Bitte Assarmo: Människorna som bilbrännarapologeterna glömde

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Nyligen konstaterades av en sociolog att bilbränningar är ett uttryck för frustration och förtvivlan. Sommarlediga ungdomar som inte har något att göra är lika med ”nu fan bränner vi bilar” eftersom de känner sig utanför och diskriminerade. Eller nåt.

Oavsett skäl är det naturligtvis samhällets fel. Inte deras eget. Och inte heller deras föräldrars, vars uppfostran uppenbarligen brustit rätt rejält. Utan samhällets. Ditt och mitt. Det är vi som är ansvariga för att ungdomar är så ”frustrerade, förtvivlade och förbannade” att de bränner bilar.

Hur är det då med den frustration och förtvivlan som väcks hos den vars bil blir uppbränd? Om detta har ännu ingen kriminolog eller sociolog yttrat sig, vad jag vet. Har de ens funderat över hur det känns att komma ut på parkeringen och se att den bil, som man betalt med egna surt förvärvade pengar, stå där som ett utbränt skelett?

Jag tror inte det. För om de hade det – om de överhuvudtaget hade ägnat brottsoffren en tanke – så skulle de inte servera sådana lättviktiga förklaringar och försvarstal på så allvarlig vandalisering. De pratar om bilbränningar som om det inte fanns några offer alls, och om det överhuvudtaget finns några så är det bilbrännarna själva. I deras värld så tycks varenda människa, som alls har en bil, representera den del av samhället som genom sin blotta existens gör bilbrännarna så frustrerade, förtvivlade och förbannade att de måste tutta på.

Men vilka är då bilägarna, som faller offer för de omhuldade ungdomsbrottslingarna?

Det är främst människor som du och jag. Vanligt folk, helt enkelt, med vanliga inkomster. Folk som jobbar, betalar skatt och som inte sällan måste dra in på ett och annat för att alls ha råd att ha bil. En bil som de kanske använder för att hälsa på sin gamla sjuka mor i grannkommunen tio mil bort, skjutsa barnen till fotbollsträning eller ridlektion, eller för att ta sig till jobbet när kollektivtrafiken brister eller pendeltågen ständigt är försenade.

Det är människor som kanske måste ställa in ett viktigt möte eller ett besök på sjukhuset för att ett gäng ouppfostrade tonåringar utan moralisk kompass blivit ”frustrerade”. Som kanske måste ringa sin gamla mamma och säga att tyvärr, jag kan inte komma den här helgen för bilen har brunnit upp…

Människor som därefter måste tillbringa en oändlig tid i telefon, eller på mejlen, med sitt försäkringsbolag för att få ersättning för den förstörda bilen, om de alls får någon – det beror helt på vilken försäkring de har. Som måste betala många tusenlappar i självrisk och med tiden också allt högre premier eftersom de parkerar på en plats som anses utsatt. Och som kanske, om de är hårt pressade ekonomiskt, i slutänden måste avstå från att ha bil.

Det här är människor som bilbrännarapologeterna glömde. Som de inte bevärdigar med så mycket som en enda liten kommentar. Människor vars utsatthet sällan eller aldrig leder till några rubriker i kvällspressen.

Vad skulle hända om offren för bilbrännarna gav efter för sin frustration och förtvivlan? Om de började bränna egendom, de också, eller kanske rentav började jaga bort bilbrännarna? Skulle det uppfinnas tusen och en ursäkter även för dem? Skulle polisen åka ut och ”prata” med vederbörande i vänskaplig ton?

Det tvivlar jag på. Då skulle det istället talas i starka och fördömande ordalag om medborgargarden och hämndaktioner. Polisen skulle arrestera misstänkta i parti och minut och justitieministern skulle anordna en presskonferens med anledning av allvarliga läget. Vem vet, kanske rentav statsministern skulle uppträda i TV och med sträng uppsyn uttala sig om hur viktigt det är att de som fått sina bilar uppbrända fortsätter att respektera lag och ordning.

Det är nämligen så det fungerar i Sverige. Lagbrytare omhuldas och blir till projektanslag för myndigheter och do-gooders medan vanligt hederligt folk får finna sig i att deras utrymme blir allt mindre och deras frihet begränsas. Och förståelsen för offren är lika med noll. Frågan är hur länge medborgarna kommer att acceptera sakernas skeva ordning.

64 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Människorna som bilbrännarapologeterna glömde

 1. Fredrik Östman skriver:

  Ja, ja, radikalismen, den absoluta dualismen, bla bla. Redan på det späda sjuttiotalet utgöt sig en Laila Freivalds över de stackars biltjuvarna och satte deras behöv över den slemma medelklassens förmåga och fräckhet att provocera med sin rikedom i form av på gatan parkerade bilar. Hur kunde någon rösta på sosseriet efter detta? Hur kan exakt samma testuggande femtio år senare förvåna någon eller röna uppmärksamhet? Är det inte dags att gå vidare!?

  Gillad av 8 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Ah, Laila… Det är ju hon, f d justitieministern som gjorde bostadsklippet. Bor hon kvar eller är det ett Toblerone-lager för notoriskt felparkerande partifrände?

   Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Laila, min gamla medredaktör på Juridiska Föreningens publikation Iuststus.

   När hon hade blivit fin ville hon inte veta av mig längre.

   Gillad av 1 person

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  Varför finner sig svenska folket i att behandlas på ett sådant förnedrande sätt.? Varför fortsätter de att stödja partier och institutioner som inte bryr sig om deras vardag utan fortsätter att ständigt bidra till att försämra deras tillvaro? De kan ju förvisso hävda att de är hjärntvättade av media eller att de inte orkar eller vågar protestera. Flera av deras belackare tycket att de kunde utvandra eller om de är tillräckligt gamla skynda på sin hädanfärd om de inte gillar läget.
  Vad är det som fattas dagens svenska folk? Och varför låter överheten detta ske?

  Gillad av 15 personer

  • olle holmqvist skriver:

   Dagens svenska folk finns väl bara i 30 år till. Sedan har vi muslimsk majoritet, eller hur är prognosen ?

   Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   En huvudsaklig förklaring: Det är MEDIA SOM STYR tänkandet genom att i rapporteringen dölja omfattningen av illdåden, respektive skildrar den inrikes utvecklingen helt överslätande. Om media hade velat hade man kunnat få svenska folket på tårna med hyperaktivt intresse för att stoppa utvecklingen. Istället försöker media avleda uppmärksamheten och fokusera på ost från Cypern och några få svartkostymerade NMR: are och den ödesmättade och för mänsklighetens framtida överlevnad helt avgörande frågan om sopseparering av kaffesump och äggskal.

   Gillad av 1 person

  • Disco-Kaj skriver:

   Ja, vad är det som fattas hos dessa imbecilla svenskar? Kanske sett för mycket på Idol och Let’s Dance tror jag. Dags att byta ut dessa program och ersätta det med livesändningar från våra förorter.

   Gilla

 3. Fredrik Östman skriver:

  Det är ju inte så att socialismen är en kabal, ett hemligt samfund, en konspiration. Nej, den är öppet kungjord. Dess källor, dess resonemang, dess doktrin är allmänt kända. Allt man behöver göra är att närma sig dem med ett sanningssökande sinne och inte på jakt efter färdigtuggade livslögner och rationaliseringar och loj dödskultsliturgi. Det som skall intressera oss är de psykosociala fenomen och principer som gör att hela folk har fallit för dödskultens lockelse. Det skedde inte av en slump. Vi måste bli metapolitiskt upplysta och aktiva som på Gramscis tid socialisterna.

  Gillad av 6 personer

   • Christer E skriver:

    Sverige är definitionsmässigt svenskt, inte som Serbien som är det landområde där serberna bor (därav deras ovilja att erkänna Kosovo som självständigt).
    Gör Skåne danskt igen eller gör Livland och Kurland svenska igen, låter krigshetsande och ovärdigt den rådande tidsandan (vad den nu kan sägas vara).

    Sverige ingår i en västerländsk (i alla fall västeuropeisk) kultursfär, så en bättre slogan vore ”Behåll Sverige västeuropeiskt”.

    PS. En mera humoristisk slogan; ”Nordpolen åt nordpolackerna”

    Gilla

 4. Stefan Sewall skriver:

  Synpunkt 1: Brottsoffren för dessa bilbål har hittills oftast varit andra invandrare eftersom bilbrännarslynglarna mest terroriserat parkeringarna i förorterna där det huvudsakligen bor invandrare. Det har då kunnat vara grabbens egen kompis farsa eller farbror eller moster eller någon annan i en trappuppgång i samma husgrupp. Det kan vara en ensamstående bosnisk mamma som jobbar som städerska med en gammal nybesiktigad Opel Corsa som hon nätt och jämnt har råd med och som hon gjort sig pank denna månad på att få broms-reparerad, eller en snäll pratglad frisör från Turkiet med en 10 år gammal men välskött nytvättad Merca som han jobbat i 6 år för att spara ihop till och som är hans stolthet, eller en tunisisk mattförsäljares dyra 6-cyl. BMW med lång kvarvarande amorteringsskuld som han anser sig behöva för att visa familjen därhemma att han är framgångsrik, så att de inte ska skämmas för sin son utan vara stolta att han lyckats när de träffar släkten.
  Ofta har dessa invandrare inte heltäckande försäkringar och är inte skyddade upp över öronen som en svennebanan-familj i översta medelklassen i Hovås eller Kullavik som har alla möjliga självriskeliminerings-tillägg och drulleförsäkringar och multipla skadefria år och har råd med helförsäkring. Invandrare har naturligen inte alltid 7 skadefria år och har därför ofta inte råd med maximalt täckande helförsäkring, som är mkt dyr för en person i storstad och brand-förort med litet antal skadefria år.

  Att inte beakta dessa stackars schyssta hårt jobbande invandrares svårt kännbara förluster som brottsoffer i det laglösa förortslandet är gravt asymmetriskt och obegripligt från vänster-överhetens sida. Det är helt enkelt rasism från media och myndighetspersoner när man inte tar det på allvar, eftersom dessa tydligen innerst inne tänker att det inte drabbar mig eller de mina, här i Djursholm eller på Östermalm eller Höllviken. Det drabbar ju bara invandrare…..
  Nu har det dock börjat eldas bilar på alla möjliga lugna gator…..T.ex Gustavhemsvägen i Lund häromdagen.

  Gillad av 3 personer

 5. Stefan Sewall skriver:

  Synpunkt 2: Varje bilbrand är en mordbrand. Det kan mycket väl ligga någon sovande i en bil…
  Har ni tänkt på det, ministrar och f.d. polischef Eliasson? Det kan faktiskt vara så att någon relativt oansvarig förälder har låtit sitt sovande barn ligga kvar i bilen medan den stressade föräldern gör ett ärende som är tänkt att gå fort. Det kan alternativt vara en ung man som druckit en hel del och som blivit utslängd av den tjej han hälsat på och trott att han skulle bo hos. När han insett att han efter en blöt festsommarkväll är för full att köra hem kanske han slocknar i baksätet för att köra hem på morgonen tidigt när ljuset väcker honom. Liknande har hänt mig själv på 70-talet då det var ofarligt att sova i bil. En ung kille har inte råd med hotell som inte heller finns i närheten. Har även sovit i bil på rastplats på Autobahn pga nattligt VW-generatorhaveri i väntan på gryning och verkstadshjälp.
  När jag var 7 lämnade mina föräldrar mig att sova i Saabens baksäte ett par timmar medan de drack kaffe hos bekanta en gång. De tyckte jag sov så gott. Det var ingen risk för några ondskefullheter i små-orter i Sörgårdsidyllen Sverige 1962. Bilar fick stå ifred. Ingen kunde drömma om något annat.

  Hur vet en bilbrännarhuligan att han inte häller bensin på och tänder på ett sovande barn i baksätet?

  Gillad av 2 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   ”Hur vet en bilbrännarhuligan att han inte häller bensin på och tänder på ett sovande barn i baksätet?”

   Varför skulle den frågan alls föresväva de livsstilskriminella dräggen. Prygel och tukthus vore straffet på den gamla goda tiden. Nu saft och bullar samt inkännande ”förklaringar” av aktivistiska sociologer och andra skojare i mainstreammedierna.

   Gillad av 3 personer

 6. Stefan Sewall skriver:

  Synpunkt 3: Varje avsiktlig bilbrand är ett svårt miljöbrott. Massor av rök och gaser och onödig luftförorening släpps lös helt okontrollerat då en bil brinner. Batteriet består av bly och zink och blygaser strömmar ut när det upphettas till 1000 grader. Inget vidare miljövänligt i dessa petitess-tider vad gäller miljö. En bonde i Skåne blev för några år sedan åtalad för att ha eldat upp en enda tom plastsäck efter anmälan av en supernitisk miljöchef.

  Gillad av 2 personer

 7. Elisabeth G skriver:

  ”Då skulle det istället talas i starka och fördömande ordalag om medborgargarden och hämndaktioner. Polisen skulle arrestera misstänkta i parti och minut och justitieministern skulle anordna en presskonferens med anledning av allvarliga läget. Vem vet, kanske rentav statsministern skulle uppträda i TV och med sträng uppsyn uttala sig om hur viktigt det är att de som fått sina bilar uppbrända fortsätter att respektera lag och ordning.”

  Och – antagligen skulle det utlysas undantagstillstånd och sedan fick vi dras med Löfven till döddagar. Det vore mumma för sossarna.

  Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Bildar man ett medborgargarde så är det OK. Men man snackar inte så mycket om det. Skulle gardet stöta på en figur som är i full färd med att begå ett brott och gardet råkar slå honom för hårt så får man göra som de illegala jägarna i Norrland gör. Inte ringer de polisen inte.

   Gillad av 3 personer

 8. Stefan Sewall skriver:

  Synpunkt 4: Bilar står ofta nära hus. Det bryr sig bilgrillcheferna inte om. Ofta är det överhängande risk för mordbrand av hus med många boende. -Collateral damage. Bara detta faktum borde föda extra stor indignation mot det totalt sinnessjuka beteendet att bränna bilar på parkeringar vid bostäder.
  Varför var det så stort ståhej kring gryningspyromanen i Ystad som mest eldade fristående uthus och gamla kvarnar, när man inte skapar mediastorm kring varje bilbrännares totala hänsynslöshet och mycket värre dödsrisker för de i närboende?

  Gillad av 6 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    Nja, det r*vhålet har ju från tid till annan haft polisens spanare på sig, eftersom han är en notorisk mordbrännare. Så det här med återfallsrisken är säkert en delförklaring. Han dömdes ju också till flerårigt fängelsestraff för anläggandet av en brand på vinden till en central lägenhetsfastighet.

    Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    Jodå, Jari, gryningspyromanens dåd ska inte förringas men Stefan har en poäng i att det görs skillnad på folk och folk. Gryningspyromanen är en ensam stolle, som är nog så farlig, men relativt sett är ett litet problem i jämförelse med bilbrännarna. Ingendera av dem borde gå lösa.

    Gillad av 1 person

  • Göran skriver:

   Vill jag också veta. Bitte är så vitt jag vet den enda skribent på DGS som ALDRIG deltar i kommentarsfältet.

   Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Är du inte lite väl luthersk nu? Spelar handlingar, omvändelse och ånger ingen roll? Jag uppskattar även den som röstade på sosseriet i höstas, men som har insett sitt misstag och ångrar sig.

   Gilla

   • Ms skriver:

    Jovisst, men problemet uppstår när argumentationen är precis densamma som förr, man bara vägrar att ta ansvar för vad det lett till, då blir det just bara en lång uppräkning av problem, man kan dessutom tvivla på att personen röstar på Afs eller ens det allt mer pk-istiska SD.

    Gilla

 9. Laggar skriver:

  Sociologernas lära innehåller ”alla människor är lika” och avvikande beteende i samhället förklaras med sociologiska teorier, företrädesvis klassteorier. Om en bil brinner beror inte detta på att en individ tuttar på den utan individens styrs av sin sociala situation. Genom att påverka den sociala situationen kan man påverka bilbränningen. Individen som tuttade på är ett offer för den sociala situationen.
  Sociologerna söker lösningen enligt sin teoris värld, då blir botemedlet därefter. Om det har något att göra med sammanhanget är inget som bekymrar sociologerna. Fråga psykologerna så får du något psykologiskt förslag. Fråga de kristna får du något teologiskt. Fråga imanerna så får du något motsvarande. Ingen bryr sig egentligen om vad som händer, hur skall polisen utreda något sådant, rätt ensamt i villervallan av funderingar. Gamla vresiga gubbar talar om pli och hyfs.

  Gilla

 10. Min strand skriver:

  För att fortsätta diagnosen i sjuk och medsjuk så tycker jag att inlägget ovan, tillsammans med alla andra som beskriver liknande fenomen, från genus till brottslighet, och hur media och myndigheter och politiker agerar, nästan alltid är en del av sjukdomsbilden. Det jag menar är att det som sker idag i Sverige är patologiskt, mycket av det är ren ondska, vi befinner oss 180 grader på fel kurs. Så artiklar som Bittes ovan noterar att det är fel kurs men accepterar ändå hela begreppsapparaten, och inser inte att de som styr vill ha det så här, de styr mot ondskan, och har gjort så länge. Så allt vi pratar på DGS i stort sett, det är om vi skall lägge om kursen till 179 eller 181 grader. Så Bitte accepterar inte att hon deltagit i att bygga upp denna ondska, utan tror att mer av hennes tänkande, som fram tills i förrgår ledde till fler bilbränder, skall lösa detta.

  Det jag försöker säga är att det finns något som är rätt och riktigt, vid 180 grader, men genom att hela tiden förhålla oss till förrädarnas vansinne och vad de gör, och tro att lösningen ligger i att justera deras beteende, så fixar detta sig, så lurar vi oss själva. Istället så bör vi fokusera mera på vad som ÄR rätt och riktigt, svenskarna är sjuka, de lever med en patologi, och att veta vad som är rätt och riktigt är inte en självklarhet sedan god sed och religion satts ut spel av socialdemokratin och deras medlöpare i 7-klövern och media. Vi måste träna oss i vad som är rätt och vi måste göra oss fria från att hela tiden förhålla oss till vansinnet. De vill ha det så här, accepterar man inte det så har Bitte och andra en livslång karriär framför sig att beskriva det tilltagande vansinnet på det för dagen av lagen godkända sättet. Går hon för långt så kommer tyglarna att stramas till. Samma hybris som präglat S och antagligen Bitte i att göra Sverige till vad de såg som en perfekt stat med perfekta medborgare finns kvar i ovanstående, man tror att man kan justera bilbränder med olika åtgärder, bara man kan få de som styr att inse att de har fel. Samma hybris som förr i att man försöker ändra folk till sin inbillade goda avbild.

  Så i min värld så skall bilbränneri hanteras med militär, gummikulor och vattenkanoner och kastas det sten så skjuter man skarpt. Sedan massarresteringar, utvisning och först 3 års fängelse, sedan 5, sedan 10, sedan 20, för det fall att lagen ännu inte är ändrad så man kan utvisa bilbrännare och deras familjer. Detta är självklarheter, andra vill kanske se andra åtgärder, låt oss diskutera. Ett samhälle som faciliterar bilbränder faciliterar också mycket värre ting, som våldtäkter och mord och skapar ett samhälle som styrs av rädsla och våld, Sverige är där redan. Bilbrännare måste kuvas tills de slutar. Kuvas, ett ord man sällan ser idag. Släpps ondskan lös, och ondskan är lössläppt i Sverige, så finns ingen mekanism att stoppa den som inte innebär kursomläggning 180 grader.

  Gillad av 12 personer

  • Ms skriver:

   Jag menade förstås lägga om kursen +1 eller -1 grad. Jag somnade vid rodret flera gånger i flottan efter att vi haft ett slags myteri och bara två matroser var kvar som kunde styra. Kompassen började klicka när man kom ur kurs snabbt..

   Gillad av 1 person

  • Richard skriver:

   ”Så i min värld så skall bilbränneri hanteras med militär, gummikulor och vattenkanoner och kastas det sten så skjuter man skarpt… ”

   Precis!! Det är väldigt enkelt.

   Gillad av 5 personer

  • Claes-Göran Olsson skriver:

   ”Så i min värld så skall bilbränneri hanteras med militär, gummikulor och vattenkanoner och kastas det sten så skjuter man skarpt. Sedan massarresteringar, utvisning och först 3 års fängelse, sedan 5, sedan 10, sedan 20, för det fall att lagen ännu inte är ändrad så man kan utvisa bilbrännare och deras familjer. Detta är självklarheter, andra vill kanske se andra åtgärder, låt oss diskutera. Ett samhälle som faciliterar bilbränder faciliterar också mycket värre ting, som våldtäkter och mord och skapar ett samhälle som styrs av rädsla och våld, Sverige är där redan. Bilbrännare måste kuvas tills de slutar. Kuvas, ett ord man sällan ser idag. Släpps ondskan lös, och ondskan är lössläppt i Sverige, så finns ingen mekanism att stoppa den som inte innebär kursomläggning 180 grader.”

   Det är nedslående att så få här på DGS reagerar på Min Strands återkommande beskrivningar av läget i Sverige genom att bejaka eller bemöta föreslagna åtgärder.
   Inte heller kommentarer på det likaledes återkommande temat ”De vill ha det så här” är överdrivet frekventa.
   Mikael Steinwall är en av få som idag tydligt tar ställning i ovanstående dystra beskrivning och nödvändiga resoluta hantering.
   Varför så svag respons, när flertalet som kommenterar här på DGS i huvudsak TROLIGEN delar Min Strands värderingar? Det är otillräckligt att skylla på idag rådande sommarstiltje, eftersom Min Strands beskrivning har återkommit åtskilliga gånger under året.

   Gilla

  • _.Falsk..Flagg skriver:

   @ MIN STRAND,

   ”Bilbrännare måste kuvas tills de slutar. ”

   Det finns absolut inget som tyder på att detta är möjligt för alla grupper. Se på de amerikanska städerna. Massor av polis, extremt hårda straff, etc, etc. Det spelar ingen roll. De bränner inte bara bilar där, utan även byggnader i helt extremt skala. Många av ”the inner cities” ser ut som att de har blivit utsatta för omfattande flygangrepp. Frankrike har under flera decennier försökt att få ordning på sina ghetton med mycket hårda metoder, inklusive massor av militariserade poliser. Resultaten är obefintliga och det är ungefär samma i alla Västländer. Det som spelar roll är vilka som bor i ett område, inget annat.

   Acceptera att det inte går att ha helt olika grupper som lever under samma system. Svenska lagar och svensk polis skulle fungera helt OK om befolkningen var enbart etniska svenskar. Vi skulle då knappt ha någon våldsbrottslighet.

   Men vad krävs för att få t.ex hazarer att sluta med heroin och sexuella övergrepp? Förmodligen går det med sharia men knappast med något som ens avlägset påminner om dagens västerländska metoder. Vad krävs för att få zigenare att börja ta vanliga kneg? Många har försökt under flera hundra år, men ingen har lyckats. Vad krävs för att få svarta afrikaner att sluta vara våldsamma och förvandla alla områden de bor i till slum? Återigen, många har försökt under väldigt lång tid, men ingen har lyckats. Osv, osv.

   Det här med fler poliser, hårdare straff, etc, etc, är bara en variant av samma meningslösa strategi som vi har hållit på med hela vägen, dvs. man tror att man via ändringar i vårt system kan ändra immigrantgrupperna. Men det saknar all förankring i den extremt omfattande empiri som finns.

   Ett område som domineras av somalier kommer att bli en våldsam slum. Om man sätter hälften av alla unga män i den gruppen i fängelse kommer inte alls att ändra detta faktum. Om man har hundra eller 10 tusen poliser i området spelar ingen roll, precis som det inte spelar någon roll om man har noll eller hundra fritidsgårdar. Ett område som domineras av japaner kommer däremot att bli totalt fredligt och högproduktivt, återigen helt avsett antalet poliser eller fritidsgårdar. Skattetryck, storleken av välfärdsstaten, färgen på byggnaderna, etc, etc, spelar inte heller någon meningsfull roll.

   Däremot kan man få helt olika utfall i närliggande vita områden. Alla åtgärder som gör det mindre sannolikt att somalierna lämnar sitt eget område kommer att vara positiva för vita områden i närheten. Formell segregering är det klart bästa, då får man noll negativa effekter. Men det finns även många andra metoder. Avstånd och dåliga förbindelser är den mest uppenbara. I USA finner man genomgående väldigt hårt motstånd mot ”public transport” i vita förortsenklaver. Alla tar hellre timmar i bilköer än att det blir lätt och billigt för ghettofolket att komma in i deras områden. Den här dynamiken är grundorsaken till att USA är så extremt dominerat av just privatbilism.

   Fängelser är bara ett annat segregeringsverktyg. Desto högre andel av somalierna som sitter inlåsta, desto mindre våldsbrott. Deras egna område kommer fortfarande att vara samma slum, men om man aktivt låser in en stor del av de unga männen i den gruppen får man mindre brott i andra områden. Men det är ett absolut hysteriskt dyrt och ineffektivt sätt att uppnå denna effekt. Vidare är det endast ekonomiskt möjligt om problemgrupperna är relativt små och inte växer. Detta gäller verkligen inte i dagen Sverige. Det är totalt omöjligt att genomföra en amerikansk lösning här, hela ekonomin skulle behöva ställas om till att bygga fängelser. Det är ingen överdrift.

   Vi måste sluta med alla dessa debatter om hur vi ska ändra vårt samhälle för att därigenom ändra MENA folkets beteende. Det är värre än meningslöst. Acceptera istället att vi inte alls kan samexistera under ett system och sen kan vi prata om vilka metoder som är mest rimliga för att uppnå segregering. Det finns väldigt omfattande empiri om vad som fungerar respektive inte fungerar, för den som vågar läsa på om saken.

   Utlandssvensk

   Gillad av 9 personer

   • Palle9 skriver:

    Falsk Flagg: Intressant analys – viktiga poänger, som du för fram. Utan att beakta den typ av frågor du berör riskerar debatten om att föra fram förslag till svar på felställda frågor.
    I avslutningen nämner du olika slags segregering – fungerande resp. icke fungerande – har du något tips om intressant läsning på området?

    Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Det var tydliga ord om vad som ska till. Kommer det att hända? Självklart, när nuvarande fjantar vid makten har tagits av daga av några MENA-figurer så ska ni få se på andra bullar.

    Gillad av 3 personer

   • T skriver:

    Här i Sverige går Morgan motsatt väg han riktar insatserna mot vit makt istället.

    Löfvenregeringen planerar nu förbjuda så kallade rasistiska organisationer. Detta för att återskapa ”tryggheten” i samhället, uppger Socialdemokraterna på sin hemsida.

    Det är ”rasistiska organisationer” som skapar otrygghet för många människor i Sverige. Det hävdar nu Socialdemokraterna.

    ”De rasistiska organisationerna utgör ett särskilt hot mot vårt samhälle. Vi tar det på största allvar och vill därför förbjuda rasistiska organisationer”, skriver partiet på sin hemsida.

    Enligt Socialdemokraterna sprider grupperna ”hat och hot” via medier och på nätet.

    Partiet talar om ”vit makt-miljön” som ett hot mot så väl enskilda individer och som mot hela demokratin. Dessutom kan de så kallade vit makt-anhängarna, menar regeringspartiet, begå grova våldsbrott och terrordåd i landet.

    Gilla

   • Anders skriver:

    Instämmer. Enda lösningen är återvandring. Börja med att hyra in Academi (tidigare Blackwater) och rensa upp i invandringsgettona och deportera alla illegala. När man har visat hårdhet kan man sedan ta fram moroten, och erbjuda de som befinner sig här legalt ett generöst kontantbidrag om de lämnar landet (får förstås kombineras med lämpliga mutor till de styrande i mottagarländerna), samtidigt som man omprövar alla uppehållstillstånd. Slutligen går man igenom alla medborgarskap som beviljats de senaste 50 åren för att undersöka om de erhållits på falska grunder, varvid de dras in (som man gör i USA).

    Gillad av 3 personer

   • ,_Falsk..Flagg skriver:

    @ PALLE9,

    ”har du något tips om intressant läsning på området?”

    Ett bra ställe att börja är Unz.com. Gå in där och sök på ”segregation”. Du får då upp många artiklar, som i sin tur har massor av kommentarer. Flera av skribenterna där har också skrivit böcker om ämnet, t.ex Paul Kersey. Han har också en egen blogg.

    @ Östman,

    ”Vi hade en gång en så kallad nationsgräns. Den utförde denna uppgift på ett alldeles förträffligt sätt.”

    Helt rätt, det är den bästa formen av segregering.

    @ UPPSTIGERSOLEN,

    ”Det var tydliga ord om vad som ska till. Kommer det att hända?”

    Den som lever får se, men det viktiga är att först förstå hur verkligheten ser ut. Personligen tror jag t.ex att separatism är mer realistiskt än att ”rädda” hela landet.

    Gilla

   • Ms skriver:

    Jag tror inte alls på att ändra något beteende, alla åtgärder har som syfte att få de kulturellt aparta att lämna Sverige. Självklart kan man inte hantera detta importerade våld med västerländska metoder, det är istället ett slags krig. Jag modererar vad jag egentligen tycker här på DGS för de flesta är medsjuka, och som du väl vet så blir man censurerad, Patrik är trots allt en offentlig person i någon mening och flyger ännu under radarn till en del.

    Visst GÅR det att kuva dessa människor, men jag är helt enig med dig att syftet är segregation och återvandring, jag struntar i dessa människor öde fullständigt. Västerlandet kuvade dessa folk lätt för inte så länge sedan, men eftersom vänstern segrat överallt så är det i nuläget så klart inte realistiskt, först måste förrädarstyret bort.

    Gilla

 11. Maria C skriver:

  Att bilbränder, i utsatta områden, inte verkar ha någon som helst miljöpåverkan, har länge förbryllat mig. Jag har försökt få svar, men mina frågor tycks orsaka kortslutning i parallelltänket och svaren uteblir.
  Istället för att bearbeta den svenska dubbelmoralen, arbetas det febrilt med att göra ego-empatin bland bilbrännare och andra förövare till något fint, rent av ädelt.

  Gilla

  • Margareta skriver:

   Antagligen anses det vara rasistiskt att nämna miljöaspekter i samband med bilbränderna. Återigen en tankevurpa från etablissemangets sida.

   Gilla

 12. ERROL skriver:

  Den kvinnliga journalist som tror sig om att ”ställa politikerna mot väggen” efter dödsskjutningen vid Malmvägen i Sollentuna har genom sitt avgrundsdjupa beskäftiga
  tilltal lyckats göra parodi på den amoraliska snällismen: Journalisten ställer den ”kritiska” frågan om inte det faktum att ett visst renoveringsprojekt avseende Malmvägen som ställders in av politikerna för femton år sedan innebär att politikerna är medskyldiga till dödsskjutningen.

  Uppenbarligen så skjuter de kriminella i ungdomsgängen ihjäl varandra, likt Pavlovska hundar, eftersom en iinställd trapphusrenovering gör att de känner sig förbisedda. Att just denna kausalitet är så uppenbar för journalisten; givet en trigger femton år tillbaka i tiden öppnar upp hisnande perspektiv av ren amoralitet, vilket journalisten i sin beskäftiga enfald är helt obekymrad om.

  Gillad av 2 personer

 13. Mikael Steinwall skriver:

  Bilbrännandet har pågått i minst 25 år. Det borde inte vara så. Det borde inte heller vara så att utlänningar får bostadsrätter av kommunerna när Svenska föräldrar måste ta ett lån för att deras barn ska få en bostad. Det borde verkligen inte vara så att vuxna män leker barn och får allting serverat när de bluffat sig in i landet. Det borde inte vara så. Men nu är det så.
  Alla krönikor i medierna med rubriker som ”Nu måste vi tala om hedersförtrycket” eller ”Vi måste ställa rimliga krav på nyanlända”….osv. Sen blir det tyst, händer ingenting.
  Signaturen Min strand har rätt: de vill ha det så här. En bedövande majoritet av befolkningen har inte insett det. De allra flesta är övertygade om att våra politiker arbetar hårt för landets bästa. Så har det ju alltid varit i Sverige.

  Gillad av 9 personer

 14. L xson skriver:

  Averige har den 3 lägsta polistäteten per 100.000 invånare i EU. Så 25 andra länder har högre polistäthet än Sverige visar en undersökning gjort av EU.

  Idag går Rikspolischefen ut i media :Rikspolischefen tror att vi får vänja oss vid ökad kriminalitet och skjutningar – åtminstone de kommande fem-tio åren.

  Reporten frågar: -Så vi kan få vänja oss vid en brottslighet ungefär som den här i fem-tio år till?
  – Ja, det tror jag.

  Vi pratar om integration för invandre hela tiden i Sverige.

  Men vem ska integrera svenskar i det nya Sverige ?

  Elbrist
  medicinbrist
  läkarbrist
  ökad kriminalitet
  sjukvårdbrist
  bostadsbrist
  lärarbrist
  fägelsebrist
  äldreboendebrist
  vattenreningsverkbrist
  sjuksköterskebrist
  polisbrist
  trygghet och säkerhetsbrist
  ökade antal gängrån mot enskild
  ökade antal våldtäkter
  ökade antal skjutningar
  ökade antal bombsprängningar
  BB brist
  ökat hot mot offentlig anställd personal
  minskad psykiatriskhjäp
  demokratibrist med parallellsamhällen
  ökade kostnader och skatter på allt
  kulturförtryck av svenska kulturen
  ökade rättighetslagar för andra etniciteter än svensk

  Gillad av 2 personer

 15. lenam skriver:

  Det skulle vara hur enkelt som helst för en journalist att ta reda på några ägare till uppbrända bilarna. Sen ringer man till alla och frågar vem som vill ställa upp, i TV eller tidningen. Namn, bild och snyftreportage. Men inte, det har aldrig hänt. Alla som bor i området får betala 200 kr mer i försäkringar. Detta för att man gillar mångfald, eller för att man helt enkelt inte har råd att flytta. Värnar vi om de svaga, de som inte har råd att flytta? Eller värnar vi om kriminella. Skärpning Sverige, vi är många som är upprörda. men vi vill inte kallas hatare för att vi värnar om de svaga. Vi som gör det som sossarna slutat med för länge sen.

  Gillad av 2 personer

 16. L xson skriver:

  Polisens teori: Bilbränder pga av sommalovet.

  -Vi vet inte än vilka gärningsmännen är, så jag kan bara spekulera, men den här typen av bränder brukar vara anlagda av ungdomar. Att det sker just sommartid kan vara för att ungdomar är lediga och är ute mycket, säger han.

  Nu behöver inte polisen ha en teori. De kan testa sommarlovsteorin vetenskapligt mot andra länder och dels mot sverige historiskt för att få klarhet i om det är ”sommarlovets” fel.

  Fakta om sommalov:

  Den obligatoriska folkskolan infördes i Sverige 1842 och man hade sommarlov för att barnen behövdes som hjälp på gården/jordbruken på sommaren. Sverige har 10 veckors sommarlov. När ökade antal bilbränder på sommarlov i Sverige då vi haft sommarlov i 177 olika år nu…..

  Det är ”lätt” att räkna ut om sommarlov hänger ihop med antal bilbränder då olika länder har olika långa sommarlov. Men det vill polisen inte göra så klart…….

  Nederländerna 8 veckor
  Norge 8 veckor
  Luxemburg 8 veckor
  Storbritannien (Skottland) 7,5 veckor
  Tyskland 6 veckor
  Danmark 6 veckor
  Storbritannien (England och Wales) 6 veckor

  Italien 13 veckor
  Lettland 13 veckor
  Litauen 13 veckor
  Turkiet 13 veckor

  faktakarta om sommarlov i hela EU:https://www.reddit.com/r/MapPorn/comments/c7bgk4/summer_vacation_in_europe/

  Gillad av 1 person

  • Stefan Sewall skriver:

   ”Vi vet inte än vilka gärningsmännen är, så jag kan bara spekulera, men den här typen av bränder brukar vara anlagda av ungdomar.”
   -Nej, närmast till hands ligger att det är anti-sociala gäng av vithåriga tanter med rollator som fått slut på virkgarn och är frustrerade. Ett problem som breder ut sig alltmer i samhället eftersom ålderdomshemmen inte blivit ommålade i tid.

   Gillad av 4 personer

 17. cmmk10 skriver:

  Det muttras om att en hel del av bilbränderna handlar om försäkringsbedrägerier. Många nybyggare som gör sig en hacka på att köpa en ”skrotbil”, försäkra den, plocka den på ev. bra grejor och sätta in defekta/sämre dito och sedan …

  Tänk på att det är entreprenörer vi har att göra med! 😉

  Gillad av 2 personer

 18. olle reimers skriver:

  Vi måste alltså övergå till aktivism.

  Börja med att demonstrera utanför riksdagshuset om att bilbränning måste föranleda skarpa åtgärder.

  ”Bilbrännare ska visas ut” ska det så på en av banderollerna.

  Demonstrationerna bör påbörjas vid riksdagens öppnande. Vi som agiterar i den här riktningen på DGS ska ta initiativet och var med åtminstone en gång i veckan vid de dagliga demonstrationerna.

  Vilka är med på det?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.