberala samhället” ( vilket normalt egentligen betyder att utlänningar kommer förlora sin rätt att bli livstidsförsörjda i Sverige och tiggarna får åka hem, vilken sakfråga bedragarna inser måste undvika och därför hittar på något annat )

  Gillad av 8 personer

 8. Göran Nilgard skriver:

  Löfvén vänder sig till sina väljare precis som reklam, t.ex. för bilar, mest vänder sig till ägarna av det egna bilmärket. Väljarna gillar det han säger. I Bengtsfors blev han t.ex. mäkta populär när han pratade om ytterligare utjämningsbidrag.
  Det kan Löfvén göra för han ”regerar” med en stabilt (sic!) majoritet.
  Löfvén fokus: Sveriges långsiktiga framtid x%, Löfvéns & S återval 2022 y%.
  Min bedömning x går mot 0 och y går mot 100.
  Notera särskilt att x och y har nästan ingen korrelation alls.

  Gillad av 1 person

 9. Elisabeth G skriver:

  Löfven är den sämste statsminister vi haft. Och det säger inte lite. Och han kan definitivt ljuga utan att blinka. Han är ju en skicklig förhandlare, se bara på januariblåsningen då han lurade brallorna av Annie Lööf och blåste hela svenska folket. Det gör man inte utan att kunna sätta på sig pokerfacet och ljuga för fullt.

  Gillad av 8 personer

 10. Matte skriver:

  Lyssnar på reklamradions nyheter på mornarna för att hänga med i svenska tillståndet.

  Igår:
  Man sköt man.
  Polis sköt man.
  Skatteverket får nya verktyg för att ta in skatt.

  Idag:
  Man sköt man (Danderyd).
  Expolsion.
  Staten gör det lättare att skiljas.

  (De vill ha det så här. Och de vill ha mer.)

  Nyheterna presenteras av det medie-hus som ägs av LO, som är livspartner med S. Så avsändaren kan förväntas vara lojal med S, men verkligheten går inte längre att gömma. Lojaliteten tar sig uttryck i att problemen inte analyseras, och att ansvariga inte ställs till svars.

  Gillad av 7 personer

 11. Vax skriver:

  En polisensbyggnad i Linköping totalförstördes under natten i en detonation. Byggnaden har jämnats med marken
  Importerar man MENA får man MENA

  Undrar hur länge det måste dröja innan PK röstarna fattar det?

  Gillad av 3 personer

  • pllay skriver:

   Länge, det krävs egen personlig erfarenhet av vad samhällsutveckling under vänsterstyre konkret innebär innan människor tappar sin lojalitet med etablissemanget och börjar söka alternativ.
   Vi har sedan Gustaf Wasa underordnat oss makten, att därifrån röra oss mot frihet och eget ansvar är som att för första gången simma utan flytväst, något som för de flesta är skrämmande.
   Invandringen blir det som avslutar vårt 500åriga förtroende till etablissemanget och bli en nation som andra i Europa, cyniskt misstro den korrupta överheten.
   Efter en revidering av vårt politiska system kommer vi kanske till sist nå demokratins högsta mål: att utan blod avsätta dåliga ledare.

   Gillad av 2 personer

 12. Ove Ljungheden skriver:

  Socialdemokraterna förnekar sig aldrig; efter att på det mest vulgära vis instrumentaliserat 30-talet, rasism och högerextremism för simpel dreglande taktisk maktpolitik, så är det dags att krydda med sedvanlig förljugen klasskampsretorik.

  Göran Persson fördömde på sin tid Bo Lundgren för att bo på Östermalm, detta faktum var uppenbarligen så suspekt så att det förtjänades att påpekas i en valrörelse. Nu lekar Göran Persson godsherre på sin herrgårdsliknande fastighet i Sörmland och försöker med alla medel vräka arrendatorer som misspryder fastigheten enligt paret Persson, som parodi på reaktionär adel, detta när Göran Perrson inte är upptagen som ordförande i Swedbank, låtvara en alltmer rörelseanknuten bank, men likväl:
  godsherre och ordförande i en bank är således Göran Perssons proletära position i kampen för arbetarmakt. Hyckleriet är som vanligt monumentalt.

  Gillad av 8 personer

 13. Jan-Eric Örnberg skriver:

  Tack Bitte för det du skriver.
  Jag ser alltid framemot dina artiklar. Vi har en statsminister som avfärdades två gånger, och som sådan knappast svenskarnas val. När det kommer till hans lögner och struntprat så tror jag hans lögn i Vita Huset tog priset! Förutom att du Bitte ger honom den den konstruktiva kritik som behövs, har vi en anna kvinna som gjort följande: https://projektsanning.com/2019/07/31/du-ar-feg-stefan-lofven-jag-ar-sa-otroligt-trott-pa-dig-som-statsminister/
  Till sist – jag ser fram emot din nästa artikel.

  Gillad av 3 personer

 14. rolfholmen skriver:

  Kära Bitte,
  Det som händer i vårt land idag är som en karbonkopia av förbudstiden i USA under mellankrigstiden. Skillnaden är att då gällde det alkoholförbud, nu handlar det om narkotika.
  Den som inte ser parallellen är antingen historielös eller dum i huvudet. En massa människor där ute vill ha ”recreational drugs”. Det vore nog lika bra om Löven & Co. accepterar människors val.
  Legalisera hashish och marijuana, eventuellt också kat, för att glädja våra nya svenskar från Afrikas horn. Sälj det på systembolaget. Ta ifrån gangstergängen deras främsta inkomstkälla. Follow the money. Lär av förbudstiden i US Away. Men det är väl för mycket begärt. Tyvärr.
  Vänligen,
  Rolf
  PS. Jag nyttjar varken det ena eller det andra. En god G&T är däremot helt OK. DS

  Gilla

 15. Ante skriver:

  Att det är fler anmälda narkotikabrott i Rinkeby än i finare delar att Fjollträsk bevisar inte att bruket av narkotika är mindre i dom finare kvarteren. Det bevisar bara att fler knarkare åker dit i Rinkeby.

  Gilla

 16. BWi skriver:

  Det intressanta är att Stockholms kommuns reningsverk har en karta över hela Stockholms drogkonsumtion där cannabis ligger i topp och andra droger lika högt tillsammans.

  Varifrån Löfven fått andra uppgifter är en gåta eftersom de hade gått att kontrollera.

  Gilla

 17. Per G Eriksson skriver:

  Mycket (ont) kan sägas om Djursholm t ex att cirka 30% av dem röstade på Centerpartiet i kommunalvalet men att Djursholmare skulle driva knarkhandeln genom sin konsumption är ytterligare en vansinnigt påstående och baserat på anekdotisk bevisföring i slaskmedia.

  Den pyttelilla överklassen kan rent matematiskt inte vara orsak till knarkhandel, skjutningar och sprängningar även om det dras en och annan lina i finare kvarter – det är snarare tvärtom, är det troligt att det knarkas mer i ”akademiska” bostadsområden än i ”icke akademiska” bostadsområden?

  Skulle också vara intressant att få höra Löfvéns definition på ”överklass” – är det folk som betalar statlig skatt (42000/månaden) och/eller värnskatt (59000/månaden)?

  Gillad av 1 person

  • Palle9 skriver:

   Stig Palm: Helt rätt, samtidigt kan man ju förstå varför han väljer denna taktik. Siffrorna pekar inte i rätt riktning för honom (eller landet) just nu. Kronans värde sjunker som en sten. Antalet medborgare, som ansöker om skuldsanering slår nya rekord. Likaså antalet sprängningar. SvT basunerade ut att antalet invandrare sjunkit, men samtidigt rörde det sig om en marginell sänkning från en nivå, som endast marginellt understiger rekordåret 2015 (55 000 invandrare första halvåret i år).
   Antalet kommuner med ekonomiska svårigheter växer snabbt, ja listan kan göras längre.
   Då gäller det att hitta någon avledande manöver, för alternativet att vidta verkningsfulla och meningsfulla åtgärder för att hantera några av de grundläggande samhällsproblemen finns naturligtvis inte på Löfvens karta.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.