Bitte Assarmo: Klimatångest, flygskam och svemester för de privilegierade

Bitte AssarmoI den tid som är vår frodas nyorden som aldrig förr. Och det är inte särskilt konstigt Det krävs hela tiden nya ord och uttryck för att normalisera fenomen som i grunden ter sig absurda och extrema för medborgarna. Ta detta med klimatångest och flygskam, till exempel. Om tillräckligt många medier upprepar orden tillräckligt många gånger så börjar folk snart fundera på om det är onormalt att inte lida av detta – och vem vill vara onormal?

Nu har ett nytt ord fötts, i klimatkollapsens svallvågor, och därmed också ett nytt lukrativt affärsområde för den som har rejält med driv och resurser. Vi talar ”svemester”. Svemester är helt enkelt semester hemma, fast i den tid som är vår lägger man förstås till ordet ”hållbar”. Man ska svemestra hållbart och klimatsmart.

Det är inget fel att svemestra. Det gjorde jag under många år. Det beror inte på att jag har lidit av vare sig klimatångest eller flygskam, utan på att jag under många år inte hade råd och möjlighet att göra så mycket annat. Faktum är att till och med ”svemester” innebar en för stor ansträngning för plånboken under vissa år, vilket gjorde att jag och sonen var hänvisad till ”hemester”.

Det gick alldeles utmärkt. Jag behövde inte ens någon proffsig guide – guru – som kunde tala om för mig hur jag skulle göra utan packade en utflyktskorg med kaffe, saft och mackor och tog ätteläggen med mig till en närliggande sjö. Ofta på cykel eller med kollektivtrafik, dessutom. Jag behövde inte ens en guide – guru – för att förstå hur jag skulle göra, eftersom det är något vi svenskar gjort i alla tider.

Annat är det med dem som lider av klimatångest och flygskam, verkar det som. De behöver tydligen till och med en bok som talar om för dem hur man ska göra och nu har de, sannolikt till sin stora lättnad, fått just en sådan. Svemester: så reser du smart och hållbart i Sverige heter den, och i den guidas läsaren genom ”Sveriges exotiska sevärdheter och utmanande äventyr – med hänsyn till både klimat och plånbok.”

Boken presenteras som en inte bara trevlig utan också närmast nödvändig guide för alla dem som nu, på grund av klimatutmaningarna, funderar på om de ”verkligen ska göra den där långresan till varmare breddgrader”. Nu ”ökar intresset för Sveriges alla sevärdheter”, får vi veta och vi blir dessutom upplysta av att det finns ”unika upplevelser” här i vårt lilla land.

”I en värld där betydligt fler svenskar simmat med delfiner än spårat svenska vilda vargar i skogsbygden är det svårt att förstå att vi inte reser mer på hemmaplan. Vi är överallt omgivna av fantastisk och storslagen natur och ändå har vi än så länge knappt utforskat vårt eget land. Hur många skåningar har exempelvis varit norr om polcirkeln och hur många norrbottningar har sett solen gå upp över Söderåsen? Medan svenskar över lag åker allt längre bort från den svenska vintern väljer britter, japaner och tyskar att uppleva vargavinterns exotism. Sverige är både vackert, äventyrligt och prisvärt.” står det i boken.

Det är mycket möjligt att det här är närmast ofattbara nyheter för dem som flugit kors och tvärs på semester och nu vaknat upp med ångest och skam, men för oss andra är det redan välkänt. Vi vet exakt hur vackert Sverige är, och hur äventyrligt det kan vara att bara vistas i en vemodig granskog, där skogsrået tycks lura bakom trädstammarna.

Däremot är det ju så att den som inte har råd att åka på en sista minuten till Mallorca knappast heller har råd att resa från Skåne till Norrbotten för att beskåda midnattssolen. För dem som svemestrar – eller hemestrar – på grund av en tunn plånbok är det snarare gratismuseer eller hembygdsgårdens fika till självkostnadspris som gäller. Men när de tidigare flygturisterna fått flygskam måste det naturligtvis till något alldeles speciellt för att gamla Svedala ska locka. Något som kan matcha vita stränder och dykning bland koraller, och som dessutom kan visas upp på Instagram så att alla ser hur hållbart och klimatsmart de reser.

Att det mest klimatsmarta är att inte resa alls – och att svensk kultur finns alldeles runt knuten – glömmer man helst bort. Sådant är alldeles för vardagligt och trist för dem som är privilegierade nog att känna flygskam.

58 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Klimatångest, flygskam och svemester för de privilegierade

 1. Tomas skriver:

  Tänkte själv turista i närområdet under midsommar. Södermalm är så härligt befriat från PK när alla flugit sin kos.
  Har man dåligt samvete för sin flygresa kan man kolla sociala medier och hänföras av utlandsbilder från allas våra agendasättande idioter.

  Gillad av 4 personer

 2. Lars Strömberg skriver:

  Vilken METOD man väljer för att erhålla sin rekreation är såklart en väsentlig fråga.
  Vilken metod som är bra för klimatet och/eller ångesten är en del fråga i sammanhanget.
  Men, som så ofta, så dyker vi rakt ner i verktygslådan där alla METODERNA ligger och ägnar oss åt just metodvalet. Stöter vi på andra personer där nere i metodlådan (och den brukar vara MINST lika full av folk, som av metoder…), så börjar garanterat tjafsandet om vilken metod som är den bästa.
  I vår iver att välja metod så har vi glömt en väldigt viktig sak: Förstudien!
  ÄR det ett problem? BESKRIV problemet! Gör en KONSEKVENSANALYS!
  ÄR vi på väg mot ett annat klimat?
  Finns det mätningar?
  ÄR det klimatet väsentligt sämre eller bättre?
  Vad BEROR klimatförändringen på?
  KAN vi påverka?
  Vilken metod är då lämplig?

  Gillad av 4 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Exakt, Lars Strömberg. Innan man ränner åstad och hittar på saker måste man först ta reda på om det verkligen finns något problem som måste lösas. Såvitt jag kan förstå det gör det faktiskt inte det när det gäller klimatet. Men – det är som vanligt när vissa ser sin chans att tjäna pengar, då kommer sanningen på skam.

   Gillad av 3 personer

  • Christer L skriver:

   Det värsta är att såväl flygskam som klimatångest varken är skam eller ångest. Det är hyckleri. Hyckleri är inte bara att trolla med begreppen, det är skådespeleri, en konst. Hycklaren och hycklerskan är stolta över sina rollprestationer. Nu återstår för de så att säga verkliga skådespelarna här i landet att återta initiativet. De har länge jamsat med i nutidsdramat i vänstermedia, Sverigebilden, och har nog verklig skam och verklig ångest just därför.

   Gillad av 3 personer

 3. A skriver:

  Ja Bitte, flygskammen är perfekt, då kanske mer pengar stannar kvar i landet, som sossarna i sin tur kan skicka vidare till nån vidrig mördarregim nånstans. Eller varför inte köpa in fler väljare.. Skam är programeringsspråket för robotar av typen nyttig idiot.

  Mvh A

  Gillad av 13 personer

 4. Ulf skriver:

  Är man myndig och har flygskam så får man skylla sig själv. Det är mycket enkelt att ta reda på sanningen om klimatpaniken och allt man behöver kunna är att läsa av en termometer och ta till sig hyggligt lättförståeliga rapporter.
  Jag tycker flygskam är kanon för det gör det billigare att flyga och tillgången på resor blir bättre naturligtvis får det inte gå för långt så flyglinjer läggs ner men jag tror trots allt att de flesta människor inte är dumma i huvudet. Hoppas i alla fall.

  Gillad av 2 personer

 5. Gunnar skriver:

  Min klimatångest upphörde när jag studerade texter hos http://www.klimatsans.com
  Nu studerar jag i boken ” Tänk om det blir kallare ? ” av Tege Tornvall .
  Jag studerar klimatologin i syfte att förstå alla variabler som påverkar jordens temperatur och väderfenomen. Det jag kommit fram till är att koldioxiden har ringa eller ingen inverkan på jordens temperatur eller väderfenomen . Den lilla ökning till dagens 0,04 procent har däremot haft en positiv inverkan på jordens växtlighet , då det skett en ökad kvantitet grönska. Växter tar upp koldioxid ur luften genom sina klyvöppningar. I torrare områden klarar sig nu växterna bättre. Ökad växtlighet innebär även att växter avger mer syre. Av en helhet på 100 procent utgör atmosfären av 21 procent syre och 78 procent kväve. Återstår 1 procent övriga gaser. Av denna procenten utgör argon 0,9 procent och koldioxiden 0,04 procent . Människans utsläpp av koldioxid lär vara 0,01 procent sedan 1900 – talets början. Alarmistiskt ??? För övrigt har jordens temperaturökning avstannat sedan år 1998 !

  Gillad av 11 personer

 6. Min strand skriver:

  I södra Sverige så kan vi flyga från det mycket sundare landet Danmark. Kastrup expanderar ständigt.

  Hela denna debatt den försiggår för mig genom så många lager av indoktrineringslöken. jag tänker så här: Livet är kort, och många företeelser intresserar mig inte alls, ta hare krishna rörelsen, vill några hoppa runt och skandera nagila haba så gärna för mig, men inte ör jag intresserad av det. Läser man inte ljugmedia eller ser svensk TV så öppnar sig ett helt nytt universum, inte minst av tid, där metoo, klimatångest och Greta eller det handlar om baaaaarn (som våldtar) inte finns. Jag ser dessa fixeringar som så många svenskar lägger så mycket tid på ungefär som om alla svenskar nu skulle debattera och förhålla sig till hare krishna. Det är ju bara dumheter, så vi debatterar dumheter under ett skal av dumhet under ett skal av dumhet. Jag tror faktiskt att det är skadligt att hela tiden förhålla sig till detta vansinne, för man dras med, och tror sig kanske inte vara indoktrinerad men man är ändå begravd under ett stort antal lökskal. Slutar man att förhålla sig till vansinnet så kan man fundera mera fritt om relevanta och intressanta ting, om vad som behövs göras. Mitt enda fönster till detta vansinne är en snabb överblick ibland över tidningsrubriker och allt är alltid samma, och DGS och alternativmedia. Det är allt som behövs.

  Man måste stå utanför för att kunna tänka fritt, så för mig personligen är klimatskam en fullständig ickesak, så klart, det är ju bara trams för dem inuti löken.

  Gillad av 8 personer

 7. Göran Holmström skriver:

  Men Bitte, Fredrik Reinfeldt med flera hävdar ju att det finns ingen svensk kultur ens.
  Hur ska vi svemestra i något som inte finns?
  Bortser man från min ironi, så kan bara hålla med vårt land är mycket vackert och fantastiskt att upptäcka, gumman och jag tar gärna småvägar och letar gamla bruksorter efter vägarna.

  Gillad av 6 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Som medlem i en bilklubb åker vi ofta på småvägar. Ibland har nån medlem lagt upp en cruising längs vägar i närheten av där jag bor som jag aldrig åkt på. Så det finns mycket att upptäcka i Sverige.

   Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Du har så rätt, Sverige är underbart vackert, vi brukar bara ta mcn och åka dit näsan pekar, ska visa gumman övre Norrland och Lappland någon gång,
    det är både vackert och fridfullt där.
    Om du har vägarna förbi dalarna (Luddvika i närheten) så hojta till och kom på en fika.

    Gillad av 1 person

   • maximillianrockatansky skriver:

    Nej tyvärr göran, inte ännu, en Ford xb70 med concordefront, kompressor och gt spoilerkit finns på ”inköpslistan” men den får vänta 2år till efter flytten till ett varmt, havsnära, självförsvarsvänligt och konservativt klimat.

    Så nu får jag nöja mig med BMW 550 alternativt 735 från -83.

    Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Max du har coola bilar ändå, jag hade en 735 med strokad marinmotor, gav den till min kusin som lyckades förstöra den på några veckor i vanlig ordning.
    Håller på och bygger en vw lt 40 4×4 inget spjut, men bra terrängegenskaper, den ska inredas för spartansk camping och bli crossbuss.

    Gilla

 8. T skriver:

  Under hela tre timmar diskuterade Alexander Bard och Gustav Kasselstrand politiska frågor.
  Debatten, som arrangerades av Palaestra Media, beskrevs under kvällen som något av en historisk händelse. Den liknade det som redan finns i USA, med debatter mellan personer som bland andra Sam Harris, Jordan Peterson, Dave Rubin m.fl.

  Gillad av 7 personer

 9. brrr skriver:

  Den som skrivit boken är en s.k. entrepenör. En som gör business av allt och inget. Om många köper boken kommer entrepenören att hyllas för sin framåtanda och att ”ligga rätt i tiden”, floppar boken kommer nästan ingen att känna till detta försök till entrepenörskap.

  Gilla

 10. Jan Andersson skriver:

  När sönerna var barn saxade alltid hustrun och jag semestrarna utom en gemensam vecka när vi försökte göra något tillsammans hela familjen. Oftast blev det en tripp till Liseberg. Anledningen var att vi inte hade någon barnvakt under sommarloven annars. Hade vi båda tagit ut julisemester hade barnen fått sköta sig själva under juni och augusti. Och både jag och hustrun pendlade till våra respektive jobb och kunde inte sticka hem på en långlunch…

  Inget konstigt med detta, många gjorde så och kanske gör så fortfarande.

  Gillad av 2 personer

 11. lenam skriver:

  Svenskarna blir fattigare, har inte råd. Känns tris att säga. Bättre säga att jag stannar hemma för miljön. Känner flygskam. Låter modern och fint. Kanske man kan gå en snåljåpkurs. Som heter något annat fint.

  Gillad av 3 personer

 12. Rikard skriver:

  Hej.

  Den naturliga människan gör saker av nödvändighet eller med lust i sinnet (behöver inte vara köttslig; kan lika gärna vara mer andlig eller intellektuell). Vilket man oftare väljer eller om man finner lust i strapatser eller finner flärd som påfrestande är nog mest en fråga om hur stoisk eller epikureisk man är till sinnes.

  Så när den naturliga människan klättrar i träd, gör hon det med glädje. Eller för att plocka frukt eller beskära.

  Men den onaturliga människan, vars väsen är disharmoni, varken kan eller vågar, eller vill kunna våga eller våga kunna göra saker enkom för den simpla glädjen i själva görandet. Den onaturliga människan måste besvärja detta göromål med formler, bringa det under kontroll, och förpacka det sanitärt och städat och kliniskt sterilt.

  Den onaturliga människan klättrar såldes i träd, men kallar det för påhittade ord. Den kräver en ledare, som kan tala om vilka skor och kläder och andra ting som är de rätta för att göra det på det rätta sättet. Den onaturliga människans glädje ligger i att fånga, kastrera och kontrollera den frihet den naturliga människan är till sitt väsen.

  Vi ser det i allt: barn bygger saker som rullar. Rullbrädor. Men aktiviteten kan kodifieras, kontrolleras och steriliseras: skateboard. Som skall vara av rätt märke, rätt hjul, rätt underlag, rätt kläder, rätt ramp, och så vidare. Den som bara gör det av lust och glädje gör alltså inte rätt.

  Jag tror det är en feghet hos den onaturliga människan: den fruktar det den kallar det äkta, och söker skapa denna äkthet via tvingande regler och söker denna äkthet utom sig själv, och blir utom sig när den naturliga människan istället för att äkta det äkta flyr fältet till nya fria äventyr.

  Hur många gånger under livet har jag inte blivit föreläst för, av förnumstiga onaturliga människor, om att jag ‘gör fel’. Jag bygger odlingslådor av gammal papp som suttit som innervägg – det är fel. Jag använder bortslängda entré-mattor som marktäcken för att kväva ogräs – det är fel. Och så vidare.

  Det är fel, har jag insett för ingen profet eller ledare har sagt att man kan göra det. Det är fel därför att jag kommit på det själv, och inte åkt till BiltemaJyskRustaÖBByggMax och köpt rätt saker.

  Det är nog så, att för den onaturliga människan är det fel att tänka och göra vad man själv vill, som man själv vill, utan att en auktoritet sanktionerat det.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 11 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Underbart att återbruka saker, vi gör det med, försöker hitta nya användningsområden för skrot och skräp, en av våra förebilder säger att skräp är bara sådant man inte hittat ett användningsområde för än.
   Mvh Göran.
   Min dröm är att gå helt, off the grid, kanske når vi det kanske inte, men resan är mycket spännande.

   Gillad av 4 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Att spara på saker som kan vara ”bra att ha” är ganska naturligt. Dock, det kan gå till överdrift. Hustrun tog över ett lantställe för 15 år sedan. Hennes far och farbror hade verkligen inte slängt något. Vi började röja på vinden i uthuset. Tonvis med grejor, gammal järnvägsräls, ytterdörrar med brevinkast, järnskrot m.m. Vi fick ihop ungefär 20 ton, två lastbilslass innan det var tomt. Uthuset var rejält byggt men med lite otur kunde det nog ha säckat ihop över oss.

   Gillad av 1 person

  • Hans Högqvist skriver:

   Javisst Rikard.
   Det här ”följa John” samhället som är i Västvärlden sedan slutet av 1960 talet leder till våra kulturers undergång.
   Sverige, där socialismen / kommunismen genomsyrar byråkratin och politiken, är bäst i klassen och går troligtvis under först.

   Gillad av 2 personer

  • Min strand skriver:

   Klättra i träd med min son är en favorit, fast inte ofarligt när man passerar 50, jag har aldrig sett någon annan pappa göra det:

   When I see birches bend to left and right
   Across the lines of straighter darker trees,
   I like to think some boy’s been swinging them.
   But swinging doesn’t bend them down to stay
   As ice-storms do. Often you must have seen them
   Loaded with ice a sunny winter morning
   After a rain. They click upon themselves
   As the breeze rises, and turn many-colored
   As the stir cracks and crazes their enamel.
   Soon the sun’s warmth makes them shed crystal shells
   Shattering and avalanching on the snow-crust—
   Such heaps of broken glass to sweep away
   You’d think the inner dome of heaven had fallen.
   They are dragged to the withered bracken by the load,
   And they seem not to break; though once they are bowed
   So low for long, they never right themselves:
   You may see their trunks arching in the woods
   Years afterwards, trailing their leaves on the ground
   Like girls on hands and knees that throw their hair
   Before them over their heads to dry in the sun.
   But I was going to say when Truth broke in
   With all her matter-of-fact about the ice-storm
   I should prefer to have some boy bend them
   As he went out and in to fetch the cows—
   Some boy too far from town to learn baseball,
   Whose only play was what he found himself,
   Summer or winter, and could play alone.
   One by one he subdued his father’s trees
   By riding them down over and over again
   Until he took the stiffness out of them,
   And not one but hung limp, not one was left
   For him to conquer. He learned all there was
   To learn about not launching out too soon
   And so not carrying the tree away
   Clear to the ground. He always kept his poise
   To the top branches, climbing carefully
   With the same pains you use to fill a cup
   Up to the brim, and even above the brim.
   Then he flung outward, feet first, with a swish,
   Kicking his way down through the air to the ground.
   So was I once myself a swinger of birches.
   And so I dream of going back to be.
   It’s when I’m weary of considerations,
   And life is too much like a pathless wood
   Where your face burns and tickles with the cobwebs
   Broken across it, and one eye is weeping
   From a twig’s having lashed across it open.
   I’d like to get away from earth awhile
   And then come back to it and begin over.
   May no fate willfully misunderstand me
   And half grant what I wish and snatch me away
   Not to return. Earth’s the right place for love:
   I don’t know where it’s likely to go better.
   I’d like to go by climbing a birch tree,
   And climb black branches up a snow-white trunk
   Toward heaven, till the tree could bear no more,
   But dipped its top and set me down again.
   That would be good both going and coming back.
   One could do worse than be a swinger of birches.

   ”One could do worse than be a swinger of birches”

   Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Har ni varsin MTB, har mycket fina minnen av när min son växte upp och vi cyklade så ofta det gick på somrarna, dom första åren så fick jag spela trött så han skulle orka runt stigarna.
    Alltefter som åren gick så vart vi mer jämbördiga i ork, förra året slog han mig, och det är ett av mina stoltaste minnen ordningen återställd, det gamla lejonet blir besegrat av det yngre.
    MTB är underbart att cykla.

    Gilla

 13. Herr Grön skriver:

  I konsekvens med klimatalarmismen så borde Svenska Institutet och alla kampanjer för resande till Sverige upphöra omedelbart. Det borde således vara en målsättning för Löfvén och Lövin att Sverige i framtiden inte drar in en enda krona på turism; eftersom utlänningarna kan ha rest långväga ifrån för att besöka Sverige. Samtidigt så kommer naturligtvis den beundransvärda ledarredaktionen på DN, helt i linje med vad den predikat, låta sterilisera sig, tillsammans med allt fler flagellanter inom Public Service. Tänk vad bra allting kommer att bli !

  Gillad av 3 personer

 14. li br skriver:

  Hade jag haft ett barn som hade klimatstrejkat ala greta i fredags:

  Okej. Du står för en ideologi och då är det dags att utföra det i handling och leva i det du kämpar för med. All föräning början med egna handlingar:

  – inga mer elektroniska apparater som mobil, padda, dator. Elproduktion ger utsläpp
  -ingen el – element på ditt rum. vaxljus funkar bra

  -gå eller cykla över allt. Avstå från busskort och bilåkning helt – bensin = världen döööör

  – skaffa en odlingslott och odla dina egna grönsaker – närodlat bäst, all matproduktion ala köpt i affären ger massiva utsläpp.

  -inga nya kläder, möbler, studentkläder, balkläder. Nu kör vi på begagnat –
  (ett par jeans kostar: 6200 liter vatten, 1.4 kilo kemikaler, 13 kilo co2e.
  Som jämförelse så motsvarar 6200 liter vatten ungefär 41 fyllda badkar. 1,4 kilo kemikalier är lika mycket som behövs för att köra en diskmaskin 78 gånger. Och 17 kilo CO2e motsvarar koldioxidutsläpp från 89 kilometers bilkörning med en medelstor bil.)

  -5 min kalldusch – varmvatten och vattenrening kostar på miljön

  -inga glassar – de har ju PLAST omkring sig. Godis…no way….fabriksutsläpp

  -inga mer semester resor ever. Tänk vad det är dyrt för miljön med semester, bränsle, el, mat. Gå en promis i skogen hemma.

  – ingen mer smink, hårfärgning, schampo. Det är kemikalier som förstör naturen

  -släng ut sängmadrassen- Bara gjort av miljökrävande och farligt material. Halmbädd duger.

  -släng bort allt som är gjort av plast. plastbanta. Nu gör vi naturliga material

  Gillad av 6 personer

 15. Benjamin Dhover skriver:

  Äventyrssemester kan fås alldeles gratis i våra utanförskapsområden. Är man våghalsig kan man t.ex. svepa en Israelflagga över axlarna och försöka ta sig från ena änden av ghettot till andra utan att få stryk med hjälp av löpning, klättring, smygande och parkour.

  Gillad av 2 personer

 16. Ola Byfält skriver:

  Gjorde igår en privat research i Helsingfors. Frågade om klimatalarmismen och -hysterin (det klimatstrejkades för tillfället utanför riksdagshuset a’la Klimat Greta) som är den stora frågan också i Sveas gamla östra provins. I Svenska Folkpartiets bås sade valarbetaren att 99% av forskarna är alarmister och jag undrade då varför 35000 universitetslärare i USA inte är det. Hon vägrade tala mera med mig. Den andre hänvisade till IPPC:s rapport och jag sade att det finns något som heter källkritik. Hon vägrade mer tala med mig. Sedan frågade jag en representant för Avgrundssekten (med ideologiska rötter i nationalsocialismen, källa doc. Juha Ahvio) De Gröna och han avfärdade mig omedelbart. Den ende jag kunde sakligt tala med var representanten för Sannfinländarna (motsvarar SD). När jag tagit del av debatterna i Finland och Sverige minns jag en slogan från 70-talet: ”Gud är död (ersatt av Klimat-Greta), Marx är död (ersatt av Avgrundssekten) och själv mår jag illa (jag kräks).

  Gillad av 1 person

 17. maximillianrockatansky skriver:

  Själva känner vi stolthet över att arbetat hårt och investerat så väl att vi har att välja på att nöjesåka med vardagsbilen, 2008 367hk V8 kombi eller ”Finbilen”, 1983 218hk rak sexa.

  Händer ofta att vi drar av 20-30 mil på en dag. Bara för skojs skull.

  Till hösten tar vi V8n ut tull Arlanda, parkerar den i varmgaraget under terminal 5 och åker till Kanarieöarna, där vi hyr en lämpligt kraftfull bil för att åka runt och utforska ön, varje dag.

  Med Stolthet, för det är Hårt Arbete, inte lån eller bidrag som betalat för detta.

  Skam är för bidragstagare, socialister och politiker.

  PS: Det är i och för sig inte konstigt att de som tror på det icke existerande ”klimathotet” känner ”Skam”, de lever ju trots allt en lögn.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.