Bitte Assarmo: Something is rotten in the state of Sweden

Bitte AssarmoSnart är det EU-val och inför detta går självaste MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, ut och förmanar oss svennebananer att ”hålla huvudet kallt”. Den onde ryssen pumpar nämligen ut fejk news här i väst – ofta via det likaledes suspekta USA – för att vi ska luras att tro att det finns problem i vårt välfärdssamhälle.

”Det finns en pågående generell kampanj där främmande makt försöker få oss att ändra uppfattning om vårt land”, säger myndighetens enhetschef Mikael Tofvesson i en intervju i Aftonbladet och han förklarar också att ”Ju närmare valet vi kommer, desto större är risken att man försöker sprida rena lögner”.

Som om det skulle behövas en främmande makt för att få medborgarna att ändra uppfattning om Sverige. Det räcker ju med att ha vuxit upp här, eller levt här i ett antal år, för att man ska inse att something is rotten in the state of Sweden.

Dessa (påstått) fejkade nyheter går på känslor, förklarar Tofvesson vidare, och säger att ”Vi vill därför varna människor för om man ser något som gör att man blir riktigt arg och upprörd.” Hans råd är att hålla huvudet kallt.

Det framgår inte av artikeln om vi också ska hålla huvudet kallt när det gäller larmen om klimatkrisen. Sannolikt utgör denna ett undantag från varningen eftersom det när det gäller just klimatet tycks vara helt i sin ordning att spela på människors, och inte minst på barns och ungdomars, känslor. Men när det gäller övriga samhällsfrågor, som är av yttersta vikt för medborgarna, ska vi tydligen ta oss i akt för den lede ryssen.

Det är anmärkningsvärt att en representant för MSB klappar medborgarna på huvudet och förmanar dem att sluta reagera på det som sker i samhället och istället vara tysta och lydiga. Och man måste fråga sig hur han har mage att inta en så nedlåtande attityd gentemot dem som genom sitt hårt beskattade arbete ser till att staten, och dess myndigheter, alls fungerar.

Exemplen på hur illa det har blivit i Sverige de senaste åren är otaliga. Många av landets kommuner går på knäna på grund av de ökade kostnaderna i samband med invandringen 2015. Det innebär minskade resurser till de flesta kommunala verksamheter och kommer att bli alltmer kännbart framöver. Antalet fattigpensionärer ökar alltmer, många blir hemlösa. Invandrade klankulturer agerar moralpolis i våra förorter och förtrycker kvinnor som om de befann sig i en islamistisk diktatur. Våldsbrotten mot äldre har ökat och dessutom tilltagit i brutalitet. Vi har så mycket skjutningar att tidningarna numera skriver om de perioder då det inte skjutits på öppen gata. Behöver jag fortsätta?

Samtidigt sitter alltså en representant för den myndighet som ansvarar för vår trygghet och beredskap och försöker få oss att tro att det här inte händer. Att medborgarnas verklighet inte finns.

Och kanske gör den inte det heller. I Tofvessons värld. Medborgarnas verklighet tycks vara ointressant för Tofvesson och andra i hans position. För dem är det en annan verklighet som gäller, en högst privilegierad sådan, dit den realitet som är den vanliga människans inte når.

Tofvessons, och MSB:s, utspel mot medborgarna är ett av en mängd liknande utspel som under åratal kommit från myndigheter och politiker, via de stora mediehusen och public service. Utspel som avslöjar ett folkförakt utan like, då de antyder att medborgarna inte själva förmår se vad som händer i samhället. En klapp på huvudet som från en storebror till en olydig liten treåring och en överlägsen bortförklaring om främmande makter. Ingen skugga må falla över vårt fina folkhem och våra ack så goda och visa politiker.

Men medborgarna ser vad de ser, upplever det de upplever. De ser att ungdomar rånas och våldtas, att gamla blir attackerade i sina hem, att vårdköerna blir så långa att människor dör som borde ha överlevt och att det skjuts dagligen och stundligen på gator och torg. Och de kommer att fortsätta att prata om det de ser hela vägen till samhällets sönderfall – eller tills politikerna tar samhällsproblemen på allvar och börjar bete sig som vuxna. Det kan inte ens MSB:s beskäftiga förmaningar ändra på.

88 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Something is rotten in the state of Sweden

 1. Benjamin Dhover skriver:

  Det vore intressant att få förklarat exakt hur de där ”fejk news” som ryssarna erövrar världen med är utformade egentligen. De måste ju vara rent otroligt genomslagskraftiga, så några exempel borde väl MSB kunna ge? Och då kan det ju inte handla om nån obskyr blog som postar photoshoppade bilder; för att ha sådan otrolig inverkan på svenska valets utgång måste det ju vara påhittade historier i magnitud med lastbilen på drottninggatan.

  Gillad av 12 personer

  • Claes-Göran Olsson skriver:

   Att ropa på vargen några gånger, utan att vargen visar sig är ett utmärkt sätt att helt missta sin trovärdighet.

   Exemplen på utländsk påverkan av samhälle eller val förefaller helt obefintliga förutom Macrons magplask inför senaste riksdagsvalet.

   Exemplen på INHEMSK påverkan står däremot som spön i backen. Ointressanta???

   Gillad av 3 personer

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Är inte skräcken för Ryssen också Fake News?
    Spridd av det Militärindustriella Komplexets nyttiga idioter?

    Typ Jan Björklund…

    Utan hotbild, inga kunder/vinster!

    Gillad av 2 personer

   • Anatoli Antonovich skriver:

    Hilding Bengtsson, skräcken för ryssen är inte fake news. Om du vill du vill fraternisera med Ryssland borde du fråga folk i Ukraina, Finland, Estland, Lettland, Littauen, Polen osv vad deras erfarenheter är. Förtryck, stöld och mord är vad de för med sig. Hur kan du inte se det?

    Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Varje gång de kommer med sina sagor om fejk njus från Ryssland så väntar jag på exempel. Ibland har de kommit med något skruvat från något annat land. Men för det mesta ges aldrig exempel. Så det finns helt enkelt inga exempel. Allt vi hör är sant. För säkerhets skull, kolla gärna om du läser något som verkar vara otroligt. Källan är i så fall ofta DN eller Aftonbladet. Tro då inte på det.

   Gillad av 5 personer

 2. Tomas skriver:

  Den svensk som inte är nöjd med sakernas tillstånd, men som allt oftare via skattsedeln tvingas betala dessa pajaspersoner som drar ned oss i misären, måste väl någon gång sluta rösta på partier som är ansvariga för detta?

  Gillad av 7 personer

  • Kalle skriver:

   Vi svennar måste börja inse att vi har en ny överklass. Politisk adel. Deras syn på sig själva är. Vi är förmer än er lägre stående varelser. Stör oss inte i vårt behagliga leverne. Man börjar få tankar som dom rättrogn jihadisterna. Dom måste bekämpas, den Politiska adeln.

   Gillad av 4 personer

   • cmmk10 skriver:

    OT

    Men den här debatten/diskussionen kan vara av intresse. Här är det åtminstone några som har visioner om framtiden.

    Debatt: Kasselstrand vs Bard

    Gillad av 1 person

 3. Anders F1 skriver:

  Vet du varför jag inte ger mig i ett bråk och försöker avstyra det? För jag vill inte bli knivskuren och få okbenet krossat som hände min granne för några år sedan. Synen och tänderna klarade sig som genom ett under.

  Gillad av 2 personer

  • brrr skriver:

   …samtidigt som sveriges politiker, myndigheter, journalister m.fl. kastar högvis med skit på alla våra grannländer, de som skulle ha kunnat hjälpa oss att återta vårt landområde.
   Men har ledande figurer i åratal ägnat sig åt att öppet och offentligt kalla grannarna för rasister, fascister o.s.v. samt anklagat dem för påverkansoperationer, så ska vi nog inte förvänta oss annat än att de bara klappar igen sina gränser och låter oss försmäkta.

   Gillad av 8 personer

  • bejji skriver:

   S-ministern Morgan Johansson sade igår på SR Ekot att regeringen planerar för en ny lag, som skall skärpa straffen för de som hotar politiker (och deras ”närstående”) samt journalister – då detta är ”ett brott mot demokratin”.
   Däremot finns inga planer på straffskärpning för de som hotar vanliga svenska medborgare, vilka tydligen står lägre i rang än politiker med vidhängande släktingar och bekanta – det är väl detta som S/MP/V/C/L-etablissemanget kallar ”alla människors lika värde”.

   Gillad av 12 personer

 4. Nysralk skriver:

  Det vore intressant om MSB, eller andra som framför liknande resonemang, kunde ge konkreta exempel på fake news och påverkansoperationer från främmande makt och organisationer. Nu serveras endast svepande omdömen utan konkret innehåll. En insikt är att ett påstående inte behöver vara sant bara för att det kommer från en myndighet och den insikten tackar jag Erik Ullenhag s myter för.

  Gillad av 10 personer

  • Matte skriver:

   Ja, och man kan nog inte hoppas på att deras samarbetspartner, MSM, kommer avkräva några exempel. De vill ju samma sak.

   Snart är det Almedalsveckan, då kommer dom skåla i tälten.

   Gillad av 1 person

 5. larsbernhoff skriver:

  Jag uppfattar att Assarmo kokar mer soppa än det finns underlag i Aftonbladets artikel. Visst kan vi tycka det är onödigt att myndighetsrepresentanten lägger ut en generell varning om vad som trollfabriker med speciellt rysk koppling kan försöka göra. Sakligt säger MSB mannen endast ”Myndigheten har hittills inte observerat någon större påverkanskampanj riktad mot EU-valet i Sverige”

  Det är snarare en positiv information och ger inte underlag för att vi medborgare ska misstro den information som skrivs i media om olika problem. För mig är MSB-mannens uttalande så vagt och generellt att det är en prestation att skriva en så lång artikel i Aftonbladet. Han passar inte ens på att berätta om ett verkligt exempel från ett tidigare val nu när han saknar exempel till detta val

  Gillad av 2 personer

  • Ms skriver:

   Som indoktrinerad så verkar det svårt att förstå när man blir indoktrinerad, eller varför. I ditt fall så är det så systematiskt så jag föranleds att tro att du är ett socialdemokratiskt troll som spelar den ”sansade” rösten, det är den röda tråden i dina bidrag, att gjuta olja på vågorna.

   Gillad av 6 personer

   • Skägg skriver:

    Men sluta med dessa meningslösa uttryck som ”gjuta olja på vågorna”. Det politiska samtalet blir knappast bättre av det.

    Gillad av 1 person

   • Min strand skriver:

    Haha, nej. Din tid är över, ni kan inte tvinga oss att hålla tyst längre, jag vill ha en korrekt debatt, inte dessa lögner. Du får helt enkelt vänja dig, folk tycker olika!

    Gillad av 1 person

  • Matte skriver:

   Eller?

   Visst finns de som trollar.

   Men Putin gjorde det inte i amerikanska valet, trots att media hade ”vänligheten” att uppmärksamma risken.

   Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Han varnar för de fake news som inom de närmaste dagarna kommer att kommma från Trumpadministrationen om att Obama för flera år sedan; långt innan Trump ens tillkännagett sin kandidatur, satte igång ett gigantiskt övervakningsnätverk, Operation Hammer, vars syfte var att kunna övervaka det amerikanska folket inklusive potentiella fiender till staten; sådana som Trump alltså.

   Gilla

  • Jonas Bohman skriver:

   Bra skrivet, som vanligt. Ja, något är ruttet i Sverige, ja, Herre Gud. Känns som om DDR aldrig upphörde att existera, utan bara flyttade lite norrut. Hur som helst, vi andra får fortsätta att bråka och opponera så mycket vi kan. Till slut gick det inte längre i DDR, och vill tro att dårskapen även kommer ta slut här i vårt kära Sverige nångång.

   Gillad av 6 personer

   • Claes-Göran Olsson skriver:

    Varför släpps inte Stasirapporten fri?

    Jo, innehåller besvärande information om framträdande svenskars medverkan i Stasis informationsinhämtning och dessas sympatier för DDR som stat. Och dessa framträdande svenskar fortsatte ha en tongivande roll i Sverige även efter murens fall.

    Måste vara obehagligt komprometterande för dessa personer i etablissemanget. Troligen är några redan avlidna, men uppbär kanske någon form av mytisk helgonstatus, vilken skulle rubbas, och detta kan inte accepteras av nuvarande regim.

    Tyskland har gjort upp med sitt förflutna från nazitiden och DDR-tiden.
    Sverige har inte gjort upp med sin medverkan under varken nazitiden eller DDR-tiden.
    Ett dystert facit för en humanistisk stormakt.

    Gammal klokskap sade: Tomma tunnor bullrar mest

    Gillad av 7 personer

   • cmmk10 skriver:

    Liknelsen med DDR blir allt mer skrämmande, särskilt när vi uppenbarligen har blivit så indoktrinerade att vi går maktens ärende alldeles frivilligt!

    ”XXL:s Sverigechef går på dagen efter hån mot Greta Thunberg
    XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter ett ”opassande” inlägg på Facebook. Det meddelar bolaget på fredagen, rapporterar den norska tidningen Dagens Næringsliv.”

    https://www.di.se/live/xxls-sverigechef-gar-pa-dagen-efter-han-mot-greta-thunberg/

    Gillad av 9 personer

 6. Min strand skriver:

  Bitte, tror du detta började med MSB? Så här har det varit hela mitt 50-åriga liv, alla år som du antagligen röstat S. Alltid, du missade vilse i pannkakan? Socialdemokraterna har aldrig varit ett demokratiskt parti, utan en utopistiskt som ”haft rätt”. De har HELA tiden, iallafall de femtio år jag funnits, verkat för indoktrinering, att endast en idé får styra, och S och vänstern har systematiskt infiltrerat alla institutioner, media så klart, men också alla samhällsfunktioner och inte minst kyrkan. Vad har vänsterfolk i kyrkan att göra? Jo, det är för att de alla är besjälade av totalitarism och en tro på utopiska förhållanden som de kan skapa, de har systematiskt motarbetat vetenskap om människan som pekar på att det finns skillnader oss emellan, istället så har allt varit styrts mot att vi skall likriktas, och det gick mycket länge, fram tills invandringen, där har folk på egen hand upptäckt att folk inte är lika, min dotter som är 13 skulle gå ensam igår med sina vänner kanske 200 meter i centrala Malmö kl 16 och hann på denna tid gå förbi ett gäng afghaner som började filma och en följde efter. Detta är vad S skapat! Sitt inte och tro att detta har med MSB att göra! Alla som inte röstat MOT detta är ansvariga, mot betyder SD, eller AFS nu.

  Den enda anledningen är att vi hör mer och mer om detta trams, nu rysk påverkan, är att inte alla svenskar håller med längre, fler och fler röstar MOT. Vissa har vaknat. Förr fanns inget mot och tumskruvarna kunde därför hållas lösare. Är det någon som någonstans sett ett konkret exempel på planterad rysk information? Nej, det är bara trams, men när tramset inte fungerar så kommer tumskruvarna att skruvas åt ytterligare, för S, och hela den infekterade sjuklövern är inte demokratiska. Man kan se desperátionen bland fegisar för att inte rösta MOT, folk som Westerholm och Boström idag på GPs ledarsida, lyfter fram nummer 25!!!! På Ms lista. Hade de åsikter han representerar haft tyngd i partiet så hade han väl stått högre?
  Nej, vill man att M skall ändra kurs så måste man rösta MOT, så att alla utopiska massinvandringsförespråkare kan slängas ut, M måste bli ett parti under 10%, helst noll.

  Nej, antingen är man skyldig, då och nu, och röstar MED, dvs för att småflickor skall bli förföljda, eller MOT. Allt annat är fega undanflykter. Då är man en indoktrinerad slav. Slav eller fri, välj själv.

  Gillad av 18 personer

  • Jan Molin skriver:

   För de flesta människor är det mycket svårt att inse att man har trott fel eller att man varit blåögd i sina politiska åsikter! Och det tar lång lång tid att komma ut ur det i hjärnan insvetsade av de olika samhällsmakterna. De har ju oändliga förmågor att påverka oss: SVT, TV4, samtliga tidningar men främst drakarna DN, SVD, Expressen, Aftonbladet, GP mfl som vi dessutom med våra skattemedel betalar för ovanpå priset för de som har tidningarna i brevlådan! Dessa landsförrädarmedia har gjort att det idag finns flera olika motmedia att välja, tom en veckopapperstidning Nya Tider som jag har.
   Jag har alltid i mitt liv sagt öppet vad jag tycker. De flesta vågar inte öppet vara mot. En gång i början på 80-talet skulle företaget jag arbetade på, konstruera, tillverka, sälja och leverera kranar för att lyfta i och ur kärnvapen på fartyg åt USAs flotta. Då det var bråttom med orden kallades det till ett möte för hela konstruktionsavdelningen för att få alla att ”anstränga sig” extra. Sist frågade chefen om vi var med på detta? Bara jag och en till reste oss upp och sa ifrån, med motiveringen att vi tyckte det fanns nog med kärnvapen i världen. Efteråt blev vi nedkallade till chefen och uppmanade att säga upp oss, vilket vi vägrade. Inget hände sedan! När jag ett antal år senare sa upp mig så blev jag erbjuden en chefstjänst! Jag tackade nej.
   Senare inom ett ABB-företag, vid mitten på 90-talet, pratade vi öppet under fikaraster om invandringen och dess följder. Det var inget konstigt och ”farligt” med det då. Jag var där utvecklingschef.
   Jag har under åren röstat, sedan första gången 1966, på samtliga partier utom socialdemokraterna, trots att jag är uppvuxen i en bruksort, rött till 70%! Moderaterna fick min röst 2006, sedan har det varit SD efter Ms och Reinfeldts förräderi. Vi får väl se hur AFSs utvecklas, SD har och gör underliga saker som att utesluta folk på konstiga grunder efter vad jag förstår! Egentligen skulle nog nya krafter i toppen fortsätta detta partis viktiga värv. Intressant läsning är Anders Klarströms bok om SDs historia från 1988 till 1995. Om man ska tro honom, vilket jag gör, så förbjöd all press redan då annonsering av det nya partiet! Så det enda sättet att tillkännage sig blev att demonstrera. Men då gjorde sossarnas ungdomsförbundare deras marcher till våldsamma tillställningar så all press kunde tillskriva SDare som enkom våldsamma typet. På den vägen är det genom åren, minns ”järnrören”. SDare får inte ens försvara sig!
   Dig Min strand vill jag fråga: efter vad jag förstår bor du utomlands och torde väl då kunna skriva under ditt riktiga namn! Brukar du inte betona ”skin in the game”? Jag tror man blir mer trodd då man intecknar sig själv öppet i denna kamp för Sveriges frihet!
   Ja, man mister vänner, jag har gjort det, men det betyder endast att dessa inte var verkliga vänner! En verklig vän bryr sig inte om ens åsikter utan kan öppet prata om vad som helst.
   Patrik Engellau har också verkligen gjort det som innehavare och skrivare på sin blogg, mycket modigt. Han sätter landet före sig själv!

   Gillad av 10 personer

   • Ms skriver:

    Bor tyvärr inte utomlands, har gjort, längtar iväg igen… Betalar skatt, har familj, var nyligen sjuk och nära döden, så nej, jag inser att det är bättre att skriva under med eget namn men tror att det är bättre att kunna fortsätta skriva, för jag, och andra antar jag, har ännu inte öppet beskrivit vad vi verkligen tycker skall till, jag gissar att det mycket snart blir mera repressivt då man inte lika lätt Ian lura folk då måste man få folk att hålla tyst, ingenstans debatteras öppet vad som skall till, mycket få tror jag tänker klart över detta. De har inga gränser alls, detta har precis börjat. Tommy Robinson blir inspärrad i isoleringscell bland muslimer längre än mördare, längre än någon i modern tid i England, för att filma med mobilen och tala om det man absolut inte får tala om, samexistens är omöjligt. Europa har gjort ett historiskt misstag med denna massinvandring som det kommer att stå i historieböckerna om i framtiden.

    Gillad av 7 personer

  • olle reimers skriver:

   50 år? Är du så ung? Och samtidigt en av de allra tydligaste och mest frispråkiga rösterna här på DGS.

   Får jag gissa att du sitter på en skyddad ö någonstans i Indiska Oceanen? Annars skulle du väl inte våga vara så verbal.

   Gilla

   • Mr X skriver:

    Vem? I wish, trodde jag fann ett paradis på Seychellerna en gång, men insåg att de infödda ibland brände ner utlänningars hus, och deras affärsverksamheter. Naturen var fin dock, men har hört att mycket är förstört nu.

    Gilla

 7. Elisabeth skriver:

  Mycket förvånad över att SvT sände Janne Josefssons utmärkta granskning av bidragsfusket bland invandrare strax före EU-valet. Det måste varit ett misstag……. sov Jan Helin ? Regeringen skickar nu iväg en lagrådsremiss som går ut på att det straffrättsliga skyddet för politiker ska öka. Morgan J pratade grötmyndigt om det igår. När sådana som Morgan J, Maria Ferm, Annie Lööf m fl, utsätts för hot eller våld ska detta alltså bestraffas hårdare än när du och jag och gamla Märta 87 år utsätts för sammaledes. Och alla resurser ska förstås mobiliseras då. Nja, jag vet inte. Hur var det nu med ”allas lika värde”-mantrat ? Jag läste att Åkesson utsatts för ett attentat efter ett valmöte i Mariestad igår , någon kastade en kraftig smällare mot hans bil. Rätt tyst i vanlig media om detta. Morgan J är också tyst. För det var ju inte sådana politiker han tänkt sig att den nya lagen skulle skydda…..

  Gillad av 12 personer

  • Jan Andersson skriver:

   Det vore nog betydlig klokare att öka skyddet för vanliga skattebetalare. Morgan och hans gäng kan vi vara utan, men inte skattebetalarna.

   Gillad av 3 personer

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Tvärtom, ang. Jan Helin. Man vill göra kraftiga inskränkningar av LSS-reformen, helst återuppbygga de gamla institutionerna och den gamla tvångsvården av människor med funktionshinder. För att göra detta måste man förts skapa en bild av hur oerhört fel det nuvarande systemet är, så att ansvarig minister kan framstå som räddaren i nöden.

   Så har socialdemokratin gjort sedan femtiotalet, att den först placerar en nyhet som skapar upprördhet, varpå den presenterar en lösning. Denna lösning är då ett sådant förslag som folket annars inte velat kännas vid, men som nu kan genomföras samtidigt som man verkar lyhörd för just folkets vilja.

   Så Josefsson och Helin gör exakt det de har lön för. Du tror väl inte Josefsson och Helin för en sekund hade tänkt granska hur F-kassan nekar funktionshindrade, sjuka och gamla ersättningar trots läkarintyg, utredningar och andra krav uppfyllda?

   Josefsson har fått någon sorts hjältegloria, synes det mig. Betänk då följande: när har han någonsin gjort ett reportage som faktiskt är samhällskritiskt? Vad han satt sökarljuset på är fel i av politiker godkänd hantering – men när ifrågasatte han med ett andetag detta system?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 8 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Detta är socialismens innersta väsen: Att bemöta elände med ännu mera elände. Den som är emot socialismen är för eländet! Alla vill väl bli av med eländet! Så in med mera, bara!

    Gilla

   • Elisabeth skriver:

    Rikard, Josefsson och i stort sett alla inom public media var/är vänstersinnade och visst har Josefsson ställt till med mycket i sina dar men jag vill gärna tro att han börjat skåda ljuset. Kanske har han börjat umgås mer och mer med vanligt folk där ute i Åstol där han bor, kanske har han börjat vantrivas i sitt förvandlade Göteborg. Jag tror faktiskt att han numera, efter pensioneringen, ” tänjer” så mycket på inslagen som han kan komma undan med . Nej, han är ingen revolutionär men jag tycker att han gjort ett och annat utmärkt program, ex moskégranskningen. Ingen annan på SvT gör ju något liknande. Jaja, ribban är förstås lågt satt. Du skriver att han aldrig ifrågasätter systemet. I det senaste programmet, granskningen av bidragsfusket, gör han just det. Han sätter sökarljuset på den totala brist på kontroll som gör fusket möjligt.

    Gillad av 2 personer

   • Ms skriver:

    Precis, Josefsson verkar ju djupt inom indoktrineringsbubblan, liksom Lamotte, eller Åberg eller Kyeune eller Gür. De utgör en faux kritik mot förd politik men på uppenbarligen godkänt vis, och även om de trycks ut i kylan som Lamotte, så är han ändå vänster i blodet.

    Det finns ingen offentlig kritik av samhället från höger som når de som inte läser alternativmedia. Ingen alls. Allt har vänsterperspektivet, det enda man gör nu är att man försöker fjärma sig från konsekvenserna av sitt eget tänkande, utan att lämna vänstertänket: man är för allt bra och mot allt dåligt. Aldrig att man skulle föreslå att skicka folk i döden exempelvis, men det är där vi är idag, andra får ta det ansvaret, vänstertankarna är överspelade, allt de gör är att vrida händerna över sin misslyckade utopi. De borde köpa tagelskjorta och späka sig offentligt istället för dessa hycklande bortförklaringar.

    Gillad av 8 personer

   • Lars-Erik Eriksson skriver:

    Ungefär så. Ibland glömmer nog svenskarna av att de är ett med systemet. Jag kan också göra det. Har förstås aldrig röstat rött, men jag har alltid röstat. Det där upptar mina tankar alltmer. Om det är den kritiska massan vi inväntar så misstänker jag att vi får vänta väldigt länge. Tänk om vi svenskar är suicidalt lättkontrollerade och att vi behöver MENA för att vakna? En grön kanariefågel har flugit in genom ett hål i väggen och sitter i skafferiet och smörjer sitt krås.

    Gillad av 3 personer

   • olle reimers skriver:

    ”Problem, reaction, solution” Hegeliansk dialektik som grund för konspirationer mot medborgarna.

    Råkar någon medborgare genomskåda bluffen blir denne kallad konspirationsteoretiker.

    Den som hör makthavare hänvisa tlll konspirationsteorier vet alltså att det föreligger en verklig konspiration.

    Den metod som används mot särskilt farliga motståndare kallas projicering; att anklaga sin anklagare för precis den gärning man själv begått. Ju mer detaljerat desto tydligare klargörs vad det handlar om.

    Vi har sett ett tydligt exempel på detta när Trump anklagades för samröre med Putin medan det i själva verket var Obama och Hillary som höll på med det.

    Gillad av 2 personer

  • Christer L skriver:

   ”När sådana som Morgan J, Maria Ferm, Annie Lööf m fl, utsätts för hot eller våld ska detta alltså bestraffas hårdare än när du och jag och gamla Märta 87 år utsätts för sammaledes.”

   – Inte visste jag förut att Morgan J är en anhängare av hårdare straff-metoden. Hans lösning på brottsproblematiken trodde jag gällde att förbättra de socioekonomiska förhållandena som enligt honom orsakar brottslighet. Så vad är då socioekonomiska förhållanden? Om inte just de förhållanden som tillslut kommer driva oppositionen här i landet till våldsamheter mot de ansvariga politikerna? Fattigdom, utanförskap, otrygghet, extremt omfattande och kostsam invandring av folk med främmande kulturer och seder, religiöst motiverad terrorism, sviktande välfärdssystem, skyhöga bensinpriser osv. etc.

   Gillad av 7 personer

 8. Byrådirektören skriver:

  Detalj:..”.den myndighet som ansvarar för vår trygghet och beredskap..”.

  MSB har endast en samordnande roll. Uppdraget till denna myndighet är uttrycker inte någonting om ansvar.

  Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Om du är byrådirektör är det bra att du skriver här. Det är viktigt att vi får insides kunskaper om vad som pågår i den ofantliga offentliga delen av staten och kommunerna. Dit vi skickar mycket stora andelar av våra löner och pensioner!
   Jag förstår att du inte skriver under ditt namn, men om du tordes göra det och du därmed skulle få sparken eller hindras i framtida utnämningar, så kanske verkan skulle bli större inom det offentliga! Det är nödvändigt att det börjar röras om i den stora ”grytan”!
   Men i vilket fall, fortsätt att skriva här! Och också flera inom stat och kommun!

   Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Så praktiskt! Då kan de utöva sin myndighet helt ansvarslöst! När de bestämmer, så blir det så, och när någon klagar finns inget att klaga på, eftersom det inte finns någon rättslig grund.
   En alldeles utmärkt ordning!

   Gillad av 3 personer

 9. Palle9 skriver:

  Såvitt jag minns var det Olof Palme, som i ett ögonblick av klarsyn uttalade att ”verkligheten är vår värsta fiende”. Det är väl något av detta som Löfven & Co börjar uppleva när man försöker göra EU-valet till ett val mot ”högerextremismen”. Statsministern har inte ens koll på att socialdemokrater i Europa och t.o.m. i nordiskt grannland har samarbete med de av honom brännmärkta partierna.
  http://www.friatider.se/l-fvens-hyckleri-avsl-jas-europeiska-s-partier-samarbetar-med-nationalister-en-s-partiledare-varnade
  Desperationen inom vänsterblocket börjar bli allt tydligare när t.ex. medlemskap i fackförening stadigt minskat med ca 1% per år under senaste decenniet och därmed urgröper en traditionell väljarbas. Det ska bli intressant att se om S kan uppnå 90%-iga röstsiffror i våra s.k. utanförskapsområden även i EU-valet, den nya väljarbasen.
  Just den allt tydligare skillnaden mellan den officiella retoriken och den av väljarna upplevda verkligheten var det som gjorde att befolkningarna i Öst-Europeiska länder revolterade åren 1989-1991.

  Gillad av 1 person

 10. Tritonen skriver:

  ”I Iran begärde man att jag skulle tro på något jag inte kunde se. I Sverige begär man att jag inte ska tro på något som jag KAN se.”( Tino Sanandaji )

  Gillad av 9 personer

 11. Jan Andersson skriver:

  Jag åker förbi det nybyggda gröna MSB-palatset i Karlstad varje dag. Ibland kan man skymta någonting som rör sig innanför ett fönster, annars skulle man tro att huset är folktomt. Vi vet ju att de inte ägnar sig åt Skydd och Beredskap, så hur får de tiden att gå?

  Om de har tagit fram en lista på fake news-källor i Ryssland och USA, så är jag intresserad, annars helt likgiltig. Vad vill i så fall Ryssland och USA att vi röstar på – eller emot?

  Synd bara att de inte byggde bostäder på den attraktiva tomten, vad har MSB för glädje av utsikten?

  Gillad av 1 person

 12. villervalle03 skriver:

  På sjuttio och åtti talet sa vi sinsemellan att det behövs partibok i S för statliga eller kommunala tjänster. Det uppfattades oftast som skoj, men nu ser vi omfattningen av den socialistiska övertagandet av samhället. I en icke utannonserad kommunal tjänst, blev jag själv erbjuden den, men utfrågat om min politiska övertygelse, jag avböjde tjänsten och började åt en privat bolag istället. Landet är sossefierat sen femti – sextiotalet, med hjälp av facket.

  Gillad av 7 personer

 13. afugglas skriver:

  Det vore intressant om SCB (Socialistiska (statistiska) Central Byrån )
  kunde offentliggöra hur många i Sverige som för sin överlevnad gjort sig beroende av utplundrade skattepengar.

  Gillad av 1 person

 14. Claudia de Longueville skriver:

  Den inkapable yttrade i valrörelsen att ”falska nyheter kan skaka demokratin i grundvalarna”.
  Det är ett signifikativt påstående från den veritabla sopa till statsminister vars regering reflexmässigt undertrycker allt, som inte passar in i dess verklighetsbild och som nu oförtrutet fortsätter i samma stil.

  Det är uppenbart att Sveriges folk skall förespeglas en verklighet som inte existerar.
  Skräckministären borde rimligen vara ytterligt medveten om att dess dokumenterat försumliga och otillräkneliga agerande försatt riket i ett synnerligen allvarligt tillstånd, men man försöker nu desperat att dölja detta faktum.
  MSB, styrt av rikspolitruken, är bara ett av de statliga organ, vilka är satta att fabricera rökridåer.

  Det är en farlig belägenhet, som landet nu befinner sig i.
  En situation, som skapats av att sanningen om tillståndet i riket bara inte får komma ut.
  För att det fria ordet undertrycks varje dag.

  Det finns ingen lisa för svenskarna, vare sig till kropp eller själ, så länge som verklighetsförfalskarna styr nationen.
  Det pågående spektaklet kan inte beskrivas, som någonting annat än en blodisande djävulsk mardröm, som bara blir värre och som inte tycks ha något slut.

  Gillad av 5 personer

 15. Magnus Rosensparr skriver:

  ”Det finns en pågående generell kampanj där främmande makt försöker få oss att ändra uppfattning om vårt land”, säger myndighetens enhetschef Mikael Tofvesson i en intervju i Aftonbladet …”

  Vilken annan myndighet i Sverige övervakar att MSB inte infiltreras av PK-ister och vänstervridna, som sprider regeringens och mediernas falska skönmålning av vårt land?

  Gillad av 6 personer

 16. Göran Holmström skriver:

  Bitte, det är inte mycket som står rätt till i den sura mellanmjölkens land. Upptäckte det som ung spoling, då var jag vansinnigt arg och jävlades och betedde mig, när barnen kom så kom även insikten att föregå med gott exempel och sköta sig, till det så börja tänka mer på andra än mig själv.
  Nu så är jag äldre och vet att bli arg kostar hälsa, så försöker låta bli så gott det går.
  Men det är svårt i ett land där idioter styr och till sin hjälp har dom nyttiga idioter som indoktrinerar och ljuger.
  En del av mig vill börja jävlas och ge igen på allvar. Men vet ju hur jag var förr och vill inte bli så igen,
  fast saknar den cyniska knölen utan respekt för någon ibland, minns med ett leende när en hyresgäst kallade mig för en lat jävla mutkolv, jag log och sade att alla har rätt till sin åsikt.
  Gick direkt ner och sprutade snabblim i låstet till hans förråd, det gick några timmar sedan kom han och sade,”Jag får inte upp låset, jag svarade;” Alla kanske inte är lika förlåtande som jag när dom blir utskällda”.
  Han sade ynkligt kan du hjälpa mig öppna dörren, visst sade jag, inre underhåll står hyresgästen själv för och en låscylinder med nycklar kostar 400 spänn plus arbete, för dig endast 600 och kontanter gäller. Han suckade och sade ok, vi gick ner i källaren jag hade med mig mitt universalverktyg för snabba inbrott en skiftnyckel modell större öppnade dörren på nolltid bytte lås
  noterade starkölsförrådet och sade i förbifarten, ”Öl är gott” fick även med mig 10 öl.
  Ja jag saknar den delen av mig allt oftare i detta förljugna land.

  Gillad av 4 personer

 17. Spiro skriver:

  Nära 100 anmälningar om brott gjordes i samband med valet i höstas. De flesta har lagts ned men 13 förundersökningar pågår fortfarande. Misstankarna rör bland annat felaktig hantering av valsedlar och olagligt agerande av vallokalsfunktionärer. Åklagare bedömer att flera av ärendena är grova
  Vilka partier är det som fått röster borttrollade? Frågan,är retorisk.

  Gillad av 2 personer

 18. li br skriver:

  En av de största sidorna på facebook ”black lives matters” avslöjades som en fejk sidan. Black lives matters blev en mega stor folkrörelse i usa. En kille vit kille i Australien var ansvarig för black lives matters och tjänade mer än 100.000 dollar på detta genom att sälja muggar, tröjor få donationer. Han organiserade demonstrationer via sin fb sida som 1000 tals gick på i usa.

  https://nypost.com/2018/04/10/the-largest-black-lives-matter-page-on-facebook-has-been-exposed-as-a-fraud/
  https://www.thetimes.co.uk/article/black-lives-matter-scam-facebook-page-generated-70-000-7chhl0ss3

  Eller var det ryssar som organiserade ”black lives matters” för att påverka valet i usa? Det finns två historier och två olika narrativ men…….målgruppen var att styra aktivister åt det hållet man ville.

  https://money.cnn.com/2017/09/27/media/facebook-black-lives-matter-targeting/index.html
  https://www.theguardian.com/technology/2017/sep/30/blacktivist-facebook-account-russia-us-election

  Eller är det ryssar som eldar på aktivister via sociala medier i hela världen som att särskilt rikta in sig på utvalda målgrupper som olika etniska grupper, för/mot vaccination, gay frågor, feminism?

  https://edition.cnn.com/2019/02/25/tech/facebook-maffick-russia/index.html https://www.cbc.ca/news/technology/facebook-russia-fake-news-1.4981734

  Hur som helst verkar det vara arga aktivister som blir mest ”påverkade i kampanjer”

  Gillad av 1 person

 19. Jag skäms varje dag över att vara svensk skriver:

  Det är först och främst hatet mot SD som har tagit död på det här landet. Senast igår fick Jimmie en granatattack eller liknande emot sig.

  Gillad av 3 personer

 20. SVT - och de tre kraftkornen skriver:

  Fake news är redan överspelat. Det aktar sig public service noga för. Med endast mindre blindskär att ta ansvar för. Vad som är sant eller falskt är så lätt att kontrollera. Varför riskera att hittas med byxorna nere, om man kan slippa? För det finns mycket effektivare sätt att påverka människor på. Mer stilfulla och utstuderade.

  Har den senaste tiden lagt märke till en kraftigt dominans av reportage, relaterade till miljön och miljöproblem, i SVT:s sändningar. Hur de hopat sig i allt högre grad ju närmare EU-valet vi kommit.

  Alla vet att köpt reklamplats lönar sig, när man vill föra ut ett visst budskap. Det vet TV4 om. Det kan vi läsa om bland nyheterna. Vem som helst tillåts inte att köpa reklamplats. Inte så att människor direkt rusar iväg i en ny riktning efter att ha sett reklam. Men väl i en valsituation hemfaller man lätt åt det mer välkända. Har miljön stått på agendan i flera veckors tid, i varenda nyhetssändning, från public service, så påverkar det naturligtvis människors val. Budskap går att nöta in.

  Det vet alla redaktioner och journalister om, även de som arbetar inom public service. Om det finns 100 potentiella nyheter, på en och samma dag, men bara 10 får plats – och man väljer ut 5 miljörelaterade – så fungerar dessa nyhet som gökungar. En miljönyhet knuffar ut en annan nyhetsunge ur boet. Valen av nyheter i sig får därmed en slags dubbeleffekt. Den både lyser upp och släcker ned – på en och samma gång. Och knuffar därför EU-valet, i en viss bestämd riktning.

  Denna riktning kan mycket väl sammanfalla med att det finns en stark överrepresentation av de som röstar på MP inom public service. Detta är väl känt. Men inget av dessa påverkansoperationer fastnar i nätet ”fake news”. Ganska smart va? Så fokus på ”fake news” tar bort uppmärksamheten från en mer försåtlig påverkansmanipulering.

  Naturligtvis vet Public service om att påverkan genom ämnesurval, och mer suddigt agendasättande, är effektivt. Det var just därför tre utvalda politiska ”kraftkorn” tillsattes i skiftet 60-tal och 70-tal. Då SVT anklagades för att vara ”allt för vilse i pannkakan”. En av kraftkornen var Allan Larsson, från socialdemokratin. Från höger kom Sam Nilsson. Och så en från Centerhåll. Allan Larsson hamnade senare i SVT:s styrelse. Och blev även finansminister. Och Sam Nilsson blev så småningom högsta hönset. En bra och redig karl. Så de politiska uppstyrningsförsöken av SVT har djupa rötter. Kanske bör man i dag leta upp några nya kraftkorn. För att vitalisera demokratin.

  Göran Persson lade ned Skolöverstyrelsen, från en dag till en annan. För inte så länge sedan. Och fick ingen kritik för det i media. Idag tillhör SVT själv en slags myndighetsorganisation. Betalt via skattsedeln, precis som gamla Skolöverstyrelsen SÖ.

  På dansk public service har man redan lagt en mindre ekonomisk strypsnara runt halsen, på runt 20 procent. Man kan i dag fråga sig hur många kraftkorn som behövs för att rädda SVT:s trovärdighet?
  Om de inte med det snaraste ser om sitt TV-hus. Med ett visst antal nya kraftkorn i ledningen. Politiskt tillsatta utefter riksdagsrepresentation. Åtminstone som ett antal mer tillfälliga flytvästar. Eller att någon kraftkvinna, eller modig man, pumpar läns. Eller att vi får en mer seriös debatt om hur public service fortsättningsvis bör vara utformat.

  Gilla

 21. lookslikeanangel skriver:

  Åt lunch med ett par franska yngre affärskvinnor idag.
  Fräscha (snygga kläder också!). Kul, intelligenta.
  Några herrar – svenska – också, väl så trevliga.

  Lyckat….! Enda smolken i glädjebägaren var att;
  tänk att jag reagerar på sånt som var det vanliga
  i Sverige för bara några år sedan.

  Vilken förskräcklig backlash.

  PS Men jag är nog ändå pigg och upplyft och inspirerad
  ett par dagar till….! DS

  Gillad av 2 personer

 22. Göran Holmström skriver:

  Hur hanterar man ett ruttet system i ett ruttet land?
  Där nästan alla som drabbas av det är fega och konflikträdda, Vad är lösningen, finns det ens en lösning, eller är det att fly landet som gäller för att slippa äckelkänslan?
  Varför spelar alla med? Vad är det som får alla att tyst tiga med handen i fickan? Vi ska numer jobba till 70 år för att idioterna spelat bort pengarna, 7900 anmälda våldtäkter per år! 350 skjutningar per år! Bilbränder, bidragsfusk, no-go zoner. Till det en sjukvård som inte levererar, utan folk dör i vårdköerna,
  Polisen är bakbunden, dom jagar rattfyllon och småknarkare. Resten förfaller och läggs på hög, all heder till dom som orkar kämpa vidare som polis, men deras chefer som spelar med i PK-karusellen dom borde få sparken och aldrig mer få arbeta offentligt igen.
  Nästan all samhällsservice, bantas det på och snålas med, utom i em fråga.
  Migranterna där finns det en sjö av pengar att ösa ur, kamelcenter i Angered
  inga problem, ekofarm som kursar efter ett par år, med misstänkt bokföringsbrott.
  Skulle kunna fylla sida upp och sida ner, med misslyckade projekt, där skattemedel dela ut som godis på julafton.
  Varför står vi ut? Varför säger så få ifrån?
  Vikingablodet, är det helt utblandat med svagdricka, eller drogar myndigheterna alla via VA-nätet?
  Kanske är det därför alla kommuner vill tvångsansluta samtliga hushåll.
  Något jävla lurt är det i alla fall!

  Gillad av 1 person

 23. Rikard skriver:

  Hej.

  Den här texten du skrev häromdan Bitte, ja den har av bl a Mikael Tofvesson (jobbar på MSB) utpekats som en ”påverkansoperation”. Du börjar slå igenom! Först en vänsterextrem tidning och nu en myndighet.

  Var beredd, för om du blir utsedd till farlig dissident så kommer de gräva fram varenda försenad biblioteksbok för att smutskasta dig.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.