Kinesiska styrkor samlas vid gränsen till Hong Kong

Kinesiska styrkor har börjat samlas vid gränsen till Hong Kong, skriver The New Daily. Exakt hur styrkorna utformats är oklart i nuläget, dock uppger Vita Husets presskontor att både militär och beväpnad polis ingår.

Kina har tidigare varnat för att de anser att protesterna i Hong Kong gått för långt. Man har också påstått att det är USA som ”skapat” våldet, något som bestämt tillbakavisas av Vita Huset.

Förra veckan skrev tidningen The China Daily i en ledare att Kinas myndigheter inte tvekar att ta till de metider man anser nödvändiga för att försvara nationens territorier.

12 reaktioner på ”Kinesiska styrkor samlas vid gränsen till Hong Kong

 1. p2185 skriver:

  Världen bävar, säkerhetsrådet kallas in, fördömanden utfärdas av EU, Löfven utbrister ”det är oacceptabelt” och allt är ”fixat”. Som t ex Krim och som skulle bli samma sak då någon från östra östersjöstranden ”sätter sig på” Slite.

  Gilla

  • bejji skriver:

   Och Löfvén skulle då inte kunna vara säker på hjälp från president Trump i USA, vilken han (tillsammans med Bildt) hånat med förolämpningar, t.ex. före presidentvalet 2016. Och som han ljugit för nyligen i samband med Asap Rocky-affären, då han påstått att regeringen inte kan ingripa i ett rättsärende (viken den kan enligt grundlagen RF: 12 kap, 9 §, 2 st) och att i Sverige är alla lika inför lagen (vilket är fel då kungen, enligt grundlagen RF: 5 kap, 8 §, inte kan åtalas).

   Gillad av 2 personer

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Varför nöja sig med Gotland? Skall man ändå våga det företaget finns det inget som hindrar en från att rulla fram till Västkusten. Säg allt söder om Varberg-Karlskrona. Sedan kan man förhandla i några år om vilka eftergifter som skall till.

   Så kan man släppa ifrån sig erövrad mark och ändå behålla det man egentligen ville ha.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gilla

 2. karlgunnareriksson skriver:

  Kina utelämnar kriminella tilll Hong Kong .
  Men enligt vissa grupper i Hongkong får inte det omvända samarbetet existera. Logiken haltar !

  Gillad av 1 person

 3. Ingvar Froberg skriver:

  Hongkong tillhör Kina. Därom råder ingen tvekan och jag tvivlar starkt på att avtalet om ”one country two systems” är tvingande i tid. Överenskommelsen skall gälla 50 år 1997-2047, men sannolikt bara under förutsättning att Hongkong inte drar igång några piruetter som kan anses vara regimkritiska.

  Gilla

  • karlgunnareriksson skriver:

   Hakar upp mig på Klas Görans kommentar om att motsättningen står mellan demokrati och nationalismen . För min del ser jag nationalismen som en högsta form av demokrati, med förhoppningsvis flerpartisystem. // För övrigt har Kina andra partiet utöver kommunistpartiet. Bland annat Industripartiet .

   Gilla

 4. Clive skriver:

  På tiden. Snorungarna fattar inte att de själva är det största hotet mot sin egen frihet. Kina har inga problem att hantera två system. Däremot kommer man ALDRIG tolerera separatism eller samhällsomstörtande verksamhet.

  Gilla

 5. Magnus Rosensparr skriver:

  Hongkong återgick i kinesisk ägo år 1997 när Storbritannien efter förhandlingar med Folkrepubliken Kina lämnade området. Om den kinesiska krigsmakten tar kontroll över området och upplöser SAR-styret (särskild administrativ region) av Hongkong, kommer nog ingen annan stat att försöka hjälpa Hongkongborna.

  Om ingen har försökt hjälpa Tibet under de 68 år som Folkrepubliken Kina har ockuperat landet, kan ingen förvänta sig att Hongkong skulle kunna utgöra ett avsteg från övriga världens flagranta eftergiftspolitik gentemot jättelandet i norr.

  Gillad av 1 person

 6. Klas Göran skriver:

  Nu blev det svårt. Nationalsuverän Putinism å ena sidan, folksuveränitet och demokrati å andra sidan.

  Man kan riktigt se ångan komma ur öronen på kommentarsfältherrarna (och damerna). Hur skall man ta ställning i en konflikt där gullegrisarna Trump, Putin och Xi står på olika sidor? Och där därtill demokrati står emot nationalism?

  Vilken tur att AfS bara fick typ 0,000000003 % av rösterna i riksdagsvalet (var det 123 röster ni fick?), det gav en reality check på hur utbredda de åsikter som framförs i detta kommentarsfält faktiskt är. Er Anschluss till Ryssland kan ni åtminstone inte genomföra på demokratisk väg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.