Richard Sörman: När vänstern förlorar vill den plötsligt diskutera

Richard Sörman

Många klagar just nu på det polariserade debattklimatet: vi måste kunna diskutera med varandra, säger man, vara sakliga och nyanserade. Jaha? Låter det så nu? Tills helt nyligen gick det minsann bra att avfärda sina motståndare med nedsättande epitet som populister, rasister och fascister. Börjar det gunga under fötterna? Känns det inte bra? Ska vi prata? Gärna.

Just nu verkar allt fler beklaga sig över det polariserade debattklimatet. Det heter att vi förenklar, att vi inte lyssnar på varandra, att det goda samtalet inte längre har någon plats i offentligheten, att allt är svart och vitt.

Det kanske stämmer till viss del, men det har i så fall sin naturliga förklaring. För vad det handlar om är att motståndet mot det tidigare så dominerande vänsterperspektivet nu drivs med ett mycket större självförtroende. Människor vågar säga vad de tycker och de vågar visa att de är arga. Humor och satir har dessutom blivit ett effektivt vapen mot en världsbild vars absurditet nästan dagligen firar nya triumfer. Vänstern möter motstånd, den möter ilska, och den möter humor och satir. Det känns inte bra!

Det är också så att vänstern rimligtvis får allt svårare att tro på sina egna teser. Det rapporteras numera även i mainstreammedia om de ökande överfallsvåldtäkterna och personrånen. Kommunernas katastrofala ekonomi och hotet från islamismen är inte heller något som ger vänstern plus i kanten. Visst finns det vänstermänniskor som ända in i döden kommer att hävda att våra problem beror på rasism och diskriminering. Men alla är inte så förblindade och för en hel del av vänsterns tidigare fotfolk och anhängare har nog marken börjat gunga rejält under fötterna.

Och därför börjar man nu klaga över debattklimatet. Det är nämligen obehagligt när människor säger emot. Det är obehagligt när andra påstår att man har fel. Och det är framför allt obehagligt när man börjar ana att motståndarna kanske har rätt. Så vad ska göra man när man håller på att förlora? Jo man försöker prata sig ur situationen, eller man kanske försöker prata för att motståndarna ska se att vi egentligen vill samma sak. För vi måste ju hålla ihop landet, eller hur?

Så nu är det plötsligt viktigt att vi diskuterar sakligt och inte kastar glåpord på varandra. Jojo… hur sakligt har det varit under tjugo år med alla nedsättande epitet om ”rasism”, ”fascism” och ”högerextremism”? Det är också viktigt att vi är nyanserade i debatten och att vi inte gör det för enkelt för oss. Nänä… men tidigare gick det bra att skylla allt på ”diskriminering” och att måla upp nationalismen som den ondes egen ideologi.

Vänstern (och då inkluderar jag vänsterliberaler) håller på att förlora greppet om verkligheten. Det är uppenbart för alla som har ögon att se med. Vänstern håller också på att förlora greppet om bilden av verkligheten. Det går inte att ljuga hur mycket som helst hur länge som helst för hur många som helst. Det är omöjligt. Om inte annat så kommer till slut marknadskrafterna att erbjuda en alternativ verklighetsbild eftersom det rimligtvis finns mycket pengar att tjäna på att bekräfta den verklighet människor faktiskt ser omkring sig varje dag. Expressen är på väg åt det hållet även om det går långsamt.

Som ett brev på posten kommer nu också klagomålen rörande existensen av en ny åsiktskorridor. I söndagens Aftonbladet skriver den fristående skribenten Mats Sederholm att PK-kritiken fastnat i något han kallar ”AK”: Alternativ Korrekt. Är man Alternativ Korrekt ska man tydligen vara mot islam, mot feminism, mot klimathysteri, vänsteraktivism, hbtq-aktivism och kollektivism i allmänhet. Det finns alltså enligt Sederholm ett färdigt koncept även på högersidan som hindrar människor från att tänka själva och som i någon mening kräver en åsiktsmässig underkastelse.

Detta kan man naturligtvis beskriva som meningslöst trams eftersom alla politiska rörelser formas kring ett antal frågor där människor har liknande åsikter. Problemet med vänsterns åsiktskorridor har inte varit att alla vänstermänniskor tänker ungefär likadant men att den omfattat hela public service och alla etablerade medier. Vänsterns åsiktskorridor har inte varit vänsterns åsiktskorridor, det har varit Sveriges åsiktskorridor. Vad som är intressant med artikeln är dock att den visar att vänstern i framtiden kommer att anklaga den nu alternativa högern för att vara den nya normen och att man kommer att framställa detta som ett problem. Men som sagt: det är inget problem att det finns politiska normer eller att människor med en viss politisk profil har liknande åsikter. Problemet i Sverige har varit att hela samhället omfattats av samma normativa moralism och att människor inte vågat utmana denna moralism av rädsla att förlora både anseende och inkomst.

Men nu måste vänstern vänja sig vid att människor säger emot och att de gör det rejält. Våra svenska dissidenter blir allt modigare, men de blir också allt ilsknare. Och apropå ilskan har anti-pk-människor under lång tid varnat för den explosion av ursinne som vänsterns åsiktsförtryck en dag skulle resultera i. Talar man om för välmenande människor som offrar tid och pengar för att rädda sitt land att de är blåbruna fascister som står på fel sida av historien kan man inte räkna med att de kommer ha så stor lust att diskutera lugnt och sakligt den dag de känner att de äntligen får komma till tals.

Men visst. Vi talar gärna. Men tro inte att vi inte tänker tala om för er vad vi tycker om det ni har gjort mot vårt land.

66 reaktioner på ”Richard Sörman: När vänstern förlorar vill den plötsligt diskutera

 1. Aurora skriver:

  En förhoppning kanske. Om någon månad öppnar riksdagen. Allt kommer att låta som vanligt. Röda Annie manade redan efter valet om sansat samtalsklimat bara för sedan vara den som sprätte värst med dyngspaden.

  Gillad av 10 personer

 2. Tritonen skriver:

  ”You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.” – Abraham Lincoln
  Det inger visst hopp!

  Gillad av 3 personer

 3. miketheviking skriver:

  Jojo, snacka går ju…
  Om ”vänstern” nu klagar på ett polariserat debattklimat så betyder det inte att de öppnar upp för debatt, diskussioner, brytande av åsikter med varandra. Har levt i deras debattskugga i så många år nu.

  Och vad är vänstern? Det är ju enklare att prata med en kommunist än alla dessa förment liberala, gröna, ljusblå eller betongsossiga apologeter.

  Det är förföljelse av oss dissidenter som står för dörren. Tro inte annat.

  Gillad av 9 personer

 4. Fredrik Östman skriver:

  Richard, inget nytt under solen. Vänstern har alltid haft verkligheten som fiende. Den har alltid definierats i motsats till högern, till det fungerande, till det sunda, till det sanna. Vänstern är innehållslös. Vänstern är en dödskult. Så länge det finns liv finns det något att utifrån ett låtsat ideal kritisera. Så länge det finns liv finns även vänstern. Vår enda reaktion på vänstern skall vara att bekämpa den.

  Gillad av 17 personer

  • olle reimers skriver:

   Helt rätt, Fredrik Östman!

   Vänsterns mål är full dominans över kroppar och själar. Varje reträtt måste därför ses som taktiskt betingad. Som ett tillfälligt återtåg för att kunna omgruppera sig.

   Nej, vänsterns mål måste ständigt blottläggas och sedan får man hoppas att människor kan satsa på något annat än bara sin egen död.

   Gilla

 5. lenam skriver:

  På vad sätt har riksdagen anpassat sig till sitt nya mångkulturland med alla dess värdegrunder?Har vi skärpt upp lagstiftningen mot brott, har vi ökat kameraövervakningen, antalet väktare,, skickat ut de invandrare som inte sköter sig?mm, mm. Nej man sopar problemen under mattan och tycker det är fint att vara mångfaldare, utan att förstå konsekvenserna.

  Gillad av 5 personer

 6. elfyma+ skriver:

  Kan hålla med.
  Noterar att allt fler av mina grannar sätter upp svenska fasadflaggor.
  Tidigare förekom här bara regnbågsflaggor och partisymboler för främst Miljöpartiet, sossarna och Fi. De är borta nu.
  Omsvängningen skedde efter valet 2018 och beror troligen på att vi fått arabiska grannar, och på att gatubilden i centralorten numera domineras av sysslolösa flyttingar från mellanöstern.
  Det går inte längre att blunda för att samhället håller på att omvandlas ända in på husknutarna och att allt mer av kommunens resurser tas i anspråk för att tillgodose de infyttades ”rättigheter”.
  Kommunen styrs fortfarande av S+MP+V, som efter valet tvingats ta stöd av L och C för att behålla makten.
  För att utestänga det växande SD även efter nästa val krävs förmodligen stöd även av M och KD.

  Gillad av 8 personer

  • Niklas R skriver:

   Låter som om dina grannar fick den politik de röstade på och kom på att de inte tyckte om den när den väl damp ner hos dem.
   Hoppas att de blir riktigt kulturberikade innan nästa val.

   Gillad av 3 personer

 7. Mitt vykort skriver:

  Vid islamism dog inlägget. Självmål, du förlorade. Hur skall man någonsin kunna vinna om man låter motståndaren knyta ihop skosnörena på ens fotbollsdojor? Det är inget litet misstag, det avslöjar nämligen att man accepterar vänstern verklighetsbeskrivning men bara inte gillar en del av utfallet. Det avslöjar en brist på insikt som även om man tror på att vänstern vill ”prata” och så skulle ske, så hade man ändå landat i samma åtgärder till sist. Nu vill ju förstås vänstern inte diskutera alls så klart, de vill bestämma, smutskasta, tysta och mörda, som alltid, också detta avslöjar att Sörman inte förstått, en diskussion med vänstern är alltid ensidig, vänstern ser det som ett tillfälle att sticka kniven i ryggen, inte diskutera. Det finns inget att prata om med de som vill ha det så här.

  Gillad av 12 personer

 8. Burrko Burrko skriver:

  Tydligen försvinner alla kommentarer som har en länk till bloggen f-n-o-r-d-s-p-o-t-t-i-n-g!

  Jag anbefaller hans senaste alster, där denna beskrivning av det rådande systemet där de sämsta, de ondaste, de vidrigaste styr återfinns:

  Den progressiva ordningen är inte så mycket en konspiration som resultatet av en långvarig kraftmätning mellan olika falanger om makten över statens skatteintäkter och våldsmonopol. I denna kamp har med tiden mången falang slagits ut, och de som överlevt har gjort detta genom att ständigt utveckla nya vapen för att kunna bekämpa sina rivaler. Resultatet har blivit en hierarki dominerad av en fräsande best med röda ögon, pansar, huggtänder, vassa klor och rikligt med hullingar. Att en sådan best också vet att framgångsrikt försvara sig bör inte förvåna någon.

  Vi får klara oss utan länk.

  Gillad av 4 personer

 9. Richard skriver:

  Jag pratar gärna med dem. Jag skulle tex vilja fråga brunråttan Ramberg hur hon tänker gottgöra det hon ställt till med. Tänker hon skänka sin förmögenhet till svenska fattigpensionärer och viga återstoden av sitt liv till att få advokaterna och deras lycksökande klienter att återbetala det de plundrat oss på?

  Det finns mycket att prata om.

  Gillad av 9 personer

 10. Fortvivlad skriver:

  Sörman Lever I ett drommarnas rike. S+V+MP har fortfarande all makt. Nya lagforslag for att ytterligare begransa yttrandefriheten ar pa vag. Herbert Tingsten skulle skrika av ilska nar han ser vad Lagetkranz och Wollodarsky gjort med Dagens Nyheter.

  Gillad av 3 personer

 11. elfyma+ skriver:

  Det som förvånar mig är att högprofilerade vänsternissar, som Jan Guillou, fortfarande tror att det går att lura i folk att han, i likhet med Mona Sahlin, tycker att det är häftigt att betala skatt.
  Mona Sahlin avslöjades med att ha kronofogden efter sig för bl.a obetalda skatteskulder och parkeringsböter.
  Jan Guillou plockar ut många miljoner i utdelningar i stället för lön ur sina bolag för att slippa skatt, samtidigt som han förbannar andra som gör likadant.
  Och han är ingalunda den ende inom hummerknivsvänstern som hycklar.
  https://varjager.wordpress.com/2019/08/19/jan-guillou-latsas-vilja-betala-mera-skatt-men-gor-tvartom/

  Gillad av 4 personer

 12. P I Persson skriver:

  Fattar inte vad ni skriver om. För varje gång någon ur ”vänstern” har gjort bort sig (vilket har hänt) så gör althögern bort sig tio gånger. Så har det varit mycket länge. Det är min och mångas upplevelse och har så varit en lång tid. Kommentatorsfältet och många inlägg är bland de värsta man kan få läsa i form av infama lågheter.

  Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   Om man är kommunist så gillar man inte dessa kommentarer.
   Ingen idé för en sådan att läsa här. Det är lika omöjligt att omvända härvarande skribenter som det skulle varit för en sovjetisk dissident att omvända domarna eller bödlarna i Moskva och snacka sig från ett nackskott i Lubjankas källare under Stalintiden eller Peking på Maotiden.
   Kommunister är omöjliga, och vi som hatar dem lär inte omvändas oavsett vilka invektiv slika irrhjärnor kan tänkas kasta ur sig..

   Gillad av 3 personer

   • P I Persson skriver:

    Jag är inte kommunist och inte heller längre socialdemokrat, annat än i mitt hjärta. Men jag har den, uppenbarligen fåfänga, idén att politiska motståndare ska kunna resonera. Kanske hårt, men ändå anständigt. Så jag går gärna in på extrema högersajter fast jag vet att här är jag bara en liten, liten minoritet. På vänstersajter får jag nästan bara medhåll men det är viktigare att jag gör min röst hörd hos ultrahögern.

    Jag har aldrig trott att det finns nämnvärda chanser att omvända någon åsiktsmässigt, men i det längsta hoppas jag ändå att det ska gå att föra ett anständigt samtal. Ni har just bevisat hur ytterligt liten den chansen är. Ni kommer nästan bara med enheter i stället för argument. Och uppmanar mig att sluta läsa er. Det är faktiskt lägre än lågt. Jag vet inga som är så otroligt lättkränkta, ni tål uppenbarligen inte att bli motsagda.

    Gilla

   • Tomas skriver:

    Verkar som hr Persson är pensionerad från sossekadern och fått som omöjlig uppgift att försvara rådande katastrofpolitik i mening att stoppa någon från att rösta bort köttgryteunderlaget vid nästa val.

    Gillad av 1 person

   • Benjamin Dhover skriver:

    P I Persson: ”Så jag går gärna in på extrema högersajter fast jag vet att här är jag bara en liten, liten minoritet. På vänstersajter får jag nästan bara medhåll men det är viktigare att jag gör min röst hörd hos ultrahögern.”

    Om DGS är en ”extrem högersajt” för ”ultrahögern” undrar jag roat hur du skulle beskriva t.ex. Nordfront?

    Om man bara har en kula i bössan kanske det är klokt att spara den till den anfallande tigern istället för att panga bort den på närmsta kanin.

    Gilla

  • Anders Lundin skriver:

   Ok P I Persson: du ska få chansen att argumentera anständigt och sakligt.
   Utgår från att du är mer eller mindre för rådande vänsterliberala regim.
   Alltså kan du rimligen ge oss ”populister”, åtminstone ett enda, verifierbart argument varför det är bra för Sverige med massinvandring? Upp till bevis!
   På vilket sätt – något som helst sätt – har Sverige och svenskarna gynnats av massinvandring?
   Bespara oss känslosåsen, ge oss sakliga, verklighetsförankrade bevis tack.

   Gillad av 3 personer

   • P I Persson skriver:

    Om det är bra för Sverige är irrelevant. När folk i nöd knackar på, då öppnar man, så är det bara.

    Men begår de grova brott skall de utvisas. Lika självklart det.

    Vad som är bra för Sverige är om vi driver en humanistisk och konsekvent socialistisk politik

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Per Ingemar Persson, vi debatterar ofta på Facebook pch du hamnar alltid tilbaka i samma argument: ”när folk i nöd knackar på, då öppnar man, så är det bara”.

    Kan vi argumentera ditt argument, sakligt och lugnt?

    1. Kan det inte vara precis tvärt om: när vi öppnar dörren strömmar folk in? Har du tänkt på det? Är det verkligen meningen att hela världen ska bo i Sverige? Vad får det för konsekvenser?

    2. De allra flesta människor i världen lever på en lägre ekonomisk nivå än Sverige. Betyder det att de lever i nöd?

    3. Hans Rosling hann med att påpeka att om vi hjälper människor i nöd på plats, där de finns, så är den hjälpen 20 ggr mer effektiv än om de kommer till Sverige?

    4. Är du säker på att deras nöd inte förvärras när de kommer till Sverige om svenskarna inte förmår att ge dem bostäder, mat, skolor och sjukvård i tillräcklig utsträckning? Till och med Jesus Kristus uppmanade människorna att först ta hand om de närstående innan man började gå utanför den kretsen. Håller du med honom på den punkten?

    5. Är du klar över att det i viktiga globala organ, såsom t.ex. FN, Naomo Klein, Al Gore, Bill Gates m.fl., drivs tesen att jorden inte tål mer än en miljard människor och att man därför måste sätta igång globala folkminskningsprogram. Det innebär både aborter på framfödda foster och nekande av deras behov av billig energi i form av kolkraft.

    Det finns åtskilligt mer av fakta att tillägga; kanske av mer kontroversiell natur men ovan har du ett antal sakliga argument varför de allra flesta anser att den svenska invandringspolitiken är en total katastrof.

    Alla ovanstående argument finns som en del av skribenternas repertoar plus en hel del ytterligare. Bara för att de inte upprepar dem varje gång betyder det inte att de inte finns där.

    Jag vet att du är en kyrkans man och att du har ett gott hjärta. Det betyder dock inte att du har rätt att frånkänna oss andra som inte delar din åsikt, empati och medlidande.

    Gillad av 4 personer

  • Anders Lundin skriver:

   ”Om det är bra för Sverige är irrelevant”. Tungt. Sakligt. Du bryr dig m a o inte om Sverige eller svenskarna. Men du kallar dig ändå humanist?!
   Du har helt enkelt inga argument, vilket jag och alla andra normalbegåvade svenskar redan visste.
   Men, låt oss leka med tanken att du har rätt med ditt humanist-argument. Vi ska låta de s k flyktingarna komma hit i humanismens namn.
   Då kommer den givna frågan: är det humant att ”rädda” en s k flykting här, istället för att finansiera minst hundra flyktingar i FN:s flyktingläger?
   För det är det som är den matematiska verkligheten.
   Och nej: tramset ”jag vill göra både och”, håller inte. Av det enkla skälet att varken Sveriges eller någon annans skattkista är oändlig.
   Där har du din humanism: du räddar en här och lämnar minst 100 (riktiga) flyktingar i sticket.

   Tillbaka till ruta ett alltså: ge mig ett enda sakligt skäl för massinvandring till Sverige.
   Det måste du kunna, alternativt är du grundlurad…

   Gillad av 5 personer

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Vad är ”althöger”? Kan du ge en kort definition och avgränsning av termen? Om du hinner får du gärna göra så med ”vänstern” också.

   Din upplevelse ifrågasätter jag inte. Även en schizofren persons hallucinatoriska episoder och skov upplevs som verkliga, trots allt. Men när du säger att det är andra upplevelse utan att säga att du tror det, så gör du ett sanningspåstående – kan du belägga att många (vilket behöver kvalificeras och någorlunda kvantifieras) under långt tid (samma invändning) delar din upplevelse?

   Jag vill också be dig om exempel på dessa infama lågheter, som du skriver. Åtminstone ett citat bör du kunna skrapa fram; du kan titta bland mina kommentarer så kan du säkert hitta något som du kan få att passa.

   Göra bort sig förresten – vad spelar det för roll hur många gånger en ledare eller en kader gör bort sig, om den styr landet kompetent, för folkets bästa och i nationens intresse? ”We’re not drunk yet” som din statsminister sade när han fick sitta vid stora bordet i USA. På tal om att göra bort sig, alltså. Eller Ylva Johansson: ”It’s going down and down and down…” om våldtäkterna. Eller…

   Nä, det blir lite som att sparka i en dörröppning, att leta socialdemokrater som gör bort sig.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 1 person

 13. Rikard skriver:

  Hej.

  Tips till Sörman: studera rysk militärdoktrin.

  Gängse för de flesta väststaters militär är att när information om stundande förhandlingar och eventuellt eld upphör kommer, så trappas insatsen ned.

  Ryssarna gör tvärtom. Ju närmare eldupphör med mera man kommer, oavsett om man är i defensivt eller offensivt läge, desto mer koncentrerar man sig på massiv skada, förödelse och skövling.

  Det kan för en västerlänning verkar konstigt, men det är både klokt och rationellt: det finns inget som säger att det blir eldupphör eller fred. Det finns inget som säger att det är annat än motståndaren som säker andrum för att kunna manövrera. Och det är nu man har chansen att verkligen knäcka motståndaren och trasa sönder honom, och då blir eventuella förhandlingar än mer till ens egen fördel; ja kan kanske inte ens behöver förhandla utan kan tvinga fram villkorslös kapitulation.

  Det är inte fel. Det är tvärtom helt rätt. Krig är ingen dj*vla sällskapslek, vad än britter och fransoser försökt få andra att tro ända sedan de konstant började förlora sina krig för drygt hundra år sedan (nej, Storbritannien besegrade inte Tyskland: Sovjetunionen och USA besegrade Tyskland; Storbritanniens viktigaste insats var att erbjuda en säker landstignings- och mobiliseringsyta för USA).

  Förhandlingar, politiskt köpslående, och diplomati är inget annat än krig utan våld och vapen. Använd rysk militärdoktrin i överförd form för hur du skall agera gentemot dina politiska motståndare.

  Det är därför typer som ”Johan Karlson” från Centerpartiet börjat dyka upp på dissidentbloggar: intetsägande floskler med stark godhetsmarkering, inga konkreta åsikter, och absolut inga data eller fakta – allt i syfte att tvinga kvar all debatt i ett träsk om fraser, formuleringar och liknande. Det är därför ”Johan Karlson” inte svarar på frågan om han stödjer CUF:s arbete för legalisering av pedofili – det vore ett konkret ställningstagande, vilket då kan angripas. Istället ignorerar han frågan, eller svamlar om värderingar.

  Eller i mer militaristisk jargong: han söker förhandla sig till manöverutrymme för att omgruppera och kunna retirera utan att behöva spendera resurser på att frigöra sig från fienden.

  Varför låta honom (och alla andra lands- och folkförrädare) göra det? Öka trycket i anfallet!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 10 personer

  • Elof H skriver:

   Helt korrekt! Det man skall ha i åtanke är att för de allra flesta förhärdade PK-människor så är det deras hela värld och försörjning som står på spel. De är beredda till extremt fulspel för att behålla detta. De på andra sidan är ofta inte desperata på samma sätt. De ser det långsiktiga förfallet men är inte beroende av PK-bubblan för sin försörjning.

   Gillad av 2 personer

 14. Anders Lundin skriver:

  Helt rätt Richard!
  Varenda cell i min kropp hatar dessa självgoda, uppblåsta skitnödiga Pkister.
  Ja, jag vet att vänstern kategoriserar all befogad kritik och vrede mot deras kontraproduktiva förhållningssätt som ”hat och hot”. Kan de göra ju. Jag bryr mig inte. Jag föraktar dem. Ja, t o m hatar dem. Det är min rättighet att göra, kanske även skyldighet.
  Det är inte jag som pissat på mitt fosterland. Det är inte jag som hånat svenskarna. Det är inte jag som blundat för importerade våldtäkts”män”. Det är inte jag som förminskat allt vi ärvt av de nu döda svenskarna. Det är inte jag som infört apartheidlagar mot svenskarna. Det är inte jag som jagat oliktänkande och fått dem uppsagda, uthängda och skandaliserade. Det är inte jag som hjärndött och slött svalt SVT:s mentalt sjuka världsbild. Det är inte jag som godkänt könskorrigeringar åt vilsna tonåringar. Det är inte jag som pissat på våra pensionärer och gett dem inget och allt till de s k flyktingarna. Det är inte jag som placerat vuxna män med en total djurisk sexualitet i högstadieklasser. Det är inte jag som dömt s k flyktingar till samhällstjänst när denne våldtagit och förstört en ung kvinnas liv. Det är inte jag som relativiserat rent judehat eftersom det kommer från ”fel” håll. Det är inte jag som förhalat och skalat ner vår terrorlagstiftning och därmed gjort Sverige till en fristad för terrorister. Det är inte jag som jämfört IS-terrorister med svenska frivilliga till krigen i Finland. Det är inte jag som utbildat s k flyktingar i hur de kan få ännu mer bidrag från staten. Etc, etc.
  EXAKT därför har jag ALL rätt att just hata dessa Pkister. Fullt ut.

  Gillad av 12 personer

 15. ERROL skriver:

  Aftonbladet har genom krönikören Kirkegaard som tillskott fått en utomplanetariskt dumdryg representant för vänsterns patentåsikter. Kirkegaard slår ständigt knut på sig själv i sina självrättfärdiga vänsteranalyser, det är inte utan att man imponeras av den totala trosfastheten till dogmatisk samhällsanalys. Nu senast förespråkar Kirkegaard genusdagis i stället för försvarssprej mot övefallsvåldtäkter. Som vanligt så omnämns inte elefanten i rummet; ett generöst och helt obalanserat tillskott av unga män från patriarkala och auktoritära länder från den feministiska regeringen. Det behövs alltså mer genuspedagogik på dagis för att möta en negativ utveckling från grupper som är statistiskt överrepresenterade som förövare och som med god marginal passerat dagisåldern. Ett uppenbart fall av missbrukande generalisering som Sörman tidigare visat på so del i vänsterns slitna verktygslåda.

  Nu är det väl närmast så som Malcolm K påpekade i GP att det faktum att någon uttrycker oro över överfallsvåldtäkterna i sig är en osolidarisk tanke visavi vänsterns multikultiprojekt och migrationspolitiken. En rekorderlig och god medborgare är lojal mot regeringen och uttrycker ingen oro. Om oron överhuvudtaget skall vara berättigad så måste den transformeras till ett kollektivt stridsrop på fler genusdagis. Det är osolidariskt och fördomsfullt att använda försvarssprej individuellt, kvinnor skall som grupp naturligtvis solidariskt verka för genusdagis för att lösa problematiken enligt Kirkegaard. Tänk vilka fantastiska lösningar och analyser som den rättänkande krönikören producerar, själv blir jag riktigt rörd.

  Gillad av 3 personer

   • Rikard skriver:

    Hej.

    En modifikation av din (tyvärr troligen helt korrekta) mening, om man får vara så fräck:

    ”Genusdagis kommer garanterat att både rekrytera och skapa mängder med våldtäktsmän, pedofiler och personer med allvarliga problem med sin sexuella identitet.”

    Rovdjur jagar där bytet finns.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gillad av 2 personer

 16. C de Longueville skriver:

  Vänstern måste rimligen ha insett, att landet inte fixar vansinnesinvasionen längre, men dess anhängare är så insnärjda i sin groteska argumentation, att de inte kan retirera.
  För alla dessa politiskt korrekta, som hemsökt och plågat nationen under så många år, återstår inget annat alternativ än att fortsätta med den förnuftsvidriga agitationen.
  De kommer inte att lämna sina positioner förrän de bokstavligen lyfts upp, bärs ut och polletteras av.

  Hur svårt skall det vara, att göra sig kvitt dem?
  De är ju så okristligt många dessa missdådare, vilka i grunden bara har en strävan.
  Att till varje pris värna sin plats vid köttgrytorna.
  Ju mer hotade de känner sig, desto mer förbittrad är deras offensiv.

  Angreppen på det fria ordet har markant intensifierats bara under det senaste året.
  Åsiktsförtryckarnas ilska och uppenbara desperation kan dock tyda på en begynnande insikt hos dessa, om att deras position i grunden inte är hållbar.
  Rikets journalister styr likväl fortfarande praktiskt taget allt.
  De är alltjämt lierade med makten.
  I en sådan nation är demokratin decimerad och hotad.

  Gillad av 5 personer

 17. Björn skriver:

  Var kommer illviljan från, som får vänstermänniskorna att göra precis tvärt emot allt vad det sunda förnuftet säjer?! De påtalar gärna de brister och missförhållanden som finns i samhället, men slåss samtidigt med näbbar och klor för att tillståndet ska förvärras…..! Och så påstår en del att ”inga människor föds onda”…..

  Gillad av 4 personer

 18. MartinA skriver:

  Implicit i uttrycket vänster finns ”höger”. Och vilka skulle det vara?
  Vänstern har lovat politik som kommer förstöra oss. Och har sedan levererat sådan politik. Medan ”högern” lovat politik som skulle skydda oss. Och sedan levererat politik som är minst lika illa som vänstern. Min avsky för lögnarna och svikarna och lurendrejarna och profitörerna i ”högern” är betydligt större än för ”vänstern”. M, KD och SD är om möjligt ännu otäckare människor än de övriga.

  Gilla

  • pllay skriver:

   Ja, för vänstern är helt ärlig när den stjäl våra resurser, vi vet exakt var den befinner sig och vart den är på väg.
   Högern låter de förnuftiga argumentera och forma den ideologiska ramen som sedan de giriga utnyttjar i sin kamp om makt och pengar, högern säger en sak och gör i praktiken något helt annat. Säljer konservatism och levererar nyliberalism.

   Gillad av 1 person

 19. Klas Göran skriver:

  Kanske reaktionerna på Anders Lindbergs flygresa fick en del skribenter att få kalla fötter.

  Att anklaga sina meningsmotståndare för att vara rassistfascistnazister är ju en sak, det kan man göra avbön från. Men från anklagelsen att i kraft av att vara en vit medelåders man bidra till jordens omedelbart förestående undergång genom att äta kött, köra bil och flyga kan man inte göra avbön.

  Genom att knyta anklagelserna till biologiska faktorer som förknippas med karaktärsdrag hos en hel grupp – tvättakta rassism alltså – har skribenter som Anders Lindberg passerat en gräns. Muslim, sosse, moderat, det kan man bli eller sluta vara, man kan börja ta kvinnor i hand eller sluta fira jul. Man kan däremot inte sluta vara ”vit”.

  Att anklaga sina motståndare för att vara rassister och klimatfiender p g a att de är vita män som flyger samtidigt som man själv flyger är höjden av falskhet och hyckleri.

  Senast där började mobbarna och medlöparna förstå att det de höll på med var skadligt.

  Gilla

  • Ove Jutas skriver:

   USA och CIA ligger naturligtvis bakom alltings fanskap enligt 68-generationens ideologiska tankelättja och enligt såväl extremhögern, extremvänstern och skogstokiga miljöpartister som tror på Chemtrails orkestrerade av CIA.

   USAs krig som patentförklaring till allting är en minst sagt tröttsam vulgärförenkling. Är kriget i Syrien USAs fel? Är kriget Somalia/ Etiopien USAs fel. Är Sierra Leone och Rwanda USAs fel. Ligger USA bakom Usama bin Laden, Hamas och Muslimska Brödraskapet. Fjärrstyrde CIA Saddam Husseins angrepp på Kuwait. Den Iranska revolutionen var den också USAs fel.

   Har politiker och befolkningar i Mellanöstern överhuvudtaget egen agens och ansvar?

   Gilla

   • Rune skriver:

    ”Är kriget i Syrien USAs fel?”
    Till stor del är det ju det. De skulle ju avsätta Assads regering. USA-soldater befinner sig för övrigt i Syrien mot den syriska regeringens vilja.
    Det finns också uppgifter om att IS och liknande grupper har försetts med krigsmaterial från USA.

    Gillad av 2 personer

   • gunnarthorell skriver:

    Tröttsamt eller ej. Faktum är ju att ingen annan nation har angripit så många andra suveräna stater. Helt i särklass.
    För att hävda något annat måste man väl skriva om hela samtidshistorien?

    Gillad av 1 person

 20. Sixten Johansson skriver:

  Tänk dig en profilbild av en avskuren väg. På den vågräta tvärlinjen skulle en vettig vänster, mitt och höger kunna diskutera sakligt. Alla skulle bemöda sig att vara realistiska, suntförnuftiga, ganska konservativa.

  Men nu finns ingen vettig vänster och ingen vettig politisk mitt. Den vettiga dissidenthögerns konservativa principer har inga partier eller andra starka bärare. Vilka skulle då diskutera sakligt och vad skulle det ge?

  Var finns den ideologiska vänstern? Jo, den står på huvudet i det två meter djupa diket på vänstra sidan. Dess tänkande är inverterat och förljuget i flera lager. Den kan varken se eller beskriva verkligheten rättvänt, utan tolkar allt upp och ner, allt som skymtar där uppe på vägen. Den ideologiska mitten svävar ovanför, utan markkontakt, kluven. Vänsterliberaler dras mot totalitarism, högerliberaler mot anarki.

  Hela allianshögern, som tror sig vara konservativ eller klassiskt liberal, ligger på rygg eller på magen i högerdiket. Det är inte lika djupt och inte inverterande som vänsterdiket, men deras kläder och kroppar stinker av rötan som de legat i. De är inga värdiga företrädare för konservatismen och ryggraden har mjuknat efter decennier av liggande.

  Många DGS-are vill blunda för högerdikets förfall, skylla allt på vänstern. Det stämmer inte och i framtiden måste högerdiket saneras. Men i dagsläget är det viktigast att avslöja vänsterns förvända optik och förljugenhet. Därför ska vi piska fotsulorna och håna dem som står på huvudet i vänsterdiket.

  Gillad av 4 personer

 21. Lars skriver:

  Min enda invändning är att det som vanligen i Sverige, Europa och USA betraktas som höger inte har särskilt mycket att tillföra och när man då som här relaterar till vänstern så måste man samtidigt betrakta högern eftersom de befinner sig på en vänster-högerskala.

  För att diskussionen ska bli meningsfull så måste man rimligen se på vilka attribut denna höger har t.ex. ekonomisk-politiska ställningstaganden, invandringspolitik, syn på fientlig och privat verksamhet mm.

  Många har väl sett detta och försöker med en ny formel tala om konservativa, men det betyder normalt slå vakt om förhållandena i samhället och vara försiktig vid förändring och vad vill man då slå vakt om i detta Sverige som blivit Absurdistan?

  Att vänsterretoriken börjat öppna sig lite för samtal beror nog inte på att trycket från alternativ högern blivit så starkt – trots all så brukar fredsförsök även av västmakter föregås av intensivt bombardemang för att kunna förhandla från en styrkeposition, så t.ex. under Vietnam kriget, Kuwait kriget och andra krig, men man har blivit mer försiktiga och tror kanske inte så mycket på massiv ockupation av länder vilket i sig gör en seger mer svår att nå t.ex. i Libyen, Syrien, Irak. Varför börjar de öppna sig? verkligheten och problemen med migrationen börjar bli alltför uppenbara för att de ideologiska känslosvallet ska ge ett svar.

  Men, det är också så att många i alternativhögern samtidigt bjuder in till mer traditionell högers sätt att se på samhället. Skattetrycket, privatisering, ökade inkomstskillnader, nettobetalande medelklass, välfärdsindustriellt komplex mm. Det är så att säga att rida på missnöjet med migrationen. Samtidigt har jag stor förståelse för att man upprörs av ineffektivitet, slöseri, moralism, patriarkal stat, stat som styr konsumtionen. Problemet är väl bara att dessa frågor inte omedelbart kan knytas till den traditionella högerns projekt även om det ligger nära.

  Både till höger och vänster är man fångade i retorik som till inte ringa del härstammar från de befintliga partiernas retorik de senaste trettio åren och jag tycker man kan konstatera att både höger och vänster är skyldiga till sakernas tillstånd i landet Absurdistan!

  Gillad av 1 person

  • MartinA skriver:

   Nej, Konservativ betyder inte att vara mot förändring. Istället betyder det att propagera för konservativa värden såsom familj, nation, försvar etcetera. Du blandar ihop ideologin Konservatism med ordet ”konservativ” i det naturliga språket.
   Dessa värden har hittats genom att studera människans natur i historiens spegel.

   Gilla

 22. Monica skriver:

  När en vänsterperson som Fredrik Ekelund skrev i en debattartikel i SDS ”etniska svenskar föraktas” 2006 dröjde det inte länge innan han blev hudflängd av PK-vänstern. Alla fula epitet kastades efter honom. Han är en förgrundsgestalt som vågade tänka utanför åsiktskorridoren

  Gilla

 23. Ingeborg skriver:

  https://parnassen.wordpress.com/2015/07/19/reinfeldtt-var-med-och-forstorde-ett-blomstrande-libyen-nu-en-grushog/
  Reinfeldt var med och förstörde ett blomstrande Libyen! Nu en GRUSHÖG!
  Innan Nato/EU/USA med hjälp av Sverige förstörde landet Libyen var det ett fint land att leva i. Nu – sen dom s k demokratierna har gjort sitt är landet en grushög. Men bankmaffian frodas! Hur känns det Reinfeldt & Co att svika mänskligheten för snöd egen vinnings skull! Att smörja uppåt och sparka neråt! Hur känns det?

  http://everykindapeople.blogspot.se/2015/09/europa-faller-samman_41.html
  https://parnassen.wordpress.com/2015/09/20/vilka-stater-ligger-bakom-blodbaden-och-flyktingstrommarna/

  Vilka stater ligger bakom blodbaden?
  Förljugenheten i väst kan inte beskrivas i ord.
  Frågan om vilka stater som ligger bakom alla blodiga inbördeskrig i Mellanöstern lyser helt med sin frånvaro. Vi ser fasansfulla bilder av gråtande barn i TV – men all undersökande journalistik är bortblåst från massmedia. Bara tårdrypande bilder visas i TV. Syftet är att vi inte ska tänka. USA är på god väg att skapa ett brinnande helvete i hela Europa. Europa måste bryta med USA. Någon annan väg finns inte.

  Head Of Fake Libyan Revolution Admits Ghadafi Did Not Kill Protesters
  By Saman Mohammadi
  May 22 2014 ”ICH” – ”Truth Excavator ” – America and NATO ended secularism in Libya and brought Islamic extremists to power, who have committed many crimes, including massacring thousands of black Libyans during the immediate stages after the destruction of Gaddafi’s regime.

  Gilla

 24. GWI skriver:

  Man sitter på en bänk i Schönbrunn, i Europas mitt, och känner sig som EU-medborgare. En sådan befrielse! Så vi ska aldrig tala om för vänstern vad vi tycker om det dom har gjort mot vårt land.

  Gilla

 25. phnordin skriver:

  Vänstereliten förefaller omskakad av att dess ideologi, som jag kallar den ¨destruktiva vänsterfascismen¨ är under allt större press. När migrationspolitiken blivit uppdagad som misslyckad försöker man avleda uppmärksamheten mot andra områden såsom ¨klimatet¨. Detta motbjudande schackdrag bidrar till ett allt mer infekterat debattförhållande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.