Mexikansk polis stoppade rekordmånga migranter vid USA:s gräns

Fler än 43 000 papperslösa migranter stoppades av mexikansk polis under de första 40 dagarna efter att Mexiko och USA nådde en överenskommelse om migrationen. Det innebär ett medeltal på drygt 1000 arresteringar per dag mellan den 8 juni och 9 juli, viket är en ökning med nära 90 procent jämfört med mars i år.

Den mexikanska regeringen har också gått med på att utvidga den så kallade ”remain in Mexico”-policyn, vilket innebär att landet låter alla migranter återvända medan de väntar på amerikansk visumutredning.

5 reaktioner på ”Mexikansk polis stoppade rekordmånga migranter vid USA:s gräns

  1. Jari Norvanto skriver:

    Motsvarande volym kompetensregn slukade Sverige på motsvarande tid, en månad, med ett sardoniskt leende, när det hällde som mest hösten 2015. När detta sedan behövde dämmas upp en aning, kom det ut som en tår på en presskonferens.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.