Jan-Olof Sandgren: PK-ismen har försatt förnuftet i stand by-läge

Jan-Olof Sandgren

Det har förbryllat mig att PK-sympatisörer jag möter ser ut som intelligenta och i grunden rätt förnuftiga personer, som förstår logiska resonemang. Ändå är det som att dessa egenskaper ”kopplas ur” så fort det gäller svensk migrationspolitik.

Jag tror de flesta av oss inser att om vi erbjuder gratis bostäder, försörjning och välfärd åt alla som tar sig till Sverige och definierar sig som flyktingar, så kommer väldigt många att ta sig till Sverige och definiera sig som flyktingar. Det är inte konstigare än att unga män på 1800-talet vallfärdade till Kalifornien i förhoppningen att hitta guldklimpar på marken.

De flesta inser nog också att om vi inte kräver några ID-handlingar vid gränsen och automatiskt erbjuder nya identiteter, så kommer vi att bli ett attraktivt land för kriminella. Är dessutom villkoren för kriminalitet synnerligen goda och konsekvenserna närmast försumbara, kommer fler att välja den banan än om förhållandena varit de motsatta.

Det krävs heller inte så mycket skarpsinne för att se att Sverige varken har outsinliga oljekällor eller obegränsat med beskattningsbart kapital, och därför inte kan ta något långsiktigt ansvar för andra länders befolkning.

Reflexioner av det här slaget borde vara självklarheter (och är det också i de flesta länder) men uppfattas i Sverige som extremism. Den som tror att SD är ett demokratiskt parti (vilket det är) blir kallad för rasist eller nazist. Det här är beteenden som går tvärs emot vår nationalkaraktär, som brukar präglas av försiktighet och sparsamhet med känslouttryck. Så vad är det som händer med alla förnuftiga människor?

Enda förklaringen jag kan komma på är att den politik Sverige fört de senaste 20 åren, ser ut att få så vittgående konsekvenser att det överskrider det kapital av erfarenheter vårt förnuft har att arbeta efter. För att få en gnutta fast mark under fötterna (åtminstone tillfälligt) väljer vi att koppla bort förnuftet och lita på känslor. Det sista som överger människan är hoppet – och hoppet i det här fallet är att den avgrund vi rör oss mot i allt snabbare takt, ska vara ett påhitt av extremister. Hittar vi inga extremister som fyller kriterierna, så uppfinner vi dem.

De mest övertygade PK-isterna är nästan alltid svenskar (med svensk bakgrund) vilket är märkligt, med tanke på att det är en ideologi som missgynnar svenskar allra mest. Invandrare (tror jag) är PK-ister av mer rationella skäl; för att det gynnar dem ekonomiskt, eller för att det ger den egna kulturen högre status än den annars skulle ha. Tar man bort dessa fördelar skulle PK-ismen rasa i popularitet. Icke bidragsberoende invandrare kan tvärtom uppleva PK-ism som ett hot mot verklig integration, något som sänker snarare än höjer deras status. Dissidenter från det forna östblocket tillhör PK-ismens största belackare – kanske för att man äger just det erfarenhetskapital svenskar i gemen saknar. Är man uppväxt i en diktaturstat har man lättare för att se totalitära tendenser och vet hur de ska hanteras.

PK-ister uttrycker sig gärna i aktivism, symbolhandlingar och manifestationer, vilket talar till känslorna mer än förnuftet. När de deltar i debatter blir tonen lätt personfixerad och emotionell. Här försöker Luai Ahmed föra ett förnuftigt samtal med ”Inte Rasist Men” och man kan väl säga att det går ”sådär”. Debatten slutar med att grundaren till Sveriges ledande antirasist-site tappar humöret och säger åt honom att åka tillbaks till sitt land.

Klippet visar med generande tydlighet hur den invandrarvänlighet man stoltserar med, inte på något sätt är huggen i sten. PK-ism är en emotionell rörelse och emotioner kan byta fokus, ibland snabbare än vi anar. Idag kanske man hävdar att mörkhyade bör få fördelar framför vita, imorgon kan turordningen vara en annan. Idag spyr man galla över vita heterosexuella män, imorgon kan det vara jemenitiska bögar som står i skottlinjen. Idag tar man varje tillfälle att anklaga åsiktsmotståndare för nazism, i morgon är man de första att dra på sig SS-uniformen.

Enda sättet att undvika en katastrof – vare sig det gäller en klimatdiktatur, en demografisk bomb, ett fullskaligt raskrig eller bara en kriminell oligarki – är att lägga känslorna åt sidan och återinsätta ”förnuftet”. Jag vill gärna tro att det finns en kärna av förnuft begravt inom de flesta av oss, men att det av olika skäl försatts i ”Stand-by-läge”.

117 reaktioner på ”Jan-Olof Sandgren: PK-ismen har försatt förnuftet i stand by-läge

 1. Göran Holmström skriver:

  Följdfrågan då.
  Varför tar dom vita PK-isterna och agerar mot logik och förnuft?
  Jo för att dom tjänar på det.
  Egenintresset är nästan alltid det som går i första hand.
  Sedan finns svansen, väljarna men även dom hoppas på lite guld.
  Kopplingen ondska egoism när utredas mer.

  Gillad av 3 personer

 2. Christer L skriver:

  Angående länken: Gräl som utmynnar i våld har ju funnits i alla tider, likaså hårda förhör och samtal av betvingande karaktär. Men här är förutsättningen en intellektuell politisk debatt på demokratins villkor. Ändå förekommer en man och en kvinna som använder hotfulla föraktfulla tonfall och ordval riktat mot en författare som vill debattera ett allvarligt problem, den så kallade ”hederskulturen”. Med grova ord (som rätt mycket påminner om det arabiska sättet att gräla även om de lyckas undvika att säga kn*ll* din morsa) gör dessa båda samma förflyttning i sidled som Stefan Löfven brukar göra (kvinnors villkor på arbetsmarknaden) vilket tyder på att det är en beordrad och inövad rörelse de utför. De är aktivister, anställda och betalda för att utföra vissa blockeringar av debatten.

  Gillad av 1 person

  • Jari Norvanto skriver:

   Sidförflyttning… Eller som här, Löfvens (o)roande vurpa om LAS angående våldtäktsepidemin och det faktum att endast ca 20% av utländska våldtäktsmän döms till utvisning:

   Gillad av 3 personer

  • FF skriver:

   Skattefinansierade public service bekräftar ständigt det du skriver…

   ”Igår rapporterade Samhällsnytt om hur en man från Eritrea knuffade en 8-äring framför ett tåg som sedermera omkom. I tyska och engelska tidningar beskrivs gärningsmannens ursprung öppet som av ”afrikansk härkomst” eller ”eritrean” men i SVT:s egen rapportering utelämnas det helt.”

   När vita rycker slöjan av bruna är det hatbrott.
   När bruna knuffar vita framför tåg är det hatiskt att notera att det är bruna som dödar vita.

   Gillad av 6 personer

 3. Fredrik Östman skriver:

  Återinsätta förnuftet!? När tror du att förnuftet satt i högsätet? Säger du Upplysningen osäkrar jag min Luger! Just när vi påstår att vi återinsätter förnuftet uppstår horrörer som våra ideologier, våra färdigtuggade rationaliseringar, våra noga uttänkta livslögner. Sanningen erfar vi INTE med vårt intellekt, utan med våra sinnen. Under våra sinnesintryck måste förnuftet tjäna. Förnuftet skall säga oss vad som händer sedan, inte vad som händer nu.

  Sanning! Rätt! Liv!

  Gillad av 9 personer

   • Christer E skriver:

    Men vad har gamle Hume med förnuft och sanning att göra?
    Han menade ju att tingen runt oss existerade enbart om de upplevdes av någon, ofta av en själv. Någon filosofkollega (Kant?) vederlade den tesen genom att säga att Hume trots detta kunde snubbla på en sten som han inte hade erfarit, inte fått att existera genom att uppleva stenen.

    Nu behöver man inte gå så långt som till (ännu äldre) Descartes, som menade att det enda sanna var att han existerade. Det finns filosofer som bättre analyserat begreppet sanning än både Hume och Descartes (ska leta ett tag i mitt minne).

    Gilla

 4. Rolf Wasén skriver:

  Georg Henrik von Wright, som skrev en rad uppmärksammade civilisationskritiska böcker som ”Vetenskapen och förnuftet”, ansåg att det i grund bara finns en drift som kan få oss att undvika de mest katastrofala misstagen. Nämligen självbevarelsedriften.

  Men det säger sig självt att i en tekniskt avancerad tillvaro med kraftfull kommunikationsteknologi så är risken snarare att tekniken förstärker våra svagheter i en värld vi lätt finner förvirrande.

  Det är frapperande hur utvecklingen styrs av media-aktörer som får emotionella kickar och pekuniär belöning av att driva upp stämningar som inte direkt främjar de självbevarande besluten.

  En lösning antyds redan i titeln till Nassim Nicholas Talebs”Skin in the game”!

  Gillad av 3 personer

 5. Stefan Sewall skriver:

  Vissa radikala som är av människotypen vänsterbenägen, går ju så långt att de har avskaffat det sunda förnuftet. Jag har hört påståenden som: Sunt förnuft finns det inget som heter”
  De har avsagt sig all kontakt med logik och orsak-verkan samband.

  Till dem säger jag bara: Prova om tyngdlagen kanske också är relativ. Ta och testa att flyga från det där höga taket därborta! Tyngdlagen är bara en social konstruktion, ett uttryck för det vita patriarkatet. Släng dig ut och utmana för sjutton!

  Gillad av 11 personer

 6. larslindblog skriver:

  Det var pinsamt att lyssna på hur fruktansvärt otrevliga både mannen och kvinnan var mot Luai . Bl.a. sa kvinnan i inslaget att Luai skulle ”hålla käft ” om våldtäkter eftersom han inte är kvinna eller våldtagen. Den obehaglige mannen har jag enbart sett på foto–och det räckte. En riktigt snorkig typ. Vem det iskallt elaka kvinnan är vet jag inte.
  Att hålla god ton mot sådana typer eller kommunister/socialister i allmänhet är kontraproduktivt. Man skall vara snabb i repliken och fräsa av dom ordentligt. Ge tillbaka med samma mynt.

  Gillad av 4 personer

  • Aha skriver:

   Absolut, man ska vara laddad med konkreta exempel på kommunismens illgärningar och allt annat smått och gott som de röda bidragit med genom åren. Underlåtelsesynden nr ett är att man inte lyfter fram dagens samröre med Islmamismen.

   Gillad av 2 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    Javisst, framhåll alltid Mao massmord och Stalins, och också Che Guevara som beordrade avrättningar och också ville atombomba USA vid Cubakrisen 1962.
    Många har och har haft t-shirt med Che Guevaras bild. Om man berättar för dem vilken mördare och blodtörstig atomkrigs-förespråkare han var, kan man få dem att skämmas och ångra sig och inse att de inte är ofelbara. Viktigast: Ta ifrån fienden hans tro på sin ofelbarhet.

    Läs på nätet om Che Guevara, och hur han ville bomba Houston och Miami mm, när Chrustjov hade skeppat över bomber och raketer -62. Che och Fidel var riktigt psykiskt instabila och mkt känslostyrda. Det var stor tur att Chrustjov var stabil och faktiskt inte ville gå in i atombombsmolnet utan drog tillbaka raketerna. Chrustjov ska ha heder av att två gånger ha stävjat kommunistbröder som velat starta WW3.
    Mao försökte övertala Chrustjov att starta den stora världsrevolutionen, nu när Sovjet hade vätebomber, vid ett möte vid rysk-kinesiska gränsen 1955. Mao hade sagt att några hundra miljoner döda, hit eller dit, inte spelade någon roll. Kineserna var ändå 700 miljoner. Crustjov ville dock inte ha världskrig och avböjde. Rysk kinesiska tolkar som var med har vittnat om konversationen. Ett BBC reportage sändes i dansk TV om detta någon gång mitt på 90-talet. Finns också att läsa om, gamla mötesprotokoll som nu inte är hemligstämplade.
    (Chrustjov ville inte heller ha något Vietnamkrig visade det sig, utan stödde tvåstatslösningen som var det faktiska fysiska läget efter 21 juli1954, men gick till slut med på att stödja Ho Chi Minhs stora anfallskrig som Hanois politbyrå beslutade starta vid politbyråkongress dec-feb 1958-59 med officiell avsikt förklaring/publikation april 1959)

    Gillad av 6 personer

  • cmmk10 skriver:

   ”Ge tillbaka med samma mynt.”

   Något som Donald T. har utvecklat till en konst. Se ur de vänsterblivna snyftar och hulkar över hur stygg Donald är när han ger tillbaka med samma mynt!

   Bu, hu! Det började med att han slog tillbaks! 😉

   Gillad av 6 personer

  • A skriver:

   L.L denne Luai är helt värdelös för dessa vänstersvin, då de inte kan tjäna makt på honom. De behöver en råvara av ”offer” för att häva sig själva upp och trampa ned hederligt folk. Det är vad allt handlar om, härskarteknik. Att acceptera detta är västvärldens katastrof. Det är själva motorn, lögnen, stölden, lökens kärna. Sådant borde vi reda i, över en kaffe.. inte här, finns det något viktigare??

   Mvh A

   Gillad av 1 person

 7. Aurora skriver:

  Gratis uppehälle, inga id-krav, låga eller inga straff, outsinliga ekonomiska källor. För en sunt tänkande borde det inte vara svårt att förstå. Men det ’svenska sinnet’ (majoritet av befolkningen) är unikt i världen. Det är inte de senaste 20 åren. Svenska folket är vänster-hjärntvättat sedan 80 år bakåt. Med mer internationellt fokus sedan slutet av 60-talet med Palme, Vietnam och Palestina. De lever fortfarande i illusionen att ’vi har det så bra’. Fast det har vi inte. Vi anses vara ett fattigt land i internationellt perspektiv idag. Vården är sämst i Europa är så undermålig sjukvård att länder i Afrika erbjuder bättre. Pensionärer i Sverige blir fattigare medan de får det bättre i övriga Europa. Officiella ljugmedia (public service), med politiskt stöd om hot med lagåtgärder för kritik, driver indoktrineringen. Som tyvärr alltför många tror på.

  Gillad av 12 personer

  • Axel skriver:

   Gamla gråsossar dör bort. Jag har flera som jag kände.. Detta vet Sossarns och påfyllningen av röstboskap imporerar man. Agendan är, SD måste bekämpas, dvs förnuftet. Makten och därmed härligheten är vad som gäller. Så länge svennarna kan toklåna och bo segrerat, tänker dom, det berör inte mig. Vi har det bra, vi här i fina orten. Nästa fas i utvecklingen blir att svennarna måste integreras i det nya mångkulturella samhället.
   Kommer inom kort.

   Gillad av 8 personer

 8. Jonas Bohman skriver:

  Återigen tack för en klok text. Denna skulle publicerats i någon av morgon-/kvällstidningarna för att kanske få fler att vakna/nyktra till. Sprid på sociala medier, och printa ut till gamla mor och far.

  Gillad av 2 personer

 9. elfyma+ skriver:

  Sverige har ett mycket effektivare sätt att kväsa politiska protester än t ex Ryssland som ständigt anklagas för att förfölja/trakassera politiska motståndare som demonstrerar.

  I Sverige utmålas/uthängs politiska motståndare som ”nazister”, ”extremister”, ”populister”, ”rasister” etc etc. De/vi kan sedan i praktiken få livstids yrkesförbud, som i forna DDR.
  https://varjager.wordpress.com/2016/09/25/rapport-fran-folkets-demonstration-24sept-2016/

  I Sverige är det därför mest pensionärer som vågar protestera mot regimen.
  För att kväsa dessa pensionärer (som inte längre kan sparkas från sina jobb) åtalas de för brott mot ”värdegrunden” och riskerar fängelse. Vad blir nästa steg ? Att dra in pensioner och bostadstillägg ?
  https://samnytt.se/hovratt-andrar-friande-hmf-dom-domer-kvinna-till-tre-manaders-fangelse-for-hets-mot-muslimer/

  Än märkligare är att media och journalister, som ständigt anklagar Ryssland och Kina för att inskränka yttrandefrihet och demokrati, aldrig protesterar när detta sker i Sverige.
  De deltar t o m i drev mot alternativa media -bara för att tysta politiska motståndare.
  https://friasidor.is/granskning-sverige-nedslackta-igen/

  Gillad av 10 personer

 10. Ivana Ivanovitch skriver:

  During the 70s I met many members of the Soviet ”elite”‘. What surprised me was that, in private, they all stated that the official news in media was all fake, propaganda.

  The difference between the former Soviet Union and PK-ister in Sweden today is that the Swede’s believe what they hear on TV. Are the Russians more intelligent?

  Ivana ivanovitch

  Gillad av 13 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Yes, I think Russians and Poles and Hungarians and people from the former eastern block are smarter as they have lifelong experience from official lies. I know many and they are experienced and think for themselves. The Swedes have stopped thinking and let the authorities think as they have been used to trust them.

   Gillad av 4 personer

 11. Lars Strömberg skriver:

  Några tankar kring detta som envist benämns Politisk Korrekthet. Men som JAG lika envist vill bemämna SOCIAL Korrekthet:
  Det är (rimligtvis) betydligt enklare – och därmed tyvärr vanligare – att styras av känslor än av resonemang.
  Eftersom (alltför) många människor i grunden är självupptagna, så styrs de av omgivningens uppfattning om dem. Detta kan såklart ta sig diverse uttryck, men en lockande metod är att ”jaga likes” och att känna grupptrygghet. (Dvs känslor igen.)
  Eftersom (alltför) många människor är stressade, jagade och splittrade (av bland annat multi-surfande/multi-uppdaterande/multi-bevakande av andras uppdateringar och samtidigt ska ha koll på lille Kevin, så saknas tiden för resonemang, betraktelse och reflexion.
  I den av allt självförvållat ”brus” kaosartade befintligheten utvecklas en slags automatik:
  Den handlar om att snappa upp vindriktningen utan att aktivt behöva tänka på det. Man anammar – närmast omedvetet – uttryck, ”åsikter”, trender med mera. Allt för att skydda sig själv och hålla sig kvar i den sociala tryggheten.

  Gillad av 1 person

 12. uppstigersolen skriver:

  Nåja, Nu har vi hört detta länge nog. Jag vet att 4 av 5 svenskar är nöjda. Hur sjutton ska dessa kunna fatta hur verkligheten ser ut? Genom att den slår dem i huvudet förstås. Just nu stjäls det många mopeder i den stad där jag bor. Med våld för det mesta. Vilken femtonåring slår tillbaka när tre gängliga typer från en kontinent söder om Europa hotar honom? Ingen. Men föräldrar och alla som kommenterar är riktigt upprörda. Kanske trillar polletten ner för dessa.

  Gillad av 6 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Jag tror inte de är så nöjda, de har bara inte fattat vad de har röstat på. Jag fattade länge inte vilka svikare M var. Jag hade fullt upp med massor av jobb, dag som helg och tittade inte upp. Bodde avsides från problemen och besökte inte no-go zoner och såg inte politikerkäbblet på TV. Gjorde annat. Var mycket utomlands.
   Visste inte vad som hände riktigt och framför allt inte i hur stor skala. När en M-politiker blev utesluten ur M partiet för att ha sagt det självklara om islams inkompatibilitet med västerländsk demokrati förstod jag att M inte var vad jag hade trott. Min parti hade svikit mig och var genomsyrat av dårskap. Det finns ingen att lita på längre. Jag tror många nu snart kommer att fatta något. Nu går inte en dag utan mord och sprängningar. När det pågått en tid och visar sig inte vara en tillfällighet kommer det att svänga.
   Nu brinner det bilar i fina kvarter, det kommer nog att få många att reagera. Förr trodde folk att ”bara” invandrares bilar brann i orten vilket är nog så rasistiskt tänkt. En släkting trodde det var försäkringsbedrägerier. Bortförklaringar håller ett tag. Sedan går det inte längre. Snart fattar även hon/han.

   Gillad av 11 personer

   • Hans Karlsson skriver:

    Du är nåt på spåren. Ser själv hur mina föräldrar reagerar, eller ändå mer min faster som är närmare 90 och inte bor så nära att jag kan kommentera dagshändelser. Därutöver ser jag hur en annan generation, den som min hårt arbetande syster tillhör, reagerar.

    Föräldrarna läser DN och ser SVT, men också mycket tysk tv, vilken är en knivsudd bättre än SVT, men kanske inte mycket mer. Föräldrarna är gamla, kan inte surfa runt, vet knappt vad surfa är, vet inte vad man ska leta efter. De får ingen alternativinfo. Faster bor i sin tur i en kommun som tillhör konkursbona. När jag berättar vad förfallet beror på så tror hon mig inte, ”det har ingen sagt på TV, det kan inte vara så illa, dom (migranterna) måste ju också leva”. Men du ser ju dessa klungor av skräniga ensamkommande bebisar som hänger på torget, förorenar, kastar papper omkring sig, bråkar och skriker? Har det nånsin under din levnad sett ut så i stan? Varför går du hellre till Konsum i grannskapet numera och inte till dina favoritaffärer runt stora torget? Man får inget svar.

    Syster som jobbar dygnet runt, har familj och generellt aldrig varit intresserad av ideologiska frågor (hur många är det?) orkar inte, hinner inte. Hon förstår, hon anar, hon begriper, men hon har ingen ork att engagera sig, vill inte förstöra sitt humör, använder surftid till att hitta ersättning till den trasiga spisen, till vilka lister som passar till golvet, inte till att läsa alternativmedia, och hur vet man att det är sant som man läser där? Inser också att hon inte kan göra nånting åt detta själv ändå. Ger upp.

    Så tror jag stora delar av den svenska befolkningen fungerar idag. Man anar att något inte står rätt till, men vet inte hur man ska tillgodogöra sig info från en maktapparat som man lärt sig tro gott om, som goda ledare som gör som vi väljare önskar. De allra flesta människor vill ha ett lugnt och stilla liv där man bryr sig om sin familj, sin släkt och där allt därutöver inte är intressant. Ett fåtal av oss har ork, ilska, engagemang att skriva här, att ta till oss och filtrera information. Ännu färre har nån form av ideologisk bas att mäta allt detta på. När kristendomen är avskaffad måste en annan bas till och där råder fortfarande osäkerhet på bred front i befolkningen.

    När kommer dessa stadiga människor då reagera? Jo, först den dagen livet står på kniven. Ska du med ditt elaka benbrott få förtur på akuten? Vi har 13 somalier och 10 syrier som har skjutit på varann för att hävda knarkterritoriet i parken, de kommer före, de är visserligen varken medborgare, har fått PUT på oriktiga grunder, har ingen anledning att skjuta, har ingen anledning att ägna sig åt grov kriminalitet, men de går före (allas lika värde). Du får ligga med smärtstillande till i övermorgon eller, om du betalar själv, kan vi ordna ambulansflyg till Ungern. Då först kommer gemene man reagera. Men då är vi å andra sidan så långt ut på skalan till förfall att det nästan kvittar att vi reagerar.

    Gillad av 12 personer

 13. Observatör skriver:

  Jag tror inte att man behöver vara så filosofisk. PK-ismen gynnar makthavarna (”staten och kapitalet”). Det svenska folket har med få undantag aldrig varit särskilt upproriskt. Man lyder. En och annan buspojke röstar på SD, men de snälla flickorna som höll fröken i hand på rasterna och de karriärsugna gossarna skulle aldrig ens i sin vildaste fantasi överväga något annat parti än de av makten sanktionerade.

  Gillad av 2 personer

 14. Jari Norvanto skriver:

  Känslor behöver inte vara fel i sammanhanget (pathos, ethos, logos). Berättigad vrede är en sund respons som inte eliminerar åratal av genomtänkt förnuft. Hjärta och hjärna kan tala samma språk.

  Gillad av 4 personer

 15. Aha skriver:

  Massinvandringen har aldrig bejakats av en majoritet enligt de enkäter som SOM-institutet genomfört genom åren. Vad jag kan minnas har man då bara frågat om vi ska ta emot mer eller färre flyktingar. Man har inte, mycket medvetet enligt min åsikt, frågat om vi ska ta emot fler eller färre ekonomiska migranter för det hade med säkerhet betytt nej från en mycket stor majoritet. Med detta sagt är det alltså en minoritet av svenskar som bejakat det fullskaliga experimentet att gå från en av världens mest framgångsrika homogena kulturer till en mångkultur vars förmåga att göra sig gällande i den internationella konkurrensen inte har rosat marknaden. Sverige tappar i välståndsligor och motsv.

  De svenskar som drivit detta är vänsterliberala människor, människor som uppenbarligen låter känslor få större utrymme på bekostnad av förnuftet. De är mer mottagliga för propaganda från dagis, från skolor och universitet och inte minst från kultur och media. En vänsterliberal människa försvarar att migranter ges välfärd innan de äldres behov av omvårdnad har tryggats med att man kan göra båda och, eller att pengar finns för de äldre om man bara satte åt skattesmitarna. Att sedan detta inte görs får inte en vänsterliberal att agera med resultat att de äldre far illa på bekostnad av omvårdnaden av friska migranter.

  Frågan borde egentligen bli hur dessa människor kan fås att betala för den skada de orsakat majoriteten. Åtminstone kärnan, pådrivarna som politiker, kändisar, författare borde på något sätt få ta konsekvenserna av sitt agerande.

  Gillad av 8 personer

  • Björn skriver:

   ”Svensken” vill ju vara och tycka ”som andra”, och är därför lätta offer för medias alla fejkade ”undersökningar”, typ ”Svenskarna anser….”, ”De flesta svenskar vill….” osv! OAVSETT hur uppenbart agenda-styrda dessa är! Att lita på vad man SJÄLV ser och upplever, och sen dra slutsatser därifrån, är inget som står högt i kurs! Huvudsaken verkar vara att inte sticka ut, och att känna sig trygg i tron att man tillhör ”den stora allmänheten”! En ynklighet som snart kommer att straffa sig rejält…..

   Gillad av 4 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Aha: ”Massinvandringen har aldrig bejakats av en majoritet enligt de enkäter…”

   Ja-Varför har vi då inte fått ha folkomröstning om denna den viktigaste av alla frågor sedan Gustav Vasa?
   Åtminstone jag har inte riktigt vetat var M-partiet har stått i den frågan för ett antal år sedan. Jag har inte lyssnat på käbblet som mest handlat om annat, och vem skulle man rösta på om inte M, har jag tänkt. Visste inte magnituden av problemen före c:a 2007 då bilbränderna blev riktigt många. SD var ju svartstämplade och kunde man inte lita på, kändes det som tidigare, även om jag anade att Åkesson kanske inte är så oseriös. Jag tyckte han mest såg ut som en pingstpastor. Han fick aldrig chans att höja mungiporna i TV då han alltid mötte hat från media och alla håll insåg jag sedan.

   Gilla

   • Björn skriver:

    Just det faktumet att Åkesson såg ut som en Pingstpastor, försenade troligen SD:s etablering med några viktiga år……

    Gilla

   • Eva Danielsson skriver:

    Stefan Sewall
    Som gammal moderat var det en ögonöppnare när Reinfeldt på egen hand slöt avtal om fri invandring och automatiskt permanent uppehållstillstånd för syrier, med MänniskoavvecklingsPartiet 2011. Och näpste Tobias Billgren för att prata om volymer. Där gick allianståget ut ur bild.
    Marxistblocket är som de är, kanske mer illvilliga än vad vi hade insett, men de största bovarna är allianspartierna vad gäller dagens situation.
    J’accuse….
    Enda alternativet är SD och enda förhoppningen är att AfS och MED också kan växa och få inflytande. Och att några vettiga gammelsossar vaknar till liv innan de dör. Förutom att vi håller tummarna för och gläds åt Trump, Salvini, Visegradsländerna och Boris Johnson.

    Gillad av 4 personer

  • Jan Molin skriver:

   Svenskarna kommer aldrig att förstå orsaken till att de blev av med sitt land! Den hastighet folkutbytet sker är för långsam för att de 83 procenten överhuvudtaget skulle märka av det, svensken anpassar sig undan för undan. Dessutom är den påverkan som folk utsätts till anpassning och gillande av sjupartiernas massinvandringspolitik så ytterligt effektiv!
   Betänk att staten har dels i sin hand fullständig lojalitet från chefer, övriga anställda och journalister inom SVT, SR, TV4 + de statligt stödda tidningarna DN och SVD. Ovanpå detta så följer huvudsakligen hela övriga pressen ute i hela landet samma inriktning. Vi är ett mot våra valda makter extremt lydigt folk, som också anpassade sig till att politikerna lade ner hela vårt försvar! Vad signalerar det? Jo, kom gärna och överta vårt land, vi är ett folk av godhet!
   Möjligen kommer delar av de tidiga invandrarna till Sverige från Europa att bråka.
   Sverige blir ett islamskt land, svenska kyrkan välkomnar islam redan idag med den västtyske/östtyske ärkebiskopen i spetsen. Jag bedömer också att hon är kommunist. Statsideologin islam är helt jämförbar med kommunism och nazism, diktaturideologier alla.
   Sverige kommer att sjunka ned till samma ”mellanösterngyttja” som Spanien genomled under 700 år med slut 1492. Ty det är inte mellanösternfolkets mentala förmågor som fattas utan det är dessa länders statsideologi som tvingat dem ner i detta träsk.
   Under historiens gång har många länders befolkningar underkuvats genom främmande folks invandring. Hela Amerika, både nord- och sydamerika, övertogs av europeerna, de sista försvarsstriderna utkämpades i slutet av 1800-talet. De olika indianska befolkningarna blev av med sina landområden och många lever än idag i reservat, dvs landområden (ett slags koncentrationsläger kan man säga) dit de tvingades bosätta sig. De lever fattigt och eländigt, de blev av med sin kultur.
   Blir ett folk av med sin kultur så är det slut med det folket. Detta har hela sjuklövern också uttryckt genom Sahlin och Reinfeldt: svenskarna har ingen kultur! De visste hur man ”trycker ned ett folk i skorna”.

   Gillad av 4 personer

 16. Mitt vykort skriver:

  Förnuftet. Jaha, tror Sandgren att de finns ett litet organ i folk, kanske bredvid mjälten, som gömmer förnuftet? Återigen detta, man pekar på galenskaper, i detta fall ”20 år” gamla, var kom de ifrån? Hur förlorade svenskarna förnuftet? En mycket mera intressant betraktelse skulle vara om Sandgren spolade tillbaks bandet 30 år, innan ”förnuftet” försvann enligt honom, och studerade sig själv. Hur tänkte han om allt detta då? Röstade han på de som maximerat invandringen? Tyckte han det var bra?

  Jag vill göra gällande att detta pågått mycket länge, många faktorer har samverkat men den viktigaste är att religionen försvann, kristendomen, den var vårt förnuft, alla våra levnadsregler är kristna, många möjligen äldre, men hur som helst kodifierade i kristendomen. Förnuftet är inget organ, inte god moral heller, utan måste läras. Vissa måste lära sig mer än andra, därav det ständiga nötandet i religionen på kyrkbänken. Vi är inte ”goda” innerst inne, eller ytterst få är det, utan måste formas. Vissa, ett litet fåtal, verkar ha en skulptörs ärlighet och hugger sin moraliska inre bild varje dag, de ser den. Andra tittar helt enkelt inte efter, eller projicerar sina tillkortakommanden.

  Fast Sverige är ju värre ute än andra, vad kommer det sig av? Jag tycker att det är tydligt att vi mera grundligt rensade ut religion och tradition, hur gick det till? Vi vet alla svaret, det finns några som vill ha det så här, det var politikerna, så klart socialdemokraterna, de är helt enkelt förrädare. De har för sin egen vinning och ideologi underminerat vår civilisation, för om individen är stark och självständig och själv väljer sin väg och med vem han samarbetar, vad skall staten göra? Vad skall parasiterna göra? Socialdemokratin har varit så framgångsrik så den nu bor i folks hjärnor, den har också vunnit över det som skulle gälla för höger, även här hjälpte religionen till, för när de giriga men dugliga (vänstern är girig och oduglig) inte går i kyrkan då bryr de sig endast om pengar och kan lätt vinnas över av parasiterna, så till sist så är de också förrädare, som Reinfeldt och Lööf. Det allra bästa tecknet på att socialdemokratin perverterat folks sinnen är att den opposition som uppstod, likt Sandgren idag 30 år för sent, endast fokuserade på symptomet av vänsterpolitiken, nämligen massinvandringen som om den inte kom av allt det andra. Istället så hänger allt ihop bakåt, som en kedja, och min kritik mot DGS på sistone består i att jag inte tror att skribenterna vaknat, de har bara sett symptomet, utslag på magen, precis som SD, de är fortfarande sossar innerst inne. Det är därför vi inte ser några lösningar alls på DGS, för de har skapat en ytterligare nivå av rationalisering, DEN TREDJE VÄGEN, den som folk med vänstermentalitet alltid finner, hycklarens väg, för allt gott och mot allt dåligt. Istället så finns som alltid två vägar, ifrån det onda, eller mot det, och att gå ifrån det onda idag kommer att kräva ett utpekande och en hårdhet, folk kommer att skadas också av högerpolitik men skillnaden blir att vi öppet pekar ut vilka som skall skadas, vi väljer ut dem, de värsta. Detta till skillnad från vänstern som alltid låter de försvarslösa drabbas och sedan förnekar det, flickor blir slängda från balkonger, har inget med S att göra, småflickor bli gängvåldtagna, har inget med S att göra, gamla far illa med usla pensioner och skållas till döds, har inget med S att göra, ungdomar rånas regelmässigt .. ja jag kan hålla på hela dagen.

  Så det hade varit mycket mera intressant om DGS skribenter ägnade sig åt introspektion och tittade på sin moraliska David, den ser inte ut som ni tror, det kostar på att hugga sten och ni tror man inte behöver hugga.

  Det är symptomatiskt att endast 20,000 personer röstar på det enda partiet som försöker göra sig fritt från det socialdemokratiska inflytandet och att det inte uppstod förrän helt nyligen.

  Gillad av 6 personer

   • Christer E skriver:

    Nu är ju kobran extremt duglig, i toppen på näringskedjan som den är.

    Nu var det inte kobran jag ville kommentera utan din referens till kristendomen. Det krävs mycket själslig disciplin för att leva utan religion, de levnadsregler en religion mer än gärna tillhandahåller. De som inte klarar av detta i dagens sekulära samhälle letar (ofta) efter något som kan fylla detta etiska tomrum som uppstår. Det finns gott om falska profeter som predikar sanning, mål och frälsning för den som följer. Det må sedan vara IS-rekryterare, politiker som Trump eller Boris Johnson, egentligen alla som förklarar den komplexa värld vi lever i med ett ”vi-dom”-upplägg, en polarisering.

    Kanske mådde samhället i stort bättre när det, som tidigare, var prästen i byn som stod som moralitetens högste domare, avgjorde vad som var rätt och vad som var fel.

    Att hitta sekulära levnadsregler är på inget sätt lätt, men väl värt mödan.

    Gilla

   • Mv skriver:

    Endast hycklarna lever inte efter vi och dem. När hade du senast en muslim på fika hemma, när såg du senast några arabiska eller muslimska nöjesprogram på TV, de är väl 1-1.5miljon nu? Hyckleri som livsfilosofi.

    Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Jag är ju uppfostrad till att sköta mig, inte ligga någon till last och vara en bra människa. Min mor var nog uppfostrad av religiösa föräldrar men hon försökte inte att få mig att be, gå i kyrkan och vara religiös. Men visst, jag blev döpt och konfirmerad men gick ur kyrkan när jag kunde. Kristenhet är ju lite suspekt idag. Men goda levnadsregler gäller fortfarande för en del.

   Gilla

   • Mv skriver:

    Poängen är att goda levnadsregler måste upprätthållas över tid, hur skall de överföras mellan generationerna? Idag sker motsatsen, pk-ism och socialism överförs mellan generationerna och vi ser resultatet, vänsten har infiltrerat allt, som en väckelserörelse. De är som Jehovas vittnen.

    Gilla

  • Palle9 skriver:

   Mitt vykort: Håller med om att denna aspekt har en grundläggande betydelse. En som kraftigt bidrog till avkristningen av Sverige var Ingemar Hedenius – porträtterad i ett antal Ingmar Bergman-filmer som en avskyvärd rollfigur, Bergman insåg tidigt vad Hedenius representerade. Men mycket riktigt hade genomslaget aldrig kunnat bli så stort om inte S drivit sin i grunden antikristna politik resulterande i en atomiserad befolkning utan verklig moralisk/etisk grund.
   En mycket läsvärd bok på detta tema är Bo Giertz: Den stora lögnen och den stora sanningen.

   Gilla

  • Palle9 skriver:

   Mitt vykort: Håller med om att avkristningen varit av grundläggande betydelse. En som i akademiska kretsar var tongivande därvidlag var Ingemar Hedenius. Ingmar Bergman insåg tidigt vad hans namne var för slags människa, och i några av sina filmer porträtteras Hedenius som en vedervärdig typ (vid ett par tillfällen spelade Gunnar Björnstrand denna roll).
   Men den stora skulden ligger, som du mycket riktigt framhäver, hos S och dess konsekventa antikristna politik. Denna har lett till ett folk i avsaknad av ordentlig moralisk/etisk kompass, en atomisering som öppnat upp för extremism i fråga om skattetryck, nedmontering av försvar och skola, bostads- och vårdköer samt naturligtvis en massinvandring, som saknar motstycke i jämförbara länder.
   Allt detta möjliggjort genom att traditionella medier helt underlåtit att kritiskt granska den förda politiken p.g.a. den massiva dominansen av vänsterextremister inom journalistkåren (utbildade på den s.k. kommunisthögskolan).

   Gillad av 1 person

   • Mv skriver:

    Jag vet inte om underlåtit är rätt ord, de har så klart aldrig haft avsikten, det är onda människor som vill ha det så här. Jag lyssnade på senaste swebbtv med KOA. KOA säger mycket klokt det är därför hans blinda fläckar blir desto mer intressanta. De satt och fabulerade om att S representerade folkviljan på den gamla goda tiden men det var ju en ren tillfällighet i tiden, ideologin var samma då som nu, individen är slav under staten, att svenskarna var fullständigt omedvetna om att vänstern spelade dem från början verkar han inte fatta, han verkar inte se ondskan i socialdemokratin utan lägger fokus på teknikaliteter med demokratin. Han förstår inte religion heller vad der verkar, så han förstår inte betydelsen av att vi blev avkristnade, för sådan är han själv, och han kunde märkligt nog inte föreställa sig att folk kommer att konvertera till islam när det blir fler muslimer. Det är ju det islam syftar till, underkastelse, hur har islam annat spritts? Han säger ju själv att islam inte är en folkgrupp, så hur blev indoneser muslimer, eller uigurerna? Eller turkarna? Märkligt, det finns något att gräva i där, socialismen och islam, vad är det folk som KOA inte ser? De verkar tro på tredje vägen, för på frågan vad man kan göra så snubblar han på orden.

    Gillad av 2 personer

 17. Livet i en tryckkokare skriver:

  Samhället självt är alltid på väg någonstans. Här och nu är inte i morgon. Vissa åsiktsriktningar växer sig starka. Bygger kraft. Medan andra långsamt dör undan. Naturligt kan tyckas. Men där finns idag en anpassning till ett högre samhällstryck. Det som råder inom en tryckkokare. Där trycket och värmen har vridits upp. Ett samhällets eget långkok, som faktiskt pågått rätt länge nu. Och då uttrycker man sig aldrig verbalt rakt och enkelt. Ty ett repressivt tryck påverkar innehållet. Hur människor uttrycker sig och hur verkligheten låter sig beskrivas. Människor i en tryckkokare blir mer försiktiga i hur de uttrycket sig. Många tystnar och talar hellre om virkning eller om nya recept, hellre än om samhället självt. Om de inte bara tystnar. Och om de alls uttala sig om någon akut samhällsfråga – som rör demografisk utveckling – så gör de det alltid i överförd bemärkelse. Både som tal och i skrift. Gärna som en försiktigt uppmålad allegori eller i någon typ av liknelse. Som om det ständigt satt någon och tjuvlyssnade på dem. Även rent privat. Och iakttog dem i smyg bakom någon döljande buske. För att sedan ivrigt rapportera hem minsta snubbel eller tankefel. Och att dessa någon/några inte heller vill dem särskilt väl. Och att dessa några vet att dra i osynliga trådar, så det kan påverkar både deras privatliv eller karriär negativt. Och att de därför värjer sig att tala klarspråk. Så inte nätet dras åt. Och att det lilla syre som ännu finns inte också det tar slut. Detta nät och atmosfär påverkar vilka ord som är i bruk. Och är satta i giftskåpet. Omskrivningarna blir därför många och fantasifulla. För att försöka nå igenom den tjocka muren av försköningar. Det drabbar ovillkorligen bruket av ord och uttryck, i både tal och skrift. Som denna text själv är ett exemplet på. Ett samtidens lackmus. Där det fria orden och uttrycksmöjligheterna går i exil. Går under jord. Så gestaltar sig ett liv levt i en tryckkokare. I ett övertryck av repressivitet.

  Samhället självt är alltid på väg någonstans. Här och nu är inte morgondagen. Vissa åsiktsriktningar växer till sig. Bygger kraft. Medan andra dör undan. Men inom en tryckkokare riskerar framtiden själv att fara i luften – om säkerhetsventil saknas. Och inget tillåts pysa ut.

  Gillad av 3 personer

 18. Arne Groningsson skriver:

  Apropå ingen ID kontroll!
  Ska man som utomlands boende tvättäkta Svensk,

  ( dvs född av tvättäkta Svenska föräldrar, bott i Sverige under lång tid, förnyat sitt pass ”hundra gånger” genom åren)

  förnya sitt Pass på utländsk Ambassad/Consulat, för att bla undvika dyrbara resor och inte minst riskera att bli rånmördad i hemlandet, så behövs detta….
  1/ Tidsbeställning
  2/ Personlig inställelse
  3/Medtaga tidigare Pass
  4/Är passet ogiltigt krävs annan leg.
  5/Är man utskriven ur Sverige skall uppehållstillstånd/registreringsbevis uppvisas för boendelandet
  6/Personbevis för personer som är födda i Sverige, eller om man tidigare bott i Sverige
  7/Har man ytterligare medborgarskap skall detta styrkas
  8/Medtag ifylld passansökan Dvs.Polisens formulär för prövning av Svenskt Medborgarskap
  OBS! alla handlingar i original
  Pris: ca 1400 sek

  Därutöver tillkommer vanligtvis rese-hotellkostnader, för av kända skäl, så är de flesta Ambassader/Consulad nedlagna i den Stora Världen.

  ”Lika inför Lagen” som det hävdas, gäller bara hyggligt folk!

  Gillad av 7 personer

 19. Christer E skriver:

  Vi lever i en komplex värld och att dela in Sverige (eller Världen) bipolärt, i ett antingen-eller, bortser helt från komplexiteten. Det må vara PK mot anti-PK, vit mot icke-vit, svensk sedan 5 generationer mot invandrare, etc. etc.
  Jag vill försöka med några axiom-liknande satser, som jag tror vi alla (de flesta) hyllar eller åtminstone accepterar:
  – ett land utan gränser är inget land
  – att leva och bo i ett land kräver anpassning till det landets lagar och seder
  – att vara invandrare är ingen rättighet

  Nästa steg är hanteringen av individer som bryter mot detta. Genom avtal har t.ex. Sverige accepterat att vissa EU-medborgare (de från s.k. Schengen-länder) har rätt att vistas i landet under begränsad utan krav på egna medel för försörjning.
  Som jag ser det är problemen med EU-medborgare som vistas i Sverige små och det omvända (svenskars rätt att vistas i EU-länder) uppväger eventuell olägenhet.

  Problem finns helt klart med invandrade icke-EU-medborgare, dels på grund av mängden och dels på bristande integration (ett delat ansvar, invandrarna själva och svenska politiker och myndigheter). Rätten att vistas i landet måste vara villkorad, dvs brott mot landets lagar förverkar rätten att bo i landet (förutom trivial brott som att gå mot röd gubbe). Man kan undra varför personen som, enligt tidningarna, blev misshandlad av ASAP Rocky fortfarande tilläts vara kvar i Sverige trots att han (enligt tidningarna, igen) dömts för både misshandel, snatteri och narkotikabrott.

  Som sagt, en komplex värld med komplexa förhållanden kan inte beskrivas med ytterst förenklade begrepp, polarisering, ett ”vi som har rätt” mot ”alla de som har fel”, alternativt ”vi som sett sanningen” mot ”ignoranter” (eller nihilister).

  Gilla

  • Wille Börlin skriver:

   A$AP-offret verkar ju vara en skön juvel………….
   Intressant är att han är ”flykting” från Iran och sökt asyl i Sverige.
   Han hade inte tänkt komma till rättegången då han planerade att vara i Iran en månad !
   Enligt mig bör han då förlora sin flyktingstatus i Sverige och behöver bara köpa enkel biljett.
   Jag antar att denna ändå betalas med bidrag och inkomster från brottslighet.

   Gillad av 2 personer

 20. Sixten Johansson skriver:

  Alla framsteg bygger antagligen på att vissa individer lyckas mobilisera många och rikta deras intresse och kraft. Så skapas tillfälliga eller bestående kollektiva verktyg, som förstås ofta missbrukas, allt efter ledarnas och massans moral, maktbegär, girighet, gemenskaps- och ansvarskänsla.

  Kollektiva verktyg är t ex slavar, fackföreningar, arméer, valboskap, konsumenter osv. De kan likna mänskliga pyramider, som ger mer överblick och kunskap, eller en multicykel med massor av hjul och trampor. Några fuskar och latar sig; ledarna kan styras mer av egenintresset än av allas väl. I alla kollektiva verktyg ingår tvångsmedel, hyckleri, förljugenhet.

  Mot bakgrund av världskrigen ville många inflytelserika sätta in mentala botemedel för att förbättra människors moral och på sikt hela världen. Ett av medlen visade sig vara oerhört kraftfullt, ett enkelt uppbyggt: ”Allt ont beror på vit rasism. Förbjud! Blanda!”

  Det infördes gradvis som ett universellt axiom. I resonans med andra idéer spred det sig som ett virus i alla system. Nu 70 år senare är alla kollektiva verktyg smittade och dysfunktionella. Viruset tillförde mer förljugenhet och skyddades av tabun. Massmigrationen blev en stresstestning av systemen och visade att inga kollektiva verktyg längre fungerar verklighetsanpassat: humanvetenskaper, massmedia, politik, val, rättssystem, ekonomi, gruppavstämt sunt förnuft, osv. Inget kan göra samhällsverktygen funktionella igen, om inte detta centrala virus och dess mutanter elimineras.

  Gillad av 2 personer

 21. CC skriver:

  Allt fler invandrare från tredje världen vill bli svenska medborgare. Migrationsverket har därför lagt extra resurser till medborgarskapsprövningen för att fler ärenden ska kunna avgöras på kortare tid.

  Om cirka 25 år är antalet muslimer fler än antalet infödda svenskar med svenska rötter och då tar muslimer/islamister makten i våra kommuner och i Sveriges riksdag. Då blir Sverige ett muslimskt land. Det handlar bara om enkel matematik. Muslimska kvinnor föder 4-5-6-7.. barn. Svenska kvinnor föder 1,7 barn. Därför tar det bara en (1) generation innan muslimerna blir fler än oss. Vill vi det? Jag vill det inte och därför röstar jag på SD och hoppas i min naiva hjärna att vi kan hålla kriget borta. Tyvärr tror jag att det kan sluta mycket brutalt för oss infödda svenskar med svenska rötter. 7-Klöverns politiker har ju stöd av 82,5 procent och därför kommer det gå åt h-vete.

  Gillad av 2 personer

  • Arne Groningsson skriver:

   Om du som Svensk vill bli medborgare i Spanien, så ska man bland 48 andra saker, presentera utdrag från Straffregistret i Sverige och från Spanien.
   Redan där sket det sig sannolikt för 99% av den nya sortens individer, men detta krav har man väl knappast i det gamla landet?

   Gilla

 22. Lars Strömberg skriver:

  Nu tänker jag ta i lite och släppa på hämningarna:
  Det spelar mindre roll om folk är vänster, höger eller hit eller dit. I stort sett alla har som högsta prioritet att höra till någon gruppering. DET är det stora bekymret, menar jag.
  Det sociala i grupperingsfokuset styr människor. Identitetstörstandet, tryggheten, osäkerheten.
  Det spelar på ett psykologiskt plan ganska liten roll om man tillhör ”Vi som tycker si” eller ”Vi som tycker så”. Den förintande gruppmentaliteten utarmar nytankande, egna perspektiv och smetar ut individen till en liten slimeklump, fullkletad med grill-os och tatueringar.

  Gilla

 23. Folke Lidén skriver:

  Du har rätt. Att så många kopplat bort förnuftet i denna fråga är en obegriplighet.
  Jag känner rätt många med hög utbildning och synbarligen gott förnuft som genomgår något slags metamorfos när invandringen kommer på tal.
  Borta är allt tal om demokrati, tolerans och yttrandefrihet. Ersätts med typ – Sverigedemokrat din jävel.
  Jag har faktiskt bekanta som inte umgås med mig längre p g a att jag varken kan eller vill hålla tyst.
  Möjligen anar jag att allt fler kanske ändå börjat begå tankebrottet att Sverige inte klarar av att fortsätta med hög, kravlös invandring – men bara möjligen.

  Gillad av 1 person

 24. Hans Karlsson skriver:

  Det finns många teorier varför vi har denna politiska korrekthet. Jag testar några av mina.

  a) vi har tagit bort basen för ideologisk bedömning, den allra lägst liggande nivån av moral, uppfattningar och bedömningar, nämligen kristendomen. Det är den som gjort Europa till Europa och den har genomsyrat Sverige sedan 1100-talet. När nya idéer inte kan stämmas av mot något grundläggande, absolut sanning om man så vill, då går man vilse, de långsiktiga effekterna kan man inte förutse då man är ute på ny mark (och när man insett det så är skadan irreversibel), det finns ingen homogen ”folksjäl” kvar som slår vakt om ett visst sätt att leva. Då blir dagens sanning den sanning som gäller. Socialismen har alltid varit en svuren fiende till kristendomen eftersom kristendomen i grunden står för sanning och modet att försvara den. Se socialismens historia så är evidensen överväldigande. Detta är egentligen morasets ansats.

  b) kvinnors inflytande – nu får jag på nöten, det vet jag. Är helt införstådd med att kvinnor behövs i beslutande organ, men kvinnor reagerar mera känslomässigt än män, de är mindre faktabaserade och utgår från en moders känslor. Det är helt rätt, vi behöver även det perspektivet, annars vore samhället hårt och brutalt. Det som hänt de senaste 100 åren är dock en aktiv omsvängning där kvinnor tar plats i samhället. Det går för långt att utreda detta, men idag är den kvinnliga aspekten av omvårdnad, känslor och empati utökad, omhuldad och ifrågasätts inte. Känslor går före fakta. Vilket går bra så länge det finns en till synes outsinlig kassakista att ösa ur. Vad gäller därefter?

  c) som derivat av b) – kan det vara så att senaste generationers frånvarande mammor har påverkat barn till att behöva mer av självbekräftelse? Barn som sätts på dagis från 1 års ålder, som känner sina (av socialister genom utbildningen indoktrinerade) dagisfröknar bättre än sina mödrar? Kan det inte vara så att dessa barn blir känslomässigt skadade på ett tidigt stadium, behöver hävda sig för att synas, har en inneboende brist på kärleksfull uppväxt? Det skulle kunna förklara en del av godhetsknarkandet – kristendomen avskaffad, det finns ingen nåd och förlåtelse, det är bara gärningar som räknas, frånvarande föräldrar som gör att uppmärksamhet krävs, att godheten måste levas ut på andras bekostnad för att visa: här finns jag, jag vill synas, jag vill bli klappad på huvudet, jag vill känna trygghet, jag vill vara en god människa.

  Många här säger att allt är socialismens fel. Jag instämmer. Men varför uppkom socialismen? Var fanns jordmånen till att så många gladeligen omfamnade denna ideologi?

  Gillad av 1 person

  • Rikard skriver:

   Hej.

   ”Men varför uppkom socialismen? Var fanns jordmånen till att så många gladeligen omfamnade denna ideologi?”

   Scch! Menar du att Sverige anno 1850 inte såg ut som en Sörgårdsidyll? Dog barn av svält medan feta bankirer, gulaschbaroner och gamla skråpukar till galonerad inavlad adel led av gikt och podager?

   Pfft, att folk förr inte hade vett att foga sig i att bättre folk kunde leva gott medan andra fick begrava sina syskon i snön i väntan på våren (på nittonhundratalet; min frus farmor) är väl ingen ursäkt för att proletärer, plebejer och patrask skulle lyssna på Mäster Palm och hysa hopp?

   Så, största möjliga tystnad om vad den klassiska liberalismen och kapitalismen skapade!

   Jag menar, vad kommer annars härnäst? En genealogi över de familjer som äger nästan allt i landet och hur länge de gjort det? Det går ju inte ihop med att alla har samma chans att bli nummer ett.

   @Sörman: du glömmer en sak. Det är inte bristande logik eller oförnuft, utan andra utgångspunkter och värdesystem. Det är inte konstigare än att en svårt troende kan välja bön framför penicillin – enligt den troendes system är det ett logiskt och förnuftigt val; eljest kommer guden guds straffdom att bli än svårare.

   Så försök istället förstå deras system inifrån. Det bör man alltid göra, särskilt när man inte håller med.

   Logik och förnuft är dessutom precis som etik och moral situationsanpasslig. Pilen gå i bägge riktningar, så att säga.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    ”Logik och förnuft är dessutom precis som etik och moral situationsanpasslig.”
    -Nej
    Logik och förnuft är absolut och inte relativt
    Flum och relativism har vi haft nog av, och är orsaken nedgång och förfall

    Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Underbar och träffsäker konklusion (och Fredrik Ö förstår inte något (men han är ju civil ingenjör)).

    Gilla

   • Mv skriver:

    Bara för att jag inte har då har jag rätt att ta, det går galet redan från början menar du? Redan från allra första början så är principen som nu skapar gängvåldtäkter av minderåriga fullgången. Stöld som samhällsprincip, det är någon annans fel som samhällsprincip, rättvist utfall som samhällsprincip, hyckleri som samhällsprincip, Och kronan den faller..

    Det är upp till Richard och Lars att förklara hur principen skall stoppas halvvägs, innan det vi är på väg emot, i vårt fall islamisering via ledarskiktets parasitism och folkets skapade sömndruckenhet. Ni tredje vägare, hur skall det gå till?

    Gilla

  • Sven skriver:

   Kommunismen, och dess förgreningar med bl.a Socialism och Nazism (National Socialism) är alla tankegångar och en agenda som kommer från Frimurarna.
   Därför är dessa ”ismer” så destruktiva eftersom Frimurarnas egna intressen alltid går före folkets, folkens intressen.
   Läs gärna Jüri Linas böcker där han beskriver detta ingående.

   Gilla

  • Sixten Johansson skriver:

   Att hävda att allt är socialismens eller globalismens, Palmes eller Reinfeldts fel är samma sorts etikettlimmande och bokstavstro som PK-isterna praktiserar. Ungefär som att säga att allt ont är Djävulens verk. Jaha? Ja, naturligtvis… Så bra att få veta det. Nu vet vi hur vi ska rätta till det hela, när vi fick veta vems fel det är…

   Hans beskriver i stället tre verksamma faktorer bland otaliga möjliga och det är ju precis så vi tvingas göra. Hela vår samtid är som tät dimma, där vi trevar oss fram. Alla begrepp är bara lösa, svampiga tankesjok, men det finns inget bättre att kommunicera med. Därför tvingas vi använda vanliga ord som vänster, höger, socialism, globalism osv. Men de kan aldrig vara väldefinierade och oföränderliga, om vi inte strikt kommer överens om det. Ord är inte stabila och har aldrig samma innehåll i två olika hjärnor. Vi måste ropa och ofta beskriva var vi står i den täta samtidsdimman för att kunna hjälpa varandra med orienteringen.

   Är den skyldiga ”socialismen” någon historisk, ekonomisk, ideologisk teori eller praktik? Kommunismen eller socialdemokratin? Dagens gapigaste identitetsvänster? Eller syftar man helt plötsligt på de massmigrationsdrivande folkpartisterna, storföretagarna, Reinfeldt, Wallenbergs, Bonniers, Soros och globalistoligarkerna?

   Ur ismerna kan vi destillera fram de bärande idéerna och blottlägga det falska och destruktiva. Men utvecklingen drivs inte av idéerna, utan av individer och grupper som fångar upp dem och mycket annat i tiden.

   Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Bildt och Rheinfelt släppte loss invandringen Är det så svårt att följa besluten? DN är den stora förespråkaren, Bonnierspressen. Svenskt Näringsliv.

    Gilla

  • Eva Danielsson skriver:

   Hans Karlsson
   Angående b) om kvinnors inflytande så är de pådrivande kvinnorna som skaffat sig makt, de är neomraxistiska aktivister som inte styrs av moderskänslor och empati utan av andra känslor, t ex rivalitet mot kvinnliga kvinnor och kompenstorisk hämnd på männen. Och deras aggressivitet hejdar sunda impulser hos vanliga kvinnor, tror jag.
   Och vad gället c) så tror jag att yngre generationers brist på självsäkerhet handlar om att inte ha fått tillräckligt höga krav på sig och att inte ha behövt klara svåra saker. Det är genom att klara det som är svårt, intill konkret smärtgräns, som man får genuint själförtroende. Och också kan bli verkligt kompetent. Kärlek och uppmärksamhet och sin vilja fram har dagens unga fått i överkant. Dagis är då en tillgång just för att gruppens storlek inte ger utrymme för jamsande från fröknarnas sida, och barn får en chans att i leken med jämnåriga utforska hur det sociala livet går till.

   Gillad av 1 person

 25. Ove Ljung skriver:

  En viss målsägande ensamkommande afghan som flytt det livsfarliga Afghanistan står inte att finna vid en viss rättegång. Den tilltalade enl. åklagaren s.k. artisten är dock tillstädes av naturliga skäl då den s.k. artisten har vederfarits kost och logi på Kronobertgshäktet.

  Målsäganden som flytt från Afghanistan är enl, uppgift på semester i Iran för att besöka sin systers bröllop. I Iran är eller var han Iransk medborgare, med afghanskt ursprung.

  I Sverige är han med svensk värdegrundslogik afghan, på flykt från Afghanistan och ensamkommande. För säkerhets skull så etablerades ”De ensamkommandes förening”, som erhåller bidrag för att vara just ensamkommande. Det är inte alldeles lätt att vara ensamkommande, det förstår ju vem som helst. Speciellt inte om man som flertalet ensamkommande dessutom dragit av ett antal år på sin livslängd, och lever i en livslögn påhejad av svenska migrantaktivister.

  I flertalet Västeuropeiska länder så konstaterades redan under migrantvågen 2015 Afghanistan inte utgöra ett så farligt land att det gav asylskäl att vara flykting från landet.
  Flertalet länder avvisade således gruppen ”ensamkommande afghaner” per omgående, vilket innebar att asylanterna fick ett tidigt besked att förhålla sig till. I Sverige har asylrätten krackelerat av sig självt; genom orimliga handläggningstider p.g.a. tidigt avvisande av gruppen så har tusentals afghaner vederfarit individuell prövning och dessutom i flertalet fall prövats och omprövats i tre instanser. När inte ens detta räckte så vederfors gruppen ”ensamkommande afghaner” dessutom en specialskräddad amnesti p.g.a. att handläggningstiderna ansågs orimliga. Utöver att den s.k. gymnasieamnestin strider mot legalitesprincipen och likabehandlingsprincipen, så beviljade således uppehållstilstånd p.g.a. Migrationsverket och asylprocessen, inte p.g.a. egentliga asylskäl. I Sverige beviljas helt godtyckligt således vissa grupper som ”ensamkommande afghaner” asylskäl p.g.a. asylsystemet i sig.

  Ett mer horribelt rättsosäkert, omänskligt och ekonomiskt slösaktigt fullständigt kontraproduktivt asylrättsligt system än det svenska torde svårt att konstruera.

  Gillad av 6 personer

  • Eskil skriver:

   I Eurostat pressrelease 87/2016 – 2 May 2016 kan vi läsa: ”In 2015, the highest number of asylum applicants considered to be unaccompanied minors was registered in Sweden (with almost 35 300 unaccompanied minors, or 40% of all those registered in the EU Member States), ”

   https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/7244677/3-02052016-AP-EN.pdf/19cfd8d1-330b-4080-8ff3-72ac7b7b67f6

   Det blir ca 40% till ett land med knappt 2% av EUs invånarantal. Under många år låg vi på en andel runt på drygt 30%.

   Sverige har med andra ord bedrivit en politik som radikalt har avvikit mot den i vår omvärld. Man kan fråga sig hur väl massmedia har informerat befolkningen i detta land om detta faktum?

   Gillad av 1 person

  • brrr skriver:

   Afghanen ifråga inställde resan hem, och deltager i rättegången. Han kräver skadestånd på nästan 140 tusen, bl.a. för inkomstbortfall…? samt att han kände sig oerhört kränkt av att bli behandlad som en trasdocka inför så många åskådare.
   De tre amerikanerna fördes in i rättssalen iförda handfängsel och jag konstaterar att vårt rättsväsende verkligen tar ALLA chanser att förnedra dem maximalt.
   Sverigebilden…

   Gilla

  • Björn skriver:

   Det sägs att när ett eller flera ”sinnen” försvinner, förstärks de övriga! I Sverige verkar bara ett sinne finnas kvar hos den politiska överheten; ett fullt utvecklat och mycket starkt vansinne!

   Gilla

  • Jaxel skriver:

   ”om man som flertalet ensamkommande dessutom dragit av ett antal år på sin livslängd”

   Bifogar länk till bild från besök som Stefan Löfven gjort bland dessa ”barn”.Herr Löfven har själv lagt ut den till allmän beskådan på Facebook,
   .
   Hyckleri tycks kunna vara gränslöst. Men finns det ingen gräns för dumheten?

   https://m.facebook.com/stefanlofven/photos/a.649223008451930.1073741832.329885883718979/968352329872328/?type=3

   Gilla

 26. Ove Ljung skriver:

  Jag har uppenbarligen fel om att målsäganden inte skulle infinna sig i målet mot den s.k. artisten. Detta uppenbara fel förtar dock inte min kritik av den helt huvudlöst absurda oförmågan av det svenska asylsystemet och det offentliga Sverige att moraliskt behandla ”de ensamkommande afghanerna” korrekt enligt legala krav och asylrättsliga principer i stället för att hemfalla åt ”minsta ”motståndets lag”, godtycke och kontraproduktivt resursslöseri.
  Gymnasieamnestin är som lag en principlös skamfläck för Sverige som Rättsstat. Dess följdverkningar och de skönsmässiga, oklara bedömningar som dessutom ska utföras av bl.a. lärarkåren över huruvida ”gymnasisterna” fullgjort de oprecisa villkor som lagen ställer kommer bli en följetång av horribla, individuella fall. En mer verklighetsfrånvänd och helt godtycklig lag om vilkorat uppehållstillstånd är svårt att tänka sig. Snällismen har övertrumfat verklig moral och producerat ett regelverk vars tillämpning kommer visa sig vara fullständigt ogörlig med normala krav på lag och rätt.

  Gillad av 1 person

   • Stefan Sewall skriver:

    Ja eller anal magnetism, då skiftnycklar och mejslar och grejor flyger upp och fastnar på ändan

    Gilla

   • Ove Ljung skriver:

    Nu råkar målsäganden; alltså målsägande i bestämd form utgöra vedertaget, och dessutom synnerligen vanligt förekommande språkbruk, i svensk juridisk text avseende sakägaren i brottmål.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Målsägande är ett substantiverat adjektiv och har därför adjektivets former och förställd bestämd artikel: den målsägande. I domstolen säger de ”målsägande” utan artikel. Låt inte språket förfalla. Bara för att kulturmarxistiska språkförstörare som Svenska Ankdammeriet inte accepterar några språkfel måste inte vi dansa efter deras pipa.

    Gilla

   • Ove Ljung skriver:

    Jag ber underdånigt om ursäkt,

    Jag visste inte att herr Östman utgjorde den (självutnämnda) högsta auktoriteten
    över korrekt svenskt språkbruk – också.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Jag uttrycker bara min åsikt. Detta är ett typexempel på sådana språkfel som den gamla gymnasieskolan höll hårt på och som sossesamhället har försökt avskaffa på rent politiska grunder, eftersom de är svåra att undvika, att lära sig och att förstå.

    Gillad av 1 person

 27. lenam skriver:

  Svenskar är som en sorts bortskämda rikemansbarn som blir kommunister för att det ”låter bra” utan att bry sig om konsekvenserna. Vi får nu skylla oss själva och vänstern tycker att den oro populister ger uttryck för bara är gnäll. De är nöjda och tror i sin enfald inte att problemen kommer drabba dem själva. De som får möta skolkaoset för sina barn och till de som tvingas uppsöka sjukvård och äldreomsorg vad säger man till dem? Frestande att säga att de måste ha tålamod nu i samhället när vi blivit så många fler. Kanske man kan låtsas vara en sån där elak mångfaldsförespråkare bara för att se deras min när de själva drabbas hårt?

  Gillad av 1 person

 28. Jaxel skriver:

  @Sandgren
  Var lite förnuftig själv. Klimatdiktatur är det väl ändå bara fåtaliga virtpannor som föreslår. Så varför plötsligt blanda in det?

  Vad gäller hypotesen att mänskliga aktiviteter påverkar klimatet så råder närmast konsensus bland forskare som är verksamma inom området att så är fallet (1). De mest prestigefyllda vetenskapsakademierna har samma uppfattning (har skickat länkar många gånger tidigare). Min bild är (rätta mig om jag har fel) att du har en annan uppfattning. Såvitt jag kan förstå saknar du relevant kompetens och erfarenhet för att på vetenskaplig, d v s logisk och rationell grund, bedöma detta mycket komplicerade ämne.

  Givet denna bakgrund har jag väldigt svårt att se ditt ställningstagande i den frågan som förnuftsstyrt. Att du själv ägnar dig åt känslostyrda ställningstagande minskar onekligen trovärdigheten i din kritik mot andra på den punkten. Om jag missuppfattat ditt ställningstagande i klimatfrågan så tar jag självfallet gärna emot ett tillrättaläggsnde.

  För övrigt gäller i princip samma sak generellt för detta forum. Att kritisera andra för att inte hålla sig till förnuftsbaserade ställningstaganden klingar lite ihåligt om man gör precis samma sak själv. Om än i en annan fråga.

  1.
  https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/

  Gilla

  • Mv skriver:

   Blablabla, varför diskuterar så många i en fråga som den saknar adekvat vetenskaplig bakgrund för att förstå? Det blir bara en massa skickande av länkar.

   Istället redogör för vilka konkreta åtgärder du vill se och hur mycket de max får kosta och vad som skall sparas på istället. Äldrevård? Cancerforskning? Exempel: tycker du att plastpåsar skall förbjudas i kassan och hur vill du då göra med soppåsarna? Jag hittar en del spadar på stranden, i färgglad plast, fler än plastpåsarna och jag är där varje dag så min statistik är god, skall färgglada spadar i plast förbjudas?

   Gilla

   • Jsxel skriver:

    @Olle R
    Tack för din kommentar. Jag har mycket, mycket hastigt bläddrat igenom texten du länkar. Har tyvärr inte tid att göra annat just nu. Det var oerhört mycket data. Helt klart ett mycket ambitiöst arbete.

    Ett par reflexioner dock. För en lekman är det oerhört svårt att avslöja tveksamma resonemang när sådana grundas på osäkra eller rent av tendentiösa data. Det är i det närmaste omöjligt.

    Författaren driver tesen att temperaturvariationer antingen direkta eller indirekta effekter som kan observeras är ett resultat av naturliga variationer. Tyvärr kan jag nog inte kritiskt granska hållbarheten i detta resonemang. Ett par kommentarer bara. Teorin om människoorsakad klimatförändring bygger ju inte bara, kanske inte ens huvudsakligen, på temperaturobservationer.

    Vidare har ju även naturliga variationer, vilket författaren konstaterar, en (fysikalisk) orsak. Det finns ju en hel del kunskap om sådana orsaker. Såvitt jag kan begripa finns ingen känd naturlig orsak till den utveckling vi sett under senare år.

    För min egen del kokar allting ändå ner till följande. Jag kan inte själv avgöra vad som är rätt eller fel i detta. Alltså måste man bestämma sig för vem man skall lita på. Jag har, tills vidare, valt att lita,på ett mer eller mindre enigt vetenskapssamhälle.Jag skulle kunna tänka mig att sådär en 99,9 procent av mänskligheten befinner sig i samma situation, d v s det handlar om att välja vem man skall lita på.

    Utan avsikt att vara oförskämd undrar jag om du verkligen har sådan bakgrund och kompetens att du kan göra ett självständigt ställningstagande i denna fråga. Annars måste även du välja vem du skall lita till.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Jaxel,

    grejen är den att när det framställs som att vetenskapssamhället har tagit ställning på ungefär samma sätt som man har gjort med Newtons lagar eller Darwins lära och det visar sig när man granskar frågan att det dyker upp den ena och den andra framstående vetenskapsmannen, nestorer i väderbranschen, nobelpristagare och andra allmänt förnuftiga personer och de visar sig vara en månghundrahövdad skara, med säkert tiodubbelt fler under ytan, får man en klar insikt om att det inte alls finns en sådan konsensus som du påstår.

    Tittar man sedan på olika typer av förutsägelser och påståenden och märker dels att de aldrig kommit till uppfyllelse respektive är rena bluffar inser man att det finns en eller flera gravade hundar i den här soppan.

    Slutligen, när man ser hur denna ”konsensus” spelar en central roll i globaliseringsdrivande riktning med en mycket tydlig politisk agenda och slagsida, finns det all anledning i världen att vara synnerligen skeptisk.

    Jaxel, jag tror att du skulle må bra av att förtära ett visst rött piller och inse att du blivit lurad (om du inte tillhör propagandaredskapen, förstås!)

    Gilla

 29. Emil skriver:

  Ja, det sunda förnuftet är nog i stand-by läge hos det stora flertalet. De vågar inte släppa fram det av rädsla att bli stämplad som kättare av de som totalt utrotat de sista resterna av sitt egna förnuft. Flugornas herre och kejsarens nya kläder är berättelser som kan berätta massor om Sveriges tillstånd 2019. Masspsykos och mobbing är inne.

  Gillad av 1 person

 30. Lars skriver:

  Den psykologiska mekanismen är att man förnekar verkligheten, avvisar information och det stöds av vinklad och selektiv media. Man vågar inte ta in tanken att beslutsfattare inom media och myndighets Sverige och inom politiken är fullständigt inkompetenta. Man förnekar verkligheten eftersom den är alltför fasansfull och ju mer den tränger på desto mer förnekar man. ”Jag har det ju bra, tänk på alla fattiga länder” blir ett mantra medan man förtvivlat försöker hålla sig flytande på den lilla pensionen (och den övre decilen i inkomstligan HAR det bra och inga problem med pensionen).

  Gillad av 1 person

  • Sixten Johansson skriver:

   Det här koncentratet av Lars 03:45 är förmodligen den mest träffande beskrivningen av situationen i Sverige. Den gäller nog både för större delen av PK-etablissemanget och för en stor del av allmänheten. Vi måste hålla i minnet att i synnerhet mer aktiva individers omvärldstolkning inte är någon löslig och föränderlig åsiktsmassa, utan att allt sitter fastskruvat och armerat genom att de har investerat massor av prestige, självbild, livsstil och ekonomi i sitt mentala bygge.

   Om vi skulle placera Lars beskrivning t ex mitt i en triangel kan sedan förståelsen av PK-isternas förhållande till verkligheten fördjupas genom att vi går vidare åt tre håll: En sida pekar i masspsykotisk riktning och där blir angränsande symptom och försvarsmekanismer fullt synliga. En annan sida pekar mot det sociala bekräftelsebehovet, gruppdynamiken och den närmast desperata spegel- och mobbkollektivismen. Den tredje sidan dyker ner i det utopiska, existentiella, religiösa och kätterska, verklighetsförnekelsen som ett uppror mot skapelsen, förljugenheten och den egna skaparförmågan upphöjd över naturens och den eventuelle Skaparens sanning.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.