Alabama vill införa kemisk kastrering för pedofiler

Alabama har lagt fram ett lagförslag om kemisk kastrering som ett villkor för villkorlig frigivning för pedofiler.

Förslaget oroar bland annat den katolske etikern F Ted Pacholczyk, som menar att frågan om kemisk kastrering borde avgöras från fall till fall eftersom den kan innebära svåra biverkningar.

Steve Hurst, som lagt fram förslaget, menar istället att straffet borde motsvara brottet och att det är rimligt att pedofiler, som förstört livet för barn för överskådlig framtid, också får ta konsekvenserna av det.

12 reaktioner på ”Alabama vill införa kemisk kastrering för pedofiler

 1. Jari Norvanto skriver:

  Antar att det handlar om reversibel, hormonell / hormonblockerande behandling. Alternativet är att pedofilen nekas permission.

  Gilla

 2. Eva Danielsson skriver:

  Det är rimligt att våldtäkt ger påföljd kastrering oavsett ålder på offret. Obligatorisk kirurgisk kastrering vid fullbordad våldtäkt bör tillämpas. Det borde dessutom ge mindre biverkningar än kemisk sådan, om nu någon pk- ist oroar sig för våldtäktsmäns hälsa. Kirurgi är mer effektivt och mer avskräckande. Varför ska en våldtäktsmän få ha möjlighet till ett sexualliv, när det används till att ta makten över en annan människa och ofta är en krigshandling. Kvinnor /flickor och pojkar som våldtas blir bestulna på sitt liv som det kunde ha blivit utan att behöva förhålla sig till upplevd våldtäkt. Även om man rent kroppsligt ofta, men inte alltid, läker.
  Tänk tanken att ens dotter eller gamla mamma eller sonson utsätts för en överfallsvåldtäkt. Av en eller flera gärningsmän. Ryggradsreflexen att kastrering är otänkbart bör testas med den bilden på näthinnan.

  Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Lugna ned dig, Eva! Bibeln lär oss moderation: Ett öga för ett öga, en tand för en tand. För en våldtäkt måste straffet vara liknande i obehag som en våldtäkt. (Jag inser att detta obehag är mycket stort och att dagens straffskala inte återspeglar det.) Kastrering är likväl ett alltför hårt straff för en våldtäkt. Och de fall av våldtäkt, till exempel fallet Fritzl, som spärrade in en andra familj i ett källarhåla, som är grymma nog att motivera kastrering, har ett rättfärdigt samhälle redan livstids fängelse på programmet. Jag är också rädd att krav på lobotomering av åsiktsbrottslingar snart kommer att ställas om vi nedlåter oss till att införa medicinska eller rent av kirurgiska bestraffningsåtgärder. Otto Warmbier visar socialismens rätta ansikte.

   Gilla

   • Eva Danielsson skriver:

    Fredrik
    Jag köper dina synpunkter om faran med att börja tillåta kirurgiska bestraffningar, men jag tror inte att någon av manligt kön kan förstå vad en våldtäkt innebär. Ordet obehag är ett kraftfullt understatement i sammanhanget. Förutom den fysiska smärtan så får offret leva med våldtäkten på ett eller annat vis resten av livet. Även om man får ett bra liv.
    Men om kemisk kastrering i någon variant kan fungera för att göra förövaren kraftlös och ofarlig eller om han kan låsas in på livstid, så okej. Men man måste ju avväpna våldtäktsmän på något sätt likväl som man tar pistolen från en mördare.

    Gilla

   • Eva Danielsson skriver:

    Fredrik
    Han har fått erfara det flickor/kvinnor alltid har måst räkna med och vara på sin vakt mot. Tyvärr extra mycket i dagens läge. Annars tror jag att det pojkar vanligtvis räknar med är att kunna åka på stryk, inte våldtäkt, i vårt land. Men det kanske ändras nu när vi har ju importerat nya ”spännande” kulturer med nya ”vanor” och som också markerar mot den föraktade svenska kulturen/klanen med våldtäkter, det är alltså både krigshandlingar och kulturellt betingade avarter av beteende. Medan Fritzl och andra pedofiler mer har någon slags personlighetsstörning.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    ”Han har fått erfara det flickor/kvinnor alltid har måst räkna med och vara på sin vakt mot.” Far åt h-e om du vill! Nu blir jag förbannad!

    Relativisera inte detta brott, för då relativiserar du samtidigt motsvarande brott mot flickor och kvinnor. Gör inte våldtäkt till något slags jämlikhetsfråga! Fall inte i feminismens fälla!

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Totalt obegriplig hätskhet, Fredrik Östman.

    Jag ser ingen som helst relativisering, men i så fall kan du be mig fara åt h-e också!

    Gilla

 3. Kulturisten skriver:

  Kemisk kastrering för pedofiler och serievåldtäktsmän och kirurgisk dito efter återfall, borde vara lika rutinmässig som att en rattfyllerist får bilen konfiskerad, med ett enda motargument: Dessa brott styrs inte av könsdrift utan av sociopati, som alltid kommer att söka sig nya uttrycksformer. Samhället skulle få förbereda sig på eunuckernas hämnd.

  Gilla

 4. malmobon skriver:

  Lika lätt som att använda antabus för alkoholister. Idag används spruta och tabletter för de som har prostata cancer. Sätter ner testosteron. Borde vara självklart. Ger inga biverkningar. Bara nedsatt potens och sexlust.

  Gilla

 5. Rikard skriver:

  Hej.

  Det finns två huvudgrupper av pedofiler (gäller både män och kvinnor).

  Den ena upplever driften som tvångstankar och kan hjälpas via terapi och stöd så att de kan stå emot impulserna. Detta gäller endast fram tills om och när ett första övergrepp begås.

  Den andra gruppen upplever sin drift som naturlig och självklar – som normal. Dessa kan aldrig hjälpas med vare sig kastration, terapi eller andra insatser. Deras drift är en normal del av deras psykologiska funktion.

  En pedofil kan gå från den första gruppen till den andra, men inte tvärtom.

  Kastration är endast meningsfullt om den dömde skall släppas ut i samhället och utgöra en konstant riskfaktor.

  Det går inte att jämföra pedofila övergrepp med normala våldtäkter, med vilket avses med våld eller hot om våld tilltvingat samlag eller motsvarande (förekommer ytterligare inslag av sexuell sadism, i psykologisk bemärkelse, är det ett annat slags våldtäkt – där är det sexuella elementet ett av flera uttryck för den patologiska sadismen hos förövaren). Detta just därför att det handlar om en drift inneboende i pedofilen: det är inte en värderings- eller kulturfråga och terapiformer som syftar till socialisering och (re)habilitering kommer därför alltid att misslyckas. Den tid som går från frisläppande av en pedofil (eller annan sexualsadist) till nästa övergrepp avgörs mer av en riskbedömning än något annat. Eftersom driften är konstant stegras impulsen och med det blir riskbedömningen allt mer optimistisk, varpå nästa övergrepp sker. Uppdagas inte detta kommer pedofilen att förbättra sin teknik för att undgå upptäckt, och frekvensen av och intensiteten i övergrepp(en) ökar.

  En bättre lösning är helt enkelt att:

  A) Alltid och ovillkorligt för sexualbrott mot barn döma till livstids inlåsning, eller
  B) Avrättning

  Fördelen med A är att oskyldiga inte riskerar att dödas.

  Religion hör inte till saken det överhuvudtaget, och är helt ointressant i sammanhanget.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.