Mohamed Omar: Muslimska Brödraskapets förtrupp i Sverige

Mohamed Omar

På sin blogg Purdahbloggen har Mona Lagerström i flera långa inlägg granskat islams växande inflytande i Sverige och särskilt om islamiskt kvinnoförtryck. Lagerström är doktor i litteraturvetenskap med inriktning på just kvinnoförtryckets historia. ”

Purdah” är ett persiskt ord som betyder ”förhänge” eller ”slöja” och framför allt på indiska halvön används för att beskriva döljande och avskiljandet av kvinnor.

Tidigare i år gav Lagerström ut en 768-sidor tjock lunta fullspäckad med texter om islamisk fundamentalism i Sverige. Boken, den första i en planerad serie om tre volymer, heter Muslimska Brödraskapets förtrupp i Sverige, men tar upp fler islamistiska riktningar än Muslimska Brödraskapet – hon använder paraplybeteckningen ”Allah ensam-rörelsen”. Själv skriver jag ibland ”islamisk makt-rörelsen”.

Lagerströms bok, vars undertitel är ”Förtrycket av flickor, kvinnor och sexuella minoriteter”, granskar inte bara islamisk fundamentalism, utan också dess allierade och medlöpare inom vänstern och den så kallade ”antirasistiska” rörelsen. På bokens omslag finns bilder av två män, Muslimska Brödraskapets grundare Hassan al-Banna och kommunismens störste tänkare Karl Marx.

Vänstern tenderar att rikta sin kritik mot ”det vita patriarkatet” och mer eller mindre försumma kvinnoförtrycket inom invandrargrupper. Eftersom delar av vänstern prioriterar kampen mot vad man uppfattar som ”rasism”, så undviker man en kritik som kan ge ammunition till de ideologiska motståndarna. Denna vänster som ser mellan fingrarna på islams kvinnoförtryck och hederskulturen inom vissa invandrargrupper kallar Lagerström ”hederskulturförnekare”.

Boken är skriven som ett öppet brev till Sveriges riksdag som varnar för en ideologi som hotar den sekulära demokratin. Lagerström oroas över den tilltagande splittringen och föreslår att man framställer ny handbok medborgarkunskap riktad till landets alla invånare. Som förebild för en sådan bok lyfter hon fram socialdemokraten Värner Rydéns Medborgarkunskap som kom ut första gången 1923 och sedan kom i nya utgåvor ända fram till 1959.

Vad är Muslimska Brödraskapets förtrupp? En av Brödraskapets största tänkare, Sayyid Qutb (1906–1966), beskriver i sin bok Milstolpar de olika stegen på vägen mot att förverkliga den islamiska staten. Han förklarar att det är nödvändigt med en förtrupp som leder kampen genom att tänka och leva helt i enlighet med ideologin. Lagerström ger dock detta begrepp en vidare innebörd då hon tolkar förtruppen som de på ytan ”moderata” som banar väg för de hårdföra islamisternas stegvisa maktövertagande.

I Milstolpar hittar man Brödraskapets vision om den kommande islamiska staten. Det är en stat där Guds lagar råder – Allah ensam är laggivare – människan har endast att tillämpa lagarna. Ideologin präglas av en nedvärdering av det mänskliga förnuftet i förhållande till uppenbarelsen.

Lagerström påminner läsaren om hur rak debatten om religion en gång var. I sin bok Tro och vetande (1949) gick filosofen Ingemar Hedenius till angrepp mot kristendomen på ett sätt som – om man riktade samma typ av angrepp mot islam idag – av det politiskt korrekta etablissemanget hade uppfattats som ”islamofobiskt” eller ”rasistiskt”. Hos Hedenius, menar Lagerström, kan islams kritiker hitta användbara intellektuella verktyg.

16 reaktioner på ”Mohamed Omar: Muslimska Brödraskapets förtrupp i Sverige

 1. Tomas skriver:

  Sorgligt att svenske väljaren inte ser faran med stor närvaro av islam i Sverige. Absurt att majoriteten av de som mest accepterar en kvinnoförnedrande religion är….kvinnor.
  Muslimerna kan orsaka kaos i landet men jag är övertygad om att de aldrig långsiktigt kan dominera ett västerländskt land eftersom de hittills inte visat sig i närheten att skapa ett framgångsrikt sekulärt samhälle där individen har någorlunda mått av frihet. Det vore intressant att se en utvärdering av vad muslimer i Sverige tillför oss idag i form av skatteintäkter, företagsledare, innovatörer mm. Men det lär aldrig ske med Regeringsunderlaget vid makten styrt av mörkermänniskorna i Tro&Solidaritet.

  Gillad av 2 personer

 2. A skriver:

  Mycket bra Omar. Medborgarkunskap! Detta är ett oexploaterat område som ligger helt öppet, och går att komma nånstans med. Istället tjatar folk om vilka lagar som borde ändras. Det och mycket annat är totalt verkningslöst. Det handlar om att nå individen och ge den perspektiv. Det är igen idé att ge sig på hyckleriet/förklädnaden/lökskalen, utan att individen enkelt kan se upplägget. Vi behöver inte vänta på några val eller lagar eller nåt annat, bara tänka individen. Det FINNS saker som öppnar ögonen BÄTTRE, det måste vi raffinera och använda.

  Mvh A

  Gillad av 6 personer

 3. Fredrik Östman skriver:

  Intressant men möjligtvis missriktat. Anförandet av Hedenius utöver det att vara ett exempel på hur yttrandefriheten har inskränkts på grund av den suvebtionerade okontrollerade massinvandringen av fiendesoldater tyder på att läxan ännu inte har lärts, att författaren inte har förstått att det är vårt kätteri som leder till vänsterns och vår egen kapitulation inför islam. Så länge vi jämställer kristendom och islam under den intetsägande rubriken ”religion”, så länge vi dissocierar begreppet religion från det det betecknar, kommer vi att stå helt hjälplösa inför islam och nödvändigtvis förlora kampen mot den och dess oinskränkta ondska.

  Gillad av 6 personer

  • Christer E skriver:

   Du har en point där, jämförelsen mellan kristendom och islam. Kristendomen skilde tidigt religion och politik, världslig makt (Gud vad Gud tillhör och kejsaren vad kejsaren tillhör), medan islam täcker allt, religion, politik och rättsväsende (dock, påvar och biskopar har i alla tider lagt sig i politiken och vetenskapen, allt från korståg till abortmotstånd).

   Att kalla islam enbart för en religion innebär ju att t.ex. det muslimska brödraskapet kan fortsätta agera ”under radarn”.

   Vi behöver på inget sätt förlora kampen mot islam, men vi måste slåss med blanka vapen, typ Hedenius. Så länge det finns muslimer i landet kommer det att finnas islam. Därför är det viktigt att stå upp för de civila värden som finns i samhället (som inte alltid har kristen bakgrund).

   Gilla

 4. Linden skriver:

  Terrorister och kriminella slipper undan Skatteverkets kontroller – får behålla svarta pengar
  https://samnytt.se/terrorister-och-kriminella-slipper-undan-skatteverkets-kontroller-far-behalla-svarta-pengar/

  För tre år sedan lämnade Säpo över en lista med 400 namn på sådana personer. En av dessa hade kopplingar till Gävleimamen Abo Raad som nyligen togs i förvar av Säpo. Han hade fått 200 000 kronor insatta fördelade på mindre belopp. Då han inte kunde redovisa hur han fått pengarna betraktades de som svarta varpå han fick skatta för dem plus ett skattetillägg på 10 000 kronor.
  Verkningslösa kontroller

  Efter att de nya reglerna trätt i kraft kan de granskade bara tiga och därmed händer ingenting och de får behålla pengarna.

  Kritiken internt på Skatteverket är svidande. Man konstaterar bland annat att pengarna kommer ”återinvesteras i narkotika, vapen m.m. med stora kostnader för samhället som följd” och att situationen är ”absurd”.

  Arbetet tidigare var framgångsrikt.
  – Domstolarna gick på vår linje i 90-95 procent av fallen, säger Stig Svensson som tidigare ledde kontrollinsatsen i Skatteverkets södra region mot kriminella.”

  Frågan som uppstår- varför ändrar man. regler till de kriminella och jihadisternas fördel?
  Motsatsen borde vara det naturliga. Är det ett beställningsjobb åt Muslimska Brödraskapet som tack för alla rösterna i valet?

  Gillad av 8 personer

 5. Göran Holmström skriver:

  Mohamed, du som före detta muslim, när tillräckligt många muslimer finns samlade tror du att vårt land kommer få se våld i Islams namn? Eller verkar det osannolikt att det kommer ske?
  För studerar man andra länder så verkar det ju finnas en brytpunkt, då stridigheterna börjar, eller tolkar jag det historiska fel där?
  Med vänlig hälsning Göran.

  Gilla

  • Lev Barkland skriver:

   Ja du @Göran. Jag tror man skall tänka i termer av en annan brytpunkt. Exakt var ”Striderna brörjar” kan nog variera väldigt mycket. Om man tänker i termer av vid vilken procent av muslimsk befolkning. Det beror nog på hur islamiseringen gått till, relativt motståndslöst och med många allierade intressen så som i Sverige, eller på ett från början mer våldsamt och öppet intimiderande sätt som jag föreställer mig skett i stora delar av västasien och mellanöstern. Och det beror förstås på ursprungsbefolkningens sammansättning, är den stridsvillig eller konflikträdd. För att islamiseringen skall vara en civilisationell katastrof och en nationell tragedi behövs inga öppna stridigehter. Det ”går aldeles utmärkt” att underkasta sig utan öppen strid.

   Den brytpunkt som jag intresserar mig för, det är den demografiska brytpunkt där islamiseringen blir irreversibel. D.v.s. oavsett vilken karaktär händelseutvecklingen får, inbördeskrig eller mer passiv underkastelse. Och jag är övertygad om att den brytpunkten passerats för Sveriges del. Vad jag menar är, finns det någon civilisation i historien som har islamiserats till 25-35% och sedan lyckats vända utvecklingen? Knappast. Åtminstone inte utan en blodig reconquista. Så jag är övertygad om att Sverige är ”förlorat” i detta avseende. Det blir antingen våldsamma konflikter eller bara ett successivt stärkt grepp och ökande repression från de muslimska intressena över ursprungsbefolkningen. Eller lite av båda. Jag gissar att denna brytpunkt, som jag talar om, ligger någonstans mellan 5-10% i bästa fall, dvs där man skulle kunna uppnå ett långvarigt (då menar jag flera generationer långt) jämviktstillstånd med en muslimsk grupp i en nation som hålls någorlunda stabil och inte kommer att växa till sig och börja dominera.

   Därmed inte sagt att ens med under 5% muslimsk befolkning kan man vara lugn, ett vettigt politikst ledarskap måste ha ögonen på denna grupp och vara medveten om hur fort det kan gå utför om den börjar växta till sig. Sverige kommer att tjäna som ett varanande exempel.

   Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Lev mycket intressanta och kloka tankar, kan bara instämma. det är ett laddat läge.
    Och Svensken sitter med tummen i naveln och funderar. Som jag ser det så tänker du mycket klokt och logiskt.
    jag är inte orolig för egen del, bor geografiskt rätt. Och med en by, som är mycket tajt i samverkan. Brott sker sällan, då alla vaktar alla och vi känner varandra bra.
    nej vi är inga rednecks (jo kanske lite 🙂 men byn gillar frihet och, demokrati, gamlingarna tjatar om fejder från 1950 talet, som varken glömt eller dragit ett streck över.
    Ja lite lilla Sicilien över det hela, men föredrar det över en storebror som ska härska.
    Här löses konflikter med nävar eller sprit, helt ok i min värld.
    Men resten av landet, verkar rätt vilse och tafatt på det som sker.
    Med vänlig hälsning Göran.

    Gilla

 6. Ove Träsk skriver:

  Det är tur att den provinsiella svenska akademiska ankdammen inte endast består av kulturrelativistiska nihilister som Bjereld, Demker och Gardell, utan även innefattar klartänkta personer med integritet som Mona Lagerström som står upp för lliberaldemokratiska principer och mänskliga rättigheter.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.