Anders Leion: Paludan och Stram Kurs

Anders Leion

Sent omsider har svenska massmedia börjat lägga märke till Rasmus Paludan, partiledare i Stram Kurs, kanske beroende på att partiet verkar kunna komma in i Folketinget efter det nära förestående valet i Danmark. Här nedan ger jag några länkar som kan orientera om partiet och dess främste företrädare.

Svenska Yles presentation av Paludan och Stram Kurs – innan det stod klart att partiet hade rätt att ställa upp och dessutom antagligen skulle kunna komma in i Folketinget. SvD:s syn på saken. Här är Stram Kurs hemsida. (Ni började väl öva danska sedan ni läst om Matador?) Lite kunskap i danska behövs för att lyssna på Partiledardebatt i dansk TV. Paludans längsta avsnitt från 1,02,50. (Uppmärksamma de andra partiledarnas spända och ansträngda miner!)

Paludans sätt att anordna demonstrationer i invandrartäta områden har varit medvetna provokationer. Muslimerna – eller den del av dem som består av våldsbenägna ungdomar – nappade snällt på kroken. Resultatet blev en rad uppseendeväckande händelser, som – spridda via Youtube – snabbt gjorde honom känd. Också provokationerna i skrift och bild har varit gränslösa: ”Vi uddeler tegninger af profeten Muhammad, som bliver analt bollet af en hund, mens han selv trænger ind i en gris!”

Också kommentarerna i svenska medier har varit helt förutsägbara: Paludan och hans aktiviteter har setts som problemet – inte att den genom invandringen skapade miljön framkallat dem. Han visar att invandrarna och deras vanföreställningar, det som de benämner religion och som accepteras av alla välförståndiga i deras nya hemländer, medvetet och systematisk har minskat utrymmet för yttrandefrihet. Denna inskränkning av befolkningens rättigheter har i tysthet accepteras av makthavarna – både politiker och journalister.

Hade någon lika insiktsfull och modig människa som Paludan gjort samma manifestationer för trettio, fyrtio år sedan skulle vi inte ha något problem med muslimernas gränslösa lättkränkthet. Det skulle nämligen inte löna sig – de skulle bara bemötas med löje.

I Danmark är man ytterst rädd för att få ett svenskt tillstånd, vilket också påtalas i debatten ovan. Jag tror vi kommer att få ett danskt. Det är enda sättet att bemöta muslimska, orimliga krav och sätta stopp för svensk eftergivenhet.

48 reaktioner på ”Anders Leion: Paludan och Stram Kurs

 1. Tritonen skriver:

  Islam är inte en privat angelägenhet, den har totala, globala ambitioner.
  ”Om islam inte är politisk, är den ingenting alls!” (Ahyatolla Khomeini, citerat efter M. Houllebecq)

  Gillad av 10 personer

 2. lenam skriver:

  Jag gillar inte dessa fasoner. Att kränka någons religion är hädiskt och fult. Muslimerna i Sverige vill ha en lag som förbjuder grova kränkningar mot det som man i religionen uppfattar som heligt. Kanske en bättre väg att gå. Då skulle vi slippa såna där Ecco homo utställningar, som även våra ”smutsiga” präster av feghet låtsas gilla.

  Gilla

  • ummzaa skriver:

   Varför ska lättkränkthet baserad på religiös tillhörighet ha någon slags legal gräddfil?
   Näe, i ett fritt samhälle så får man acceptera att folk har olika åsikter och affekter.
   Jag gillar inte heller den typen av agerande, men jag kräver inte lagstiftning mot allt jag inte gillar.

   Gillad av 7 personer

  • Dna skriver:

   Jag gillar inte dessa fasoner. Att kränka någons åsikt är hädiskt och fult. Politikerna i Sverige vill ha en lag som förbjuder grova kränkningar mot det som man i klimattron uppfattar som heligt. Kanske en bättre väg att gå. Då skulle vi slippa såna där som hånar Ebba, som även våra ”smutsiga” vetenskapsmän av feghet låtsas gilla.

   Gillad av 4 personer

  • PerH skriver:

   Rubrik 1984

   John Cleese har blivit HINTAD undvika föreläsa på brittiska universitet.
   Studenterna kan bli kränkta.
   Cleese är inte ensam, detta sker nu vid västliga universitet där dess ledningar skapar trygga rum åt studenterna genom att lista och blocka oönskade föreläsare allt efter studenternas önskemål.

   Gillad av 2 personer

  • Östrahult skriver:

   Lenam: Du är nog en av dem som har svårt att ta till Dig verkligheten och som inte förstår att dubbelmoralen styr det mesta i Sverige idag:
   • De lättkränkta förbehåller sig rätten att hävda att alla otrogna kuffar ska dö
   • Vänsterpartiets toppnamn i Bryssel tycker det är OK att olagligt sno åt sig 1 miljon i traktamenten, det är OK eftersom hon är god

   Gillad av 4 personer

  • Björn skriver:

   Själv vill jag ha en lag som förbjuder all verksamhet i Islams namn, här i Sverige!!! I väntan på den, måste vi på olika sätt visa att vi står upp för ett civiliserat och förtryckarfritt västerländskt samhälle! Då kan ironi som visar hur sjukt och farligt Islam är, vara ett sätt

   Gillad av 6 personer

  • Niklas R skriver:

   Nej, all religion mår bra av att den vrids och vänds på i debatter och kritisk granskning.
   Kristendomen har fått utstå detta i flera hundra år och är fortfarande världens största religion. Det är först nu som Islam kommer under samma kritiska granskning och kan delges muslimerna. Förr kunde ju detta bara ske lokalt genom tryckning av blad och eftersom dödsstraff tillämpas på de som kränker Muhammed blev ingen av dessa kritiker långlivad.

   Ingen kristen apologet räds en diskussion om kristendomen och dess existens. Islam apologeter hatar öppna diskussioner.

   Gillad av 7 personer

  • Jaxel skriver:

   Ecco Homo och liknande bör få existera. Det något bisarra med denna historia var dock att den ställdes ut i Uppsala domkyrka (om jag minns rätt). Prästetskapet där struntar i om kyrkans medlemmar känner sig kränkta tycks det.

   Vidare kan man konstaters konstnären som gärna hänvisar till konstens frihet blev så kränkt av ett konstverk på moderna museet att hon beslutade att ställa in en donation som redan deklarerats.

   Konstnären verkar leva efter devis att jag har rätt att medelst konst provocera vem helst jag vill. Ingen d-l skall dock ta sig friheten att provocera mig.

   https://www.qx.se/noje/kultur/20709/ohlson-wallin-bojkottar-moderna-museet/

   Gillad av 4 personer

   • Niklas R skriver:

    Det lustiga är att när konstnären fick frågan om hon skulle göra en motsvarande Ecco Homo med Muhammed sa hon nej.
    Antar att hon inte ansåg att konsten är värd att offra sitt liv för. Då är det bättre att bara förolämpa de som inte kommer att skära halsen av henne. Slå in öppna dörrar, som socialister är så bra på.

    Gillad av 2 personer

  • Björn skriver:

   ”Muslimerna i Sverige vill ha en lag som förbjuder grova mot kränkningar mot det som man i religionen uppfattar som heligt”! Sen när började muslimerna bry sig om svenska lagar….

   Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Vad har du för rätt att säga att vad jag finner skrattretande är hädelse?

   Till alla: varför skall man göra skillnad på religion och politik? Om man kallar Marx för en profet, så blir alltså kommunismen inte möjlig att kritisera.

   Jag lovar, att oavsett vilken definition på ‘riktig’ religion ni kommer med, så kan jag hitta religioner som uppfyller dessa krav, vilka ni inte erkänner som ‘riktiga’. Detsamma gäller alla politiska -ismer och filosofiska idéskolor.

   Ett klart tecken på att en idé syftar till förtryck är att den inte för göras narr av, och om någons tro inte är starkare än att den måste tryggas i lag och påtvingas andra med våld – pfft, fjollgud är vad det är fråga om i så fall. En bra sak säljer på sina egna meriter – endast skräp måste säljas eller försvaras med tvång.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 1 person

 3. Dnakramas skriver:

  Ja du Leion, att få en fatwa över sig tenderar att hålla entusiasmen tillbaka. Mitt exemplar av Satansverserna kom ut 1989, 1988 kom orginalet ut. Det är 30 år sedan. Kommer du ihåg vad du själv tänkte om denna händelse, kommer du ihåg vad som sades i Sverige, om Sverige stod på yttrandefrihetens sida? Allt avgjordes där och då, den europeiska yttrandefriheten dog, för fatwan var en realitet, islam var inte det många gick och inbillade sig utav var precis samma religion som alltid, med religiösa företrädare som tog deras tro bokstavligt och över en miljarder följare som följde muhammeds ord och sina ledares vilja. Så hur skall man ha yttrandefrihet, dvs kunna kritisera och skämta med allt, om man delar territorium med muslimer? Förklara gärna. Det stod klart, blev bevisat 1988. Inte många har sedan gjort om försöket, Jyllands-Posten provade och var en hårsmån att få hela redaktionen mördad, Vilks lever under ständigt hot, och Charlie Hebdo har slutat med skämt om islam.

  Vi har inte haft yttrandefrihet sedan 1988, och Europas ledare valde att inte rädda den, utan istället massimporterade de muslimer.

  Gillad av 16 personer

  • Leif Nilsson skriver:

   Ja, han är modig och uppriktig!
   Danmark går inte under som en nation, om alla som tillhör ”fredens religion” åker hem igen efter nästa fredagsbön, säger Rasmus Paludan inledningsvis i den TV-sända valdebatten.
   Sedan fortsätter han att säga saker som är otänkbara i svenska valdebatter i TV:
   ”Flyktingarna ska hem och muslimerna ska bo i sina egna länder” och ”Danskarna har bara ett land, muslimerna har 51.”

   Gillad av 1 person

 4. Anders skriver:

  ”I Danmark är man ytterst rädd för att få ett svenskt tillstånd, vilket också påtalas i debatten ovan. Jag tror vi kommer att få ett danskt”. Pia desideria. Det skulle inte gå att i Sverige göra som Paludan gör i Danmark. Och då bortser jag från att statsapparaten skulle sätta in alla resurser på att kväsa vederbörande. Nej, den bistra sanningen är att det är muslimerna som nu i kraft av demografin har det största våldskapitalet. En svensk Paludan som inte krossades av statsmakten skulle utlösa ett muslimskt maktövertagande.

  Gillad av 3 personer

 5. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  Den som gillar HMF lagen, den engelska ”hate speech” lagen och den tyska ”NetzDG” lagen kan inte ha något emot en lag riktad mot religiös hädelse! Den senare är ju en traditionell lag (för att skona de troendes känslor) medan de förra aktivt används för att tysta och förtrycka politisk opposition! Med islam är det naturligtvis lite speciellt! Det är inte bara en religion utan åtminstone delvis en strävan efter en ”guds-stat” med inskränkta individuella rättigheter. Inte bara IS utan i viss grad också Iran och Saudiarabien

  Gillad av 4 personer

   • Niklas R skriver:

    Jag är kristen och tycker Life of Brian är rolig.
    Men så driver den inte heller så mycket med kristendomen som folk tror utan den är faktiskt en riktig pungspark mot socialismen och alla de olika sekter av den som fanns på 70-talet.
    Monty Python för att få göra filmen förklädde den till att driva med kristendomen men majoriteten av den är riktad mot socialismen som löpte amok i Europa vid den här tiden.

    Med det i åtanke, se den igen och du kommer att upptäcka alla pikar mot socialisterna och deras härjande.

    Gilla

   • Niklas R skriver:

    Inte speciellt.
    Då är kristendomen bättre eftersom den förespråkar en centraliserad makt som styr jordelivet medan Gud överlåts att styra himmelriket.
    Makten ska styra folket så som Gud styr himmelriket.
    Kristendomen lägger grunden för ett ordnat samhälle som styrs av lag, skyddar medborgarna och låter samhället utvecklas. Inget av detta kan man säga att islam gör. Islam är en religion för sexmissbrukande pedofiler och stråtrövare. Det är hela dess existensberättigande och för att den inte ska förlora anhängare så införde Muhammed dödsstraff på att lämna islam. Vilket du inte hittar inom kristendomen då den behåller sina dyrkare på grund av budskapet och löftet i tron.

    Gilla

 6. Björn skriver:

  Själv vill jag ha en lag som förbjuder all verksamhet i Islams namn, här i Sverige!!! I väntan på den, måste vi på ALLA sätt visa att vi står upp för ett civiliserat och förtryckarfritt västerländskt samhälle! Då kan ironi och karikatyrer, som driver med hur sjukt och farligt Islam egentligen är, OCKSÅ vara ett sätt…

  Gillad av 3 personer

 7. Jaxel skriver:

  Såg ett inslag på Aktuellt (kl 21) igår (13/5). Man tog upp en rapport från Sveriges,Kommuner och Landsting (SKL) som belyser många kommuners pressade ekonomi för närvarande.

  Inget sades dock om kostnader för nyanlända. Om jag minns rätt så pratade man om demografi, ökade kostnader för åldringsvård, skola med mera. Intervju visades med representant för SKL. Denna sade heller inget om nyanlända. Fullt tänkbart att också SKL mörkar efter bästa förmåga.

  Ögnade ändå hastigt igenom rapporten. I diagram 12 beskrivs andelen kommuner som inom specificerade områden förväntar sig påtagligt ökade kostnader. Det område som toppar är försörjningsstöd. Givet ett gott konjunkturläget är det knappast en djärv gissning att denna kostnadsökningar handlar om nyanlända. Kanske har detta diagram funnits med tidigare och att man av kontinuitetsskäl inte kunnat stryka det.

  Efter försörjningsstöd kommer förskola och grundskola när det gäller andelen kommuner som förväntar sig påtagliga kostnadsökningar. Man kan här notera att av befolkningen i åldern 5-19 år har drygt en fjärdedel utländsk bakgrund. (Se SCBs databaser. Med utländsk bakgrund menas född utomlands eller av två utlandsfödda föräldrar.)

  En sak som talar emot att SKL avsiktligt mörkar är att det finns en faktaruta som handlar om Filipstad och effekterna av nyanlända där. Slutklämmen är: ”Allt detta är övermäktigt att hantera med egna resurser.” Filipstad må vara ett extremfall, men många kommuner pressas hårt av samma skäl.

  SvT och Public Service förnekar sig dock inte. Vad skall vi med Public Service till om de inte tar sitt uppdrag, nämligen public service, på allvar. Detta

  https://skl.se/ekonomijuridikstatistik/ekonomi/ekonomirapporten.7150.html

  Gillad av 2 personer

  • Jaxel skriver:

   En liten fotnot angående befolkning. Under perioden för vilken det finns data i SCBs publika databaser, 2002-2018, gäller följande. Barn (5-19 år) med svensk bakgrund har minskat från 1437000 till1309000. Barn med utländsk bakgrund har ökat från 244000 till 464000.

   Gilla

  • ERROL skriver:

   På nyspråk heter det ”kraftig befolkningsökning”, eller bara ”demografin” –
   precis som om befolkningsökningen skulle kunna förklaras av stigande nativitet, generellt.

   Gilla

  • Eskil skriver:

   ”Vad skall vi med Public Service till om de inte tar sitt uppdrag, nämligen public service, på allvar.”

   Jag är övertygad att Public Service tar sitt uppdrag på allvar, efter hur de själva tolkar uppdraget Och det uppdraget är bla att motverka ”högerextremismen” genom att undanhålla fakta som kan gynna dessa grupper. Nu närmar sig också EU valet och det blir då extra viktigt.

   Gillad av 1 person

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    ESKIL, tack för klarsyn och klarspråk. JA det är säkert som berget att SVT och Sveriges Radio nu kör för fullt med helt hämningslös, skamlös propaganda, men också den mest subtila dito för att påverka dem som reagerar negativt på den grövsta propagandan.

    Använd magkänslan, ditt sjätte sinne! Använd INTE det SVT vill få dig att tro om EU-valet eller något annat heller för den delen.
    Se på ”frukten” (resultatet) av Regeringen, Sjuklöverpartier, SVT, Sveriges Radio, Aftonbladet, DN, Expressen, LO, myndigheter, aktivister, fackföreningar.

    Av frukten (resultatet) känner man igen om det är ett gott träd. Det goda trädet bär nämligen INTE dålig frukt.

    Titta på frukten och inte vad de säger.

    Gilla

 8. PerH skriver:

  Såg detsamma, slutsats det kräver endast en smärre Skattejustering uppåt (i år).
  Med andra ord, ingen ko på isen.
  Portionera ut verkligheten/kurvan, i sin minsta hypotetiskt raka beståndsdel, då kan ingen avgöra beståndsdelens sammantagna riktning över tid.
  Mins högstadiets mattelektioner på 60-talet, det handlade om Derivata där man delar upp krokig kurva i …..
  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Derivata

  Gilla

  • Jaxel skriver:

   Såg för ett par år sedan – typ – ett nyhetsinslag i SvT där ett antal företrädare,för kommuner i Norrlands inland talade om hur glada man var över de nyanlända. Kommunerna fick nämligen ökade intäkter tack vare de nyanlända. Den förbättrade ekonomin,gjorde att man till och med talade om investeringar. Detta utspelade sig på den tid då staten tog det ekonomiska ansvaret för de nyanländas försörjning.

   Hur kortsiktig får kommunföreträdarna vara. Alla visste ju att statens ansvar skulle dras bort en (o)vacker dag.

   Och SvT publicerade förstås detta som en solskenshistoria. Inga kritiska frågor eller någon kritisk granskning.

   Gillad av 2 personer

 9. Jaxel skriver:

  En liten fotnot angående befolkning. Under perioden för vilken det finns data i SCBs publika databaser, 2002-2018, gäller följande. Barn (5-19 år) med svensk bakgrund har minskat från 1437000 till1309000. Barn med utländsk bakgrund har ökat från 244000 till 464000.

  Gilla

 10. kvellulvblog skriver:

  Rasmus P har ett definitivt skäl till att agera som han gör.

  Efter det andra världskriget var många upprörda, Hitler hade tydligt beskrivit sina planer i Mein Kampf, som alla tyskar förväntades att läsa. Men de flesta trodde inte att han verkligen menade att utföra sina planer. Att inte förstå detta betraktades efter kriget som mycket oansvarigt.

  Rasmus P anger att han läst Koranen. Där framgår med all tydlighet att alla ateister skall dödas, sedan skall de kristna dödas. I motsats till kristendomens budskap, att straffet för att inte följa religionen, kommer efter döden, genom att man inte kommer till himlen. M.a.o. ett religiöst straff. Koranen däremot vill dessutom att man först dödas i det här livet, dvs ett politiskt mål, utöver det religiösa straffet efter döden.

  När muslimerna tar makten, genomför de det som står i Koranen. Innehållet i Koranen kommer inte att ändras.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.