Bitte Assarmo: Befria oss från de destruktiva kvinnorna

Bitte AssarmoNu ska jag skriva om något som är mycket känsligt, och som ofta orsakar ett intensivt trollande på sociala medier. Jag ska skriva om de destruktiva kvinnorna och om deras olämplighet på höga poster i samhället.

Eftersom jag själv är kvinna är jag helt och hållet för ett jämställt samhälle. Det är också så jag själv blev uppfostrad av mina föräldrar som, trots att de var födda på 1920-talet och aldrig hade hört talas om genusvetenskap, var mycket väl medvetna om att män och kvinnor är lika mycket värda.

Det var mina lärare i grundskolan också. I alla fall de äldre lärarna, som inte anammat det gränslösa flum som sedan blev allenarådande. De var alltid, och utan undantag, bättre på att lära ut både bokliga kunskaper och människovärde än de yngre, 68-marinerade fjortisvuxna som hasade runt i korridorerna i velourbrallor och sandaler.

Jag har ofta tackat min lyckliga stjärna för att jag inte föddes tio år senare, efter att flumlärarna helt tagit över undervisningen. Nu fick jag åtminstone klassisk och effektiv katederundervisning av hälften av skolans lärarkår, vilket innebar att jag faktiskt också lärde mig något. Och aldrig upplevde jag att mina äldre lärare i dräkt och kostym behandlade mig sämre för att jag var tjej. Aldrig.

Hos flumlärarna fanns däremot en tendens att blanda ihop rollerna. De tycktes tro att jämställdheten innebar att de själva måste tala elevernas språk, vilket de också gjorde. Och mest benägna att anamma tonårsfasonerna var de kvinnliga lärarna, som påfallande ofta tycktes se på eleverna med tonåringars ögon. Den skruvade kombinationen av en skev syn på jämställdhet, missriktade moderskänslor och romantiskt svärmeri kunde bli ganska förskräcklig i deras relationer till eleverna av manligt kön, och särskilt när det gällde de grabbar som var av den mer stökiga sorten. Det är ju något med de lite ”stökiga” grabbarna som tilltalar just den här sortens kvinnor.

Vad är det då som får vissa kvinnor att attraheras – för det är attraktion det handlar om, på ett eller annat sätt, även om den inte nödvändigtvis är av sexuell art – av just de stökiga grabbarna och männen? Det handlar naturligtvis om ett intensivt behov av bekräftelse, på samma sätt som det gör när kvinnor skriver brev till grova brottslingar i fängelse eller tror sig vara just den som kan förändra den där hustrumisshandlaren som är inne på sitt femte äktenskap, och har besöksförbud hos alla sina exfruar. Och det är illa nog när det gäller kvinnor som har ansvar för en eller flera skolklasser – än värre när det gäller kvinnor på höga poster i samhället.

Ändå hittar vi dem ofta just där, inte minst inom den offentliga sektorn och i politiken. Kvinnor som ser mellan fingrarna på hedersförtryck för att vara patriarkala män från klankulturer till lags. Som får något drömskt i blicken när de talar om hur man bäst kan hjälpa och stötta de terrorister de kallar ”återvändare”. Som slåss på barrikaderna för att unga män ska få stanna i Sverige trots att de ljugit om sin ålder och inte har asylskäl. Tårar och känslor framför sans och förnuft. Och den egna godheten manifesteras genom ständiga ifrågasättanden av dem som inte köper det tårfyllda känslosvallet.

Dessa kvinnor borde rimligen anses som olämpliga när det gäller att fatta viktiga beslut som rör medborgarnas väl. Ändå får vi dras med dem. Varför? Vad är det som gör att den här typen av kvinnor lyckas ta sig fram och göra sin barnsliga, och ofta direkt osunda, syn på manligt och kvinnligt till en norm som hela samhället ska anpassa sig efter?

Jag tror att det beror på att alltför många förväxlar deras destruktiva vurm för det farliga med medmänsklighet och godhet. Men tårar, darrande röster och självrättfärdig indignation är inte nödvändigtvis ett tecken på vare sig medmänsklighet eller godhet – ofta är det tvärtom ett tecken på egoism och narcissism. Och framför allt hör det inte hemma bland beslutsfattare och chefer. Så befria oss från dessa destruktiva, känslosamma kvinnor, och låt dem ersättas av vuxna människor – kvinnor så väl som män – som har en nykter och sansad syn på manligt och kvinnligt och på samhället i stort.

45 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Befria oss från de destruktiva kvinnorna

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Just precis. Det var detta beteende som nyligen ledde till att landet förlorade en utmärkt och kompetent generaldirektör och fick fortsätta att dras med en mindre begåvad/olämplig minister. Och allt en följd av det olycksaliga Centerpartiet och dess ledning!

  Gillad av 8 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Sant. Centern, som skulle vara en tuff opposition, låter en uppenbart inkompetent och lögnaktig minister sitta kvar. Det kunde man i och för sig räknat ut med knäna. Man kan inte vara i opposition och regeringsunderlag samtidigt. Det är inte utan att man undrar om Annie Lööf är riktigt frisk.

   Gillad av 3 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Verkligen Elisabeth? Undrar du om Annie Lööf är riktigt frisk? Det har jag slutat fundera på för länge sedan. Svaret är ju självklart.

    Gillad av 3 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Du har rätt, Uppstigersolen, jag försökte bara vara lite snäll. 😀

    Bara det faktum att hon trodde att hon skulle bli statsminister säger egentligen allt om hur det står till. Jag glömmer heller inte hur hon jazzade runt i höstas och sa ”åh, vad det är roligt med politik” till ett journalistuppbåd. Politik!? Det hon höll på med hade ingenting med politik att göra utan enbart med manipulation, intrigerande och falskspel.

    Gillad av 3 personer

   • Kalle skriver:

    Lööfet tror säkert att hon är gudinna.
    Hon anser säkert att hon är den enda gudinnan i världen som har 10 000 lärjungar (Afganerna).
    När verkligheten kommer i fatt henne, blir hon betraktad som gamla tiders byfåne.

    Gillad av 1 person

  • Carola skriver:

   Begler liknar Eichmann som Hanna Arent beskriver honom i den banala ondskan. De följde bara order. De närmaste medarbetarna kan ha tyckt hon var bra chef men bland de i närkontakt med sjuka som fått avslag har lovorden inte varit lika högljudda. Klart att Strandhäll har ansvaret för hur fk skötts.

   Gilla

   • Allan stutzinsky skriver:

    Eichman vetkade i en diktatur, Begller i en demokrati. Den som vill att statstjänstemän i en demokrati ska följa andra regler än de som beslutats demokratiskt förespråkar anarki och korruption. Tala om banal ondska !

    Gilla

   • Sixten Johansson skriver:

    Allan, vi har åtminstone sedan millennieskiftet levt i en -krati eller -kratur, som oundvikligen kommer att gå mot anarki och/eller diktatur, och korruption och parasitism finns redan på alla nivåer och i många nya former. Varje statstjänsteman och alla som har levt på skattemedel – samtliga! – har därmed accepterat ett moraliskt, om än outtalat, ansvar att tjäna folkets och samhällets bästa och inte vansköta och vanhedra sitt ämbete och sin yrkesroll. Inte bara de högsta befattningshavarna och mellancheferna, utan samtliga!

    Tiotusentals, kanske hundratusentals, har sett, läst eller misstänkt att det som pågår är galet, förljuget, nedtystat, destruktivt. Var och en av dessa har haft möjlighet – och moralisk skyldighet! – att protestera eller hoppa av. Genom att inte göra så har de accepterat den fortsatta destruktiva utvecklingen mot anarki, diktatur, allt värre hjärntvätt, tystnadskultur, massor av övergrepp mot de allra värnlösaste, den irreversibla förstörelsen av både nationen och folket. Var och en har alltså personligen genom sin tystnad och passivitet och sin verksamhet i offentlig tjänst godtagit att allt detta ska få fortsätta! Var och en av dem är medskyldig, var och en har med sitt tigande sagt Ja!

    Gillad av 3 personer

 2. Fredrik Östman skriver:

  Ja, det är det eviga socialistiska fenomenet, som genom den socialistiska feministiska mobiliseringen av kvinnor i traditionellt manliga roller uppenbarligen — och förutsägbart — har förstärkt sig själv. Socialismen förstärker sig alltid, eftersom den själv skapar mer av det elände den är en reaktion på.

  Det är inte svårt att gissa att de kvinnor du beskriver aldrig har fått en god kristen uppfostran. Den har nämligen syftet att hejda den socialistiska impulsen.

  Gillad av 7 personer

 3. lenam skriver:

  Journalister älskar att lyfta fram dessa mammakvinnor. Särskilt de som tagit en Afghansk man till sitt hjärta. Det står ingenting om att hon tjänar pengar på honom. Detta är DNs rapportering kring de Afghanska barnen. Väldigt tyst kring dessa barn just nu. Vi före detta läsare vill gärna få en rapportering på hur många som avvikit från gymnasiet. De förser numera Sveriges skolor med mängder av narkotika.

  Gillad av 8 personer

 4. Aha skriver:

  Annie Lööf är intressant i detta perspektiv med narcissim och egoism. Intressant därför att hon som genuin hatare av sådana som inte gillar hennes värderingar eller ifrågasätter hennes lämplighet, blir otroligt förnärmad när hon själv utses för hårda ord. Som nu sist när lokal ”SD-topp” kallade henne för folkförrädare. Det faller henne inte in att hennes ord som främlingsfientlig (fientlig till främlingar (sic)) och rasist platsar in på samma hatnivå.

  Självklart måste vi besparas från destruktiva kvinnor – Annie Lööf kan väl med sin oresonliga invandringspolitik platsa in som översteprästinna och därmed inta titeln som Sveriges mest destruktiva kvinna.

  Gillad av 8 personer

  • Pelle skriver:

   Enig. Annie Lööf borde vara ett vetenskapligt studieobjekt. Sällan har väl oförblommerad narcissism varit så uppenbar hos en av våra ledande politiker. Fixeringen vid den egna ”godheten” kan inte beskrivas som annat än djupt patologisk. Få andra personer har framkallat sådana känslor av avsky och vämjelse som Annie Lööf. Den enda som varit ens i närheten är väl Palme.

   Gillad av 9 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Svårt att hitta en farligare kvinna!

   Groomad o i Bilderbergs ledband.
   Tyvärr har vi fått en till)

   Tuffe Uffe smög tyst under radarn,
   vid EU-valet sades inget om inbjudan!

   Vad kan det ha berott på?

   Var han inte stolt över inbjudan?
   Kunde ju visat att han var respekterad…

   Snarare att M skulle tappa många procent,
   till SD o KD!

   Istället vände media bort blickarna från det viktigaste!

   Gilla

 5. Magnus Rosensparr skriver:

  En alldeles utmärkt artikel både till tanke och formulering. Dock har det insmugit sig en idag mycket vanlig felformulering. ”… att män och kvinnor är lika mycket värda.”

  Att så inte är fallet illustreras enkelt genom att påtala hur ofantligt mycket mer kvinnor är värda när det gäller förmågan att föda barn. En man är helt värdelös när det gäller den förmågan.

  Låt oss därför hålla oss till den ursprungliga och korrekt översatta formuleringen i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna: ”… Alla människor är födda fria och lika i värdighet …”

  Män och kvinnor är således lika i värdighet.

  En annan sak som också är korrekt i deklarationen är att mänskligheten består av män och kvinnor och ingenting annat. Det finns bara två kön.

  Gillad av 9 personer

 6. Monica Skyllberg skriver:

  Där slog du huvudet på spiken riktigt ordentligt. Jag har känt exakt likadant som du i din beskrivning. Jag har ofta funderat över hur dessa kvinnor tänker och fungerar. Många gånger besitter dessa kvinnor en stor avsaknad av logiskt tänkande och är totalt känslostörda och dom tycks finnas i överflöd. Ibland har jag fått en så stor lust att skaka om dom riktigt ordentligt och försöka få dom att vakna till men det hjälper nog föga.

  Gillad av 5 personer

 7. annagustin2@gmail.com skriver:

  JAg tror att det är på socialhögskolorna i landet som man lär ut och förstärker att det är synd om människor…de måste tas om hand, de är trasiga i själen och det är bara NI som går här som får denna utbildning – som kan hjälpa dem. Så går de ut i samhället och får ofat chefspositioner….men oavsett var de hamnar så införs denna bild av människan.
  Detta fenomen har spridit sig som en sjukdom i samhället. Säger man: Skärp ihop Dig, sluta färga håret grisskärt, lila eller grönt, ta bort alla säkerhetsnålar och ringar genom näsa, kinder och läpp och börja sträva uppåt – mot att ge Dig själv en god framtid – då är man en ond människa i deras ögon. JAg undrar dagligen hur allt ska gå.

  Gillad av 7 personer

 8. Allan Stutzinsky skriver:

  De allra flesta som vurmar för och driver opinion för
  att ensamkommande män (som sällan är barn) ska få stanna här, och som ofta låter dessa män bo hos sig, är medelålders kvinnor.

  Gillad av 1 person

 9. Anders F1 skriver:

  Nej, detta krockar med min erfarenhet. Kvinnor som pedofiler? Drivna av sexhunger visavi unga män? Som underdåniga offer? Som undergivna?

  Nä, Bitte, det är det vanliga godhetssignalerandet och socialtantssyndromet till största del. Även män har lite av det där. Jag talar om svenskar – de enda jag känner.

  Gillad av 1 person

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Det handlar inte om barn i verkligheten, utan om män. Att det skulle var ”barn” är en detalj i väven av lögner från maktens sida. Den väv av fräcka lögner man försöker snärja oss i.

   Se på de publicerade bilderna av ”ensamkommande baaarn”! Se lögnerna grina dig i ansiktet.

   Gillad av 1 person

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Dessa BAAARN är vuxna i sin egen kulturella kontext!

    Har gått igenom sitt klansamhälles manbarhetsriter!

    Har skaffat familj innan våra egna barn slutat gymnasiet!

    Gilla

 10. Erik2 skriver:

  För kvinnor med svagt utvecklad identitet, som inte bottnat sin personlighet och har fastnat i de tidiga tonårens känslostormar så signalerar dessa ”struliga” män bra gener. Hög testosteronhalt och vilja och förmåga att bryta regler och normer signalerar på ett djupt plan möjlighet till bra avkomma. Det är hela saken. Sedan har vi uppenbarligen kvinnliga sexförbrytare runt HVB hem. Även det signalerar dåligt utvecklad personlighet med infantila drag. Man är inte psykologiskt vuxen utan identifierar sig med barn. Det här sista är ytterligare en av dessa pågående skandaler som FÖRSVARAS eller tigs ihjäl av styrande etablissemang. Man undrar varför. Eller det kanske man inte gör förresten…

  Gillad av 1 person

 11. PerH skriver:

  Denna Assarmospaning finns parallell till.

  Hälften av svenska befolkningen har ett stort ansvar för dagens läge.
  Om denna hälft nu hypotetiskt blir medveten om: Vadan och varthän?kommer även deras män att följa efter.
  Ungefär så.
  Lördagsintervju 45

  Gillad av 1 person

 12. Göran Holmström skriver:

  Mycket bra krönika gillade den verkligen.
  Men orsaken till alla dessa trasiga kvinnor, den bör sökas och vridas och vändas lite på. Att enkelt skylla allt på avsaknad av kristendom, tror i alla fall jag inte räcker.
  Någon tjänar på att låta trashankar sitta och styra och ställa, annars skulle dom inte få göra det. Det kan inte vara på annat vis. Att enkelt avfärda det hela som ”Som är onda”, eller ”Dom vill ha det så här”.
  Nej jag köper inte det resonemanget, nästan alla mänskliga handlingar kommer sig ur val och önskan, även ondska är ett val! Jag tror inte på att satan ligger bakom allt elände, det är en enkel ursäkt för att slippa ta ansvar.
  Frågan är om dom styrande, socialdemokraterna har planerat detta från dag 1 eller om rörelsen perverterat och spårat ur längs vägen? Varför är det så viktigt att ta reda på?
  Jag väljer att lita på Sun Tzu i detta, ”Känner du inte din fiende eller dig själv så kommer alla slag förloras. Känner du dig själv så kommer hälften av alla slag att vinnas. Endast om du känner dig själv och din fiende så kommer alla slag vinnas.
  Just därför måste vi lära känna fienden och förstå den!

  Gillad av 1 person

  • Ms skriver:

   Men det är exakt det jag menar med att de vill ha det så här och att de är onda. Deras moral är sådan, de väljer detta av egen fri vilja. Du har missförstått satan, som så många svenskar, helt basala lärdomar har dolts för oss, satan bor i hjärtat på dessa kvinnor och hos de som styr oss, just i deras fria val så väljer de det värsta man kan tänka sig. Man skall inte förstå satan som någon utanför som styr och ställer över oss.

   Gillad av 1 person

  • Christer L skriver:

   Just det! Fienden hittar dit och klipper till. Det är vad som händer Sverige idag. Vi håller på att ta stryk för detta med ”den humanitära stormakten”. Denna stormakt är rov för bedragare på EU-nivå, på FN-nivå, på islam-nivå.

   Gillad av 1 person

 13. Hovs_klipphällar skriver:

  Även jag har ofta tänkt så som Bitte A. gör här ovan. Det som något förvånar mig är att kommentarerna är så pass återhållsamma.

  Det finns helt enkelt något i kvinnors genetiska bakgrund som tenderar att göra dem mottagliga för destruktiva strömningar i samhället. Säger jag, som förr sett mig som ”feminist”, alltså på den tiden då ordet ännu hade något vettigt innehåll.

  Ytterst handlar det väl om att vid en strid mellan olika klaner i forntiden, så dödades alla män på förlorarsidan medan kvinnor och barn tilldelades männen på vinnarsidan. Kvinnorna hade att anpassa sig till detta om de ville leva vidare.

  Det kollektiva minnet av sådant finns kvar än idag — och detta minne kan förklara varför kvinnor ex-vis inleder sexuella relationer med ”ensamkommande”,
  https://www.friatider.se/v-nsterkvinnor-om-sex-med-flyktingbarn-det-g-r-vi-allihop
  — eller varför såna som sitter inne för mord kan få högvis med kärleksbrev från trånande kvinnor, som ex-vis i fallet med den omskrivna sekten i Knutby, där den morddömde ska ha gift sig med en av beundrarinnorna…

  Det går inte att förneka att kvinnor har en potential för att bete sig så — och troligen därför att beteendet var starkt korrelerat med evolutionär överlevnad i en annan tid…

  Riktigt farligt blir detta beteende i ett samhälle som höjer allt kvinnligt till skyarna medan däremot allt man anser vara ”manligt” ska tryckas ner och ogillas.

  Alltså ett sådant samhälle som vi numera hamnat i! Ett samhälle där naturlig självbevarelsedrift förhånas, medan man premierar eftergifter och underkastelse under främmande makt.

  Ett sådant samhälle kommer inte att kunna bestå, utan kommer att krossas av någon annan maktfaktor, någon makt som inte tvekar att utnyttja ett vidöppet läge.

  Alltså troligen islam.

  Gillad av 6 personer

 14. Sixten Johansson skriver:

  Bra skrivet, Bitte! Du berör många orsaker, bl a hopblandning av roll och person, gränslöshet, narcissism, brist på vuxenskap osv. Det är väl ofta just de mest manipulativa, patologiskt egoistiska, förljugna och härsklystna individerna som tar sig fram till maktpositioner, så urvalet blir extra skevt. Dessvärre kommer dessa kvinnor sedan att uppfattas som representativa och föredömliga, vilket är missvisande.

  Vid sidan av all påverkan via biologin, samhällsomvandlingen, politiken och kommersialismen är det framför allt mediakvarnen, som har format medvetandet det senaste halvseklet. Vår samtid är i hög grad resultatet av en massiv, absurd, förvrängande produktion, som folk i allmänhet inte kan värja sig emot.

  Karikatyrbilden av Kvinnan: skvallrig, känslostyrd, ologisk, opålitlig, okunnig, detaljfokuserad, osolidarisk, samlar info om andra för senare giftspridning, nålstick och karaktärsmord. Precis så fungerar faktiskt dagens massmedia. De tongivande propagandisterna är karikatyrkäringar med eller utan murva.

  När media i dag exploaterar människans basala psykologi från stam- och bysamhällets hanterliga format blir det destruktivt för folkets och nationens helt annorlunda behov. Ansvarslösa idioter får enorma megafoner. Det snaskiga, udda, sjuka, hjärtknipande, sexiga, säljande prånglas ut dag efter dag. Det offentliga rummet och samtalet vandaliseras. Men ingen kan eller vågar ställa detta horande, skändande, skövlande mediafolk mot muren och utkräva konsekvenslogik och ansvar.

  Gillad av 4 personer

  • Christer L skriver:

   Instämmer! Man kan inse att en man alltid på något plan eftersträvar urtypen för segraren i en kraftmätning och att kvinnor tenderar att bekräfta dessa segrare. Detta är vad saken gäller fortfarande, alltid. Fascinationen för unga män med attityd och ursprung i världens mest våldsamma kulturer visar att feminismen inte gäller kvinnan utan mannen. Det handlar om makten att rata och välja. Ju irrationellare, desto mer kvinnomakt.

   Gilla

 15. phnordin skriver:

  Vad spelar skammen för roll i detta sammanhang där vissa kvinnor förlorar omdömesförmågan?Vi har fått flygskam, skam gentemot invandrare, romer och skam gentemot snart sagt de flesta kulturyttringar vilket förefaller vara ett svenskt karaktärsdrag. Man frågar sig var denna självutplånande attityd i kombination med härsklystnad skall sluta!

  Gillad av 1 person

 16. Thomas Rönnberg skriver:

  Kära Bitte,
  Gillar Dig skarpt.
  Men kan inte du eller någon annan i DGS stryka vissa personers kommentarer. De gnäller bara. Verkar inte ha några egna iniativ. Bara tjatar och opponerar sig. Den här bloggen blir urvattnad annars

  Gilla

 17. Solveig Lindblad skriver:

  Tack Bitte..man ”kliver in” i dina texter
  Någon som vet vart hon flickan…som var talesperson för de ”ensamkommande”…håller hus/gör..kan det vara så att hon ”lägger golvet” till sin statsministerplattform…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.