Labourpolitiker kritiseras för utspel om rasism

Den brittiska Lucy Powell anklagar det brittiska rättssystemet för att döma olika beroende på hudfärg. Efter att två vita tonårspojkar friades från anklagelserna för mord på en engelsklibanesisk 17-åring insinuerade hon att de inte skulle ha blivit frikända om de varit svarta.

Powell fick medhåll av flera på sociala medier, men hon har också fått kritik. En parlamentsledamot borde inte utnyttja ett tragiskt brottsfall för att ta poäng i frågan om rasism, menar många, särskilt som hon inte var närvarande under rättegången och inte har tagit del av bevisningen.

6 reaktioner på ”Labourpolitiker kritiseras för utspel om rasism

 1. A skriver:

  Detta är anledningen till varför mångkultur aldrig kan fungera. Det går inte att förhålla sig till det utan att utnyttja det för olika syften. Istället slutar saker att fungera, kvar blir stöld. Att köra huvudet i väggen kommer inte att ändra på det.

  Mvh A

  Gillad av 3 personer

 2. Fredrik Östman skriver:

  Vilka andra Lucy Powell känner vi till förutom den brittiska? Vem är den brittiska Lucy Powell? Är det månne SFI för det gamla fina sättet att på ärans och hjältarnas tungomål uttrycka landsmannaskap — brittiskan Lucy Powell?

  Hur skulle det vara att städsla semestervikarier som faktiskt har gått ut gymnasiet och som har svenska som modersmål?

  Gillad av 1 person

 3. Fredrik Östman skriver:

  Ha-ha! Som om en ”svart” Tommy Robinson skulle vara möjlig! Som om inte hundratusentals fall av våldtäkt, kidnappning och tortyr utförda av ”icke-vita” gärningsmän hade sopats under mattan! Som om inte schariaenklaver hade inrättats i England för att politiker som ”den brittiska Lucy Powell” är så skitnödiga att de inte vågar låta den engelska lagen tillämpas lika för alla! Vilket vidrigt och utstuderat hyckleri! Det är en clownvärld, en barnslig fantasivärld frikopplad från rätt, sanning och liv. Det är en dödskult.

  Gillad av 4 personer

 4. Niklas R skriver:

  Den enda rasisten i fallet är Powell som utgick ifrån att de vita pojkarna var skyldiga.
  Det är bara i film och TV som vita är onda och överdrivet kriminella. Verkligheten påvisar en annan sanning.

  Gillad av 3 personer

 5. Magnus Rosensparr skriver:

  Den inverterade rasismen inom Labour-partiet är inte den värsta och farligaste rasismen där. Det är den kraftigt ökande antisemitismen inom partiet. Den kommer man av valtaktiska skäl – liksom systerpartiet (S) i Sverige – inte att göra något åt, och därför är det viktigt att partiet inte kommer i närheten av regeringsmakten. Det är bland annat därför det är så viktigt att det blir just Boris Johnson som blir Storbritanniens näste premiärminister.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.