22 kvinnor har hittills bötfällts för brott mot burkaförbudet i Danmark

22 kvinnor har hittills dömts till böter i Danmark för att ha dolt sina ansikten offentligt, efter den maskeringslag som infördes förra året.

Lagen innebär att all klädsel som döljer ansiktet – burka och niqab såväl som skidmasker och lösskägg – är förbjudet på offentlig plats. Av de 39 böter som hittills utfärdats har 33 utfärdats för burka eller niqab.

Att bryta mot lagen ger 1000 danska kronor i böter, därefter 2000 kronor och sedan 10 000 kronor om brottet upprepas.

8 reaktioner på ”22 kvinnor har hittills bötfällts för brott mot burkaförbudet i Danmark

 1. Kjell Rehnström skriver:

  Ett maskeringsförbud kan kanske vara vettigt, men jag undrar om ett förbud mot burka och niqab inte snarare leder till ”offerkofta på!” inte minst med tanke på att det lär finnas en person som är redo att betala böterna. Sedan är det en annan sak om den algeriske miljardären är benägen att betala böterna i längden! Det kanske går att förfalska bötesförelägganden! Då kanske Aisha och Zubeida (som egentligen heter något annat) kan bli riktiga kassakossor!

  Folk ska ha rätt att klå sig hur de vill på offentlig plats och ingen annan än polismyndigheten har rätt att påverka detta.

  Gilla

 2. Jari Norvanto skriver:

  ”Att bryta mot lagen ger 1000 danska kronor i böter, därefter 2000 kronor och sedan 10 000 kronor om brottet upprepas.”

  Inte svensk, men dansk progressivitet… Nä vet ni vad, nu ska vi vara glada: Hadj är toppnyhet i svenska MSM!

  Gilla

  • Kjell Eriksson skriver:

   Inför valet 2018 fick partiledarna ( i Svetige alltså) frågan om just Burka, Niqab mm skulle förbjudas på allmän plats. Och alla partiledare utom Sjöstedt sa ja. Det hänvisades till kvinnoförtrycket.

   Det måste väl rimligen betyda att om något parti väcker frågan för omröstning i Sveriges riksdag så blir det ett förbud. Så i princip kan vi på samma sätt som i Danmark ha ett förbud redan imorgon för Burka och Niqab.

   Visst kan man tycka att man får klä sig som man vill. Men om det är kopplat till hederskultur mm så är det bättre att förbjuda. Det går tyvärr inte att göra alla nöjda med ett politiskt beslut, men det är också det som är en konsekvens av en demokrati med många valmöjligheter.

   Gillad av 1 person

 3. lenam skriver:

  Förbudet är bra eftersom man inte ska ha rätt att maskera sig på offentlig plats. Vad ska vi då med övervakningskameror till? Multikulti förutsätter övervakning och vakter. Då kan vi ju inte ha en massa maskerade som tomtar runt. De får stanna hemma.

  Gillad av 1 person

 4. Pher skriver:

  If you want to live here, work, follow law/culture of guest country, do not plant bombs outside your neighbors’ houses — or go back to where you cane from.

  Phwr

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.